Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 113
(#) zapkorte válasza tocs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /
 
(#) zapkorte válasza ozpecs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /
 
Azért az orosz elkók közt nem kell lámpással keresni a rosszat. Még a katonai kivitelűek között sem. A világoskék MM az más, azok közt én sem találtam még rosszat húsz éves praxisom alatt... de a hatvanas években készültek közül van rossz abból is.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
(#) ozpecs válasza zapkorte hozzászólására (») Feb 4, 2014 /
 
Egyetértek
(#) qtrica hozzászólása Feb 4, 2014 /
 
Sziasztok,

Revox NAB adapterre való alutölcsér méretét keresem. Tudnátok segiteni?

Köszönöm
(#) tocs válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Szia
Nekem minden magnó technikai érdekesség, nem hallgatni akarom, arra ott a G36. Egyszerűen szeretem ha minden magnóm működik. Egyébként ha jól megnézed, ez nem egy átlagos szerkezet. Iszonyú masszív, golyóscsapágyak mindenhol, állítható rudazat. Például a pillanatstop bowdennel távvezérelhető! Miért?
Nem hiszem, hogy a kondikkal bajom lenne, a tápját már élesztettem semmi gondja. Lehet hogy az elektronikának sincs, de először a szétfolyt szíjakat kell belőle kipucolnom, mert állandóan összekenem magam.
(#) tocs válasza zapkorte hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Sajnos nem. Elég jellegzetes a rajza, mert dupla tápja van. De nem ám holmi + - gnd. Ez kérem orosz ezért a két táp pozitívja össze van kötve és földön van, a mínuszok meg mennek a maguk útján. Az akkuk és a hálózati táp is így van kötve. Lehet hogy külön van a motor és az elektronika, meglátjuk.
(#) elektrorudi válasza tocs hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Bocs, hogy beleszóltam. Valóban, csak leírást kerestél...
Tényleg érdekes hangrögzítő. A golyós csapágyakat nem fedeztem fel benne elsőre (így másodikra is csak a szíjfeszítőnél). Látszik, hogy nem a hangminőség, hanem a megbízhatóság volt a cél. A szériaszám, is nagyon alacsony. KGB?
A pozitív testelés nem volt egyedi a PNP tranzisztorokkal felépített készülékeknél.
(#) tocs válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Nem szóltál bele. Hozzászóltál, és ezért vagyunk itt.
Rájöttem miért írtad a kondicserét. A belinkelt képeken valóban látszik valami fehér(talán szigetelőcső lehetett). Nem is figyeltem fel rá, nekem ilyen nincs rajta.
Amúgy nem is a pozitív testelésre csodálkoztam rá igazán (az már megtörtént, amikor egy japán összeszerelésű gép soros portjára rádugtam a laptopot ) hanem a két egyforma negatív tápra. Ígértek már egy rajzot, arról kiderül.
Jó irányba tapogatózol egyébként, ez valamelyik katonai rádióállomásnak volt a rendszeresített forgalomrögzítő magnója.Elvileg ugyanott készült, mint ez itt Link, csak sajnos nemigen hasonlít rá.
(#) kristikoma hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
Üdv!
Van nálam 13 cm-es orsón Agfa PE 49-en nyávogásmérő 19cm/s-ra. Felirata: Wow and flutter 19cm/s Tax and Co. Frekvenciamérőm nincs. Gondolom jó még résmerőlegességre. Valami jó nagy frekvenciás jel van rajta.
(#) ozpecs válasza kristikoma hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Ha jól emlékszem 333Hz van rajta többek közt, valahol megvan a leírása is, itt a frekiingadozást mérik, nekem van egy kis philips műszerem amivel lehet mérni meg kazettáshoz is mérőkazettám.
(#) kristikoma válasza ozpecs hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Végighallgattam, ez inkább 10 kHz környéki hang, teljessávon.
(#) 6n8sz hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Sziasztok

Egy Teszla b43 "álommagnót" kaptam. de csak az "A" csatorna megy, a másiknak csak búgás van a kimenetén, a Poti feltekerésével ennek a hangereje nő, de hasznos jel nincs. A fej nem hibás.Ha ezen a csatornán vizsgálódom, akkor ahogy a bemenetek bármelyikéhez közelít az ujjam(nem érek hozzá), a búgás még erőteljesebb lessz. Sajnos a "B" előfokból is csak búgó jel jön ki. A jó "A" csatorna előfokja sem hajlandó zúgáson kívűl mást hallatni a "B" végfokával (csak egy picit halkabb ez a zúgás). Tudom, hogy rossz legalább a "B"végfoka, vagy talán az egész csatorna, de mi lehet igazából a hiba forrása?
(#) 6n8sz hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Hát ja, én csőves bemeneténél használtam 470k potit és zúgott-búgott. 47k-val már rendesen szólt, hiába illeszteni kell ám rendesen a bemenetet. De azért én is szívesen venném, ha valaki szaki az én kérdéset is figyelembe venné.
(#) Szpisti válasza 6n8sz hozzászólására (») Ápr 26, 2014 / 1
 
Szerintem amilyen öreg jószág, az üzemmód kapcsolók környékén nézz körül. Valószínű ott van olyan kopás vagy oxidréteg, ami miatt nem jut el a fej jele az erősítőig. Felvétel/lejátszás kapcsolót jól megjáratni, szétszedni, kitakarítani.
A kéz közelítésére is azért jön a búgás, mert nincs lezárva a fejek által a bemenet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
(#) pucuka válasza 6n8sz hozzászólására (») Ápr 26, 2014 / 1
 
A Tesla magnók sose tartoztak a kedvenceim közé. Azok a kemény rézdrótból készített kábelkorbácsok az idegeimre mentek. Ha kihajtottam, majd vissza, szinte mindíg letörött egy másik drót, amit lehetett keresni, hogy melyik. Ezek között is szétnézhetsz.
(#) 6n8sz hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Pontosabban már levettem a "B" bemeneti drótot a fejről, de akkor is csak búg, hiába küldtem jelet is rá. Másik érdekesség, hogy a végfoktranyók alubordájának megérintésére a jó fele reagál, a B-csatorna nem(végfoktranyó elbúcsuzott?).
(#) Szpisti válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /
 
Ezt a szériát én is inkább "rémálomnak" nevezném mint álommagnónak... Kívül-belül B43
(#) 6n8sz hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
EUREKA!!!!

Mégis +csináltam, Addig-addig ba.. tattam a fejet és babráltam, amíg jó nem lett mindkét végfok, már csak a B-előfokot kell jölébreszteni.
(#) 6n8sz hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Bocsi, nem jeléleszteni, hanem feléleszteni.
(#) 6n8sz hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
A rémálom kifejezés csak a szerelő esetében igaz. Azért mégnéztem vona, ha annó 68-73 között valakinek fiatalként nem kellett volna egy teszla b43. Előző tulaja agyondiszkózta vele a környéket, és nekem 28 éves fejel itt lesz szobadísznek(A hangja sem rossz, germániumtranyósan lágy, de nem olyan zajos).
(#) pucuka válasza 6n8sz hozzászólására (») Ápr 26, 2014 / 1
 
Ááá, nem is annyira zajos. Már, ha nem akarod hallani.
(#) Szpisti válasza 6n8sz hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /
 
Pedig elhiheted hogy a Tesláék ( ha nem az egész KGST piac) legjobban agyonbonyolított magnetofon darabja ez a műremek ! Nekem az első egy Mambo csöves volt, na az gyönyörűen szólt, pedig volt már vagy 10 éves '73ban, és 1-2 kezelőszervvel mindent atomstabilan megoldottak.
Aztán lett egy Tesla B100, már jóval "letisztultabb" mint az elődei, de még mindig nagyon zsúfolt belsővel, agyonkötegelt vezetékekkel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
(#) Alien13 hozzászólása Máj 18, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy orsós Akai GX 400D magnóm. Feltettem eladásra, és érkezett egy kérdés, mely szerint az előlapján látható, nagy, szép Akai GX felirat az valamilyen ritka szériát jelöl, mert még ilyet nem láttak. Körbenéztem a neten, és láttam, hogy valóban, csupa olyat kínálnak, amelyen nincs felirat az elülső fedlapon. Én így vettem anno, újonnan, nagyon keveset volt használva, hobbi szinten.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, valakinek van ilyen feliratozott példánya, vagy tud róla valamit? A mellékelt képen látszik, hogy miről van szó...

Előre is köszönöm segítségeteket, Üdv: Alien13
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014

a.3.Akai.jpg
    
(#) Balaa16 válasza Alien13 hozzászólására (») Máj 18, 2014 / 1
 
Üdv! Glass&X'tal Ferrite Head, ez annyit jelent, hogy üvegfejes. Valóban többet ér, mint a felirat nélküli. Nekem is ilyen van.
(#) szamóca válasza Alien13 hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
De hát azt írod, egy saját dekorálás, valamikori nagy szerelemnek az AKAI márkába következménye. De alkoholos vattával könnyen eltávolítható. )) Sajnáltam leszedni, túl szép.
Akkor most mi van?
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Máj 18, 2014 / 1
 
Szamóca, hol írta ezt? Ma regisztrált.
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
Délelőtt, a vatyerán, de már le is vette a hirdetést.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
Ilyen felirattal nem csináltak az Akainál semmit !
Bővebben: Link
Csak ennyit kell megtenni és kiderül ez a felirat valami kalóz történet és nem hogy növelné a készülék árát , annál inkább csökkenti !
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014
(#) ozpecs válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
Igen én is megnéztem szerintem kicsit ellentmondásos a története a kollégának
(#) elektrorudi válasza ozpecs hozzászólására (») Máj 19, 2014 / 1
 
Elnézést kérek mindkettőtöktől. Nem tudhattam, hogy ilyen "huncut" személlyel bővült a fórum tagsága.
Következő: »»   57 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem