Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   181 / 489
(#) janocsi válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Szia Lajos!
Itt vannak tömöritve a bázishex-ek, ebben biztosan találsz megfelelőt az órádhoz. (Sajnálom, hogy a "freemail" levelezővel küldött file nem érkezett meg hozzád.)
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Köszi!
(#) vdivald hozzászólása Nov 1, 2010 /
 
Sziasztok
Olvasgatom egy ideje a fórumot, nagyon tetszik az új óra és úgy döntöttem én is építek egyet patexati nyáktervei alapján. Még nem rendeltem alkatrészeket, mert nem tudom hogy mekkorák az SMD ellenállások méretei. (1206?)Tudnátok ebben segíteni? Illetve kp201... nevezetű alkatrészt nem találtam egyik internetes áruházban sem... Ilyet hol tudok beszerezni? Vagy lehet helyettesíteni valamivel? Kezdetnek ennyi, aztán még biztos kérdezek..
(#) Hp41C válasza vdivald hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Szia!

- SMD 1206 : 3.0 mm x 1.5 mm (0.12" x 0.06")

- KP-2012P3C SMD fototranzisztor : L@mex, a rendelési szám: 84-00-57
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy távirányító panelt ültettem be az RC5x/4*16 parancs kiadására kifejlesztett programhoz, (Hp41C), PIC16f628A kontrollerrel. A nyákot H2opok készítette (Patexati nyáktervei alapján). Azonnal elindult, most már csak a "neheze" van hátra, a dobozolás. Néhány kép a táviról.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Szuper! Ajánlom,hogy az 5Voltos stabilizátor nélkül 3darab 1,5 voltos elemről használd! Nálam már egy éve megy a három elemmel! A 9 Voltost a stabilizátor "leszívja" napok alatt!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Szia!
Igen, a dolog ismerős, ez a 78L05 nem barátunk, de én egy kis tolókapcsolót használok. Ennek az a fő oka, hogy 3db-os elemtartót sehol sem találtam, forrasztani meg nem jó ezeket az elemeket(!) Ha sikerül, (igértek) 4.8V-os akkut, (valami telefonét), akkor azzal fog működni, és kimarad a 78L05.
(#) nurseboy hozzászólása Nov 3, 2010 /
 
Sziasztok!

Segítsetek kicsit!

A mellékelt propelleren a ledek mellett a 470 az 470 óhmos ellenállás? És a 0 jelzésü pedig csak egy áthidalás? A hall hoz pedig bármilyen mágnes jó, vagy a mérete is fontos?

az alsó részen lévő 6 pontot (vpp,vdd,gnd,pgd...) csak be kell forrasztani vagy oda kerül valami azt a részt nem értem!

Kösz: nurseboy

16f628a.lay
    
(#) patexati válasza nurseboy hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Szia! Igen 470 Ohm a 0 SMD átkötés,a hallhoz olyan mágnes a legjobb mi egy kis egyforintos nagyságú és egyik lapja déli másik északi nem oldalirányban észak-déli. Az alsó részen lévő hat pont az ICSP csatlakozó hol a programozót csatlakoztatod rá (mivel ez SMD kell nem lehet másképp programozni) lehet tüskesor vagy amilyen az én óráimban van ( professzionális ic foglalat hüvelyeit kiszedtem és azt forrasztottam be)!
(#) nurseboy válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Köszi!

Azt a de hülye vagyok, a tüskesorral kapcsolatban mostmár egyértelmű. Csak soká tartott míg leesett!!
(#) patexati hozzászólása Nov 4, 2010 /
 
Sziasztok! Elkészült az újdonsült bázisba való bluetooth kártya ma élesztettem fel teljesen kifogástalanul működik. Nem kell az a fránya soros kábel hozzá így
(#) telectro hozzászólása Nov 4, 2010 /
 
Sziasztok,

Mekkora méretben lehetne ilyet építeni ami még nem tartozik az életveszélyes kategóriába ?

Esetleg nem 1 hanem 2-3 ledoszloppal ?

köszi
(#) boldivi válasza patexati hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Tök király!

Hogyan hozható össze a PC-vel? Nyilván oda is kell egy USB-s BT modul. És onnantól hogyan kommunikál?
(#) patexati válasza boldivi hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Szia! Vagy egy beépített bluetooth (laptop) vagy egy külső USB adapter. Lehet persze azt is csinálni még egy ilyen adapterből de nem éri meg mert sokkal olcsóbb egy gyári USB adapter és még kicsi is
(#) sysy válasza patexati hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
És mi az a sok zizi a kékfogú planel alján?

(#) Hp41C válasza sysy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szia!

5V < - > 3.3V szintillesztő és 3.3V tápegység...
(#) sysy válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szerintem a 3V -> 5V szintillesztést le lehetne spórolni, mert nekem működik a kékfog szintillesztő nélkül is stabilan egy 5V-os PIC-re kötve. A TTL bement 2.4V-ot már magas szintnek látja. A kékfog meg rail-to-rail kimenettel bír, ha nem terheled meg a portját. Az 5V -> 3V illesztést egy ellenállás elvégzi. Hacsak nem 5V tolerant a kékfog bement. Az sem elképzelhetetlen.
Egyébként ez a leginnovatívabb fejlesztés az egész projectben! Innen már csak egy lépés a firmware csere wireless összeköttetésen keresztül! :yes:
Gratulálok az ötlethez.
(#) Hp41C válasza sysy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szia!

A kontrollereknél a beépített USART modult használtuk fel, az Rx kivezetés uart módban Schmidt Triggeres min. 0.8*Vdd (a pic 5V -ról jár, ekkor a 0.8*5V = 4V) magas szinttel. Ezért kellett a szintillesztő. A Tx kivezetésen csak két ellenállás van - jobb a békesség alapon.

Ha a rotor is pörgetne egyet, akkor az adatátvitel is megvalósulna a PC és a rotor között....
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
[OFF]Ezt gondoltam már én is Olyan átvitel lenne elérhető mint a Wandnál. Én bent vagyok egy ilyen projectben is!
(#) sysy válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Mint már írtam neked, meg kellene oldani a base station és a propeller közötti adatátvitelt a tekercseken keresztül és akkor nem kellene minden vacakot felpakolni a propellerre. Sőt, le lehetne szedni a fél cuccost. Alul lenne az ész, a propelleren meg a LED meghajtás. A kommunikáció elég lenne egyirányban megvalósítani, mert nem akar senki adatokat visszaolvasni a propellerből. De majd kiigazítanak engem itt a bentfentesek, ha rosszul gondolom.
Érdemes lenne ezen elgondolkozni.
(#) sysy válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Most, hogy mondtad az UART-os beállítást, megnéztem a régi kütyümet, hogyan van bekötve a kékfog a PIC-be és én is az Rx-Tx kivezetésen keresztül a hardwer UART-ot használom. Igaz, hogy van egy felhúzó ellenállás a PIC Rx lábán. De már lassan 2 éve hibátlanul megy. Bluetooth 3.3V, PIC 5V. Ne is romoljon el, mert szerintem be van falazva a kütyü egy 100x100 kötődobozban az egyik ismerősönél. Ugyanis lakásfűtést vezérel és BT-n keresztül lehet paraméterezni. Azt is fel kell vérteznem BT-n keresztüli FW cserére, mert nem lehet leverni 2havonta a vakolatot a nagyszobában egy kis PIC programozásért, ha esetleg a megrendelő újabb fícsöröket kér az elektronikába.
(#) Hp41C válasza sysy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szia!

Pedig nagyon hasznos, ha a beállítások megjeleníthetők lennének mondjuk egy pc-n futó programmal... A Wand óra ilyen lett, de azon könnyű volt megcsinálni - a kontroller nem mozog...

Az LF sorozatú pic mehetne 3.3V -os is...
(#) sysy válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
El sem tudom képzelni, hogy milyen beállításokat kellene kontrollálni egy propellerben lévő PIC-ben.
Nem ismerem a Wand órát.
(#) sysy válasza patexati hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Kedves patexati!

Ugye nem te csináltad a base station panelrajzát?
Vagy a propellert csinálta más valaki?
(#) Hp41C válasza sysy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szia!

Nagy kár, mert legalább harmicféle képen tud megjeleníteni valamilyen, az idővel kapcsolatos információt...

Innentől néhány hozzászólás, aztán innentől...
(#) sysy válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
De jó! Ez ingaóra? Érdekes.
De ezeket az infókat nem a propeller küldi a PC-nek, hanem a PC (vagy bármi más) a propellernek. Tehát még mindíg ott tartunk, hogy a base station küld csak infót a propellernek és fordítva nem kell adatot mozgatni. Vagy rosszul értek valamit?
(#) patexati válasza sysy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Szia! Ha érdekel a téma akkor olvasgasd el a két topicban lévő hozzászólások,tervek, képek sok információval,okulással szolgálnak! A terveket Hp41C fórumtárs tervezte a nyákokat én terveztem és a prototípusukat is én készítettem el mit mai napig folyamatosan tesztelek,javítjuk minél jobb legyen. Ez egyfajta óra! Lehet ötlet (van nekem is rengeteg) de ezeket meg is kell valósítani nem elég kitalálni! A szoftveres része a legnehezebb (mihez én sem sokat konyítok) de hidd el jó pár terv,prototípus elkészül mire lesz belőle valami. A modul illesztéséről annyit,hogy ezt az egyszerű kártyát egy délelőtt terveztem és gyártottam le és nem kételkedem a működésében! Nem megfelelő jelszintek és egyéb bugok hatására leáll a BT modul és meg is szakad a kapcsolat. Ezzel az illesztővel akkor szakad meg ha én akarom a kapcsolat fennáll még meg nem szakítom (egy órát teszteltem terminálprogramokon keresztben legkisebb hiba nélkül üzemel) Sok minden megy úgy is ha nem tartjuk be a gyári paramétereket de én ragaszkodom hozzá és elég egyszerű talán 200Ft-ba kerül az illesztő és a gyári szabvány szerinti a kivezetése is! Sőt Az RX,TX vonalat is védi némi túlfeszültség esetén nem megy tönkre azonnal ez a ki s majdnem négy rugós jószág! Én két éve foglalkozom ilyen digitális cuccokkal (ezzel kelek fekszem) de összvissz két kontrollert tettem tönkre pedig jópár áramkört megépítettem teszteltem több ezer beégetést is végeztem.. Régen sok volt a füst de mióta "megvilágosodtam" szinte nem is tudnám elviselni ha valami nem indulna el megfelelő élesztéssel!
(#) patexati válasza sysy hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Ha azt akarjuk elérni mint a Wand óránál akkor kell a kétirányú adatátvitel mivel a kontroller rx,tx átvitelt nem lehet megvalósítani csak egyirányú átvitellel ha jól tudom! Ha meg teljesen a tekercsen akarnánk az adatot egyirányban felvinni a kijelzéshez akkor kicsit durvább átvitel lenne szükséges a ledek mikroszekundumos valós idejű független kapcsolgatásához! Ezt a modult titokban azért is tesztelem mert a ezzel lehetne megoldani ezeket a dolgokat legegyszerűbben! RTC,elem,IR szenzor,stb kell így is a rotorra ha nem akarjuk állandóan csak a kezelőprogramból vezérelni.. Át kell gondolni nem olyan egyszerű mint előre tűnik! A Wand teljesen más tészta ott teljesen galvanikus kapcsolatban van minden.
(#) sysy válasza patexati hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Igazad van patexati.

Ahogy szoktam mondani szart mindenki tud csinálni, de rendes iparosmunkát nagyon kevesen. Az általad tervezett propellernyák kimondottan ízléses és szép darab, látszik rajta a nagy műgond, amit belefektettél. A base station nem szép munka és merem remélni, hogy az nem a te kezed munkája. A szofferes team (HP41C) is igencsak kitett magáért, mert nagy jó szolgáltatások vannak a programba építve és igen látványos. Csak így tovább. Én is meg akarom építeni az órát. A BT illesztéséhez csak hozzászoltam és nem akartam senkit megbántani. De ha mégis sikerült, akkor bocsánatot kérek. De azt szokták mondani, hogy a szakmai tapasztalat a tönkretett berendezések számával arányos.
Én is űzöm ezt az ipart vagy 35 éve és vannak elképzeléseim, hogy mi, mitől működik. :yes:
Persze, nekem is lehet újat mutatni. Nem vitatkozni akartam a feltörekvő nemzedékkel.
(#) sysy válasza patexati hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
És a Wand óra milyen információkat küld vissza a PC felé?
Következő: »»   181 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem