Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Milyen hangszóró vált be nektek?
Lapozás: OK   6 / 8
(#) vili válasza b0077 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
* Visaton!
Szóval. Hátrányukat kérdezed?
Nem is tudom, hogyan lehetne ezt jól leírni.
Szóval. Valamikor régen még gyártottak hangszórókat. Ezeket úgy hívták, hogy Goodmans, Visaton, Peavey, Selection, de még az RFT-k is nagyon jók voltak. Manapság csak hulladékokkal van elárasztva a piac. A hangszóró tekercselő szakemberek azért rágják a kefét, mert a gyártók nagyon jól tudják, hogy az emberek 90 %-a nem tudja, mitől szól jó egy hangfal. Vagyis sok olcsó gagyit el lehet adni nekik. Az átlag felhasználó úgy gondolkodik, hogy miért tekercseltessem meg drága pénzért a régi hangszórómat, mikor a tekercselés árán két vadi újat is vehetnék. Csak éppen az a bökkenő, hogy a mostanság gyártott gagyi hangszók csak nehezéknek jó. De ez csak akkor derülne ki, ha egymás mellé állítanánk a normális és a gagyit. Akkor ne félj, rögtön tudnád, hogy a Visaton hangszóródat arany keretbe kellene foglalnod és vitrinbe kellene tenned.
Én egyetlen hátrányáról tudok beszámolni, mégpedig az, hogy nekem nincs ilyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) kérdező hozzászólása Márc 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Nekem a BEAG, Videoton hangszórók váltak be. Most kizárólag H2000-ret veszek. Kérdésem, mennyire érzékenyek? Csöves erősítőhöz érzékeny a jobb.
(#) vili hozzászólása Márc 7, 2014 /
 
A tapasztalatom szerint a Beag és Videoton hangszórók a sall-nál egy fokkal jobbak.
Tapasztalatom szerint az érzékeny hangszóró bármelyik erősítővel jobban szól. A csövessel meg aztán bármilyen hangszóró megtáltosodik.
(#) erbe hozzászólása Márc 7, 2014 /
 
Idézet:
„Milyen hangszóró vált be nektek?”

A csendes. Sőt! A hangtalan.
(#) Directors hozzászólása Márc 31, 2014 /
 
Sziasztok!


Szeretnék hangszórót vásárolni a kocsimba.Ti milyet ajánlanátok ? Nem lesz benne mélyláda meg erősítő.Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Én ezeket nézegettem. Mi a véleményetek róla? A három közül melyik a legjobb? Vagy esetleg más márka?
(#) szamóca válasza Directors hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
A 13-as beépítés adott? (sok mélyet ne várj ebben a méretben)
Én márkában a Pio helyett, a Sinus Live-ot ajánlanám, lehetőleg kétutas hangváltós felépítésben.
13-asban.
Ha befér.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
(#) Directors válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /
 
Igen,130-as a beépítési méret.
(#) Tardief hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy hordozható zenedobozt és ehehz lenen szükségem egy pár hangszóróra.
Az egyszerűség kedvéért aautóhangszóróra gondoltam. Tudnátok ajánlani 10 ezer Forintos felső határral ?( persze olcsóbb is lehet )
Köszönöm
(#) Tardief válasza Tardief hozzászólására (») Máj 2, 2014 /
 
Erről mi a véleményetek?
(#) zoly15 hozzászólása Máj 11, 2014 /
 
Sziasztok!
Autóba szeretnék hangszórókat vásárolni (4X 6,5") nézegettem az E...yen.
Erről a hangszóróról tud valaki tapasztalatot mondani? Maga a márkáról sok jl halottam, olvastam már, de a konkrét típusról nem.
Vagy esetleg valamilyen más gyártó/ típust tud valaki ajánlani? Esetleg az itthoni piacon?
Nézegettem még az MTX-eket is.
Előre is köszönöm a választ!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) elektros90 hozzászólása Júl 13, 2014 /
 
Sziasztok!
Nemtaláltam megfelelő topicot ezért idetenném fel a kérdésem. (Ha mégis lenne, akkor kéretik áthelyezni.)
Ismeritek ezt a hangsugárzót? Tudnátok esetleg valami véleményt mondani róla? Köszi!
(#) Lengyelmark hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Sziasztok !! Erről mi a véleményetek ? fs link
(#) andras99 válasza Lengyelmark hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Szia!
Úgy rémlik, valaki használ(t) ilyet a fórumon. A Rendezvényhangosítás topicban nézelődj.
(#) vili hozzászólása Feb 23, 2015 /
 
Egy érdekes tapasztalatomat szeretném megosztani veletek, hátha valakinek jól jön.
Régóta foglalkozok hangosítással. Rengeteg cuccot hallottam és rengeteg hangsugárzót építettem már. Az utóbbi időben a mély hangtartomány felé fordult a figyelmem. Érdekes dolgokat láttam koncerteken, otthon és autóban. Azt veszem észre, hogy az emberek sokszor a szemük alapján döntik el, hogy milyen hangszóróval fogják elérni a kívánt eredményt. De a 40 év alatt összegyűlt tapasztalatom alapján azt kell mondanom, hogy a szemünk a sokszor becsap. Nézzük az autó hangosítást. Sokan úgy gondolkodnak, hogy akkor lesz nagyon mély hangja, ha nagy hangszórót használ, ami hatalmas membránkitérést produkál. Ez a gondolkodásmód kizárólag a hangszóró forgalmazóknak buli. A helyzet a következő. Néhány évvel ezelőtt egy Renault Megane Grandtur tulajdonosa lettünk, amibe persze autó rádió is volt. Különösebben nem foglalkoztam vele, mert gondoltam valami "szutykot" beleraktak oszt jó van. Ühüm?!. Aztán úgy véletlenül meghallottam valami műsort, amiben voltak frekvenciák. A "szutyok" kb 25 Hz-ig lemegy és olyan egyenletes a freki menete, hogy eddig még hibát nem találtam benne. És akkora hangerőre képes, hogy legtöbben mindenféle csoda cuccokkal tudnák összehozni azt amit ez a "szutyok" produkál. És kapaszkodjatok meg a hangszóró átmérője kb 10 centi lehet. Gondolom itt sokat hitetlenkednek. Talán én is ezt tenném ha nem hallottam volna még. Szerencsére ebből az autóból elég sok fut az utakon, bárki meghallgathatja. Szóval ez egy Blaupunkt rádió és hozzá valami hangszóró, természetesen gyárilag beépítve. A minősége szinte kifogástalan. Frekvencia menete messze jobb, mint bármilyen cucc, amit eddig életemben hallottam. Itt meg kell jegyeznem, hogy az eddig általam hallot legnívósabb hangrendszer hangfala Etalon elixir-2, Turbók "A" osztályú csöves erősítő, Yamaha műsorforrással. A szobai cucc 1000 Hz-től fölfelé azért jobb volt. De 1000-től lefelé a Blaupunkt volt egyértelműen jobb.
Szinpadtechnikai cuccoknál megint egy érdekes dolgot tapasztalok. Főként a mély hangoknál. A színpad elejét kirakják hangfalakkal, amiből sugározzák a mélyet. A kérdésem, hogy ezt miért teszik. Igaz, tudom is rá a választ. Hogy a kedves megrendelőt elkápráztassák. Mert az a helyzet, hogy ha egy jól méretezett tölcsért állítanának üzemben, egyetlen darab elég lenne a 100 Hz alatt hangok tökéletes lesugárzására. Próbaképpen megépítettem a Klipsch tölcsért eredeti méretben de hosszában felezve. Úgy építettem meg, hogy három részre szedhető legyen. A meghajtó itt nem szerepel. Csak egymás mellé kellett illeszteni az egységeket, és kész is a megsemmisítő hangerő. Pénzhiány miatt akkor nem tudtam fojtatni a tervet, de most újra élesztem és remélhetőleg sikerül végleg üzembe állítanom. Azért nagyon nem mindegy, hogy három kompromisszumos hangsugárzót három hangszóróval üzemeltet az ember, vagy egyetlen tökéleteset, egyetlen hangszóróval.
(#) vili válasza Lengyelmark hozzászólására (») Feb 23, 2015 /
 
Szia! A paraméteri alapján jónak tűnik a hangszóró. Az ára is kedvező. Kísérletezésre szerintem nem kidobott pénz. Élesben viszont már nem állítanám üzembe. Zenekar hangosításra gondolok. Otthoni célra mindenképp jó lehet.

Üdv. Vili
(#) Inhouse válasza vili hozzászólására (») Feb 23, 2015 /
 
Én nem nagyon hallo(tta)m a 30Hz alatti hangokat, de még sokan mások sem. Ezt már inkább csak érezni lehet és látni a hangszórón. Adott mélyfrekis hangerő lesugárzásához vagy nagy membrán felület kell, vagy nagy kitérés, ettől nem nagyon lehet eltérni. 10cm-es hangszóró fülbe épített műszerekkel 25Hz-en, rádióból (URH FM 50Hz-15kHz)? Hmmm....ahha.
A kis hangszórókkal épített csodáknál a felharmónikusokkal trükköznek, nincsenek 20-30Hz-ek, de vannak ennek a többszörösei.
A '90-2000-es években volt egy nevesebb gyártónak autós mély csöve, 10cm-es hangszóróval. Speciális membrán spec felfüggesztés, membránszél nélkül, több cm Xmax, inkább volt dugattyú, mint hangszóró. Meg kell mozgatni a kellő mennyiségű levegőt.

Meg van! Pioneer TS-WX10LPA
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
(#) Lengyelmark hozzászólása Feb 25, 2015 /
 
Sziasztok! Találtam egy oldalon egy 10 colos hangszorót ami elég jó árba van adatai rendben. a hangszoró de nincs kép esetleg vélemény ha valakinek van ilyen ?? Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
(#) steelbird válasza Lengyelmark hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
Szia!
Itt van kép is, meg egy vásárlói vélemény is.
Azt írja, hogy kellemesen meglepte a hangja ahhoz képest, hogy milyen olcsó.
(#) P_Laszlo válasza Lengyelmark hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Leginkább nincsenek adatai. Az egyik oldalon is teljesen mást ir, meg a másikon is. Mire használnád? Ez egy egyszerű átlagos mélyközéphangszóró, tönkrement nem túl értékes tipusok kiváltására lehet jó maximum, viszont ahhoz túl drága.
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 

A Konrad egekig magasztalja a SpeaKa -t, mint márkát, de még weboldala sincs.
"...fenomenális minőség" !
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Jól van, hát ott mindent így árulnak. De néha vannak náluk értelmes cuccok is, amit máshol nem lehetne kapni. Hangszórót viszont nem vennék ott azt hiszem. "cipőt a cipőboltból" vagy hogy is volt...
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) Nagy Tamás válasza vili hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia! Én is foglalkozom hangosítással,bár nem életvitel szerűen,nem ebből élek,max.évente 8-10 klubkoncert a zenekari cuccommal.
Elég sok koncerten megfordulok mint néző ,főleg rock műfajban.
Azt figyeltem meg hogy az a trend ,hogy iszonyatosan tolják a mélyeket szinte minden átüt ,elmos, sokkal kijjebb van a lábdob,és a basszgitár mint a pergő vagy a gitár. Néha olyan érzésem támadt hogy discóban vagyok. pld. A38
(#) Lengyelmark hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Otthonra kéne 2 db a videoton 25cm esek tekercsesek lettek ( valami 150-200 watt körüli kéne nekem tudtok valamit ajánlani ?3 utas bass reflex ládába
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) konyak6 válasza Lengyelmark hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Nekem van egy 15" Eminence hangszóróm. Gitárhoz használom. A 18w-os(EL84PP) erősítőt negyed hangerőnél nem merem feljebb tekerni. Van egy ECL86SE is (kb4W) na az pont elég a lakásba. Van 4 RFT 3402 15w hangszóróm. Egyszer adtam nekik rendesen, olyan 10W-al bömböltettem. A negyediken lakó rugdalta a földszinti ajtómat. Volt(!) SAL hangfalam, sárga 16 cm-s. Azt 2x50W-os SONY erősítővel használtam. Asszonyt nem zavarta a konyhában, még maxon sem. Az RFT-et, ha nagyon halkan hallgattam, akkor nem lehetett hallani a konyhában. Onnan tudtad hogy szól, hogy remegett a födém, meg zörgött az ablak. Minek 150-200W? Kulturt ki lehet vele hangosítani. Az Eminence olyan 96dB, az RFT 98dB. Ez bőven sok otthonra. És elég egy szilveszteri házibulihoz 2x50W!
(#) P_Laszlo válasza Lengyelmark hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Meg kéne javítani, még az a legolcsóbb. A VT-re is lehet nagy teljesítményeket ráengedni, csak ésszel, és anélkül, hogy az erősítőt torzításba vezérelnéd.

Ebben a kategóriában nem nagyobbak a hangszórók lengőcsévéi, 45mm-nél.

Az érzékenység becsapós, ha nagyon érzékeny, nincs (normális) mélytartománya.
(#) Lengyelmark hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Akkor egy érzékenyebb 80-100w vt teljesitményü megteszi mert mindenapos használatba van és nem keveset kapott már minden képpen leszeretném cserélni mert már kevés :/ és az erősítőbe is van még kakaó (Se 260)
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítsetek választani!
Ő vagy ő?
Ahogy látom az első papírperemes, a második gumi-s mélyes..
Gondolom szobába több, mint elég a hangzása a Magnat-nak is, de kint is elég lenne? (kb 750 négyzetméteres telek, telibe szembe nagy házfal, és a hangdobozok arra fognak nézni.
Melyik éri meg jobban?
(#) steelbird válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Szia. Ez egyik sem szobai használatra készült. Nem is olyan a hangminőségük sem, ezek hangosításra vannak és leginkább topládának jók. A Magnat -nál írja is a hirdetője, hogy topláda. Vagyis, ezekhez még általában kell egy sub is. Szobában talán elég lesz az alja, de szabadban elvész a hang és oda biztosan kell majd alájuk még egy sub.
(#) andras99 válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Ezeket egyiket sem venném meg, ennyit nem érnek. Az elsőben nem is egyforma a két mély, a másodikban meg piezo magas van.
(#) dave500 válasza andras99 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Köszi mindkettőtöknek, nekem olyan kéne, ami elsősorban szobába való, és nem kell mellé sub (nem fér már el sehol) de ha kisebb kertipartikra kiviszem, ne csak csipogjon.. a hifi gyári 13!! centis hangszórójával is volt mélye, (jó persze gagyi) de gondolom ehhez képest egy 30assal szerelt ládának lényegesebben több van.
2x150W-ot kapnának max, segítetek választani valamit?
Következő: »»   6 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem