Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   168 / 259
(#) moderboy válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
Kicseréltem a reedet, sajnos csak egy kicsivel nagyobb méretűt kaptam a boltban. A gép ugyanúgy szivattyúz, vizet vesz, azután vár egy kicsit majd kiszívatja és lekapcsol. Multimétert megint nem hoztam sajnos, így nem tudtam ellenőrizni hogy működik-e a dolog, az átfolyásmérő kereke forog. Próbáltam több féle csap állással, nincs változás . Mit javasoltok?
(#) Dino71 válasza moderboy hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
Akkor ha jól tudom ebben van már OWI szenzor azt kellene cserélni de előbb cseréld az elektronikában a kondikat az olcsóbb. Valami hibakódot nem villog?
(#) Museto válasza moderboy hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
A reed cserével én épp a minap jártam meg. Ahogy azt korábbi bejegyzéseimbőé látható, hetek óta küzdöttem egy ADG 6966 Whirlpool mosogatógéppel, és észre vettem, hogy a Reed csövecske egyik vége repedt. A csere beforrasztásakor nem figyeltem arra, hogy a reedben levö lemezkék beforrasztva párhuzamosak legyenek a nyákpanel síkjával. A kb.30°-os szögben hibásan beforrasztott csövecskében levő lemezkék bizonytalanul reagáltak a közelükben elhaladő mágnesre, ezért tapasztaltam hogy a gép hol engedte a vizet, hol leállt F7-es hibával. Az átforrasztás óta a gép szépen dolgozik. Remélem több meglepetés már nem fog érni ez ügyben....
(#) moderboy válasza Museto hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
Ebben a nyákra merőlegesen álltak az érintkezők, úgy raktam be az újat is.
OWI szenzort nem találtam benne, egy műanyag rúd van alulról betolva középen a tartályba amiben a szűrő is van, hőmérőnek tűnik, és egy mágnesszelepnek tűnő cucc van a sótartály oldalán, minden más vezeték szivattyúkhoz és ilyesmikhez megy. Mindjárt szétkapom az ajtót és ránézek az elektronikára.
(#) botesz válasza moderboy hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
Véletlenül nem Inverteres keringető szivattyú van benne?
(#) Entam hozzászólása Jan 7, 2017 /
 
Sziasztok! Az alábbi mosogatógép problémára van ötletetek, hogy mi lehet az ok? Fagor gépem tegnap a szokásos idő helyett kb 5 órán keresztül mosogatott, a végére teljesen hideg volt és az edények vizesek maradtak. Következő alkalommal az intenzívebb mosást futtattam le, üresen, mosogatógép tisztítóval. Többször kinyitottam, meleg volt, a programkapcsolót több ízben előrébb tekertem, így is hosszú ideig tartott és a végére megint hideg lett. Utoljára a legrövidebb programmal próbálkoztam, akkor is többször előretekertem a kapcsolót, de akkor már semmi fűtés nem volt, sem az elején sem később. Az is feltűnt, hogy a jobb alsó sarokban szivárog a víz. Fűtőszál lett már cserélve kb 2 éve, az ürítőszivattyú is új. Nem tudom összefüggnek-e a hibák, a gép vagy 10 éves. Mi lehet a gond? Érdemes egyáltalán javíttatni? Előre is köszönöm, ha valakinek van tippje, tanácsa!
(#) Museto válasza Entam hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Azt írod Entam, hogy előre tekerted a program kapcsolót, akkor az valószínű mechanikus, vagy részben mechanikus lehet, ami igencsak kopásra hajlamos kapcsoló egységekkel van szerelve. Ha 10 év körüli a géped és rendesen használtátok is, akkor bizony elképzelhető, hogy a programkapcsoló elhasználódott, ezért bizonyos ciklusokhoz tartozó műveletekhez nem ad impulzust igy nem indít pl.fűtést, szivattyúzást stb. A folyamatos üzemhez feltételeknek kell teljesülni, pl. a fútés addig nem indul el, amíg a megfelelő vízmennyiség nincs a gépben, vagy ha a víz bent van ugyan, de a program kapcsoló a kopás miatt nem indítja a fűtést, akkor leáll a program, és ha véletlenül mégis később létrejön a kontakt, akkor folytatódik. Ei a hibafelderítés sok időt, törelmet igényel, de ha a programkapcsolőn látható kopás, vagy beégés van, akkor csere...
(#) Entam válasza Museto hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Nagyon köszönöm a választ, én is a programkapcsolóra gyanakodtam. Gondolom az elég drága lehet, sokat már nem szeretnék erre a gépre költeni, eddig is ráment kb 50 ezer a javításokra.
(#) Entam válasza Museto hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Még annyi, hogy a bekapcsoló gomb egy ideje furcsán működött, ha kikapcsoltam is világított rajta a kis jel, ami régebben csak a bekapcsoláskor égett. Így előfordult, hogy kikapcsolva is elindult a gép, majd egy idő után leállt, így vettem észre, hogy bár világít, nincs bekapcsolva. De ezzel együtt jól működött, csak figyelni kellet rá indításkor. A programkapcsolón nem látható kopás vagy égés, de mivel a mosogatószekrény alatt van, kaphatott vizet. Elképzelhető, hogy beázott?
(#) botesz válasza Entam hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
A programkapcsoló elég ritkán megy tönkre inkàbb valami hőérzékelő lesz ,mivel nem fűt fel emiatt nem lép tovább.
(#) moderboy válasza botesz hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Mi alapján tudom eldönteni, hogy inverteres-e a keringető benne?
(#) stevepapa válasza moderboy hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Legegyszerűbben, ha megnézed a motort. Ha inverteres nincs szénkefe ( ez mondjuk nem jellemző mosogatógépeknél) és kondi sincs rajta.
(#) ngeza hozzászólása Jan 8, 2017 /
 
Sziasztok!
Szerintetek használható a bolti vízlágyítósó helyett olyan só amit a nagy vízlágyítókhoz használnak töltet regenerálásra (összetörve ,mert elég nagyok a kockák). Konkrétan BWT PERLA -TABS , 99%tiszta nátrium klorid.
(#) Entam válasza botesz hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Köszönöm a választ.
(#) botesz válasza ngeza hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Persze én is azt rakok bele és hibátlan.Csak konyhasót ne mert az megöli.
(#) PETEE78 hozzászólása Jan 9, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch Electronic Aqua Stop mosogatógépem. A gépnek 2 hibája volt: 1 elindulás után egy végtelen ciklusba került öblít+szivattyúzás körbe, de nem öblített, vagyis a víz nem jutott el a mosogatótérbe. Ezt sikeresen megcsináltam, bár nem tudom biztosra, hogy az oldotta-e meg, de működik a gép.
Viszont még van egy olyan hibajelenség is, ami már korábban is fennállt: A gép aljából nem szívja rendesen ki a vizet a gép. Így a program végén nem áll le rendesen a gép end-re, hanem egy idő után újra öblíteni+szivattyúzni akar. Alul már megnéztem az elvezető csöveket, tiszták. A mosogatótérben a szűrő és az alatta lévő rész is tiszta. Segítségeteket szeretném kérni, mit lehetne még ellenőrizni rajta, illetve mi okozhatja még a problémát?
(#) stevepapa válasza PETEE78 hozzászólására (») Jan 9, 2017 /
 
Ha a kifolyócső tiszta akkor rossz a szivattyú.
(#) PETEE78 válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 9, 2017 /
 
Köszönöm a gyors választ!
(#) Museto hozzászólása Jan 10, 2017 /
 
Tegnap megérkeztek a Reed relék és rögtön beforrasztottam a törött helyére, a régi labirintusba. Ezt visszatéve a gépbe, már a második mosogatást végzi F7 nélkül. Értetlenül állok a dolog előtt, ha a kis üveg csövecskén még nagyító alatt sem látható semmilyen sérülés, vagy elszineződés, akkor mi a fenétől nem tud működni?!
(#) stevepapa válasza Museto hozzászólására (») Jan 10, 2017 /
 
A kis érintkezők a csőben elkoptak, oxidosodtak. Elég néhány impulzus kimaradása a hiba kialakulásához. Ezért van az, hogy ha azt írják cseréld akkor ne méregesd, nézegesd. Mert nyilván tapasztalatból tudják a hozzáértők a probléma okát
(#) Museto válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 10, 2017 /
 
Én kis naív azt kittem, hogy egy zárt csőben ilyesmi nem fordulhat elő, de ezek szerint tévedtem. Köszi az infót, akkor talán van esélyem az F7 átoktól megszabadulni.....
(#) stevepapa válasza Museto hozzászólására (») Jan 10, 2017 /
 
Remélhetőleg Amit nem említettem az érintkező elfáradása. Kis rugószáron van, ha elfárad nem tud megfelelő sebességgel kapcsolni, egyszerűen beragad.
(#) lnorbert hozzászólása Jan 13, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Tegnap beszereltünk egy Gorenje GI51010X típusú mosogatógépet. A gép elindul szív valamennyi vizet de egy pár perc elteltével hibaüzenettel megáll miszerint kevés vizet kap a készülék. (A pontos hibaüzenet: A csapok nincsenek kinyitva,a víz bevezetése korlátozott, illetve a víznyomás túl alacsony.) A bekötéshez egy MOFÉM kombinált sarokszelepet tettünk be erre van rákötve. A sarokszelep visszacsapó szeleppel is el van látva.. Családi házban lakunk a víznyomással elvileg nincs gondunk. Elképzelhető, hogy másik sarokszelep kellene, vagy mi lehet még a probléma?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Dino71 válasza lnorbert hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Vagy a vizet beengedő mágnes szelep rossz, vagy ha van benne literszámláló abban cseréld ki a reed relét.
(#) lnorbert válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Köszönöm a gyors választ! Érdekes dolgot csinál...3-4 perc leforgása alatt kettőször szív be vizet és kétszer ki is engedi..Az aktuális program szerint 9 liter víz lenne a teljes felhasználása ebben a módban, de a hiba megjelenéséig kb. 15 liter vizet nyom ki magából...majd megáll. Már beszéltem szerelővel és valószínű garanciás javítás lesz belőle. Először azt gondoltam mi rontottunk el valamit és az újdonsült sarokszelep a hibás ..Egyébként egy teljesen új készülékről van szó, eddig még nem működött...ezért gondoltam valami egyszerűbb hibára..de úgy fest valami más bibije lesz..
(#) Dino71 válasza lnorbert hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Ja, hogy neu e a készülék. Akkor hozzá se nyúlj. Majd a márkaszerviz. Vagy az első mosásnál bekalibrálja magát tán az is lehet.
(#) ngeza válasza botesz hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Köszönöm ! Én is ezt fogok akkor bele tenni.
(#) kiwi84 hozzászólása Jan 14, 2017 /
 
Sziasztok! Adott egy Candy csf 4575-ös mosogatógép. Nagyon precízen működött eddig. Most azt produkálja ha bekapcsolom, hogy minden led egyszerre villog , és sípol. Meg egyből elkezd szivattyúzni. Még nem bontottam meg. Mi lehet a baja?
(#) Dino71 válasza kiwi84 hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Nézzél bele az aljába ha nincsen benne víz akkor az elektronikában cseréljed ki az X2 es 1,5mikrós kondit. Ezeknél igen sűrűn az döglik be először.
(#) kiwi84 hozzászólása Jan 14, 2017 /
 
Köszönöm! Megnézem
Következő: »»   168 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem