Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtatópatron átprogramozása
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Ragathol hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Nekem Lexmark Z735 nyomtatóm van, a patront magam töltöm. Igaz sir egy sort hogy üres a patron, vegyek újat, de a nyomtatást ettől függetlenül elkezdi. 3éve van meg, eddig 2x vettem bele eredeti patront, de csak azért mert max 6-7x lehet egy patront feltölteni. Utána végleg kuka, mert nem látja. Szóval én csak arra akartam kitérni hogy hiába "üres" a patron nekem, én minden gond nélkül tudok nyomtatni vele.
(#) Iszkakof István válasza Ragathol hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Az én Z 601-es használtan vásárolt Lexmarkom is nagyjából így viselkedik. Az eredeti patronok is hamar bedöglöttek, a színes már rég megment. Újratöltettem, de azt hiszem akkor sem működött, kivettem, és azóta csak a fekete van benne. Most az is életútja végére ért. Pillanatnyilag a faluban nincs egyetlenegy működő nyomtató sem csak az iskolában, de az kényes téma. Hajbókoltam a polgármesternek tintáért a Teleházba, megkaptam, most meg patronokért könyöröghetek.
(#) cimopata hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Látjátok, én ezért nem veszek ilyen rakás szar nyomtatókat. Mondtam már sok mindenkinek, de nem hallgatak rám. Megvették a Tescóba az első mutifunkciós HP-t 10 rugóért. Aztán utána tölthetika szines patront meg a feketét 2500 ért vagy vehetnek 6000 ért újat.

Az elején kell áldozni egy frankó nyomtatóra, nem ilyen f.stalicskákra.
Én személyszerint Canon párti vagyok.
Canon IP4300, 5 patronos 1pl cseppek, 9600dpi, hihetetlen gyors, CD-r nyomtat, a tintapatronok pedig átlátszóak! Könnyű figyelni a tintaszintet.
Színenként: 4,5cm^2 festék tötyügve+ 10cm^2 felitatva szivacsban.
A feketénél 9cm^2 lötyögve, 19cm^2 szivacsban
Ezt az 5 patront megkapom profi minőségbe utángyártva 1200ft-ért.

Csupán annyi dolgom van hogy átrakom a gyári csipet.
(#) mex válasza cimopata hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Idézet:
„Csupán annyi dolgom van hogy átrakom a gyári csipet.”

Ezt kifejtenéd bővebben?
(#) sprofan válasza cimopata hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Nekem IP1600-van. Ezzel sincs semmi baj. Vettem 3db üres patrot így a gyárival együtt 4db van. Ha 1db kiürül akkor feltöltöm a következőt. Érdekes mert 3 patron után "elfelejti" a legelsőt, és mint vadonat újként ismeri fel tintaszint jelzéssel Egyébként a tinta: fekete 90ml 1200Ft Szines 5 töltésre elegendő: 1500Ft Egy ilyen készlet nálam másfél évig kitart
(#) huhuu hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
Sziasztok!


Van egy Lexmark X215 ös lézer nyomtatóm.
Sikerült szereznem toner port és feltöltöttem. Azt jelzi, hogy üres a patron, ennek ellenére működik nagyon szépen amikor fénymásolok vele(multifunkciós) viszont nem enged nyomtatni semmit. Sajna nem találtam hozzá a neten service manualt, amiben le lenne irva, hogy hogyan kell resetelni a nyomtató memóriáját.
Tintasugaras patronokhoz találtam reset leírást, de lézeres patronhoz semmit. Valakinek nincs valami használható linkje vagy leírása?

Illetve a következő infók vannak: a toner oldalán 4darab érintkező található. Mindegyik csatlakozik egy tengelyhez, ami forog. (a fényérzékeny bevonatú izé tengelyére, két másik tengelyre amin a gumik vannak, illetve egy fémlemezhez aminek egyik oldala igen éles és sikeresen szétvágta a kezem)

Szétszedtem egy teljesen más márkájú lézernyomtató patronát is. Azon is 4 érintkező volt, még az érintkezők kinézete is teljesen azonos, csak más helyen vannak. Ezt a patront teljesen szétberhelhettem, mivel a kukába volt kidobva és nem az én nyomtatómé.
Hát csipet sehol sem találtam benne. De nem értem, hogy akkor mi alapján érzékeli a nyomtató, hogy kifogyott, illetve, hogy az az a patron ami benne volt. Arra gondoltam, hogy ellenállást mér két tengely között, amit a festékpor összezár, de mivel raktam bele festékport talán mégsem ellenállás alapján.
Most itt van a szétszedett patron, ha valakinek van valami ötlete, hogy mit nézzek meg, kérem írjon!
Illetve bármi infó jól jönne!

Amúgy a fürdőben a fehér mosdókagylóban boncolgattam, az asszony örömére
(#) dbase válasza huhuu hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Tuti jo márka típusu port tettél bele?
Mert különbözneka gyártók anyagai. Ellenállását méri a dolog azt mondták már nekem is mert pl a mágnes fogja a port.Azaz fém is van benne.
(#) huhuu válasza dbase hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Köszönöm a gyors válaszod!

Igaz, teljesen más márkájú port tettem bele, sőt teljesen más gépét. Ipari nyomtató por.
Viszont, lehet, hogy akkor megpróbálok valami ellenállást kötögetni közzé, vagy potit.
(#) szergej válasza marha hozzászólására (») Okt 3, 2008 /
 
Halottam egy olyan pogiról ami elhiteti nyomtatóval hogy van még festék a kifogyott patronba is az nyomtat tovább ,
tehát biztos rákényszeríti nyomtatni utántöltőt patronokkal.
Sajnos nem emlékszem a nevére
(#) Baxi hozzászólása Okt 3, 2008 /
 
Hi
Ez epsonhoz Jó: sscserve.exe, azaz az a reset prg neve.
Sokk sikert.
(#) marha válasza szergej hozzászólására (») Okt 7, 2008 /
 
ha eszedbejutna a progi neve akor ird már le vagy esetleg el is küldhetnéd
(#) perlaci hozzászólása Nov 4, 2008 /
 
Van egy hp psc750 nyomtatója egy ismerősömnek. A hiba az, hogy patron csere után is azt írja kifogyott a fekete. Ennek ellenére nyomtat és fénymásol de csak feketében szín semmi nincs. A színes patronon is látszik, hogy nincs beszáradva. Mi lehet a gond? Lehet a nyomtatót resetelni vagy framewart cserélni?
(#) satuka hozzászólása Nov 6, 2008 /
 
Nekem Canon MP 510-es multim van.
4 patron, szinek külön. A gyári kb. 2000/db, utángyártott 400/db. Igaz arra át kell tenni a csipet a gyáriról.
mivel a csip nincs resetelve, közli hogy üres, de egy gomb hosszabb ideig lenyomva, és már ki is kapcsoltad a tintafigyelést annál a színnél. Ha azt számolom, hogy egy garnitúra patron (utángyártott) 1600 Ft., akkor nem érdemes a töltéssel bajlódni. A csipet meg egyszerű átrakni. A Quality Print gyártmányú patronoknál még csipesz is van a csip átrakásához.
nyugodt szívvel ajánlom figyelmetekbe ezt a nyomtatót.
(#) semetka hozzászólása Dec 27, 2008 /
 
Sziasztok!
Olyan gondolm volna a nyomtatómmal, hogy azt írja a patronomra hogy érvénytelen patron.
Ha veszek új patron és kifogy, fel szoktam töltetni de nem bírom kifogyasztani mert ezt írja ki.
Egyszer kitörölték a memóriáját egy ideig megint jól működött a töltött patronokkal de most megint ne mjó.
Mit lehetne neki csinálni hogy jó legyen, vagy hogy tudnám én itthon kitötölni a memóriáját???

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Dec 27, 2008 /
 
Ha esetleg ez segíthet bárkinek is: Bővebben: Link
(#) Urgamis hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
Üdvözlet mindenkinek...Kicsit lehet "régimódi" vagyok, de van egy Apollo P-2100U nyomtatóm és szeretném életre kelteni! A nyomtató szépen működik ..xp driver van hozzá a nyomtató szépen kommunikál a pc-vel, az egésznek semmi baja kivéve mikor patron van a nyomtatóban ...Hp 51649G(49) és HP C6614D (20) patronok mennek bele, vettem is gyorsan a régi beszáradt elégett elektronikájú patronok helyett 1-1 utángyártott olcsóbbságot (mivel az eredeti HP patron darabja 7-9ezer pénz...)az új patronok szépek s jók, szép lenyomatuk van zsepin. Legelsőnek az új patronokat beraktam tesztoldalt nyomtatnám ..elkezdi(szépen mozog a fej)...áá mondom nagyon jóó ..működik is, de korai volt az örömöm, félúton abbahagyja és kiadja a szép tiszta fehér papírt. A tinta nem jutott el a papírig ugyanis. Innentől fogva a nyomtató a következőképpen működik csak: Elindítok egy nyomtatást. Ekkor elkezd valamit a nyomtató (a szokásos módon zörög-kattog), behúzza a papírt, majd megáll és ezzel vége. A sárga led gyorsan villog és a Windows is jelzi hogy nem tudta kinyomtatni a dokumentumot, kis idő után kiadja a papírt és megáll, kikapcsolom a nyomtatót, de a fej nem áll vissza az alap pozícióba hanem marad ahol volt a vezetősínen. Érdekes módon patronok nélkül visszaáll alap pozícióba és szabályosan kapcsol ki. Ezután próbálkoztam áramtalanítástól kezdve mindennel, de semmi. Elsőnek arra gondoltam hogy kuka az egész, de utánnanézve fórumokon egyre biztosabbá válik hogy egy patron resetelés megoldaná ezt a jelenséget!(szerintem) Találkoztam már más fórumokon is ugyanezzel a problémával csak ott elfelejtették leírni a megoldást így fordultam ide hátha tud valaki tanácsot adni vagy a HP 20 és 49-es patron resetelését leírni.

ui.:bocsánat a hosszas fogalmazásért de gondoltam leírom a szoftver vagy hardver hiba kizárása miatt!
(#) marha válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Ilyen link-et nem tud valaki Lexmark X3550-hez?
(#) bigeniac hozzászólása Jan 31, 2009 /
 
sziasztok!

nekem lexmark z602 és z600-as nyomtatóm van.
Esetleg ehhez a tipushoz tud valaki hogy kell resetet csinálni patronnál?
üdv
BV
(#) Thowra hozzászólása Jan 31, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!
Első nyomtatóm egy lexmark Z12 volt. A patron jól bírta, kb 1 év alatt fogyott ki. Miután kifogyott, kísérleteztem mindenféle nyomtatásra alkalmasnak hitt löttyel de semmi nem jött ki belőle. A meglepő az volt, hogy patron nélkül is elindította a nyomtatást, megpróbált nyomtatni a semmivel Leginkább szöveget nyomtatok, erre a célra van egy Star LC24-10 es mátrix nyomtatóm, abba nem kell egyhamar tintát cserélni Valahol olvastam, hogy a 'modern' patronok kifogyás után tönkreteszik az elektronikájukat, elkerülve az ügyeskedést.
(#) bbb válasza bigeniac hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
ehhez nem kell reset. sokkal nagyobb gondja, hogy túl hamar beszárad! (nekem fél nap nyomtatás nélkül és máris beszárad a kék!) sajnos nem tudok rá igazán jó megoldást, hiszen egy párásító több kárt okozna, mint amennyi hasznot hajt
így viszont marad az, hogy ha nyomtatni akarok valami színes cuccot, akkor előtte kis forró vizes simogatás a fúvókáknak, és mehet a menet
(#) bigeniac válasza bbb hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
szia

nekem is volt beszáradási gondom, de amikor elkezdtem utántölteni a patronokat, akkor elkezdtem használni acetont a higitásra, igy mindig elég hig maradt a festék, s azóta nem száradt be.
sőt, a beszáradt patront is ujra használatba tudtam vele venni, 1-2napos áztatás után.
most is az a gondom, hogy tökéletesen működött, csak ujratöltés után már 1általán nem nyomtat a patronnal, pedig abbol szépen jön a festék.
Ez a patron sokszor volt már töltve, s most hogy ripsz-ropsz nem műxik vele 1ütt a nyomtató, gondoltam hogy reset kell neki.
Ha jól emlékszem valahol irták is hogy e lexm patront is resetelni kell, de sajna semmit nem találtam róla.

üdv
B
(#) mikulamotor hozzászólása Márc 24, 2009 /
 
Sziasztok! Hp color laserjet 1500 festékleválasztó egység (C9704A) reset-be nem e tud segíteni valaki. És még olyan kérdésem lenne,hogy a festékleválasztó egység hibavisszajelző led-je világít, ha ezt megszüntetem akkor ezen kívül lehet e más baja még amit nem jelez ki?
Előre is köszönöm. Laci
(#) haliholaci hozzászólása Nov 3, 2009 /
 
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök, HP Business Inkljet 1100 nyomtató boldog tulajdonosa vagyok. Egy cégnél találtunk hozzá lejárt szavatosságú eredeti patronokat, amikkel évek óta nyomtatok, csupán a dátumot kell sajnos visszaállítani nyomtatás előtt...
Nem tudtok esetleg vmi trükköt, hogy a gép ne a valós dátumot küldje el, a gép hálózatban üzemel, a routeren már próbálkoztam, az nem vált be, így viszont
elég macerás használni!
Köszi:
Laci
(#) haliholaci hozzászólása Nov 3, 2009 /
 
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök, HP Business Inkljet 1100 nyomtató boldog tulajdonosa vagyok. Egy cégnél találtunk hozzá lejárt szavatosságú eredeti patronokat, amikkel évek óta nyomtatok, csupán a dátumot kell sajnos visszaállítani nyomtatás előtt...
Nem tudtok esetleg vmi trükköt, hogy a gép ne a valós dátumot küldje el, a gép hálózatban üzemel, a routeren már próbálkoztam, az nem vált be, így viszont
elég macerás használni!
Köszi:
Laci
Ui:persze most is visszaállított dátumon volt a gép, így én lettem ezen a fórumon az első hozzászóló is
(#) Kefeúr hozzászólása Feb 26, 2010 /
 
Sziasztok.
Nekem más jellegű kérdésem lenne .

Nyomtatópatront vezérelni , pl egy mikrokontrollerrel .

Valaki találkozott e már ilyen leírással?
Ez gyakorlatilag egy dátumozó lenne.
A bolti ára egy ilyen ketyerének 1,2-3 millió hu ft
Akár sikerülhet is .
És komolyan gondolom.

Várom az észrevételeket.
(#) kaqkk válasza Kefeúr hozzászólására (») Feb 26, 2010 /
 
Mi a lényege az ötletednek ??
én még nem hallottam olyanról hogy csak maga a patron nyomtatott volna , vagy a nyomtatót csak azért árulják a patron mellé hogy több legyen a nyereség ?
(#) neogeo2 válasza Kefeúr hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Tulajdonképpen mit is szeretnél csinálni?

Az volna a lényege a dolognak, h. pl. 1 futószalagon elmegy a nyomtatófej előtt a dátumozandó dolog, az pedig megfelelő időben rányomja a dátumot?
(#) L.O.T. hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
No úgy látom sok embernek gondot okoz ez a dolog, de nem született megoldás.
Akkor mondom a megoldást:

Számítástechnikai boltok forgalmaznak egy pici kis szerkezetet amivel a chippet le lehet resetálni már régen vettük de gondolom 1000ft körül van egyszer kell csak megvenni. Van benne beépített elem. csak rá kell nyomni a kis készüléket a megfelelő érintkezőkre mejd zöld led mutatja a resetálás sikerességét.
Én pl Epson nyomtatóhoz vettem(valaki írta is a fórumon hogy neki is olyan van)
(#) robotech válasza Kefeúr hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
És mi lenne, ha egy nyomtatót egy picit úgy átalakítanál, hogy a futószalag fölé tudjon kerülni a patron szállító kocsi,meg minden egyéb, és mikroverézlővel, (vagy akár pc-vel) szabványosan USB porton adnál parancsot a nyomtatásra?!

Én valahogy így kezdenék el vakaródzni...
(#) bersgabor hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
Azt hittem régen,hogy a lézernyomtatók szénné égetik a papírt az adott helyen,úgy nyomtatnak,egyszer össze kéne dobni egy olyat,fekete-fehérre jó lenne,és sose fogyna ki!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem