Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC-s DMX vezérlő
 
Témaindító: djneo, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 12
(#) bakaruha válasza kokozo hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Köszönöm válaszod .
(#) bakaruha hozzászólása Feb 19, 2013 /
 
Sziasztok megépítettem az USB-DMX vezérlőt kérdésem az lenne hogy hozzám került egy magyar gyártmányú ANO SCAN DMX vezérelhető Scanner . A programban (Freestyler) a lámpák felsorolásánál sajnos ez a típus nem szerepel! hogyan tudnám ezt a lámpát vezérelni?
(#) Action2K válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Szia. Tudni kell, hogy a lámpa hány csatornás, s hogy a csatornáknak mi a szerepük. Ezután már csak létre kell hozni egy saját lámpát a progiban.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) bakaruha válasza Action2K hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Szia 6 csatornás ! Hogyan tovább? mit hol állítok be a vezérlőn. Üdv István.
(#) kokozo válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Szia!
Fixture creator ikonra katt az asztalon és azzal a legegyszerűbb.
(#) kukac_24 válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Helló, itt van egy elég jó fórum a Freestylerre:
Link
(#) bakaruha válasza kokozo hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Szia beírtam a programba a készülék nevét hogyan tovább ?
(#) gellert válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
(#) bakaruha válasza gellert hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Szia ezeket a videókat én is megtaláltam az a probléma ezzel hogy a fény amit szeretnék vezérelni ahhoz semmilyen leírást nem találok . Itt egy kép a lámpáról .

IMG_2371.JPG
    
(#) gellert válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
hi!
akkor csinald azt, hogy behuzol 6 db PAR64-et a freestylerbe, 1-6 csatornara. a lampat 1 cimre allitod, es egyesevel 'felterkepezed' a csatornakat. felirod milyen ertekre mi tortenik, es mar be is tudod loni a fixture creatorban a dolgokat.
udv!
szerk.: egyebkent ugy latom, hogy a CH1 fenntartott (gondolom a master-slave kommunikaciohoz), CH2 a szin/abra kerek, 3-4 a tukor x-y iranyu pozicionalasaert felel, 5 pedig a tukor mozgatasi sebessege (milyen gyorsan ugrik az uj pozicioba). CH6 pedig a 'demo mod'.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) kameleon2 válasza bakaruha hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Szerintem a létező legegyszerűbb DMX teszt szoftver EZ. Egy sima USB/RS 485 átalakító kell hozzá (FTDI/UART). és már mehet is a lámpa. Az első címet kell csak beállítanod általában. Ha hat csatornás az eszköz, akkor a címek egymást fogják követni: pl: Ha 1-re állítod, akkor 1, 2, 3, 4, 5, 6 lesz a cím. 8 bites adatot a programból csúszkával tudsz küldeni. Van még egy nagyszerű programom: EZ . Arra vigyázni kell, hogy van amelyik használ 0. címet, van amelyik nem. Ha kitesztelted a lámpádat, melyik címen, milyen adatra mit csinál, akkor már lehet kínlódni a freestylerrel is.
(#) Zsarka hozzászólása Márc 29, 2013 /
 
Ehhez a rajzhoz
HEX vagy ASM file -ja van e valakinek Köszönöm szépen
(#) kameleon2 válasza Zsarka hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Szia! Ehhez konkrétan nincsen de sok helyen lehet találni a neten hasonlót. Például ITT.. . Ha netán más mikrokontroller is jó, akkor Parallax propeller mikrovezérlőre tudok még forráskódot is linkelni, amit úgy változtatsz, ahogyan csak akarsz. Vagy nézd meg ezt is... .
(#) Zsarka válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Köszönöm !
(#) morzsa15 hozzászólása Júl 26, 2013 /
 
Hellosztok!

Lézer géphez tudtok valami usb-dmx vezérlő kapcsolási rajzt?
Találtam egyet de ahhoz nincs max431!

Üdv morzsa15!
(#) petryck hozzászólása Szept 4, 2013 /
 
Üdv., Hello!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a SHOWART DMX 512 Fényvezérlőn mire használható az USB csatlakozási lehetőség?
Most nemrég rendeltem meg és nemtudtak arrol infót adni sajnos, bízuom benne, hogy ti tudtok ebben segíteni. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) kameleon2 válasza morzsa15 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
A DMX-hez RS485 fizikai szint kell és DMX512 protokoll. A protokoll részét PC-ről is küldheted, például a KMTronic szoftverével. Beállítod rajta a címet, a virtuális potméterrel az adatot és már mennie is kell az eszközödnek, ha azon is a PC-n beállított címet jumperelted be. Az RS 485-höz kell egyrészről egy USBs chip például FTDI FT232RL az RS485-höz meg például egy 75176. Az összes egyszerű átalakító ezt használja. Esetleg a PC és az eszközök védelmére be lehet építeni valamilyen védelmet, vagy izolátort, optocsatolót az USB oldalra. Én a kici occó adaptert vettem meg 8-10$ körül, mert előállítani sem lenne olcsóbb, főleg, hogy maga az FTDI chip kb 1000Ft. Én Ilyet használok, de most láttam 2,5$-ért is -igaz nem tudom, mennyire tudja használni a KMtronic, vagy egyéb szoftver. Az enyém FTDI chipes - az tutin megy.
(#) Travolta válasza petryck hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
A feliratból itélve, laptopokhoz használatos USB Led lámpát csatlakoztathatsz ra.
(#) petryck válasza Travolta hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Köszönöm a válaszod! nemértek angolul semmit az a baj :S
(#) kameleon2 hozzászólása Nov 7, 2013 /
 
Sziasztok! Most is kínlódok a DMX-el, időközben megint találtam egy elég használható DMX teszt szoftvert, ráadásul ingyenes. Ez is az FTDIchip FT232RL-re épül: RDMController. Kitűnően lehet tesztelni ezzel is, hasonlóak (ha már adok, adjak bőven ): KMTronic DMX tester , DMX light-control, DMXdesk 10 pedig azoknak, akik bonyolultabb képeket akarnak letárolni és visszahívni. Szerintem a freestylernél mindegyik használhatóbb amatőr berkekben. Cserébe.... keresek valakit, aki nem csak a fizikai layerrel van tisztában, hanem a táviratok valós tartalmával is, mert anomáliát kellene megfognom - de harmadik napja csak a szemem folyik ki... Igaz - legalább a saját hibáimat redukáltam közben ...
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Nov 16, 2013 /
 
Sziasztok!

Szeretnék építeni egy galvanikus leválasztást a DMX vezérlőmhöz. (Szerintem optocsatolóval lenne a legjobb) És abban kérném a segítségeteket, hogy nem épített-e valaki ilyesmiit, vagy tudnátok-e ajánlani egy optocsatoló típust.


üdv.: Zorán
(#) kameleon2 válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
A DMX fizikai felülete az RS485 általában 75176 szokott lenni az az IC amivel megoldják. Azonban nagyon sok izolált változat is létezik belőle - sajnos drágábbak is. Ha elegendő az 1,5kV-os izoláció, akkor sok típust találsz. Arra érdemes figyelni, hogy általában az izolált IC-khez kell egy izolált tápellátás is plusszban. Ha PC az egyik résztvevő, például Master, akkor a PC 5V-os tápja ennek jó, a másikat saját magadnak kell megoldanod. Az optós leválasztás nem mindig jó megoldás. Sebességben okozhat gondokat. Nem ajánlok IC-t mert beírod a keresőbe, hogy "rs485 isolated" és sok találatot kapsz. Texas, ADuM, Linear.... áramköri rajzokkal együtt - ha a képkeresőt is bekapcsolod. De azért, hogy ne kelljen sokat keresned, csak katt ide....
(#) kokozo válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
(#) _vl_ válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Idézet:
„Sebességben okozhat gondokat.”

??? A DMX tudtommal konstans fix sebességgel működik. Ahhoz vagy elég egy optocsatoló vagy nem, elég határozottan el lehet dönteni. Amúgy egy 6N137 röhögve viszi a DMX sebességét...
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
(#) kameleon2 válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Elnézést... de szó nem volt arról melyik szabványú DMX-t használná. Úgy kellett volna írnom: Van olyan DMX rendszer - ahol gondot okozhat az opto...
(#) _vl_ válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Akkor explicite rákérdezek: láttál már olyan DMX verziót, ami nem pont 250kbps-t használ? Mert ha igen, érdekelne (meg az is, hogy az hogy fog bármilyen más, 250kbps-t használó DMX-eszközzel beszélgetni, nyilván sehogy). Ha nem, akkor meg miről beszélsz?
(#) szabo_zoran09 válasza kokozo hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Köszönöm szépen, ilyesmire gondoltam én is, csak az optocsatolónak a típusával voltam bajban.
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Jan 10, 2014 /
 
Sziasztok ismét!
Tönkrement a fénykeverő pultom, és kell építenem egy USB-DMX interfészt. Már rendeltem Ebay-ról CP2102-es ic-vel rendelkező USB->RS422 adaptert, megcsináltam hozzá ideiglenesen 75176-al a szintillesztőt. Ez működik is, megy a kommunikáció, de abban akadtam el hogy a FreeStlyler program nem támogatja ezt az ic-t. Próbáltam egyéb eszközként felismertetni az eszközömet, folyik is a kommunikáció, de a Dimmer Pack hibás adatot jelez. Az lenne a kérdésem hogy csinált e már valaki ilyet?
Vagy tudna esetleg segíteni valaki ebben a problémában?
(#) kameleon2 válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
CP2102 problémás. Olcsó, de sok minden nem ismeri fel. FT232-est vegyél 8-10$ házhozszállítva, olcsóbb mint itthon az IC-k+panel+csati - egyébként RS485 - USB helyesen, nem 422. Én ilyen adaptert használok, minden látta eddig, gond nélkül.
(#) szabo_zoran09 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
az a helyzet hogy sajnos ezt rendeltem meg.
Esetleg tudsz mondani egy programot ami támogatja?
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem