Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   120 / 580
(#) osi válasza radaz hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Az Elux-ban két fél dob van, egymástól elszigetelve és egy drót fésün v. szénkefén keresztül nézi az elektronik a potenciál külömbséget a két fél között.
Ha van külömbség, a ruha száraz v. nincs . Így hát úgy dönthet az elektronika ,hogy itt már nincs mit tennie és fefüggeszti a működését. (egy drotdarabbal átkötve a két féldobot ki lehet iktatni a nedvesség szenzort) Vaszleg ebben is hasonlóan működhet.
(#) KDNS hozzászólása Nov 24, 2011 /
 
Sziasztok! Egy kérdés: Van egy ariston mosógépem amin van ugyan késleltetés de nekem más időbeállításra is szükségem lenne. Kitaláltam, hogy teszek a gép dugójára egy egyszerű időzítőt és azzal késleltetem az indulást! Kipróbáltam és a gép nem felejti el az elindított programot. A kérdésem csak az, hogy nem károsítja-e a gép elektronikáját hosszútávon, ha rendszeresen időzítem így? Nem mehet tönkre ha program indítása után rendszeresen megvonom tőle a tápfeszt??? Előre is köszi a választ!
(#) radaz válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Kösz a gyors válaszokat, de csak most sikerült elolvasnom őket.
A helyzet az hogy a gép elkezdi a programot, és pár perc múlva átkapcsol a hütő módra majd nemsokára végez.Az ajtóban lévö NTC 2.6k omos és melegitésre csökken az értéke tehát jó. A helyzetet az is neheziti hogy a melegítőből valaki kivette a két termosztátot.Az egyik biztonsági, a másik meg lehet hogy NTC vagy fix, de zártam rövidre is, tettem be 1.2k omot is de melegiteni nem óhajtott.Osinak is igaza van drótkefe szedi a jelet a nedvességszenzorról, azt is rövidrezártam de semmi.Mivel az elektronikát nem igazán vágom azt kérdezném zoz11, nagy munka a procit megnézni? Küldök fotót.
És mivel a baj nem jár egyedül, ma beérkezett egy edénymosó is, szintén zenész.A melegitő, mikrokapcsolók, termosztátok mind jók, tehát valószinű itt is elektronika. A tipusa Quadro DWS6050 made in prc.
ti ti ti tá tá tá ti ti ti
(#) 1977laca hozzászólása Nov 25, 2011 /
 
Sziasztok volna egy olyan kérdésem,hogy adott egy indesit felültöltős mosógép pontos típust a napokban kapok és azt produkálja,hogy indításkor nagyon sokat gondolkozik azaz akár 5-6 perc is eltelik mire hajlandó elindulni.Tudnátok tanácsot adni,hogy van értelme foglalkozni még vele vagy mi lehet az oka a jelenségnek?
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
(#) zoz11 válasza KDNS hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Hello
A gépnek nem szabad, hogy baja legyen, semmi olyan kárt nem tud tenni benne.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza 1977laca hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Hello
A te esetedben az ajtózár lesz a bűnös, nagyon nehezen tud már felfűteni, és ezért indul lassan a gép.
Lehet éppen kontakthiba is, de lehet, hogy maga az ajtózár fáradt el.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza radaz hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Hello
Ilyen panelhoz volt szerencsém, és a nedvesség érzékelő áramkörén volt a hiba. A hiba jelenség teljesen ugyanez volt.
Azt a részt érdemes átnézni a panelon.
A procit csak egy hozzávaló programozóval lehet megnézni, de az csak végső esetben, még ott van az eeprom hiba lehetősége is.
Üdv: Zoltán
(#) KDNS válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Köszi a segítséget!Így már bátrabban próbálkozok
(#) fjanos951 válasza 1977laca hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Szia!
Nekem is felültöltős indesitem van, és ugyanilyen hibája volt. Az RL1-es relé kontakthibás volt, ezért nem fűtött fel és csak állt. Nekem az RL1-es relét kellett cserélni. Típusa OMRON G5LE-1 12VDC, 10A 250VAC. Kapható Bp. VIII, Üllói u 68, 235Ft-ért.
Üdv. János
(#) fjanos951 válasza 1977laca hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Még annyit figyeljél meg, hogy amikor lecsukod az ajtót és megnyomod a begombot, akkor világít-e a lámpa? Ha nem világít akkor ajtókapcsoló, ha világít akkor RL1 relé vagy fűtőszál hiba lehet. Azt is fogod hallani, hogy vizet ereszt-e be? Ha nincs víz nem fűthet, és akkor még lehet mágnesszelep vagy az ő triakja is rossz.
Üdv. János
(#) imikee10 válasza radaz hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
A panelt forraszd át elsőkörben főleg a reléknél mert ez az ólommentes forrasztás egy katasztrófa ezen a török förmedvényen...
Következő lépésnek meg egy 3-3,2 kohmos értékre beállított potit rakjál be hátra mert ott is egy ugyanolyan értékű NTC van mint elől az ajtónál. Engem ugyan ilyen gépnél az első viccelt meg.
Még esetleg munka közben mérj rá a panera táp ügyileg, hogy nem-e esik vissza amikor kapcsolgatja a reléket...

Üdv Imi
(#) radaz válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Hello!
Nekem is az a gyanum, mert a nedv.érzékelő körül van egypár SMD ami gyanus, csak az a baj hogy nem tudom a jelzésekből kivenni az értékeket.Pl. a 101-es=100 om,334=322kom, de a 226-os és a felette levő barna 2Momon sem mutat semmit.Tudnátok segiteni abban hogy melyik oldalon találnák SMD jelzéseket értékekkel? Nekem van egy pár mosógéppanelom de nincs rajtuk ilyen jelzésű, meg ha találnák is, az én potméteres pákámmal át tudnám-e rakni hogy ne haljon meg, vagy csak spéci szerszámmal lehet?
(#) radaz válasza imikee10 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Kösz az ötletet a forrasztást megkisérlem, de a termosztát csak fix lehet ( igaz nem tudom hány C fok), mert sorba van a melegitővel.
Minden hozzászólást köszönök!
(#) Gery13 hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
helló
lenne egy kérdésem
van nekem egy INDESIT WIL145 mosógépem
olyan problémája van hogy beeresztés közben egyből szivattyúzza is kifelé a vizet ilyenkor mi a teendő ?
válaszotokat előre is köszönöm .
(#) imikee10 válasza radaz hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
101=100
334=330000=330 K
226=22000000=22 M
Annyi 0-át kell rakni az szám után ahány az utolsó szám értéke.
(#) fjanos951 válasza Gery13 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szia!
A nyomáskapcsolót vizsgáld meg először, mert olyan mintha túlcsordulást érzékelne és egyből elkezd szivattyúzni, de program hiba is okozhatja. Próbálj meg csak centrifugázást elindítani, és hallgasd meg, hogy akkos is megy-e a szivattyú? Még a szivattyú reléje is lehet összeégve. Keress hozzá kapcsolásirajzot úgy többre mész. Az elektrotanyán biztos találsz valamit.
Üdv. János
(#) L.Gyuri hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Indesit WIA 102 EX típusú mosógépem, ennek szeretném az eeprom-ját felprogramozni. Valaki tudna nekem egy programozó kapcsolási rajzot küldeni, meg egy hozzá való program linkjét elküldeni, ami Windows XP alatt fut? Előre is köszönöm. Sürgős lenne.
(#) fjanos951 válasza L.Gyuri hozzászólására (») Nov 28, 2011 / 1
 
Szia!
Itt mindent megtalálsz hozzá!
http://www.lancos.com/prog.html
Üdv.: János
(#) L.Gyuri válasza fjanos951 hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ! Nekem egy 24c64-es eeprom-ot kellene átírni, ehhez melyik kapcsolási rajz való? Én csak a weboldal alján lévő kapcsolási rajzon látok 8 lábú IC-t. Ha ez kell nekem, akkor a a jumper, milyen funkciót tölt be? Milyen álláson legyen, amikor átírom a memóriát?
(#) elektromos hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy ennek a kondinak mennyi az értéke? Most 120pF-ot mérek rajta, de szerintem ennek töbnek kellene lennie.
(#) osi válasza elektromos hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
1,7 uF
(#) elektromos válasza osi hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Köszi!
Közben nézegetem a külföldi fórumokat is, de valahol meg 1µF-nak írják, és 170mA áramot bír el. Mindegy, be teszek egy 1µF-os MKP10-es blokk kondit, aztán kiderül mennyit bír.
(#) fjanos951 válasza L.Gyuri hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Szia!
Ha, csak 24c64-et akarsz írni, akkor szerintem elég ezt megépíteni.
(#) osi válasza elektromos hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Bocsi benéztem. Igazad van.
(#) fjanos951 válasza L.Gyuri hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Bocsi, de a lábkiosztása a 24C64-nek más, ezért töröltem a rajzot.
(#) fjanos951 válasza elektromos hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Szia!
Szerintem az a kondi 1,7 mikroF és poliészter 230VAC. Én már sokmindent hallottam, de olyat még nem, hogy egy kondenzátor mennyi áramot bír el. Az , hogy mennyi tud átfolyni rajta, adott feszültségen és frekvencián az más kérdés.
(#) elektromos válasza fjanos951 hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Ez a kondi a tápja a berendezésnek, mert nincs benne trafó, de nem is kapcsolóüzemű. Ez egy hűtőláda vezérlése. Tettem bele egy nagy darab 1µF-os 400Voltos kondit, és már indult is a készülék. Azért ha lesz egy jó panelem, meg fogom mérni kapacitásra, hogy mennyi is akkor az értéke.
(#) lukovicsek hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Sziasztok
Hát ez borzalom!! Még mindig nem megy a felültöltős Indesitem. El sem indul, csak bezárja az ajtót és kész majt rákezd villogni : Tachogenerátor rosz hibaüzenettel.
De azzal semmi gond nincs mert ha centrin inditom el akkor elindul a motor forog ide oda normálisan centrizni akarna és ugyanugy leáell vilogni.

Valaki tudja milehet ez?
(#) fjanos951 válasza elektromos hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Nem kell megmérned, rá van írva.
(#) robi11 hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Sziasztok!
Az én problémám a következő,van egy zanusssi FAE 825 v tipusú mosógépem,mos rendesen, de az öblítés végén nem szivattyúzza ki a vizet,meg áll.El indítok egy centrifugázást , a vizet kiengedi ,elindul a centrifuga jobbra balra kicsit felpörög és meg áll,közben a szivattyú folyamatosan működik.Kiszereltem a program kapccsolót,találtam rajta egy gyanúsan kormos részt a tápegységnél okozhat itt valami ilyen hibát?

Ha van valakinek valami ötlete kérem segítsen .
Előre is köszi .
Üdv :Robi
Következő: »»   120 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem