Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma
 
Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 35
(#) devid hozzászólása Márc 22, 2006 /
 
Olyan problémám lenne a monitorommal, hogy bizonyos színekre amik pl weboldalon találhatók halk sípolás hallatszik belőle, pl ha elég sötét a lap pl fekete akkor semmi de nem tudnám konkrétan színekre osztani inkább úgy gondolom, hogy bizonyos szín(ek)ből ha elég sok van az oldalon akkor sípól. Ugyanezzel a monitorral van még egy olyan problémám hogy rezgésre, vagy inkább ütésre az asztalra a kép jobb sarka bevillan mintha kontakhibája lenne vagy valami hasonló. Minél nagyobb az ütés, kopogtatás annál nagyobb felületen. Kérdésem az lenne, hogy mi vagy melyik része okozhatja a hibá(ka)t illetve amatör módszerekkel megtudnám-e javítani, mert ezek nem akkora hibák hogy szervízbe vigyem és otthagyjak pl 10-15e Ft-ot. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Slope válasza devid hozzászólására (») Márc 22, 2006 / 4
 
A síploást a sorkimenő (nagyfesz) trafó okozza, ami nem szín, hanem fényerő függő. Fehér fénynél "több sugarat" küld ki a képernyőre, nő a terhelés... pl.: sima trafó is jobban búg nagyobb terhelésnél.
Egyébként ez nem természetes, de a korosodó monitoroknál gyakori probléma. A trafó vasmagját alkotó ferritmag két fél darabból van összeragasztva (hogy szerelésnél be tudják tenni a tekercset), és általában ez a ragasztás reped meg (hőingadozás, vagy mechanikai sokkhatás miatt). Régebbi készülékeknél nem is ragasztott, hanem csavarral rögzített, de a VGA monitorokban még nem láttam ilyet.
Ezzel sokmindent nem tudsz tenni, mert a mostani sorkimenők már ki vannak öntve gyantával... talán van olyan hely ahol megcsinálják a trafót, sőt biztos!
A ki és visszaszerelés is bízd inkább a szervízre (nagyfesz!!! még áramtalanítás után is jelen van egy darabig... nehogy megfeküdj :idiota: )
A monitor ütögetését meg jobban jársz, ha abbahagyod (legalábbis, ha akarod még használni). Ugyanis az a villogás, ami ütés hatására megjelenik a sarokban, nem más, mint a maszk berezonálása. Amikor ez elmozdul "árnyékot" vet a képernyőn. Szóval ez nem hiba... csak nem kell ütni szegényt!
(#) devid válasza Slope hozzászólására (») Márc 22, 2006 /
 
Köszönöm a segítséget, hát ha majd nagyon súlyos lesz a helyzet esetleg elviszem szervízbe addig meg menni fog zene állandóan
Nem ütögetem szegényt csakhát elég szar asztalon van szerencsétlen és néha sikerül néha meglökni
(#) Tomee válasza Slope hozzászólására (») Márc 22, 2006 /
 
Ha már a monitoroknál tartunk akkor miért van az, hogy jobb oldalról egyszer csak amikor olyan kedve van akkor egy csomó csik jön be aztán zizeg egy kicsit és utána eltünik.
Álatlában a monitort erősen megsimogatva elhagyja a képernyöt a csik.
Próbáltam már csikozás közben lemágnesezni, de nem használ neki, olyan mintha a kép jellel (vagy mi a neve?) együtt jönne...
Próbáltuk már másik gépen és ott még inkább csinálja.
Már szét is szedtem hátha látok benne valamit, de semmi.
Már pár hónapos korában ezt csinálta a kicsike.
Egyébként ez egy Samsung SyncMaster 795 MB monitor.
De sajna gari az nincs mert ez egy olyan monitor ami csak úgy van.
Vajon mi lehet a baja?
Ja egyébként nekem is sipol néha. Olyankor megsimogatom, meg lemágnesezem aztán utána csöndbe marad.
(#) Slope válasza Tomee hozzászólására (») Márc 22, 2006 /
 
Az ilyen hibák leggyakoribb oka a forrasztás törése. Kezdésnek nézz szét azokon a helyeken, ahol hőhatás éri a forrasztást, pl. tranyó, ic láb. Valamilyen zavarjelet szed össze... ha zizeg is, akkor valószínűleg a zizegés helyén lévő kisülések okozzák. Bár az ilyet látni kéne...
A VGA csatlakozót is érdemes megnézni, különösképp a V-H tüskéket.
(#) hzsolt77 válasza Slope hozzászólására (») Márc 24, 2006 /
 
sziasztok!
én olyan monitor (vagy vga kártya?)problémával
küzdök hogy félóra játék után belül kattog és ki-be
kapcsolgat (egy ismerősömé P I. gép)
elhozta hozzám elindítottam az én P II gépemmel,
semmi , aztán fél délelőtt ment a saját gépével,semmi.Hazavitte, ma telefonált ,hogy csak
kapcsolgat ki-be fél óra után
így nézek
mi lehet vele????
(#) Norberto válasza hzsolt77 hozzászólására (») Márc 24, 2006 /
 
Sátán lakik a házukban...

Tomee: egyébként ez a hibajelenség ugyanígy nekem is elő szokott fordulni...szinte naponta. És nekem is Samsung SyncMaster-em van, csak ez épp 793DF jelzésű. Tehát sztem ott vmit vagy nagyon elterveztek, vagy nagyon spóroltak az ónnal (ahogy a multivállalatoknál szokás...). Bár az enyém az Sulinetes, szal inkább egyelőre még nem szedem szét...majd ha egyszer ideges leszek tőle nagyon, akkor a föld úgyis szétszedi, mikor levágom az erkélyről
(#) Sebi válasza Slope hozzászólására (») Márc 24, 2006 /
 
Hát...igen. A forrasztásokkal (hullám) sok gond van az impulzusüzemű egységek környékén. Nem annyira a hő, mint inkább a 35...75kHz sorfreki a nagyobb áramú lábaknál egyszerűen "elfogyasztja" a (kevés) ónt rezonancia-jelenségek miatt. Ha kézzel nagyobb pacnit kap, sosincs vele többé gond (egyébként a Samsungoknál láttam, hogy az általam évek óta folytatott átforrasztási gyakorlat a gyárban is követésre talált: a kritikus helyek a szitázott rajzon fehér háromszögekkel lettek jelölve és rendre kézzel át vannak forrasztva.
A fentiek miatt a jelenségek erősen függhetnek az épp használt felbontástól (is).
A sípolás lehet a kapcsolóüzemű táp túlterhelésre adott válasza (is).
(#) Norberto válasza Sebi hozzászólására (») Márc 24, 2006 /
 
Idézet:
„A sípolás lehet a kapcsolóüzemű táp túlterhelésre adott válasza (is).”


Ha ez igaz, akkor nevetséges

Internetezés közben nem tud elég betűt kiírni szerencsétlen monitor??? Pedig arra van kitalálva...elvileg...mi a sz...ért nem méretezik kicsit túl a táp részét, hogy egy honlap megjelenítése ne okozzon problémát, és ne legyen túlterhelve?

Ez már röhej...
(#) devid válasza Norberto hozzászólására (») Márc 25, 2006 /
 
Igaznak igaz lehet, de mint Slope kolléga (Fent) írta, leginkább a fényerő növekedésével nő a terhelés, nem pedig a karakterek számával.
(#) Kallai Csaba hozzászólása Ápr 18, 2006 /
 
Hello.Nekem az a problemam a monitorommal hogy kell neki legalabb negyed ora hogy bejojjon es igy is nincsenek jo szinek vagyis zold piros es halvany kek.elore is kosz a valaszokert.
(#) eSDi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /
 
Milyen idős a monitor? Mertha öreg akkor a nagyfesz résznél a kondik meg szoktak feküdni és az okoz ilyesfajta jelenséget,
(#) patexati válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /
 
Mennyi idős monitor??Hirtelen lett ilyen vagy lassacskán?
(#) Sebi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /
 
Először is ellenőrizni kell a képcső fűtőfeszültségét: 6,3V. Ez nem mindig egyszerű, mert amit a sorkimenőről fűtenek (nem DC-vel), csak szkóppal mérhető (vagy adapterrel, de az nekem sincs). Másik dolog: tekerj lassan a G2 (SCREEN feliratú a sorkimenőn) potin, hogy kiértékelhetőbb legyen a hibajelenség (ezzel a fényerő minden körülmények közt növelhető, de a hiba okát meg kell keresni!).
(#) mspike válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /
 
címben az ékezetet javitottam
(#) Kallai Csaba válasza mspike hozzászólására (») Ápr 22, 2006 /
 
A monitor em regi.A markaja:MICRO.Es azt nem tudom meg mondani hogy lassan vagy hirtelen lett ijen .kb. ennyi.
(#) Kallai Csaba válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 22, 2006 /
 
Ja es mikor be jon akkor is olyan sotet hogy alig lehet latni valamit .
(#) Sebi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 22, 2006 /
 
Ezt már írtad....Elolvastad a válaszom?
(#) eSDi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 22, 2006 /
 
Ha tudsz pontos típust mondani akkor lehet tudok kapcsolásirajzot küldeni.
(#) Kallai Csaba válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 23, 2006 /
 
No: Model NO:1554 Serial NO:I2115-000085
S.M.F:N.MEMISPHERE .Na szoval ezt irja a hatuljan.
(#) eSDi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 23, 2006 /
 
Sorry! Nem találtam semmit róla.
(#) Zeerocool válasza eSDi hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Hellosztok,
Van egy 19" os targa monitorom, nemrég vettem egy ismerőstöl használtan. Minden szép és jo volt, amig fogta magát és elment a kép, és kialudt a led is. Azota amikor bekapcsolom, halk kattogás hallható, de se a led nem világit, se kép, se a lemágnesezés "durranása". Tudtok segiteni hogy mi lehet a baja? Még nemszedtem szét, mert abba előző monitorom belehalt....
(#) eSDi válasza Zeerocool hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Szerintem a táp szált el benne, igy első hallásra.
(#) Zeerocool válasza eSDi hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Nemtudsz valamit amire rámérhetnék? Tudom, hogy ez ojan hozzánemértős kérdés, de nemértek hozzá:d

Ahogy meghallgattam egy tekersz körül jön a kattogás, ami a 230 as bemenet környékén van.
(#) eSDi válasza Zeerocool hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Háát nem nagyon. kapcsolóüzemű táp van benne az 100%. Ott ne nagyon nyúlkálj mert lehet a kondikban még fesz elég rendesen. 325V-ra töltődnek fel helyes működés közben. De az is lehetséges hogy a kapcsoló tranyók haltak meg a tápjában......
(#) Slope válasza Zeerocool hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Ez bizony táp... sajnos nem tud elindulni. Az a halk kattogás a kapcsüzemű trafó hangja.
A dolog persze még nem ilyen egyszerű, mert a táp szerintem jó. Inkább valami más szállt el, ami miatt a táp rögtön letilt indulás után.
Mivel a monitort nem ismerem, és a hiba oka is szinte bármi lehet, a táp lecsatolásával kezdeném a hibakeresést. Persze a monitoroknál ez kevésbé kivitelezhető, lévén egy panelon van az egész cucc. Viszont többnyire lehet találni olyan átkötést, vagy alkatrész, aminek kiforrasztásával leválasztható a táp. Legrosszabb esetben a vezetősáv átvágása. Ha a táp jó, akkor jöhet a fejvakarás, illetve a kutakodás a nagyfesz környékén, mert tápletiltást többnyire csak ez a rész szokott eredményezni.

A másik monitorral kapcsolatban én is a fűtőfeszültségre gyanakszom, de ahogy olvastam ez a "csoda" már nem egy mai darab... szvsz nem éri meg a vacakolást, azt meg pláne nem, hogy megvágjon!

Ha valamit matattok a monitorban, akkor mindég legyen feszültségmentes, és a kondikat ki kell sütni. Naja a képcső anódját sem érdemes fogdosni, mert órákkal a kikapcs után is tud meglepetéseket okozni
(#) Zeerocool válasza eSDi hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Hát nemigazán fogom tudni ugy leválasztani a tápot hogy abba a monitor blene haljon:s Bár van itthon a mini furo készletemhez ijen vágókorong, de kétlem hogy hatékony lenne:s
(#) Slope válasza Zeerocool hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
ha nem vagy biztos abban amit csinálsz akkor ez esetben inkább ne csináld... én ezt csinálnám, más megint másképp... szóval nem egy követendő példa csak javaslat. az egészséged pedig fontosabb mint egy monitor.
(#) PCB válasza Zeerocool hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Ne tedd tönkre
Csak a tápban cseréld ki az összes elkót mert elszáradtak. Ne csak a nagy elkókat a kicsiket is , és meglátod 95% hogy jó lesz
(#) Zeerocool válasza Zeerocool hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
A monitor nemlehet ojan régi, OSD menüs, bár a bekapcsolo gombja az hagyományos, de den aza kommersz elsárgüls káváju cucc, ojan 2002 esre tippelem, bár már azis régi.
Következő: »»   1 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem