Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   225 / 399
(#) reloop válasza neck32 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
A leírt technológiát be kéne tartani, mert egy ilyen kiragadott mérés aligha mind valamit.
(#) djhans válasza reloop hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Ilyen félvezető árak mellett megéri betartani az élesztés szabályait is.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Ma megvolt az élesben tesztelés.. pókember elbújhat szerintem.. annyira teleszőttem a lakást.. Hangfal itt kábel ott.. még egy hangfal.. notebook.. rc - jack kábel.. quad tápkábel.. műszer.. ez mind 4 négyzetméteren.. Semmi poti,semmi extra.. gépről egyenesen a végfok agyába.. Minimális brumm van.. de mivel a kimenet és a bemenet "lengőben" van szerelve,és egy nagy gólyafészek van a beagban.. de szól,és nem is csúnyán a körülményekhez képest.. Szerintem befejezem,és nem is kell nekem előerősítő bele.. sem potméter.. direktbe bekötöm,és a számítógéppel vezérelem.. Kell a védelem,és készre nyomom.. Juhéé
(#) Bencze.k válasza reloop hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Reloop,látom te soha nem pihensz.. Mindig jut valami,és mindig kell valamit keresni,vagy segíteni..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Örülök a sikernek, csak így tovább!!
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
4év után újra quad van a házban.. Nem hiszem el.. A siker akkor lesz teljes,ha végre minden egyben van.. A párom azt mondta,hogy nem hitte volna,hogy ez a valami egyszer megszólal.Tényleg hihetetlen,és tényleg szép hangja van. Az első dolgom volt a progressiv és goa stílus meghallgatása.. Hihetetlen,de színezni sem kell.. úgy jó ahogyan van.A Yamaha960II erölködőmnél tolni kellett rá a kiemeléseket,hogy megfeleljen.. Itt nem.. Ez a második hihetetlen dolog számomra.Nagyon köszönöm a segítséget nektek! Boldogság van.. Másnak ez egy rakás szemét,meg hányás,de nekem sikerélmény,és nem fogom soha feladni.. Megcsinálom ha addig élek,legyen bármi!!
(#) reloop válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Gratulálok! Örülök, hogy nem adtad fel a nehéz pillanatokban.
(#) Bencze.k válasza reloop hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Köszönöm.Nem adok fel soha semmit.Kitartó vagyok.Az biztos,hogy nem ez lesz az első és egyben utolsó munkám..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Azért azt ne felejtsük el, hogy a quad nem holmi összelapátolt szenny, aki ezt mondja, annak valószínűleg nincs füle, és nem hallott még normálisan megépített quad405-öst hozzá méltó környezetben. Egy kis utána olvasással könnyen kideríthető, hogy a quad még ma is etalon értékeket képvisel. Számos olyan tulajdonsága van, többek közt a torzítás, ami alap műszerekkel nem igazán mérhető, kizárólag nagyon komoly, precíz és nagy felbontású műszerekkel. A kapcsolás technikája sem a szokványos sémát követi. Ezek a belépő szintű és otthoni erősítők egyszerűen nem egy kategóriába tartoznak a quaddal. Persze, hogy szebben, természetesebben, szellősebben szól. Egy elég komoly fejlesztés eredményét tartod a kezedben, ami sok embernek csalt már mosolyt az arcára, elhiheted.
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Fogsz még te Quad-ot építeni párszor.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Én ezzel tisztában vagyok amit leírtál.. Alkotó nyilvánított véleményt a kivitelezéssel kapcsolatban.. amiben igaza van.. Neked meg abban,hogy ez nem egy TDA2030A 40voltról meghajtva. Tudod,pont azért építem,nyüsztetem évek óta.. nem hagy nyugodni,nem hagyom rá.Pont azért a különleges sémáért küzdök.És eljutottam oda,hogy érdekel a működése.. a cikkek között ott van a működési elve,addig fogom olvasni,míg nem értem meg.És valóban etalon..
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
cö-cö Naná, hogy fogok, ez az amit nem tudok megunni sosem
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
No akkor megkérdezem a tutit.. Említettétek,hogy nem feltétlen megfelelő az elhelyezése a jelenlegi állapotnak,ami a dobozomban uralkodik.Szóval,kérek szépen opciókat,hogyan rendezzem el,hogy az megfelelő legyen.
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Egy párat találsz nálam. (Picasa)
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Megtanulmányoztam.. az van,hogy a te "beagos" és az én "beagos" kivitelezésem között nem sok különbség van.Miben kellene változtatnom? Az üvegtetőst ne vegyük alapul,mivel nem szeretném annyira műteni.. nem olyan a kivitelezése..
(#) Bencze.k válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Az a baj,hogy a dobozt darabolni kellene.. A végfokpanelok jelenlegi pozícióit nem tudom megváltoztatni.Maximum a trafót tudom középre pakolni,az MM kondik szerintem cserések,valamelyik sántít,van egy kicsi brummja.. meg a másik kondik sokkal kisebbek.. és ugyanaz a teljesítménye.. Van vaterán egy szép quad,4 panelos.. ha megnyerem a licitet,lenne alkatrész,meg doboz is.. No átgondolom mit is lehetne agyalni..
(#) Alkotó válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Két apró megjegyzés:
1. Olyan tény nem létezik, hogy "nem tudom megváltoztatni". Inkább mérlegelés kérdése mit érdemes, és mit nem érdemes megváltoztatni. A Te végfokpaneljaid elhelyezését javaslom megváltoztatni. A változtatás módja több tényezőtől is függ, de elsősorban a doboz mérete és alakja, valamint az egyéb alkatrészek méretei alapján kell egy olyan megoldást találni, ami közelít az ideálishoz.
2. Elég valószínűtlen a "kicsi brumm" okozójaként a kondit okolni. A kondenzátor nagysága sokkal inkább erény szokott lenni, mint probléma. Ez nem jelenti a kisebbek "rosszabbságát", de a régi és bumfordi kondik hangja barátságos szokott lenni. Ha nálad brumm van, annak inkább huzalozási probléma lehet az oka, mert ennek jelentősége nagyobb mint azt sokan gondolják. Ha van affinitásod elmozdulni ebbe az irányba, akkor a bemeneteket rövidre zárva, végezz egy zajtesztet, lehetőleg úgy, hogy csak az egyik erősítő kapjon tápot (másik biztosítékját kiveszed).
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Mára elfáradtam, de holnap írok épkézláb végrehajtható ötleteket, a brumm el fog tünni.
(#) Bencze.k válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Milyen elrendezést javasolsz? Köbzoli felrakott egy opciót.Az a helyzet,hogy van 2db dobozom.. 1db ami full steril,és egy darab ami már vágott,reszelt,alakított.. Akkor ha jól értem,vegyem elő a másik "reszelt dobozt,és agyaljak el azon,hogyan kellene még jobban szétreszelni,hogy ideális legyen az elrendezés.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Van egy marék kondenzátorom.. 100pf (pikofarád) talán.. elhidegítésre gondolnék... de majd holnap.. Jó éjszakát..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Szia. Csatolok egy móricka rajzot, én hogy rendezném el, ha ismét építeném. Fontos pontok vannak benne, a brumm zaj elkerülése és megszüntetése miatt.
Fontos kitételek vannak, amiket illik betartani a lehetőségekhez mérten.
1.- A trafót igyekezz a lehető legtávolabb elhelyezni a paneloktól, és a jelúttól, bemenet, földelt kábel, potméter, panel, stb. A trafónak szórt mágneses tere van, ez megszórja a jel bemenetedet, az erősítő meg felerősíti, jó kis trafóhangot hallasz a kimeneten.
2.-A táp útja legyen vastag vezetékkel kialakítva, a váltakozó áramú vezetékeket sodord össze, spirálba, mert az ellentétes irányú zavarok így kioltják egymást, legyen rövid és határozott a graetzig. A graetz kockát minél közelebb kell elhelyezni a puffer kondihoz, és a tápot mindig a puffer fegyverzetéről vedd le. Ahol összekötöd a két kondit, ott alakíts ki egy csillagpontot. Innen vigyél minden földet, az erősítőnek, a hangszórónak, a készülékház földelését is.
3.- A jelföldet el kell határolni a táp földtől, nem szerencsés, mivel sok erősítőnél ez problémát okoz. Egyszerűen jön a csatlakozóról, be a potméterbe és onnan a végpanelekhez. Ne kösd össze a csillagponttal.
4.- A kábeleket méretre kell vágni, nem jó ha hosszabb mint kellene,spagetti itt rossz ómen, minden egy csoporthoz tartozó vezetéket csavarj össze spirálba, mondjuk a táp vezetékeket, a hangszóró vezetékeket, esztétikusabb is és zavarmentesebb lesz.
5.- a kábelezés és elrendezés nagyon fontos, nem csak esztétikai szerepe van, a vezetékeknek van mágneses terük, mivel elektronok futkorásznak benne, ezek mindenféle zajt termelhetnek is és össze is szedhetik, ettől zúghat, brummoghat az erősítőd. Törekedj a jó kábel rendezésre, keresztmetszetekre.
A jelkábelnél is fontos a jó minőségű vezeték, nekem mindig jól bevált a pc házakban használt vezeték, ami a CD lejátszó analógját köti össze a hangkártyával. Mivel fém hálós, a fém jól árnyékolja a mágneses zavarokat, a réz árnyékolás meg a rádiófrekis zavarokat.
Ezek a legfontosabb dolgok. És akkor jöhetnek pl a trafó elé egy hálózati zavarszűrés, a trafó szekuderét is lehet szűrni 47nF-al, a graetz után ,a puffereken lehet 100nF és 10pF , ezek mind jótékonyan hatnak. Ha ezeket a szabályokat megcsinálod, és a későbbi építés során is figyelembe veszed a dobozoláskor, akkor szinte nullára csökkented az esélyét bármiféle zúgás búgásnak.
(#) djhans hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Itt találhatók képek a legújabb Quad 405 erősítőmről.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Oké.Köszönöm szépen. Mindenféleképpen átépítem,és megcsinálom azt amit mondtál.Elindult a motor projectem is.. szóval megint tolódik ennek a befejezése..
(#) djhans hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Ma hazahoztam az erősítőt és meg tudtam hallgatni hangfalakkal. Ismét megállapíthatom ez nagyon jól szól. Tudja a Quad amit tudni kell.
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Nézd csak meg Jani báttyád frissen elkészült quadját, na valahogy így kellene neked is, ilyen kábelvezetésre gondolok.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Most erre mit kellene írnom.. Jani báttyám.. Ezzel közelebb lettem a megoldáshoz.. Ha szőke lennék,nem jöttem volna rá,hogy djhans-ról van szó.. De barna vagyok..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
A Barna én vagyok
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Ez egy 10pontos hozzászólás lett.. A lényeget leszűrtem,és 4féle opciót láttam.. Azt fogom választani,amelyiket a legokosabban tudom megépíteni.. Már intézem a következő projectet.. H a a Nagyon Nagy Béla is azt akarja..
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) zimi1991 hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 200 wattos quadhoz érdemes-e vagy ajánlott valamien előerősítő is és ha igen akkor konkrét kapcsit tudnátok-e?
Azért kérdezem mert azt mondták nekem, hogy anno amikor kijött a quad akkor volt előfoka is asszem* tán quad 33.

* Azthiszem !
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) Doncso válasza zimi1991 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Előerősítő nélkül is kivezérelhető, mondjuk egy CD lejátszóval.
Következő: »»   225 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem