Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   338 / 580
(#) yulo5310 válasza banya012 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
A fűtő kőr vezérlését átnézni! Lehet egy hibás klixon is,minden alkatrészt átvizsgálni! Behúzó relé stb...
(#) banya012 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Koszonom..
Azt nezem, fojamatosan.
A "halott " panellal egyeztem az ertekeket, de eddig minden ugyanaz...
Jol kifigott rajtam.
Gondoltam, 10 perc, amig kicserelem a futobetetet, ami "termeszetes "
(#) yulo5310 válasza banya012 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Akkor pedig a panelon kell kutakodni!
(#) saltex válasza botesz hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Üdv kedves botesz

Sajnos nem volt időm mosógéppel foglalkozni, a nejen elkínlódott vele egy ideje
De most ,Kitakarítottam, ezzel a helyzet nem változott ,. de meg van
a gép egy ideje ment előtte is, kitakarítás előtt is, utána újra MEGZAKKANT , de van egy kérdésem, a szintszabályzónak némi köze a vízmelegítéséhez?
Jelenleg hideg vízzel ( kézi mosásként végig megy úgy tűnik). Azon gondolkozom, nem áll le azért is mert nem melegedik a víz, esetleg a hőfok jeladó is rossz lehet.
Indulás után olyan 8-10 perc mosás után leáll mintha vizet melegítené, utána egy közel 10 perc szünet , utána fordul 2-3 .-at és elkezd villogni a start led és törli az időt és vissza áll az induló mosási időre , és utána sehova, csak ha újra indítom
(#) dehogyisnem hozzászólása Feb 1, 2015 / 1
 
Szervusztok!
Belegabalyodtam a fenti gépbe, mint egyszeri macska a pamutgombolyagba! Mosoly

Barátom elmondása szerint, véletlenszerűen leáll a gép, de hibajelzés nélkül. Víz benne marad. Egyéb megfigyelés régebbről, ajtó kinyitható menet közben, vizet felforralja, stb... A vezérlés lett egyszer már cserélve a mellékelt képek szerint. Jelenleg csak ezt vizsgáltam meg alaposabban. A biztonság kedvéért a tápkört megerősítettem. Az eeprom tartalmat összehasonlításképpen kiolvastam (szintén mellékelve) erről azt olvastam, hogy ha elszáll akkor léphet fel hasonló probléma. Sajnos nem találtam csak egyféle .bin-t, így akár jó is lehet. 24LC64-m van csak, igaz abba bele tudom írni, ha kell. A nyákon égést, oxidálódást nem találtam, relék nincsenek beégve. A perifériákat még nem vizsgáltam, csak egy gyors szemrevételezésre volt módom.

Részletek:

https://drive.google.com/folderview?id=0B_ZK35ow3S3oN2JJVTRES19Jc2M...p;usp=...

Ha esetleg volna tippetek a továbblépést illetően, osszátok meg velem.
Előre is köszönöm:
Tibor
(#) banya012 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Nagyon koszi.
Futorele szivatott.. PEdig merem, hasonlitottam fesz alatt mertem. De csere utan, megis meggyogyult.
Megegyszer koszi.
A napokban, tuti jovok mas geppel, mas nyuggel
(#) herka válasza laccika77 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Köszönöm a segítséget laccikaa77!

Már biztosan az ajtózár a gond, rendeltem is másikat.
Úgy sikerült rájönnöm a problémára, hogy kimértem az 1, 3 lábakat, és ott megvolt a 230V.
Az ajtó becsukása és egy program elindítása után egy kis bottal megpiszkáltam a barna kapcsoló kis bütykét (csak kicsit rásegítettem) és láss csodát, elindult és szépen végig is ment a mosás programja.
A barna kapcsolót óvatosan szét is pattintottam és a belsejében már volt kicsapódva szürke por szerű anyag is (valahol azt írták, hogy ez azt jelenti, hogy ilyenkor már nem működik a kapcsoló).
(#) whitedragon2 hozzászólása Feb 3, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy whirlpool AWM 245-600 elöltöltős mosógép. A gond az öblítő kiszívással van. Felöntöm öblítővel, ameddig kell, majd a gép annyit csinál, hogy felhígítja vízzel, és kész, program végére benne marad. Eddig javítás gyanánt az összes létező gumicsövet kiszedtem, kitakarítottam, azok tuti jók. Az adagoló fiókot, és magát a fiók tartót is kiszedtem, kitakarítottam, levízkőoldóztam, az is tiszta, ahol kell, megy a víz. A programkapcsoló bovdenes kis műanyag karocskája is akadálymentesen el tud fordulni az adagoló tartó tetején (a benne lévő víz sugár irányító vacakkal együtt ). Szóval ezeket csináltam, de semmi eredmény. Az agyam már szétmegy ettől, miért nem megy? Lassan már az összes netes fórumot elolvastam a témáról, de semmi érdemleges.
Talán itt akad egy mélyen tisztelet fórumozó mester, aki tud segíteni!
(#) yulo5310 válasza whitedragon2 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Ezek úgy működnek,mint egy szivornya(folyadék leszívás tömlővel),vizet ad hozzá,akkor túlcsúrdul a búvárcsövön,és addig folyik míg alulról levegőt nem kap,egyszóval ki nem ürül,na szóval,ha a búvárcső tele van szutyokkal,nem működik! Üdv!
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Feb 3, 2015 /
 
Sziasztok! Összeakadtam egy "Tricky Bendix R5BC6" mosógéppel. A számokat, már nem biztos, hogy jól láttam, a centrije 850-es lenne. De csak megindul, s mikor a jeladón 10V körüli ~-t eléri, hirtelen leáll. A mosás végigmegy rendesen, akkor kb 5V~t mértem. Találkozott már valaki ilyen géppel, vagy hibával?
(#) whitedragon2 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Köszi, nem tudtam a működési elvet... de akkor ezt tudom tesztelni, ha kiveszem a fiókot és engedek bele vizet..
Megnézzük.
Köszi még egyszer!
(#) whitedragon2 válasza whitedragon2 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Szóval, kipróbáltam, de nincs eltömődve. Nagyon szépen kifolyik a fiók alján.. Nem értem. Itt kellene problémának lennie, hiszen mindig benne marad az öblítő.
Az lehetséges, hogy túl kevés vizet ad hozzá? Mi alapján ad vizet az öblítőhöz?
Csak ez lehet. Nem éri el a cső tetejét a felhígított folyadék.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) yulo5310 válasza whitedragon2 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Akkor ott a hiba! Lehet,hogy nem is ad be vizet. Egy szerű a megoldás,az öblítőt hígítani 1:4 arányban,és addig önteni,mielőtt megindulna a szivornya(ki kell kísérletezni).
(#) Chipmunk1960 válasza whitedragon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Szia, Nem tudom pontosan ez milyen gép, de a régebbiek egy dróttal fordították el a víz befolyási helyzetét. Ha kiveszed az adagolót, láthatod, hova megy a víz. Mivel ez az utolsó, volt, hogy csak a dróton kellett igazítani, hogy pont beletaláljon a vízsugár. Ha mindegyiket külön vízszelep vezérli, akkor ott kell keresni a hibát.
(#) dezso14 hozzászólása Feb 4, 2015 /
 
Whirlpool felültöltős, AWT mosógépem dobja nem forog. Oldallapot levéve motor működik, ékszíj, szíjtárcsa forog, kattogó, furcsa hang nincs. Mi lehet a probléma oka? Én nem csapágyra, sem dobcsillagra, hanem a dobtengely törésére, meghajlására tippelek, mert kotyog is kicsit a szíjtárcsa. Kérdésem tehát, hogy jól sejtem, vagy lehet más problémára gyanakodni? Másrészt, ha tengelycserére szorul a gép, azt, gondolom csak a dob kiemelésével, s az üstből való kiszerelésével lehet eszközölni. Ha nekiállok a műveletnek, akkor ehhez merre érdemes leginkább alkatrészt (új tengelyt, vagy épp ami a hibás alkatrész) vadászni? Valamint, egy szerelő közelítőleg mennyit kóstálna a javításért? Köszi a segítséget előre is.
(#) yulo5310 válasza dezso14 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Szerintem leszakadt a tengely a dobról,elég gyakori Whirpool hiba. Simán visszaszegecselni,de én már csináltam úgy is,hogy 6 db 6 x 10 mm kapupánt csavar,központosítás után 6 furat,belülről kidugni a csavarokat,és jól meghúzni! De az természetes,hogy csapágy és szimmering csere!
(#) stenglt válasza dezso14 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Szia !

Vannak szerszámaim a javításhoz (hidraulikus szegecshúzó, spec. popszegecs) ha igényled akkor keress meg e-mail-ben tudok neked segíteni. Pest mellett lakom.

Üdv...
(#) Feca1980 hozzászólása Feb 7, 2015 /
 
Sziasztok. Az lenne a problémám, hogy van egy LG 7 kilós (WD-10160f) mosógépem ami mostanában nem szeretne centrifugálni. Leszivattyúz, dolgozik, rendezgeti a ruhákat, de nem indul el a centrifuga. Van, hogy tökéletesen végigcsinálja a programot de egyre gyakrabban megakad 9 vagy 11 percnél, vagy lecentriz és visszaugrik 1 percről 15 percre és csak szivattyúz és a ruhákat rendezgeti. Hibakódot nem ír ki. Kipucoltam mindent....lefolyó gumicsőt, szivattyút, vízszint érzékelőt stb...de semmi változás. Észrevettem, hogy ha program közben megnyomom a hőfok gombot, szivattyúzás közben (víz már nincs is benne) ha a ruhákat rendezgeti, tehát csak akkor ha forog a dob, az aktuális hőfok felugrik akár 120 fokra is és a dob forgásának sebességétől függően változik. Ha áll a dob, 0 fokot mutat. Megköszönném ha leírná valaki, hogy mi lehetséges a javítására.
(#) pisti0 hozzászólása Feb 7, 2015 /
 
Üdv! Van egy Daewoo DWD-M1051 előltöltős mosógépem. Az a gondom, hogy a mosás vége felé pontosan 11 percnél amikor szivattyúzás és centrifugálás következne, egyszerűen nem hajlandó tovább menni. 11 percnél szivattyúz és oda-vissza forog de nem centriz. Ezt a jelenséget nem mindig csinálja de sűrűn elő fordul. Próbáltam hátha nincs vízbe állítva a gép? Rendben volt. Hátha kevés a ruha mennyiség? Tettem bele többet, aztán hátha sok? Kivettem belőle. Majd feleztem a centrizni kívánt mennyiséget és úgy sem történt változás. Kikapcs-bekapcs. És nagy sokára elkezdett dolgozni de már nagyon ideges vagyok miatta. A gép 2 éves de nem volt használva gyári csomagolásában bontatlanul volt raktározva. Decemberben üzemeltük be miután elajándékoztuk a régit. Mi lehet a baja?
(#) botesz válasza Feca1980 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Pucold ki még a légsűrítőt is.Nem nyomkodtad el?Lehet hogy beléptél a teszt módjába és azért írja a 120 at.Valószínűleg az aktuális dobfordulatszámot jelenti.
(#) botesz válasza pisti0 hozzászólására (») Feb 8, 2015 / 1
 
Neked is légsűrítő pucolást javaslok.
(#) pisti0 válasza botesz hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Oké! Köszönöm a választ. Csak még rá kell jönnöm hol találom a légsürítőt
(#) botesz válasza pisti0 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Alul az üst aljából indul majd egy vékony gumicsőben végződik.Az alsó részt mosd ki.
(#) dehogyisnem hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Szevasztok!
Indeseit Widl146 megoldódott, de maradt egy kérdés. A dobban lévő hőérzékelő gyárilag hány kilós. Mert nem 20 vagy 40 hanem 100k. Monnyuk így is műxik.
Tibor
(#) Tityi hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Kedves Szakik!
Van egy LG WD80180N mosógépem,ami bekapcsolás után dE hibakódot ír ki és nem zárja az ajtót.Csavarhúzóval is megpróbáltam a reteszelést,de úgy is csak a dE hibakódot írta ki.Szétszedtem az ajtózárat,égésnyom nem látszik rajta,jónak tűnik.Kiszedtem a panelt a műanyag házból és azt vettem észre,hogy az egyik relé szétégett.Kicseréltem,de a hiba ugyanúgy fennáll.Van valakinek valami tippje,mi lehet a hibás?
Üdv: Tityi
(#) maszek0005 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 9, 2015 / 1
 
Mérd meg az ominózus szétégett relét kapcsoló triakot, meg a relé tekercsel párhuzamos diódát. Üdv: Jani
(#) Tityi válasza maszek0005 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Szia Jani! A triak jó lehet,mert mikor bedugom a gépet és megnyomom a bekapcsoló gombját,akkor ez a kis relé kapcsol.A dióda pedig jó.
Tityi
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Megmértem az ajtózár PTC 155V-ot kap.Ezek szerint ez kevés,mert nem kapcsol ennyivel.Kiiktattam az ajtózárat úgy,hogy a PTC-re menő vezetéket üresen hagytam,a másik kettőt pedig összekötöttem.A hiba ugyanúgy dE lett...Mi lehet az oka?
Üdv: Tityi
(#) Chipmunk1960 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia, Az ajtózár érzékelője is jó?
(#) Tityi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia!Ajtózár érzékelő?Az melyik?
Következő: »»   338 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem