Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 113
(#) Tomi94 válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 9, 2015 /
 
Nyomófilcet nézd meg mindenképp! Ha középen belapult, és/vagy kemény, akkor csere. Bármilyen megfelelő vastagságú háztartási filc jó a régi helyére felragasztva.
(#) doktor válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 9, 2015 /
 
Állítás után, a körömlakk, volt a legegyszerűbb megoldás a rögzítésre,és régen, jó ha az alapszínek elérhetőek, voltak
/ érdemes összehasonlítani, kevés kivételtől eltekintve, szinte ugyanazt használták a KGST -n [off][/off]belül/
40 év távlatából, nem valószínű, hogy bárki megmondja, ki mikor módosított rajta.
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 10, 2015 /
 
Nos, kipróbáltam a Teslát egy bontott kazettás mechanikámról meghajtva. Felvesz-lejátszik teljesen szimmetrikusan, torzítás nélkül (persze a korrekció nem stimmel). Még a sávváltó kapcsoló is csak kulturáltan kattan. Szóval mégiscsak fejhiba lesz az egész. Tartólemezt valószínűleg tudok szerezni hozzá, jobb kérdés, hogyan fogom jól beállítani normális minőségű, másik magnón készült felvétel hiányában.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Nov 11, 2015 /
 
Az unitra kuplungja teljesen tiszta volt és a filcnek sem volt semmi baja de a hiba nem múlt el.Viszont veszem észre hogy nem nagyon van benne a fejhez nyomó filc amihez nem találtam semmit ami9vel tudtam volna pótolni.Mostanában gyakran fogok ide írni mert elég sok magnót akarok felújjítani év végére.
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 22, 2015 /
 
Üdv!
Orsós magnóhoz nyomófilcet ki honnan szokott beszerezni? A ZK140-hez jó volt a szokványos dekor filc, de a most javított Tesla B100-ban mintha vastagabbnak kellene lennie annál (legalábbis az alapján, ami maradt a filcekből).
(#) Massawa válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
Elmész egy loszerszám boltba ( ma ujra divatba jöttek) ott mindenféle vastagságu van.
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 23, 2015 /
 
Nos, a nyomófilc kérdés megoldódott, méteráru boltban sikerült vennem megfelelőt. Szól mindkét sáv normális hangerővel és magasakkal. Legalább is lejátszás közben. Felvételkor viszont úgy-ahogy rögzít, de sziszeg, torzít a magasabb hangokra. A fej újszerű állapotú benne. Olyasmi a hang, mintha az előmágnesezés volna kevés, de a magasakat nem emeli.. Merre keressek hibás alkatrészt?
Hangminta
(#) kristikoma válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Ha van Agfa PE41 vagy PE46 típusú jó állapotú szalagod, kellene mérni. Vegyél fel mindkét csatornára 0dB kivezérléssel 50Hz-től 10kHz-ig, majd vissza kell játszani. Ide kell szkóp, a jelalak az érdekes. A mérést a felvétel-lejátszás csatlakozón keresztül kell végrehajtani(rádió jel). Teslán bármi képes torzítást generálni. Kapcsolók kontaktusaitól elkezdve az eltekert korrekcióig bármi.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) Massawa válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Ha jol emlékszem a nevezett szalagok studioszalagok, azokkal igen nehéz beállitani egy házi magnot. Vastagok, igy nem fekszenek fel jol sem a szalagpálya egyes részeire sem a fejekre. A házimagnokhoz ( Tesla) mindig vékonyabb szalag kell a helyes müködéshez ( noná a beállitáshoz).
(#) ozpecs válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Rosszul tudod ezek nem studiószalagok, ezek polírozott 26 mikronos házi magnóhoz valók
(#) Massawa válasza ozpecs hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Bocs, akkor minden rendben.
(#) kristikoma válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Bizony, ezek kommersz 26 mikronosak, a Teslákat, meg a szoci magnókat ezekre állították be. Keverheted a PER 525 és a PER 528 típusokkal, azok 50 mikronos stúdiószalagok.
(#) Massawa válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Igazad van, már nagyon régen nem volt kezemben szalag ( semilyen). Az Agfát meg amugy is kerültem, a studioban igen rossz tapasztalataink voltak velük.
Csak arra emlékszem, hogy gyakran megjártuk, amikor studioszalagok kerültek házi magnokra (föleg az olcsobbakra). A zenész kollégák meg igen erösködtek, hogy otthon is meg akarják hallgatni felvételeiket.
(#) ozpecs válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Pedig nem olyan rosszak az AGFA szalagok és pont studiószalagban ők is gyártottak PER528-at is ami gyakorlatilag ugyanolyan mint a BASF vagy egyéb hasonlók...
(#) Massawa válasza ozpecs hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Valamikor mi is AGFÁt használtunk, a csödjük elött néhány évvel már nagyon sok gond lett velük, (zajszint, emulzio stb.). Igy a cég áttért BASF-re. ( de ez már nagyon régi dal... )
(#) kristikoma válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Na igen, a teljes kompatibilitás oda-vissza érdekes... Ez ma már kevésbé gond, csak kevesen használnak magnót. Ennek ellenére használhatóak a PER 528, SM sorozatúak házi magnón, 19cm/s sebességen egész jók. Tekintettel arra, hogy Agfából már régóta nincs teljesen új szalag(értsd: max. 1 hónapja gyártott), így nehéz véleményt alkotni. A használtak állapota meg akármilyen lehet.
(#) Massawa válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Teljes kompatibilitás soha nem volt, föleg olyan studiokban ahol hozott anyagbol is dolgoztak. Igy gyakorlatilag minden szalag lejátszása elött a magnot be kellett állitani az adott szalagra. Ez rutin munka volt. Ezért rádiokban stb. igyekeztek egyfajta szalaggal dolgozni, hogy ne kelljen rohangálni a magnokat beállitgatni.
(#) kristikoma válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Erről már sajnos csak olvastam, hogy a Rádióban BASF, Agfa, Orwo szalagokat, később Zonalt, Ampexet használtak, mert azok egy-egy típusai elvben kompatibilisek egymással. Persze amelyik magnó jó volt Agfa PER 528-ra, az még véletlenül se volt jó mondjuk BASF SM911-re, eltérő az előmágnesezés igényük. Meg nem mindegy, hogy 19 vagy 38...
(#) Massawa válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
A profi studiokban általában csak egy sebességet használtak (38), igy egy balhé megoldodott, igaz néha jöttek a "profi" riporterek meg magnosok mindenféle magnokkal, ahol a sebességet általában a szél szabályozta - de a felvétel "milliokat" ért igy néha napokig dolgoztunk mire a milliot érö felvétel lejátszhato volt..( utánna meg már 2 milliot ért, mert annyit költöttünk a rendbetételre.. .
Szerencsére nálunk egzotikus szalagok csak külsö studiokból jöttek, és erre volt egy extra magnonk amit mindig a szalaghoz kellett "optimalizálni", ha ez sikerült átmásoltuk a saját szalagunkra az idegen meg ment az archivumba vagy vissza a feladohoz....
(#) ozpecs válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Azért olyan nagy különbség nincs pl az Agfa meg basf per528 között legalábbis a méréseink szerint, a Zonal amiből pl nekem elég sok van az egy hajszálnyival különbözik csak, igazából kb 1-2dB-vel jobb a magasátvitele 12-20 kHz között ez szerintem nem drasztikus, nagy hibát nem okoz, szerintem eannak is köszönhető, hogy simább felületü mint az 528as. Az 525-ös már persze egészen más eset, meg az ORWO is jobban eltér.
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Nov 25, 2015 /
 
Sziasztok! Régebben írtam egy Neckermann Tobisonic orsósrol kiderült hogy azért nem szól mert zárlatos az erősítője.Most márcsak azt kell megkeresni hol van a hiba és hogyan javitsam ki.
(#) Massawa válasza ozpecs hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Attol függ mire használod, ha mesterszalagokat készitesz akkor 1-2 dB is sok lehet. Ha csak zenelejátszásra stb. Használod akkor persze nem számit az a különbség.
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Nov 29, 2015 /
 
Sziasztok!Na megint én az évben valószinűleg az utolsó magnóval foglalkozom.Ami egy BRG M8as magnó lenne.Teljesen jol müködik csak amikor rá rakom a fedelét elhalkul.Mi okozhatja ezt a furcsa jelenséget?
(#) pjg válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
A varázsszem fél a sötétben
(#) kristikoma válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Lecsukott fedéllel is megy, csak 13cm-es, vagy kisebb orsó kell. Ez csak olyan hiba lehet, hogy valami egyszerű, csak nem jössz rá(én se).
(#) ozpecs válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
A hangszóróból hátrafelé is jön ki hang, ha ráteszed a tetejét akkor a perforációk amik a tetején vannak le lesznek zárva az a része nem tud sugározni mellesleg hülni sem rendesen nem ugy van tervezve hogy lezárt tetővel használjuk, nekem is van ilyenem is, meg használtam is annak idején. Ráadásul ez még csöves is kell neki a hütés jobban.
(#) Totottkaposzta24 válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Bocsánat rosszul fogalmaztam a fedlapra gondoltam.Bocsánat.
(#) ozpecs válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Az is fog le valamennyit a hagszóró hátsó lesugárzásából, a doboz oldalfalára van felszerelve és felfelé nyitott, de ez természetes, használd külső hangszórórendszerrel
(#) Totottkaposzta24 válasza ozpecs hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Jó csak azok a hangfal csatlakozók banán dugók? Mert a 3,6os jack kicsi bele.
(#) kristikoma válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Igen, banándugók. A későbbieken(M11, M20, M40) már DIN szerinti. Jacket hazai kommersz orsóson senki se használt. Az M8-on a jobb oldaliba nem kell dugni semmit. A bal oldali választja le a belső hangszórót.
Következő: »»   66 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem