Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   341 / 580
(#) kriszo21 hozzászólása Feb 23, 2015 /
 
Mi indítja be a mágnesszelepet?
(#) botesz válasza kriszo21 hozzászólására (») Feb 23, 2015 /
 
Triac,vagy relé.
(#) Chipmunk1960 válasza botesz hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
A tacho hogyan vezérli a súlykontrollt?
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Sziasztok!
Kicseréltem a szétégett triakot.Megvizsgáltam az ajtózárat,az hibátlan.Bekapcsoláskor a kezelőpanelon be lehet állítania programokat.Ha megnyomom a startot,akkor az ajtó bezár,de nem indul el a program.Ilyenkor nem kellene világítania a piros ajtózár jelnek?Mert ez csak akkor kezd világítani,mikor stopot nyomok.Van valakinek ötlete,mit vizsgáljak tovább,mi lehet a probléma?
(#) rolee1891 hozzászólása Feb 24, 2015 /
 
Sziasztok!
ElektraBregenz WA2120 mosógép bekapcsolás után beengedi a vizet, picit vár és hirtelen max fordulaton megpörgeti a dobot pár másodpercig aztán letilt. Utána olvasva tachogenerátor hibát írnak. Rámérve a "csipogó" funkcióba kapcsolt multiméterrel, megpörgetve a motort, szakaszosan csipogott. Azt olvastam az jónak tűnik. Ellenállást nem mértem, mert nemtudom mi lenne az optimális. Csatlakozók nem kontaktosak. Megnéztem utána az elektronikát. Égésnyomot nem látok. Kondik, diódák jók, a triakot nem tudom hogyan kell kimérni, de nincs teljes zárlat a lábak között. Az 1-es 3-as láb között van kisebb ellenállás.

Ötlete van valakinek merre tovább?

Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
(#) rolee1891 hozzászólása Feb 24, 2015 /
 
Sziasztok!

Van még egy gép amibe segítséget kérnék.
Egy Hoover (Candy) MK7166 mosógép ami a víz beengedése után E16 hibakóddal leáll. Utánaolvasva fűtőszál hiba lehet. Lehúztam ezért a fűtőszálat, hogy megnézzem elindul-e. Utána nem ír E16-ot, de a motort nem indítja akkor sem. Meg sem mozdul, se búgás se semmi. Resetelni lehet, szivattyú funkció működik. Elektronikán nem találok hibát.

Valakinek ötlet?

Köszi előre is.
(#) palko0125 válasza rolee1891 hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Szia!
Szènkeféket nézd meg a motorban. Elképzelhető, hogy elkoptak és azért nem indul a motor.
Üdv, Palkó.
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Semmilyen program nem indul el? Gondolok itt centrifuga vagy szivattyúzás?
Üdv, Palkó.
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Semmilyen.Meg sem moccan,vizet sem kér,csak az ajtót zárja be.
Üdv: Tityi
(#) rolee1891 válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Szénkeféket néztem, azok teljesen jók, nincsenek elkopva.
(#) nlorant válasza rolee1891 hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
Szerintem pedig elektronikai gond lesz ott!
A motor tekercselése milyen állapotban van?
Azért gondolom a vezérlés hibáját mert a vizet sem veszi fel bár lehet hogy a motor el nem indulása miatt tilt le egyből az elektronika de ha a tekercselés jó és a szénkefék is akkor el kellene indulnia a motornak ha kézzel megforgatja a tengelyét akkor könnyen kell forognia ha nem akkor csapágyas a motor!

Szervíz manuál a mosógéphez:
(#) Opel67 hozzászólása Feb 25, 2015 /
 
Sziasztok!!
Tudna valaki tippet adni Hajdú Enerdolux hideg vizes mosógéphez. A program kapcsoló nem lép tovább, pl.4-es programon el indítom be ereszti a vizet fel is melegíti, és a dobot folyamatosan le állás nélkül forgatja, ezt csinálja amíg le nem állítom.
(#) yulo5310 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
A kapcsoló alján van egy behúzó tekercs ami a léptető reteszt működteti,vagy nem kap áramot,vagy szakadt!
(#) Opel67 hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Köszi ma ellenőrizni fogom.
(#) Opel67 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Ellenőriztem a behúzó tekercs jól működik, annak mi adja az áramot ?
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia!
Odáig jutottam,hogy kicseréltem a triakot.Most már be tudom kapcsolni,kiválasztani funkciókat,beállítani a centrifugát,időt stb... Az ajtó bezár,de nem indul el a mosás.Még vizet sem vesz fel.Mikor zár az ajtó,akkor nem kellene folyamatosan világítania a piros zár jelnek?Mert ez csak akkor világít,mikor stoppot nyomok neki.
Kimértem a hűtőbordán lévő triakot,de az jó.Van valami tipped a hibára?
Üdv: Tityi
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia!
Az, hogy kattan az ajtózár nem biztis, hogy zár is. Az ajtózáron 3 vezeték van, kettő vastag és egy véknyabb. A kettő vastagat kösd össze és úgy próbáld meg indítani. Ekkor világítania kell a piros lakatnak is. Ha így sem akkor megyünk tovább.
Üdv, Palkó.
(#) yulo5310 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
A kapcsolóról kapja. A léptetőmotor megy? Az is a kapcsoló alján van! De akár le is törhetett a pöcök orra,ami léptet.Ez már rázós,szét kell kapni a kapcsolót,rajz,és gyakorlat nélkül nem ajánlom!
(#) botesz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Hát nagyon egyszerűen...ha egy adott fordulaton nem egyenletesen forog vagy egy bizonyos határértéken kívül esik akkor leáll és újrarendezi a ruhát.
(#) Opel67 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Igen a szinkron motor megy azt is meg néztem. Köszi a segítséget, akkor nem marad más mint a szerelő, vagy szerezni egy kapcsolót.
(#) yulo5310 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Én azért lehúznám a tekercs sarukat és a gépet bekapcsolva,külön áramkörröl működtetném,és ha léptet akkor csak kotakt hiba,és szprét befújva akár meg is javulhat!
(#) Chipmunk1960 válasza botesz hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia, Köszi! Ezt azért kérdeztem, mert /nem értettem / másrészt én is szívok egy géppel, előrébb felraktam, elkezdi a centrit, s leáll azonnal. Sajnos más hasonló gép nincsen, hogy áttenném a vez modult. Angol oldalon azt olvastam, hogy az lehet a bibis. Amiket olvastam, mindent végignéztem, de egy alig-használt gép, még sima por sincs a motoron, nem hogy szénpor. Minden tiszta, s nem javult semmit. Ezt az egyet nem bírtam végigmérni a vezérlőn, mert a jelvezetékben lévő smd tranyók, mind beépített ellenállásosak...
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Szia Palkó!
Összekötöttem a két vastag vezetéket,de a helyzet változatlan....Mi a következő lépés?
Üdv: Tityi
(#) BarnaPili hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy kedves fórumtárs jóvoltából hozzájutottam egy Electrolux EDW 10620 mosógéphez.
Csapágyak ki vannak benne nyiffanva,továbbá a bal oldali (nem a szíjtárcsás oldal) tngelyt megette a csapágy és a mosólúg.Arról nincs tengely a dobon.
Mit lehet ezzel csinálni. Gondoltam,hogy egy bontott dobot veszek belé,vagy van valami alternatív módi pótolni a tengelyt?
Munkás ruhákat kellene mosni,nem akarom a kicsik ruháival egy gépben mosni a retkes olajos tehénsz...ros munkáscuccot.
István
(#) Opel67 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Szia! Ezt is véghez vittem de semmi, nem mozdul tovább.
(#) yulo5310 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Nem is hallod hogy behúz a relé? Ha meg behúz akkor meg kell várni az adott programszakasz lefutását,mert csak a végén tud léptetni! Ahonnan lehúztad a sarukat(a tekercsét) oda köss egy 230 as izzót,és úgy indítsd el a gépet. Léptetésnél,ha világít akkor tekercshiba,v letört az orr a kapcsoló házában!
(#) botesz válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Ha nincs tengely sem akkor vagy keresek bele komplett bontott üstöt vagy szétvágod és szerkesztesz rá valamit(na erre kevés esélyt látok...)
(#) Opel67 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /
 
Meg csináltam adtam a szinkron motornak külön áramot a behúzót meg ki támasztottam csavarhúzóval, így ment kb. egy órát és nem ment tovább. Szerintem is az lehet amit írtál, vagy ledarált egy fogaskereket. de majd meg csinálom lámpával is ha lesz egy kis időm rá. Köszi!
(#) Hornung hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Sziasztok! Hajdú Zerowatt elöltöltős mosógép (HZ 2504) tető levételhez kérek segítő javaslatot. Ahhoz, hogy az érintkezési hibás mágnes-szelephez hozzá tudjak férni, le kellene vennem a rétegelt lemez tetőt.
A műanyag keret hátsó részét levettem, és nagy-nehezen kb. 1cm. sikerült hátra rángatnom a rétegelt lemez tetőt, de tovább nem jön. Köszönettel venném, ha javaslatot kapnák.
(#) Hoba hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Sziasztok! Az én problémás mosógépem: Indesit WITP82 felültöltős mosógép. A hiba pedig, hogy elkezdtem mosni és szokatlanul hangos lett. Bementem megnézni szó szerint pattogott a gép, a fedél és a gép oldala között szivárgott a víz, majd kb 5 perc múlva elkezdett villogni a fordulatszám és a Bekapcsolva/Ajtózár funkciógombok. Tanácsot szeretnék kérni mi lehet a probléma? Köszönöm előre is!!!
Következő: »»   341 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem