Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   153 / 259
(#) Baltas válasza botesz hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
A kazán tök forró volt, meg a keringetett víz is. A bal felső sarkában van egy levegőző nyílás egy műanyag idommal, de nincs ventilátor benne. Onnan megy le egy vékony, kb. 1 cm-es gégecső a külsején, de az nincs rákötve semmire, csak úgy van
(#) antennaslaci válasza botesz hozzászólására (») Júl 10, 2016 /
 
Köszönöm szépen !
(#) botesz válasza antennaslaci hozzászólására (») Júl 10, 2016 /
 
Nincs Mit!Amúgy ma én is belefutottam ilyenbe Elrobbant valami a panelon....szép móka lesz ez....
(#) Verebesi hozzászólása Júl 11, 2016 /
 
Üdv.Mindenkinek!

A segítségeteket kérem, van egy Candy CED110-37S mosogatógépünk, és egyszerre világít mind a négy lámpája, először villogva, majd folyamatosan, és közben búg,búg, és nem indul el. -A start-reset gomb sem működik, nem lehet benyomni. Csak ha kikapcsolom, akkor tünnek el a lámpák. Már kihúztam, 1 napig be sem kapcsoltam, semmi változás. Érdeklődöm, hogy mi lehet a hiba, mivel a használati utasitásban az van, ha mind a négy lámpa egyszerre világít, akkor túltöltés van, de hogyan mikor el sem indul. Az igaz, hogy már egy ideje csak egy programon ment, a többin nem működött.
(#) Dino71 válasza Verebesi hozzászólására (») Júl 11, 2016 /
 
Szia! A vizet kiüríti mikor elkezdi a programot? Vizet be tölt? És ez után búg? Akkor vagy a ker.szivattyú van megszorulva vagy ha már csinált ilyeneket,hogy nem vesz egy két programot,vagy túl sokáig ment akkor meg vez,elektronika gondja lesz. A tápkondit meg kellene mérni vagy egyből cserélni.
(#) feketemosogato hozzászólása Júl 12, 2016 /
 
Üdvözletem,
Kérem segítsenek diagnisztizálni a beteget
Adott egy fél éves ikeás medelstor (electrolux, GHE 423CA1 ezt írja az oldalán) mosogtógép,
A legrövidebb programon használjuk ( 36 perc, 60 fokos) , az utóbbi időben mindig a program vége előtt elkezd halkan búgni , és a kijelzőn a 001 felirat világít, és ha nem nyitom ki az ajtót akkor a jelenség folyamatos .. Az érdekes az h a mosás tökéletesen lemegy, csak a búgás érdekes, meg a kijelzőn a 001. Tablettával használjuk, só rendben, öblítőt soha nem raktunk bele. Resetre nulázza magát, aztán a következő mosás végén ugyan az.. Mi lehet a kód jelentése?
Megköszönöm ha bármilyen észrevételt leírnak, nem értem mi lehet.
(#) botesz válasza feketemosogato hozzászólására (») Júl 12, 2016 /
 
Próbálj meg valami értelmesebb programot használni mondjuk ami hosszabb.Valószínűleg a leeresztő szivattyú búg.Nézd meg nincsen e benne valami.
(#) f_karcsi hozzászólása Júl 13, 2016 /
 
Sziasztok!
Adott egy ESL66010 (elektrolux) mosogatógép. Azt tapasztaltuk, hogy nem fűt rendesen, de hibakód nélkül végig futnak a programok.
Szétszedtem és elkezdtem vizsgálódni. Az egyértelmű, hogy a fűtőszál rendben, így a hőmérséklet érzékelő volt a tippem. kiderült, hogy a gyors mosásnál és előmosásnál rendesen felfűt és tartja az 50°C-ot, de amikor 60 vagy 70 fokon kellene dolgoznia akkor csak 38 fokig melegít és tovább nem.
Így gyanús, hogy mégsem a hőmérséklet szenzor, ezért nem is rendeltem meg. Mi lehet még szerintetek?
(#) botesz válasza f_karcsi hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Pedig szerintem az lesz.Bosch ba is volt ilyen hogy csak 50 fokra fűtőtt és az opto szenzor cseréje megoldotta.(ebbe meg ugye egybe van a kettő.
(#) feketemosogato hozzászólása Júl 14, 2016 /
 
ok, megnézem a szivattyút, köszönöm az ötletet, bár a vízet leereszti rendesen.
(#) f_karcsi válasza botesz hozzászólására (») Júl 14, 2016 /
 
A kétely csak azért jött hogy a fő programban miért csak 38fokig fűt? Miért nem megy el 50fokig legalább, ha előmosáskor és gyorsprogramban tudja. Most a nyomás/szint kapcsolók hibáját akarom kizárni. Ha azok jók, akkor áldozok egy új szenzorra.
(#) stevepapa válasza f_karcsi hozzászólására (») Júl 14, 2016 /
 
Vagy a szenzor rossz, vagy valamiért a hőfok elérése előtt továbblép. Pl elektronika, táp elégtelenség miatt.
(#) antennaslaci válasza botesz hozzászólására (») Júl 16, 2016 /
 
Ebben is elrobbant az FSB 50550 Power modul és csak kínából lehet rendelni
(#) botesz válasza antennaslaci hozzászólására (») Júl 16, 2016 /
 
Vagy a neten nézel egy olyat amibe a keringető szivattyú rossz.A legtöbbnek mind az a baja.
(#) csegezy hozzászólása Júl 17, 2016 /
 
Sziasztok!wörpol 304103340típusu mosógép elektrónikáját szétkaptam .Azt kérdezem,hogy a drótokat csak a helyükre tudom dugni,vagy tönkre teszem azt is ami jó,ha áramot adok rá?5 db kettes drót van,amit nem tudom,hogy melyikbe tegyem,mivel nem jelöltem össze.Az üst alján pedig van egy kb 15 cm hosszú 5 cm keresztmetszetű műanyag cső,amit egy csavar rögzít.Ha ezt le veszem,kemény műanyagot tudok csavarhúzóval megbirizgálni.Mi lehet ez és hogyan működik?Előre is köszönöm segítségeteket!Üdv Mindenkinek!
(#) stevepapa válasza csegezy hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Ha megfigyeled a csatlakozókat látni fogod, hogy mindegyiken van pozicionáló. Tehát nem lehet máshová dugni. A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, de sokszor van hogy több típushoz használnak olyan alkatrészt amin nem használnak minden opciót. Magyarul ennél le van dugózva a csővége. Ismeretlen gépet jelölés nélkül szétszedni......., nem folytatnám
(#) botesz válasza csegezy hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
A leírásod alapjén inkább hívnék egy olyan szakit aki ért is hozzá.És legközelebb mielőtt írsz nézd meg a topic címét és a megfelelőbe írj.
(#) f_karcsi válasza f_karcsi hozzászólására (») Júl 18, 2016 /
 
Úgy néz ki megjavult a gép. A membrános kapcsolókat kicsit megkocogtatva újra rendesen fűt minden programaban. (alkalom adtán majd cserélem is) Ami viszont érdekes, hogy kereken 10fokkal alacsonyabban mint a lírás alapján kellene. (ahol 70 fok kellene ott 60, ahol 60 ott 50)
Gyönyörűen szabályoz 2fokos hiszterézissel, de mindent kerek 10 fokkal alacsonyabban.
Most nem tudom új korában mit tudott, vagy mégis érdemes a hőfok szenzort is cserélni !?
(Lehet ez is csak mint a csalós dieselek így tudja az A kategóriát? Hiszen egy használó sem mér utána hogy az 70 vagy csak 60 fok.
(#) botesz válasza f_karcsi hozzászólására (») Júl 18, 2016 /
 
A hőfok az direkt ilyen.a beko az rosszab az több mint 20 fokot szokott csalni és mindezt persze gyárilag.
(#) 7kaz hozzászólása Júl 19, 2016 /
 
Sziasztok!

Bosch SGS6382EU/01 mosogatógép rosszalkodik. Lefutnak a programok, de többszörös idő alatt, mint ami az adott programnál lenni szokott. Nem ereszt, szerencsére fűt, a panelen semmi rendkívüli nem látszik (pl. elfüstölt, vagy túlmelegedő alaktrész). A fűtőszál ellenállása ~26 Ohm. Megkergült az elektronika, vagy valamilyen prózaibb oka lehet? Van valami ötletetek, mit kellene még megnézni? Szervízkönyvem nincs hozzá.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2016
(#) botesz válasza 7kaz hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Mennyire fűt?Az adott hőfokot eléri?Mert ha nem akkor azért nem lép tovább.
(#) 7kaz válasza botesz hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Úgy tűnik, mintha tovább tartana a felfűtési idő. Hogy eléri-e a hőfokot, azt nem tudom, mivel megmérni nincs módom. A fűtőszálat ki lehet venni úgy, hogy az eredeti tömítéssel teszem vissza? Bár még azt sem tudom, hogy tudnám kivenni. Mintha műanyag "pattintós" fülekkel lenne rögzítve. Van a kiszedésnek valamilyen módszere?
(#) botesz válasza 7kaz hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Ki ne vedd!!!Nincs Értelme.Általában a fűtésrelé lába szokott ezeknél kiolvadni.Valamint van még egy nyomáskapcsoló a fűtőbetét végénél nézd meg hogy az átad e rendesen.A hőérzékelő a betét tetején van 4 vezetékkel. 2 a korlátozó a 2 a szabályzó.Más nem szól bele a fűtésbe.
(#) 7kaz válasza botesz hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
A fűtésrelé a panelen lévő két 24V-os relé egyike?

A nyomáskapcsoló a fűtőszál két kivezetése között, egy mikrokapcsoló házára hasonlító alkatrész, két kivezetéssel? Ha igen, ott mit kell mérnem? A hőérzékelőt nem találom, de ha meg lesz, ott tudok-e mérni valamit, ami nyomra vezethet? Az a helyzet, hogy ilyen fűtőegységhez még nem volt szerencsém (mosógépekhez inkább), azért kérdezek ennyit. Legközelebb csak pár nap múlva tudok a géppel foglalkozni, de addigra próbálok minél több infóhoz jutni.

Ha nagyon vízköves lenne, és amiatt csinálná, ahhoz viszont csak kéne látni a fűtőszálat, nem?
(#) botesz válasza 7kaz hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Ha helyesen van használva a gép akkor nem vízkövesedhet(a lágyító miatt).Lehet 24V os a relé nem tudom utoljára ami nekem volt siemens az asszem 12v os volt.A nyomáskapcsoló alapesetben szakadt,a víz keringetésekor(tehát nyomás alatt) zárnia kell.
(#) 7kaz válasza botesz hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Köszönöm! Amint lesz rá időm, alaposabban szétnézek a fűtésnél.
(#) 7kaz válasza botesz hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Kibontottam a fűtő-szivattyú blokkot. A blokk és a labirintus közti gégecsőben brutális mennyiségű lerakódás volt. Már nincs. A fűtőszál csillog, nem vízköves. A termosztát jónak tűnik. Melegítésre csökken az ellenállása, ahogy kell. A bimetál alapesetben zárt, nem tudom, mekkora hőmérsékletnél kell bontania a kontaktust, így azt nem tudtam ellenőrizni. A nyomáskapcsoló jó, alapesetben nyitott a mikrokapcsoló, kivettem azt is, ellenőriztem, kapcsol. Van a blokk alján valamilyen váltószelep-szerűség, ami szolenoidos, az is jó. A motorok is jók. Az úszó nem szorul, a mikrokapcsolója jó. A membrán szintén, nincs eldugulva. Gyakorlatilag megnéztem mindent, amit lehetett. Szombaton összerakom, aztán próba. Ha nincs szerencsém, akkor nyomozni kell tovább.
(#) stevepapa hozzászólása Júl 20, 2016 /
 
Üdv!

Fagor 3F111 hányszor kell öblítenie? Ez 5x öblít.
(#) Dino71 válasza 7kaz hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Szia! Na ha minden rendben akkor elektronika táp kondi problémája lesz ha jól emlékszem X2 1,5 mikrosF-os (szürke vagy kék kocka 1x3x2cm es kocka)
(#) 7kaz válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Köszönöm a tippet! Addig viszont tovább őszülök, mire összerakom a gépet.
Következő: »»   153 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem