Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   432 / 580
(#) draco31 hozzászólása Szept 3, 2016 /
 
Hello!

Adott egy 2 és fél éves Hajdú HA-1100-as. Azóta folyamatosan be van dugva a 220-ba. 1 hónapja tűnt fel, hogy a fürdőkádban állva ha a csaphoz érünk, akkor csíp. Az erőssége olyasmi, mint egy új 9V-os elem nyalogatása, vagy kicsit erősebb, egyszóval nem kellemes. A villanyszerelővel sikerült kinyomozni, hogy a mosógép csinálja a fesztivált, vagyis ha be van dugva, akkor meg van a csípés, ha nincs bedugva, akkor nincs csípés. A falban a vezetékek jók. Azt mondta a szerelő, hogy lehet egy kondi fárad a gépben, vagy ilyesmi. Nem tervezem szétszedni még, de mitől csinálhatja ezt?
Illetve egy másik dolog, rendszeresen elfelejtem kiteregetni, mert ha végez, akkor csak egy LED világít, hogy kész minden. Erre a LED-re lehet valahogyan egy csipogót vagy valamit kötni, hogy észre lehessen venni, ha kész van?
Itt találtam róla Képeket..
A bekarikázott LED világít folyamatosan, ha kész a gép.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
(#) kovacspista hozzászólása Szept 3, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! Van egy ZANUSSI ZWY1120 mosógép. Végig csinált egy mosást és nem indul többé egyetlen programon sem. Indításkor megpróbálja leereszteni a vizet, azt rögtön abba is hagyja, és nem mosdul semmi. A szintérzékelőt szerintem érzi, mert ha lehúzom ennyit sem csinál és pirosan villog. A mágnes szelepek egyike sem kap feszültséget, a kapcsoló nem kezd forogni - nem is tudom kell e neki - és ha forgatom sem változik semmi. A benne lévő vezérlésre SR425 van írva, illetve az elektrolux0091 00076 felirat. A rajta lévő cimkén az Elux 192911000. Mi lehet a gond? Hátha tudja valaki. A 2 fotón a vezérlő látható.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
(#) Gafly válasza draco31 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Idézet:
„A villanyszerelővel sikerült kinyomozni, hogy a mosógép csinálja a fesztivált, vagyis ha be van dugva, akkor meg van a csípés, ha nincs bedugva, akkor nincs csípés. A falban a vezetékek jók. Azt mondta a szerelő, hogy lehet egy kondi fárad a gépben, vagy ilyesmi. Nem tervezem szétszedni még, de mitől csinálhatja ezt?”

Keress másik villanyászt
Nem szívesen mondom, de tedd fel ugyanezt a kérdést a villanyszerelős topic-ban is. De még jobb, ha előtte ott visszaolvasol kicsit...
(#) draco31 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Rendben, Köszönöm!
A hangjelzés kérdésemre lehet egyszerű megoldás?
(#) Gafly válasza draco31 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Beépített elektronikás zümmer/csipogó?
A LED-el biztosan van sorba kapcsolva egy ellenállás és ott már van szerintem van "rendes 5/12V feszültség", ahonnan valami olcsó kisfogyasztású csipogó szólhat.
(#) botesz válasza draco31 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Halkan súgom hogy amúgy egy Fagor gépről van szó.Szóval ha csíp akkor nincs védőföldelésed,ahogy elöttem írják keress másik villanyszerelőt!Szerintem lehet tenni rá csipogót de olyat is láttam hogy arduino-t(remélem jól írom) tettek rá és telefon ra jelez ha kész van.
(#) botesz válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Gyakorlatilag bármi lehet.Kopott szénkeféktől kezdve a szakadt esetleg testzárlatos fűtőtesten át bármi.Ajtót bezárja?
(#) kovacspista válasza botesz hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Ajtó bezár, motor forog, de ahogy nézem , az a gond, hogy nem enged vizet.
(#) botesz válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Most akkor csinál valamit a szivattyúzáson kívül vagy sem.Egyébként valószínűleg azért nem mert elakad az önteszt.Valami nem oké.Mérd ki az NTC -t fűtőtestet.
(#) kovacspista válasza botesz hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Annyit csinál,hogy bekapcs. után egy kicsit megy a szivattyú, egy párat forog a dob , és ennyi!!A fűtőbetétet még nem mértem, de megfogom!
(#) Mpalermo hozzászólása Szept 3, 2016 /
 
Sziasztok, olyan gondom adódott hogy van egy két éves whirlpool awe 6519 típusú mosógépem, reggel még hibátlanul működött, most pedig nem engedi a vizet a gépbe, kis szerviz led pirosan világot, valami ötlet?
(#) botesz válasza Mpalermo hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
A folyamatjelzőkből melyik világít még a pirossal együtt?
(#) palko0125 válasza draco31 hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Szia!
Ott akkor a villanyszerelő benézett valamit, mert ha csíp, akkor nincs normális földelés.
A mosógép betápján van egy zavarszűrő egység. Az szokott ilyen csodát csinálni, de a földelés hiánya miatt csíp. A 220-as vezeték ebbe csatlakozik, így megtalálod. Ezt vagy kicseréled vagy kidobod belőle.
Az pedig hogy a mosás vége... arra a led-re ne köss semmit, meg a panelba egyáltán semmit. Szerintem a legegyszerűbb, ha ilyen problémád van, hogy a mosás indításakor beállítasz egy időzítőt a telefonodon, és az jelez, ha vége van. Vagy vásárolsz egy ilyen konyhai kis időzítő órát, amit a mosógépnél tartasz, és azt állítod be a mosási időnek megfelelően.
Üdv, Palkó.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 5, 2016 /
 
Tanulság képpen! Szét szedtem alul fölül , mindenütt és kiderült, hogy a dob alját egy szög kiszakította! Nyilván, nem tud működni!
(#) MISKA hozzászólása Szept 8, 2016 /
 
Tisztelt fórumozok!
Vettem egy WHI AWE 50610 Whirlpool felültöltős mosógépet!
A 3. mosás után is a dob úgy állt meg, hogy a dob ajtó alulra került! Hívtam is a szervízt rögtön
mivel 1 hetes a gép, hogy orvosolják a hibát. 20 perc várakozás után válaszolt az ügyintéző, hogy ebben a típusban nincs benne ez a fukció. Na most nem hagy nyugodni a bajság. Az elöző gépünk is ilyen fajta volt (kb 15 éves). A mosás végén a motor kis forgásokat végzett adig míg a dobot be nem álította úgy hogy az ajtó felülre kerüljön. Ez gép ugyan ezt csinálja szerencsétlen. Szerintem a pozicíó beállítás nem jó, mert mindig abban a helyzetben áll meg a dob mikor az ajtó alul van. (Csak kell lenni bene ilyen funkciónak!!) Már bánom hogy kötöttem rá 5 éves garanciát! Kérem ha valaki hozzá szólna megköszöném.
Üdv: MISKA
(#) eszessz hozzászólása Szept 8, 2016 /
 
Sziasztok.
A centrifugálást sikerült megoldani (panel/relé láb volt megégve), a Fagor FE- 948 mosógépnél. Most olyan problémám volna, hogy amikor melegíti a vizet, max 50 C körül tudja felmelegítve, hiába van felvéve 70 vagy 90 C fokra. kb 50-51C -ot a fűtő száll feletti műanyagon tudtam mérni. Program megy rendesen, olyan mintha úgy érzékelni, mintha elég volna neki a hőfok, és megy tovább. Ha megállítom, és újraindítom, akkor már egy picit fűt, 1-3 fokot (50-51 C körülbelül).
Mi lehet a gond, merre felé indulja el.
Kösz.
(#) Dino71 válasza eszessz hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Nézd meg az NTC-t.
(#) eszessz válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Szia.

NTC?

KLIXON hőfokszabályzóra (korlázóra) gondolsz? Van négy kivezetése. Ha ez a rossz akkor nem csak tilt? A négy kivezetés pontosan mi lenne? Hőfokot mi alapján szabályozza? Nincs valami külön termosztát?
(#) eszessz hozzászólása Szept 8, 2016 /
 
Leszedtem az NTC -t.
Mért adatok:
1 -es , a 2 lábhoz képest 43 kohm, az 3-es 4-es lábon pedig 0.4 ohm
Van kettő fehér sarus vezeték, kettő fekete, amelyik közül az egyik a fűtőszálhoz megy.
Azon gondolkodom, anno nem ez is fel lett cserélve.
1-2 láb 43 kohm csatlakozóra kell csatlakoztatni a fűtőszál közvetlen vezetékét, vagy a 3-4 lábpárra?
(#) Dino71 válasza eszessz hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
A 43kohm lesz az NTC része. A 43kohm hány c fokon van?? mert az a nem mindegy.
43kohm nak kb 55cfokon kellene lennie.
ITT van a service manual.
itt megtalálod az NTC adatait. Szerintem az lesz a rosz.
(#) eszessz hozzászólása Szept 8, 2016 /
 
Szia. 43kohm szobahőmérsékleten volt. Akkor elvileg fűtőszál közvetlen vezetékét 0,4 ohm része kekk kötni.
(#) botesz válasza MISKA hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Tegyük fel hogy van benne dobpozícionáló!(A kivitel alapján egyébként szerintem nincs!) ha van akkor is a a sokadik próbálkozás után sem sikerül neki akkor nem játszik vele tovább hanem kiáll 0-ra.
(#) botesz válasza eszessz hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Az az érzékelő egy hőkorlátozó(klixon) és egy NTC egyben.Tehát 2az ntc és 2 a klixonra ami a betétre megy.Próbáld meg azt hogy melegíted.Akkor csökkennie kell az ellenállásának.
(#) Dino71 válasza eszessz hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Ne kötögessed sehova. Ha szoba hőmérsékleten 43kohm akkor rossz! Csere.
Elküldtem a service manualt. Abban részletesen le van írva,hogy hány C fokon hány Kohm nak kell lennie. És ott van a kapcsolási rajz is. Látod,hogy mi hova van kötve.
Különben igen a 0,4ohmos része sorba van kötve a fűtőszállal.
(#) eszessz hozzászólása Szept 9, 2016 /
 
Sajnos én is arra jutottam, hogy cserélni kel.Azért majd még azt megnézem, hogy 70 C -os vízben milyen értéket mutat. Új gyári ára 14-15000 Ft vagy helyezesítő 3000-4000 Ft körül (mennyire jó, érdemes megvenni?)
Csak eggyet nem értek, ha fel van csavarva 90C fokra szabályzó, és akkor elvileg 10 kohm ellenálásig kellene füteni, akkor miért hadja előbb abba (van valami idő mi alatt fel kell fütenie?
(#) botesz válasza eszessz hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Valószínűleg azért mert ha szobahőmérsékleten 43kohm akkor betéve a gébe ráfűtve csökken az annyit hogy azt hiszi hogy felfűtött.
(#) Dino71 válasza eszessz hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Szerintem megveheted a 3-4000 Ft-os utángyártottat.
(#) MISKA válasza botesz hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Tiszteletem botesz !
Köszönöm a hozzászólást. Tökéletes a válasz. Csak azért furcsának találom hogy a dob mind a 3 x (ugyan is enyiszer használtam még) ugyan abba a pozicíóban állt meg. A mosógép tető és a dobtető eltolódása kb. 60'. Felkerestem egy szerelőt is. Ő szerinte is ez a dobpozícionáló funkció nincs bene. A prémium kategóriás készülékek rendelkeznek ezzel a funkcióval. De mondtam neki is hogy mikor végez a mosással akkor nem áll meg, hanem a motor kis forgásokat végez míg beáll a pozicíóra . Sajos mivel a garancia miatt nem merem megnézni. Megnéztem még egy-két gép leírását sajnos a leírásokban nem szerepel hogy ezzel a funkcíóval rendelkezik e vagy sem az adott készülék.
Üdv: MISKA
(#) qwertzu30 hozzászólása Szept 9, 2016 /
 
Sziasztok lenne egy Aeg-Electrolux 540 S típusú szárítógépem és azt csinálja hogy ha nyitott ajtónál bekapcsolom akkor szépen világítanak a ledek és minden tökéletes de a becsukom az ajtaját akkor a ledek vibrálnak elmegy és vissza jön a led világítás és valami kattogó hangot hallok a panelből a panelt átvizsgálta egy műszerész azt mondta hogy az jó valaki tudja mi lehet a baj
(#) botesz válasza MISKA hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Egyszerű:Elborítod a hátára és megnézed.Ha a motor a szíjtárcsája a bal oldalon van akkor a felső kategóriás ha jobbra áll akkor a sima.Egyébként azért forgat a végén mert akkor fellazítja a ruhát.
Következő: »»   432 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem