Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrofon port átalakitása hangkártyává
Lapozás: OK   2 / 2
(#) inci88 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Idézet:
„Egyébként engem személy szerint bosszant, hogy a kommersz kártyáknak, csak két bemenete van, és egy gyártónak sem jut eszébe, hogy több legyen. Vagy ha igen akkor ezért horribilis árat kérnek. (pl Emu)”


Persze, hogy drága, ha tele van csapva hardware-es, valósidejű effekttel. De az SB audigy live egyik szériája tudomásom szerint ugyan olyan ic-t használ mint az olcsó emu-k.

Amúgy a topikhoz:
Nyilván egy DJ-nek kell a két sztereo kimenet, a két oldalnak. Csak azt nem értem, minek a control-t bevinni a keverőbe, és onnan keverni a fejhallgatóra. gyári integrált hangkártya, usb 3ezer forintos hangkártya, ASIO driver, traktor dj progi, egy kis keverő a hangosítás felé és kész. A többi szoftveres. (kivéve, ha egy usb-s mixer, DJ konzolt használ az illető).
Amúgy a topik cím valóban helytelen: hiszen egy fizikai kártyává alakítás kísérletét sugallja egy szem audio bemeneti portból. inkább helyesebb volna a "Mikrofon port átalakítása kimenetté"
De amennyiben valaki nem akarja a netobookját szétszedni és fizikálisan átalakítani (pl: beleszerelni egy pici usb-s hangkártyát és rádrótozni a mikrofon jack-jére, de előte elvágni az integrált hangkártya bemenetét a pcb-n) akkor ez a téma nem erre a fórumra való, mert ez pusztán szoftveres, operációs rendszeren belüli. És erre vannak megfelelőbb helyek.
(#) kalozradio válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 8, 2010 /
 
Köszönöm szépen perpil most itthon is nézem az egyik gépet drivert kerestem hozzá és igy müködött is. Bár a K2-ben (dj) Resetnek nagyon szépen szólt még 145db-el is a zene.
(#) Mzolee válasza kalozradio hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Köszönöm a pontot!
(#) karpi válasza kalozradio hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
145 dB mihez kepest ?.Ezt hogy kellene erteni ?.
Ez a bemenet kimenette valo atvedlese nem tudom hogy megvalosithato fizikailag egy adott alaplapon.
Elvileg a virtualis csatornakat lehet mindenfelekeppen felhasznalni , volt is hozza program .De a mikrofob bemenet egy analog eloerositon keresztul kapcsolodik a diggitalizalo reszhez .Ezt nem lehet atugrani visszafele.

A kimenet meg egy kis AF erositon keresztul kapcsolodik a kimenetre ami Lini/Out de egybe fejhalgato kimenet is.

Tehat ugy a bemenet mint a kimenet egy egy erositon keresztul van a digitalis feldolgozo reszhez kapcsolva .Ezt nem lehet "atugrani" .

(#) Inhouse válasza karpi hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Miért ne lehetne? Vannak hangkártyák, ahol van 3 jack és az lehet 5.1 kimenet, vagy sztereó be/ki és mikrofon. Menüből állíthatod. Átkapcsolják még az erősítő előtt...

Üdv
Inhouse
(#) Rober_4 válasza inci88 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Pontosan, ezért van a gépemben egy live, meg egy audigy2 hangkártya. Ezek tüskesora összekötve egy helyen, így az audigy digitális bemenetére bemegy a live digitális kimenete, és innentől kezdve, ha akarom van négy bemenő monó jelforrásom, és kismillió kimenetem, illetve Asio-sávjaim stb.
A kxdriver lazán kezeli, és teljesen stabil a dolog, hacsak a család többi tagjának értetlenségét nem sorolom ide
Mindez nem igényelt horribilis anyagi ráfordítást.
(#) karpi hozzászólása Jan 22, 2010 /
 
Hat bizony van , most vettem egy uj PC-t es ezt talaltam mikozben tanulmanyozom miket tud .Realtek ALC662 Hang
Ezt lehet allitgatni ha jol ertettem de szt modjak hogy Vista alatt vagy Windows 7 ( ezt en mondom mert ugye a Vista orokose is a Win,,7) kb ugyanazokat a mokakat tudja mind a Vista.
Valamint laptop-okba is ajanljak, azt hiszem a notebook-omba is ilyesmi van csak nincs etkapcsolhatosag( hardveresen) csak erzekeli a bemenet kimenetet hogy vabn e bedugva a jack.
Tehat ilyen tipusu csaladbol valo hang kell ahoz hogy atkaopcsolhato legyen de fizikai elektronikus kapcsolason is meg kell hogy legyen a "hardware" kialakitas..huzalozas stb..

Meg studirozom az uj gepemet kell keressek egy Usermanual-t mert csak egy gyors-telepites nevu lapot kaptam husz nyelven( hehe) amiben van egy par rajz hogy hogy kellene a memoriak tipusas szerint a"jumper"-eket allitani...amivel nekem tulajdonkeppen nincs semmi bajom mert teljes osszeszerelt -felszerelt szoftware-val egyutt.

Meg meg kell tanulmanyozzam es kiprobaljam ezt a HD hangot ...valami analog be/ki-menete is van a "hangkartyanak" de nem tudom mi van kivezetve es kialakitva a Asrock G41 alaplapon.na meg a BIOS-ban.

Amugy a PC direkt repul a masik ASUS K8-VX-hez kepest.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem