Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   38 / 138
(#) kis59 válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Ügyetlen voltam, sikerült a személyesre küldenem a választ.
Köszi szépen. De nem értem a szerepét. A régiben nem volt ilyen.
Sajnos takarításkor egyszer-kétszer már kiesett.
(#) bgsf válasza mindenes hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Idézet:
„ezenkívűl ellenőrizd még le a nagyfeszkondit és diódát is..”

Szia MCsanyi!
Nálam a nagyfeszkondi nem zárlatos, de a dióda multiméterrel mérve dióda állásban semmit nem mutat... Ez normális? Gondolok itt arra hogy esetleg nagyobb nyitófesz kell neki?
(#) mindenes válasza bgsf hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Heló!
Sima multiméterrel nem lehet kimérni ezeket a diódát pontosan a nyitófeszültségük miatt, nagyobb kell nekik. Itt egy videóén ez alapján szoktam ellenőrizni őket.
(#) steelbird válasza kis59 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
A régi készülékekben a mikrohullám egy fém "csatornán" keresztül jutott be a sütőtérbe, így a magnetron antennája távolabb volt, és mivel a csatorna ált. szögben is meg volt hatva, így legfeljebb pára mehetett az antennára.
Az újabb generációs mikrókban viszont az antenna közvetlenül ott van a mika lap (csillám) mögött. Ha nincs, ami védje, akkor zsír, szennyeződés rakódhat rá, ami ívet húz, kigyullad, stb, ezzel tönkretéve az antennát. Ezért van ott a mika lap.
Némelyik gyártó nem csilámlapot tesz oda, hanem egy műanyagból készült takarólapot.
(#) kis59 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Köszi szépen ,ezt nem gondoltam volna....
Majd vigyázunk rá.
(#) bgsf válasza mindenes hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Köszi a választ! Kipróbálom. Gyanítottam hogy nem fog kinyitni 3V-on, de nem voltam biztos benne. Én máshogy gondoltam. Sorba kötök vele egy 230/40W izzót és ráadom a feszt (230AC) ha szakadt akkor nem világít ha zárlatos akkor teljes fénnyel világít, ha jó akkor félfénnyel világít.
Azért jó hogy megerősítetted a gyanúmat, addig is jegeltem a témát. Saját mikró és grillez is, a trafó jó, a magnetron látszólag jó, a kondi is, csak ezt nem tudtam kimérni mert eddig nem találkoztam ilyennel. Lehet ha az adatlapját jobban átnyálazom akkor meg van a nyitófesz is, de csak azt néztem mekkora feszt bír és milyen árammal...
(#) Atka15 hozzászólása Ápr 4, 2011 /
 
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy a minap találkoztam eg MT223 WH típusú mikróval, de sehogyan sem tudom kezelni. (pedig csak 2 db gomb van rajta...) Szóval kérem aki tud, töltsön fel hozzá egy USER Manual-t, de ne Service Manual-t mert azt én is találtam, de az nem jó.
Előre is köszönöm.
(#) forgonati hozzászólása Ápr 14, 2011 /
 
Sziasztok. Minap elfosta magát a mikróm, klasszikus csillámlemez-átégés. Ez nem is gond, rutinból javitottam meg, fémlemez megtisztitása, lefestése, és kész. Mondjuk csillámlemezem még nincs, helyette bevágtam egy műanyag lapocskát ideiglenesen. Melegit is szépen, ezzel a részével nincs gond.
Viszont a magnetront hűtő ventillátor iszonyatosan kerreg, kelepel, gondolom valami egyensúly gikszer lehet vele (eldeformálódott lapátok?) mert szinte rázza az egész mikrót. Régebbtől csinálja már, de eddig lusta voltam szétszedni. De mivel most már muszáj volt, gondoltam orvosolom ezt a hibát is. A lényeg hogy a burkolat nélkül kellene beüzemelnem a cuccot, hogy lássam, hogy forog a venti. Ha a magasfeszültségű biztit kiveszem, hogy a magnetron ne kapjon kakaót, úgy biztonságosan bekapcsolhatom? Vagy mit kell még lekötni szeritetek? Köszi a válaszokat előre is.
(#) Hutty válasza forgonati hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Én inkább a trafó primerjét bontanám meg, egy sarut lehúzva, leszigetelve.
(#) Remci hozzászólása Ápr 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy mikróm, ami mostanában egyre nehezebben melegíti fel a dolgokat, vagyis amit régebben 2-3 perc alatt felforrósított,azt most több ideig kell benn tartani hogy meleg legyen.Ez mitől lehet? A magnetron adja meg magát ilyenkor? Igazából semmi rendellenes nem látszik sehol,szétszedtem és átnéztem.Esetleg valakinek van ötlete?
(#) KTobi válasza Remci hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Beragadt lágyindító? Keress méretes forró ellenállásokat használat után. Tehát járasd egy öt percet, gyorsan húzd ki, kapd le a burkolatát, és kellene lenni egy két nagyobb ellenállásnak, ha azon sütnek, akkor a relé elfelejt kapcsolni. Esetleg alatta megégett nyáklemez.
(#) Chokapick hozzászólása Ápr 15, 2011 /
 
Sziasztok

Kaptam egy Gorenje tipusu mikrot javitasra,de leragadtam. Az idozito es kapcsoloresze az rendben van.
A Magnetron optikailag ujszeru allapotban van a kivezetesei kozott 0,8 Ohm-ot merek a kivezetesek es a test kozott semmi. A trafo primer tekercsen 3,2Ohm-ot a sekunderen 0,8 Ohm-ot mertem. A kondenzatort mertem digitalis muszerrel dioda meron. Amikor rateszem a muszert mutat ellenallast majd lemegy nullara mikor megforditom a csatlakozokat ugyanez van tehat elmeletileg a kondenzator jo. Amikor bekapcsolom a mikrot a trafo bug ahogyan kell,de a pohar vizet egyaltalan nem melegiti fel. A kondirol a diodat levalasztottam es akkor is ugyanez a helyzet.A magas fesz. biztositek nem eg ki. Szerintetek mi lehet a hiba
(#) Chokapick hozzászólása Ápr 16, 2011 /
 
Mivel nem erkezett hozzaszolas es mielobb tul akartam lenni a hibaelharitason igy kiserletezni kezdtem s bebizonyosodott a magnetron hiba. Csereltem egy masik gyarto tipusara ( mereteiben megegyezo) es mukodik
(#) Remci válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Szia!

Ezt megnézem, köszi a tippet.Aztán vagy jó lesz, vagy félköríves javítást fogok eszközölni
(#) Kari61 hozzászólása Ápr 16, 2011 /
 
Sziasztok van egy problémám a Samsung mikróval
Tönkrement benne a magnetron Tipusa OM 52 s
ha valakinek volna bontott de jó alkatrésze tán még megérné javítani Elöre is köszönöm a segítséget
(#) ferenck hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Én meg RV-MZA243 WERO magnetront keresek.
(#) SANK hozzászólása Ápr 19, 2011 /
 
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, a mikrónk fokozatosan egyre kevésbé melegített, majd utoljára pörkölt szag jöt tki belőle, és megszűnt működni. Szétszedtem, amit rögtön feltűnt, a lágyindító elektronikában a két nagy ellenállás alatt teljesen kiégett a nyáklap, a relé oldala is kiégett. Egy előző hozászólásban olvastam, hogy ezt okozhatja a relé beragadása is. Az lenne a kérdésem, hogy ha sikerül az elektronikát kicserélni, várható hogy működni fog a mikró, vagy ezt a hibát egy másik alkatrész hibája okozhatta? A vaterán sikerült 550.- Ft-ért egy telejs elektronikát (nem pont olyan de hasonló) venni, reménykedhetem hogy működni fog ha cserélem? AZ ellenállásokat kimértem, teljesen tönkre mentek.
(#) Collector válasza SANK hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /
 
Idézet:
„várható hogy működni fog a mikró, vagy ezt a hibát egy másik alkatrész hibája okozhatta?”

Kevés az infó. Találgatni lehet, csak nincs értelme.
Ha az ellenállások meg vannak égve, akkor ahogy mondod, valószínű a relé okozza ezt. A relét te is ki tudod próbálni, ha 230V-os a behúzótekercse, akkor rákötöd a hálózatra, és megnézed, behúz-e, szakadásvizsgálóval. De ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor inkább csak cseréld a paneleket, majd kiderül, menni fog-e.
(#) antekirt válasza SANK hozzászólására (») Ápr 19, 2011 / 1
 
A panel a lágyinditásért felelős azért éghetett szét mert nemkapcsolt a relé vagy nem érintkezik.Tegyél egy pohár vizet a mikróba csugd be a trafó priméről vedd le a vezetékeket és köss rá 230voltot akkor kiderül hogy működik e.Nehogy nyitva legyen az ajtó mert a mikrokapcsolók nem védenek ijenkor.Ha működik akkor cseréld a panelt .
(#) SANK válasza Collector hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /
 
Köszi a választ !
Az a relé lágyindító panelen van ugye? Van ott egy fekete kocka, de annak is megégett az oldala, most nincs itt , de azt hiszem az van ráírva DC24V és 10A., de teljesen burkolt. Most ezt rendeltem meg a panel helyett:
Lágyindító
(#) SANK válasza antekirt hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /
 
Köszi , ez nagyon jó ötlet, mert megtudom, hogy egyáltalán érdemes-e próbálkozni. Természetesen nagyon vigyázok, nem akarom magamat megfőzni.
Ránézésre a trafó.magnetron hibátlan, persze ez nem jelent semmit. Még biztosan jelentkezem.
(#) mindenes válasza SANK hozzászólására (») Ápr 20, 2011 / 1
 
Heló.
Az a fekete kocka maga a relé ,( az adatok rajta 24V tekercs feszültségre és 10A kapcsolási áramra vonatkoznak) Amit megerendeltél nyákot nagy valőszinűséggel jó lessz a mikróhoz, ezen a relé az a kék színü kocka..
(#) SANK válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /
 
Köszi szépen, én is bízom benne, a héten meg kellene hogy jöjjön.
(#) Alexa hozzászólása Ápr 22, 2011 /
 
Sziasztok!
Az LG mikrom ajtajában eltört az alsó műanyag kilincs.
Az a gond hogy az 2 db mikrokapcsolót vezérel.
Nem tudom hogy lehetne azt kicserélni?
Szerintem az ajtó belső boritássát meg kellene bontani
de nem tudom az hogyan van összerakva.
Csavart nem látok. talán préselve van? Nem tudom.
Ha tud valaki segiteni nagyon kösszönöm előre is.
(#) Alexa hozzászólása Ápr 22, 2011 /
 
Kedves fórumozok!
LG grillezős mikrosötőm ajtaján az also müanyag kilincs
letört.
Ennek komoly funkcioja van mert a nyitáson tul még 2db.
mikrokapcsolot is vezérel.Ezt az alkatrészt kilehetne cserélni de ehez az ajto belső oldalát meg kellene bontani. Hogy hogyan nem tudum .
Ha valaki tudja kérem segitsen.
Köszönöm elöre is a segitséget.
Sziasztok!
(#) zoz11 válasza Alexa hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Hello
Ajtóval együtt cserélendő, az ajtót nem szerencsés megbontani, de soknál ne is lehet.
Üdv. Zoltán
(#) Alexa válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Kedves Zoltán kösz a válaszod szioka!
(#) SANK válasza antekirt hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Sziasztok !
Kicseréltem a lágyindító panelt, sajnos így sem működik. Elképzelhető hogy hibás a panel? Nem próbáltam direktbe kötni , de azthiszem kipróbálom, habár nem tudom van-e még remény. A magnetronon kívül még mi romolhat el, amit még érdemes cserélni. Magnetront nem hiszem hogy veszek másikat, annyiért már másik mikrót is vehetek.
(#) Hodinka válasza SANK hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Hali!
Ha a lágyindító panelt helyesen kötöd be,akkor annak nincs mese működnie kell,bármilyen mikróról is legyen szó.De szerintem előbb próbálj inkább közvetlen a trafó primerjére rácsatlakoztatni 230V-ot ahogy fentebb is írták neked,és kiderül,hogy érdemes-e tovább vacakolni vele vagy sem.Ha esetleg rossz a magnetron,akkor szerintem is egy új minden bizonnyal elég költséges megoldás lenne,talán még ha sikerülne szerezned bele bontottat olcsón.
Üdv!
(#) antekirt válasza SANK hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
A nagyfesz trafó a dióda a kondenzátor és a magnetron alkotja a mikrósütőt.Ha valamejik rossz nem működik.Megkell találni mejik a rossz.A dióda mérhető a kondi is a trafó is kis trükkökkel.Esetleg nagyfesz biztositék nincsbenne?Érdemes még javitani nem drága a bontott alkatrész.
Következő: »»   38 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem