Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   107 / 259
(#) BIGatesz válasza botesz hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Még" nem nyúltam hozzá
Amúgy akkor kezdett el fűteni, ha beleöntöttem fél vödör vizet, és ellepte a fűtőszálat.
(#) BIGatesz válasza BIGatesz hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Sikerült kibontanom a vízszintszabályzót. Lehúztam róla a vékony, átlátszó csövet, és kifújtam, átöblítettem. Nem volt eldugulva. A szabályzót is megfújtam, szívtam, vákuum jól működik, tartott rendesen. DE viszont, találtam az oldalán egy műanyag szuszogót, amit szintén kivettem, és az viszont tele volt mocsokkal. kimostam, visszatettem. Most beüzemeltem, és jóval több víz van a gépbe, mint azelőtt. De ahogy látom, épphogy eléri a fűtőszálat, de nem éri el a termosztát "bütykét"
Megnéztem, és úgy érzem, elkezdett fűteni.
Meddig kell lenni vízzel? El kell hogy lepje teljesen a fűtőszálat, vagy elég ha félig lepi el a víz?
Mennyi egyébként ennek a típusnak a normál üzemideje?
Köszönöm a választ előre is!
Ez a "kütyü" van benne:
(#) BIGatesz válasza BIGatesz hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy sikerült orvosolni a problémát!!! Volt egy lapos átlátszó tartály az oldalán, amire 3 fekete gumicső megy fel. Azt is kipucoltam, abban is volt egy kis szmötyi.
A víz mennyisége picivel több is lett, a fűtőszál feléig ér, és szépen felfűti a vizet.
Most indítottam el egy mosogatást úgy, hogy a kapcsolót arrébb tekertem az "előmosás nélküli" programállásra( II-es), mert azon végig megy a program, és nem kell arrébb tekerni.
NAGYON KÖSZÖNÖM botesz-nek a segítségét!!!!! Nélküled nem ment volna!
További szép estét, és köszönöm!
Attila
(#) Norb001 hozzászólása Jan 16, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!

Új tagként kérek segítséget abban, hogy Indesit IDL 40 típusú mosogató gépem tegnap hibakódot dobott. Ennek próbáltam utána keresni a kis kezelési utasításában, de nem sokra jutottam.
Mivel a program vége felé járt, ezért úgy döntöttem kipakolom, majd egy öblítő programot elindítok.
Elindult a program, majd rövid idő után leállt, ezzel egy időben a FI relé is lekapcsolt.
Még két próbálkozás a bekapcsolásra, de azonnal lekapcsolt a FI relé.
Ma utána néztem a hibakódnak, ami nem teljesen egyértelmű. Hőmérséklet szenzor lecsúszása az ajtó oldaláról, találtam nyák hibát. Átnéztem mindent, vezetékek a helyükön, nyákon "égési sérülés" szabad szemmel nem látható. Szivattyúk lapátjaik forognak, dugulás nem találtam.
Összeszerelés után már be lehetett kapcsolni, nem nyomta le a FI relét.
Ezek után ismét elindítottam egy rövid programot. Elindult, kiszivattyúzta a maradék vizet, majd betöltötte a friss vizet, majd ismét leállt és a FI is kikapcsolt.
Segítséget vagy ötletet szeretnék kérni mi lehet az oka, h lenyomja folyamatosan a FI relét.
Segítséget előre is köszönöm.
Norbi
(#) amurcsuka válasza Norb001 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
Hello! Szerintem valahol szivárgó áram folyik a test felé. Fűtőszálnál a legvalószínűbb, de sima öblítő programnál nem fűt. Vízvétel után indulna a keringtetőmotor, lehet, hogy az testzárlatos, vagy nedvesség miatt átvezet.
(#) csav1 hozzászólása Jan 17, 2015 /
 
Hali! Fél éves ikeás mosogatógép ürítőszivattyúja folyamatosan megy, víz nélkül. A szervíz telefonon azt mondta, húzzam ki a helyéről és döntsem előre. Megtettem és le is áll a szivattyú, de ha visszateszem újra pörög. Próbáltam hátul alátámasztani, de az kevés neki. Mivel hétvége van, nincs szerviz. Tudnátok tanácsolni valamit? Wirpool 9 terítékes
(#) laccika77 válasza csav1 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Ha még garanciás ne piszkáld,! Valószinü fojik valahol.
(#) botesz válasza Norb001 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Valami zárlatos benne.Milyen keringető szivattyú van benne?A régi fajta vagy az állandómágnes forgórészű?
(#) Betyarka válasza botesz hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Na most szántam rá magam a berhelésre. Leszedtem a két oldalsó lemezt és egy kicsit hátul, egyik ujjam bánja vágást kapott. Nem látom egyenlőre honnan a bibi. Kapcsoljam be esetleg, hogy működés közben nézzem meg hol ereszt? Vagy jobban nekiesek.
Remélem össze tudom majd rakni, műszaki szikeket nem szokásom szétszedni.
(#) Betyarka válasza Betyarka hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Jó hír az, hogy nem csatlakozási hiba. se a tömlőknél, szivattyúnál nem enged se semminél.
Rossz hír megtaláltam, a mosótérből csepeg a víz. Az alján van az a fekete szigetelés ragasztva annak a széléről jön, a sótartály és gyanta közötti rész felett. de oda hogyan jut el honnan az még titok. Szimplán csak szigetelési hiba lesz szerintem.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) Betyarka válasza Betyarka hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Hát azt a fekete kulimász he kell vakarni szép lesz. addig piszkáltam valamit, hogy most az ajtó sarkánál is folyik. Pedig nem bántottam a szigetelést. Találtam az ajtó alján levőn egy kis repedést.
Itt kimehet a víz?
Közbe nézem nem folyik már ha visszateszem a felső kosarat vagy lehet kicsit igazgattam a szigetelést. Ha a felső kosár nincs a helyén annyira nyomná felül az ajtónak a vizet, hogy engedne? Mindegy ajtónál nem folyik. Gyanítom melléesett kés vághatta ki a szigetelést.

csepegés videó
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) Betyarka hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
Próbáltam rá jönni a ki szivárgó víz útjára. Nem jött össze. Nézem a sótartály felillesztésénél száraz, az ürítő, ház felfogatásánál száraz, akkor a fekete szigetelés, ragasz alá hogy jut nem fogom fel. Próbáltam azt is, hogy gép feltöltve legyen vízzel esetleg meglátom, hol buborékol semmi.
Úgy látom szigetelés lekaparás lesz de csúnyán.
(#) botesz válasza Betyarka hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Nem a keringető szivattyú ereszt?kapcsold be ugy hogy le van szedve az oldala ès sasold az alját!
(#) Betyarka válasza botesz hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Éppen ez az, sehol semmi nem látszik. Minden oldalról le van szedve a borítás, Mikor fel van töltve a gép csak akkor csepeg felülről. Azt se látom, hogy máshonnan csepegne, hogy ide vezetné a vizet az alja. MInden sokkal mélyebben van mint maga a csepegés. Olyan mintha a mosótér alja átengedne.
(#) Balaton hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
Sziasztok!
Valaki tud mosogatógép vezérlő panel beszerzési forrást.
Egy Whirlpool ADP9620WH -ba kellene egy 682-es, CTRL-SKY W01-3L-00M148-RD, 4619 725 82561.
Date:10373
IDNr:02242

Egy gyönyörű gép, tökéletes mindenhol és lefüstölt a vezérlő egy véletlen rosszul sikerült villanyszerelés következtében. Sajnálnám, ha el kéne búcsúzni tőle.

Köszi a segítséget előre is.
(#) Betyarka válasza Betyarka hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Lehet az a gondom, hogy a munkapad alól annyira tudom kivenni amennyire a kábelek, tömlők engedik. Két oldalsó lemez és két kicsi lemez elől hátul levéve. Sajna mellette, fetrengve látok amit látok csak. Lehet le kellene szednem az alsó lemezt is és felrakni a gépet valami magas bakra alulról nézve.?
(#) qvasz2 válasza Balaton hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Az orczy áruház foglakozik ilyenekkel, ott kéne érdeklődni. De elég súlyos árak vannak!
Bővebben: Link
(#) Betyarka hozzászólása Jan 19, 2015 /
 
Az az érdekes sehol semmi nyoma szivárgásnak. Minden olyan belül mintha vadiúj lenne. Csak az alsó tálca dzsuvás de a szivattyú a tömlők. érintetlenek. Arra is gondoltam ami hülyeség, hogy nem e lyukadt ki a mosogatógép alja mondjuk egy jó késtől.
(#) Betyarka hozzászólása Jan 19, 2015 /
 
Felbakoltam a gépet. Szerintem ha valaki látná el se hinné. Csatlakozó résznél semmi nem enged, a fekete kulimász szigetelésből jön a víz. Sótartály felfogatásánál semmi, a szivattyúház felfogatásánál semmi. Teljes a zűrzavar. Kezdjem megvakarni a szigetelést? elég ramaty lesz.
(#) Balaton válasza Betyarka hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Már jártam úgy, hogy egy apró lyuk volt egy gumicsövön. Onnan egy láthatatlan vízsugár spriccelt valahova. Azt hittem az a lyukas, pedig nem. Egyszóval valamit tegyél a fekete kulimászra és nézd meg, hogy alóla vagy rá érkezik e víz. Persze te látod, ha hülyeség amit írtam, sorry.
(#) Betyarka hozzászólása Jan 19, 2015 /
 
Na heuréka. Sokszor mindig a legegyszerűbb megoldás a kézenfekvő.
Gyanakodtam én rá, hogy lyukas és igazam lett. Levakartam vagy 5 négyzetcm nyi ragacsot. Hát nem ott spriccelt a víz. Mikor rezgett a gép a kartól akkor ütemesen jött a víz. Gondolom egy gondos késbehelyezés volt mostanában. El is beszélgetek a babámmal.
Már csak az a kérdés milyen sziloplasztal vagy ragasztóval kellene bekenni, tömni.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
(#) botesz válasza Betyarka hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
FBS ragasztót ajánlom az tartós.
(#) Betyarka válasza botesz hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Pont azzal csináltam meg. bingo.
(#) Thommy2112 hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Tiszteletem a hozzáértőknek! Van egy kb. 8-9 éves, 3 programos, digitális vezérlésű, beépíthető Whirlpool mosogatógépem (elnézést, de típust nem tudok még, mert beépített gépről van szó. Összesen van rajta egy mosogatási program választás, egy mikrokapcsolós start gomb, egy "árva" LED és egy főkapcsoló). Már olvastam hasonló problémákról itt, de így kompletten nem találtam rá választ. Valószínű kondi lesz, de lehet, hogy más gondom is van vele. A gép a következő jelenségeket adja elő: főkapcsoló megnyomása után, a start gombot megnyomva, elsőre csak halványan felvillan az "üzem" LED, de csak akkor és addig, amíg a gombot megnyomom. Második nyomásra az esetek többségében elindul. Mindig kiszivattyúzással kezd, de jó pár percig csak "szakaszosan" csinálja, tehát kb. 1 mp szivattyúzás, majd 1 mp szünet... Ezt egy idő után abbahagyja és folyamatosan szivattyúz, de utána a víz keringetésénél is elkezdi ugyan ezt. A működési LED ilyenkor elalszik ugyan úgy 1 mp-re, amikor megszakad a szivattyúzás, vagy a vízforgatás. A LED fényerejéből úgy látom, hogy amikor újra működik, akkor teljes fényerővel világít, majd elkezd halványulni (mindez az 1 mp-nyi működés alatti fényváltozásra vonatkozik!)... Valahol olyan érzésem van, mintha a panel túlterhelést érzékelne és védelem céljából újraindítaná magát ismét és ismét... Folyamatosan, jó minőségű sóval és tablettával (Calgonit) töltjük, szűrők tiszták, karok tiszták, havonta géptisztító adalékkal átmossuk. Nem tudom, hogy számít-e, ezért leírom ezt is: még a pályafutása eleje felé történt egyszer olyan, hogy az akkori párom elmosogatott vele egy befőttes üveget, amin a papír címke leázott menet közben. A bajt még tetézte, hogy az alsó "tálca-szerű" szűrőnek az egyik szélét nem tette be a sarka alá, ezért ott beszívta a papírdarabokat és eljutottak egészen a karok fúvókáihoz, amit sikeresen el is dugítottak. Sokáig tartott, kitakarítottam teljesen az összes kart és szűrőt, de jobban nem szedtem szét a gépet. Nagyon vállalkozó szellemű és elektronikához értőnek vallom magam, csak addig nem szedném szét, amíg nem tudom, hogy vezérlés, vagy komplett mechanikai szétszedés is kellene-e neki...

Köszönöm előre is a választ!
(#) zolchee hozzászólása Jan 22, 2015 /
 
Kedves Fórumozók!

Az albérletünkben egy BOSCH mosogatógépet használunk, a típusa elvileg SGS 3002, de mivel beépített, ezt nem tudtam megnézni. A hiba a következő:
Bekapcsolom és elkezd zúgni, valamennyit arrébb megy a programkapcsoló, de nem történik semmi más. Elsőre olyan, mintha nem szívna vizet. Ami még édekess volt, hogy a programkapcsolót végigtekerve nem nyitja ki a tablettatartó fedelét, korábban viszont úgy emlékszem ezt megtette, amikor manuálisan forgattam körbe.
Másik teszt amit megcsináltam, hogy öntöttem vizet az aljába, leengedni le tudta. Sőt amikor olyan helyzetben volt, még mosott is vele (forogtak a karok és a hangja is jónak tűnt).
Ezekből azt gondolnám, hogy nem tud vizet beszívni, amikor beöntöm a vizet működik, de miután leengedte, nem tud újat szívni így megáll.
A csap tuti nyitva van, szóval vagy dugulás, vagy valami szelep romlott el, esetleg ragadt be.
Szerintetek hogyan érdemes nekilátni?

Igazából hívhatnék szerelőt, de nem ismerek megbízhatót és amennyiben javítható a dolog házilag, jelentős többletköltségtől mentem meg magam. Illetve mivel albérlet a főbérlő intézné a dolgot, de ahogy ismerem ez pedig időben lenne igen hosszadalmas. Szóval maradnék a csináld magad elvnél.

Köszi a segítséget!
Zoli
(#) botesz válasza Thommy2112 hozzászólására (») Jan 22, 2015 / 1
 
X2 es tápkondi nyűglődik a panelon.
(#) botesz válasza zolchee hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Szia!Elsőkörben nézd meg hogy a szelepnél nincs e dugulás.ha ez megvan kapcsold be a gépet és amikor a vizet kéne beengedni akkor fülelj hogy zúg e a szelep. Ha nem akkor rá kéne mérni hogy kap e feszt.
(#) mona1965 hozzászólása Jan 23, 2015 /
 
Kedves Fórumosok!
Olyan gondom van hogy az egy hónapja üzemelő Samsung DMS400TUB típusú mosogatógépünk eddig szépen mosogatott tegnap este beindítottam és egy rövid idő múlva leállt és vízellátási hibát írt ki.
Nem tudom mi lehet a gond?
Köszi ha válaszoltok.
(#) botesz válasza mona1965 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Nézd meg nyitva van e a vízcsap nincsen e eldugulva a csapnál illetve a gépnél lévő szűrő.Ha ezek jók és továbbra is jön a hiba szerelőt neki.
(#) galilei70 hozzászólása Jan 24, 2015 /
 
Segítséget szeretnék kérni.Van egy 10 éves Fagor 1vf-03in mosogatógépünk.Nem túl sokszor használtuk, talán havonta 2-szer háromszor.
Mostanában előfordult, hogy a fél adag kijelző,időzítő illetve az elindítógomb jobb oldalon (ld. a képen,) már csak erős nyomásra volt hajlandó működni ., de aztán tegnap már nem is működött. Érintkezési problémára gyanakodtam, talán oxidálódott, vagy vmi ilyesmi, ezért a pár csavart kicsavartam, hogy az elektronikai panelt megnézzem.Ki akartam venni, hogy megtisztítsam a gomboknál, de pontosan nem tudom hogyan lehet,nem tudom hogyan kell kipattintani, Ebben kérném a először a segítséget. Remélem csak ennyi a baj, ha nem akkor várom az ötleteket.Köszönöm.
Következő: »»   107 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem