Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   170 / 1123
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Irjatok legyszi mert nagyon surgos lenne kerlek!

Nem tudom egyszeruen az ablakot megnyitni, es nem tudok frissiteni meg jelszot meg serialt cserelni !
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Amugy nod 32 4-es verzio, es akarhanyszor leszedem es visszainstallalom , ugyan az a mese. Az ablak csak nem jon elo hanem csak a talcan jelenik meg de ablak sehol.

Mit tegyek mi a megoldas?
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Az egér jobb gombjával is próbáltad?
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
igen de arra is csak az a reagalas h a talcan megjelenik de ablak sehol
!
(#) ptesza válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Nem az a lényeg ,hogy FSP legyen. Ma már szempont az AKTÍV PFC is. A hálózati veszteségeket inkább fizesse meg a szolgáltató ne én. Hosszú távra kell tervezni ezért nézegess meg pár tesztet mielőtt döntesz.
(#) abcdabcd válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Ha lefagy szerintem csere! Hipro350W vagy ha még találsz valahol FSP-PNF350-et ez mind a kettő 6500Ft körül vagy én még tudom ajánlani a Gigabyte460W osnak árult valójában 400W os FSP-t (az FSP csúcsteljesítményként írja rá a 460W körüli értéket)

Nekem az egyik gépemben noname táp volt a másodiknak berakott vinyó rendszeresen újraindult menet közben, mérve 110Wot fogyasztott a gép a tápra 400W volt ráírva... a csere óta nem csinálta akkor meg két különböző vinyóval is... szóval nem biztos hogy mindig mondható meg, hogy elég e...

szerk: ja de azért érdekes lehet az S&M nél hogy a processzor/alaplap vagy esetleg egyéb helyek pl alaplapi FET-ek nem e forróak lehet ott a gond... és a táp meg csak szívja ki a meleg levegőt... mert ha ez 3GHz proci, a 478-as gyári hűtő nem bírja túl sokáig az S&M et túlmelegedés nélkül, ami nekem bírta tartósan órákon át: azok P4/2.8 Scythe Ninja, E8400 a régi vastagabb 775ös hűtővel, meg P3 egy 6000körüli fordulatú ventillátorral a többi pár perc után elért olyan hőfokot aminél leállítottam a tesztet csak emelkedett és emelkedett a hőfok...
-ha esetleg nem azén leírásomból ismered az s&m-et amit itt korábban valakinek csináltam akkor keress vissza és ott leírom hogy a speedfan ajánlott hozzá...
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
(Aktív) PFC-vel csökken a hálózati veszteség! Azaz akkor nem fizet senki!
-Viszont Magyarországon magánszemély amúgy sem fizet meddőáram után!
(#) kokszi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Teszel bele kártyát?Az usb card reader üresen nem települ,a belerakott kártyát telepíti.
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Idézet:
„Viszont Magyarországon magánszemély amúgy sem fizet meddőáram után!”


Biztos vagy benne?

Nézd meg a csekk mellé mellékelt összes leírást hogy miért fizetsz mennyit, és ha valamit nem értesz az interneten találsz magyarázatot ( leírást ).
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Én csak azt tudom, hogy a villanyóra valós teljesítményt mér. Meddőt nem! (Az áramtekercs és a feszültségtekercs fizikai elhelyezkedése adja azt, hogy valós teljesítményt mér) Tehát a meddő után nem fizetsz.
Más tekercselrendezéssel lehet meddő-mérő órát is készíteni! Elvileg olyan cégeknél ahol kell fizetni a meddő után is gondolom ilyen óra van, illetve talán létezik kombinált óra is, ha nagyon kell megkeresem a Kandós villanyórás labormérés leírását ott benne van pontosabban
Vagy ha a villanyszámlára gondolsz, hogy ott van valami meddőgazdálkodási díj vagy akárminek nevezett valami azt meg úgyse a te általad "fogyasztott" meddőteljesítmény alapján mondják mert azt nem tudják hogy mennyi mert nem mérik
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Helló szevasz.

Szerencséd van a az alaplapod "prescott ready" az az támogatja a nagyobb órajelű processzorokat.

A helyedben kerülném a Intel Pentium 4 3.0 GHz - RK80546PG0801M és ettől nagyobb órajelű Prescott CPU -kat.

A teljesítménye nem rossz, de fogyasztása hatalmas és erről tanúskodik a közel 50~ C° -os üzemi hőmérséklet attól függően hogy a hyper threading engedélyezve van vagy sem illetve milyen típusú CPU -t alkalmazol (akkor lehetne 60 - 63 maximális üzemi hőmérséklete is!).

Az ilyen processzorokat világ életemben mindig is kerültem, hatalmas órajel, gazdaságosság semmi, és cserébe sem sokkal többet kapok.

Ajánlani tudom a SL5VH Willamate intel Pentium 4 1,6Ghz 400Mhz FSB 256kb L2 de ami ennél is jobb az az SL66Q Northwood Intel Pentium 4 1,8Ghz 400Mhz FSB 512kb L2 típusú processzorokat.
Fogyasztásuk sokkal kompromisszumosabb a teljesítményükhöz képest (legalább is a Prescott -okhoz képest ) és ha stabil (PC200) PC3200 -as modulokat használsz hozzá párban válogatva két BANK -ot lefoglava (értsd úgy, hogy két memóriát dugsz be az alaplapba) hozzá akkor elérhető vele az effektív 400Mhz -es rendszerbusz sebesség.
Nekem egy ilyen gép üzemel és atom stabilan.
Ebben az esetben nyugodtan maradhat a 300W -os tápegység is, viszont ha a 3Ghz -es verziódnál teszed le a voksod akkor lehet kevéske lesz (de biztosan hirtelen terhelésváltozáskor mutatkozik meg majd a kevesebb erőtartalék miatt.

A konfigurációról:
CPU: Northwood Intel Pentium 4 1,8Ghz 400Mhz FSB 512kb L2
RAM: 2db DDR1 256MiB PC133 PC166 PC200 időzítéssel jelenleg 200Mhz -en futnak (tehát az effektív az 400Mhz!).
VGA: ATI 9250 128MB DDR
MB: ABIT BE-7 RAID
HDD: 80GB Samsung SP0842N ULTRA ATA 133Mhz 2MB cache
ODD: DVD Master 16E SD-616 16x DVD ROM
PSU:280W max! noname ATX 20 tűs tápegység.
A tápegység ventilátora 25 C° körüli levegőt fúj huzamosabb üzem után úgy, hogy a szoba környezeti hőmérséklete 21 - 23 C° -környékén mozog maximum.
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Ez valóban így van ahogy mondod a fogyasztásmérőd a valós fogyasztást méri és ezután te fizetsz meg a veszteség után is. A szolgáltató erőművi hálózatában lévő fogyasztásmérő rendszer van beépítve ami veszteséget ( és még sok minden mást sin fi, cos fi stb.) is képes mérni / elszámolni. Ezt az értéket átalány díj formájában fizeted meg havi díjban lebontva a fogyasztással arányosan különböző kamucímszó (-k) alatt:
Az átviteli-rendszerirányítási díj a nagyfeszültségű átviteli hálózat üzemeltetésével, a hálózat fizikai veszteségével, ( na ettől kamuszöveg de lényeg a nyereség, hogy minél többet húzzanak ki belőled mert itt egy a vezérigazgató vett magának Amcsibó' importált tejet amit 10 perce fejtek meg egy tehénből ami már kezelve van és müzlit mellé reggelinek miközben irányítja azt a rendszert ami elvileg automatikusan üzemel és azt is te fizeted meg mert nincsen pontosítva, hogy pontosan mit fedez az irányítással kapcsolatos költség címén leírt fogalom) valamint az országos villamosenergia-rendszer irányításával kapcsolatos költségek (és méltányos, szabályozott nyereség) fedezését szolgálja.
Elosztói veszetségdíj:A villamos energia szállítása a fizika törvényei szerint csak bizonyos veszteséggel végezhető. Azaz az erőművek a felhasználók által ténylegesen átvett, mért energia mennyiségnél többet kell, hogy előállítsanak. A különbség az úgynevezett hálózati veszteség, amit minden felhasználónak meg kell fizetnie a felhasznált mennyiséggel arányosan. Az elosztói veszteségdíj tehát a veszteség pótlásához kapcsolódó költségek fedezésére szolgál.


Ezekből még az is kiderül hogy a szolgáltató a "saját" energia előállításához szükséges meddő energiát is mi fizetjük és akkor még jönnek a kamucímszók alatti járulékok mert ez így tök' egyszerű lenne: rendszerszintű szolgáltatások díja, Az elosztói forgalmi díj, Kiegyensúlyozási díj, Elosztói alapdíj, Szénipari szerkezet átalakítás
.

Tessék. Bizonyíték arra, hogy a levegő sem ingyen van és már az is szennyezett. -na meg hogy mennyit tudok fölöslegesen írni!

Forrás: Eon.hu
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Na akkor tegyen már valaki képbe , mi az a PFC aktív PFC meg ilyenek. Lássunk már tisztán táp ügyben.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Feb 6, 2011 / 1
 
A PFC az maga egy fázisjavító eszköz, ez a konkrét kivitele alapján lehet passzív/aktív (utóbbi "aktív" elektronikai alkatrészeket tartalmaz), ugyanazt a célt szolgálja mint egy villanymotornál a kondenzátor ami a fázisjavítás miatt van ott, hogy így az ún meddő energia ami csak kering a hálózatban mert pl egy motor adott időben felveszi amikor felépíti a mágneses terét majd visszanyomja a hálózatba amikor "leépül" a mágneses tere, és ott a kondenzátor képes előállítani, így ez az energia már nem a hálózatban csak a kondenzátor és a motor között kering. Ez az áram Imeddő viszont terheli a vezetékeket amin átfolyik, így ha nincs fázisjavítás akkor a vezetékek veszteségének a csökkentése érdekében vastagabb vezeték lenne szükséges, ha javítod a cosFi-t akkor elég vékonyabb is. Ez az áram nem teljes egészében folyik a vezetéken hanem egyszerre a Wattos összetevővel viszont ahoz képest 90fokos fáziseltéréssel így vektorként, annak hosszaként kapható meg a vezeték árama, ami ténylegesen terheli a vezetéket vagyis Ivezeték=gyök(Iwattos^2+Imeddő^2)

Tehát ennek ahogy sok helyen tévesen írják hogy a táp hatásfokához lenne köze az nem igaz!
Valamint én még továbbra is azt mondom hogy nem fizetsz utána mivel ezek a díjak ahogy ampervadász is írja "hasraütésszerűek" szóval ha nem mérik, hogy te mennyit használsz akkor nem is azután fizetsz, az lehet hogyha az egész országnak jó cosFi-jű tápjai lennének akkor ez kicsit kevesebb lenne, de valószínűleg így sem egy egetverően magas összeg...
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Pont ez a processzorom van HTvel . Melegedéssel nincs gond, mert a hűtésről egy rézmagos Cooler Master hűtő gondoskodik. Szerintem a fagyás inkább táp miatt van. tegnap kipróbáltam egy másik Codegen 300W táppal a gépet és már Win betöltésnél hallhatóan gyorsult benne a ventilátor. Amire a win betöltött már maxon járt a venti. Kb ment a gép 5 percet és a táp forró levegőt nyomott, majd túlterheléssel leállt.
(#) KTobi válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 6, 2011 / 1
 
Pedzegetésnek jó. A PC táp kapcsolóüzemű, rögtön az elején egyenirányítja a feszültséget, majd puffereli. Ez miatt az áramfelvétele nagyon randa, csak a feszültségmaximumon van áramfelvétele, de akkor hirtelen nagy, majd gyorsan lecsökken. Hogy ne legyen ilyen randa az áramfelvétele, ezért a passzív PFCnél egy nagy tekercset kötnek vele sorba, a tekercs mint tudjuk egyenáramú körben eléggé gátolja az áram hirtelen változását. Ezt csak egy adott terhelésnél tökéletes, különben csak közelíti azt. Mivel a táp terhelése változó, így nem az igazi. Viszont mint minden tekercs melegszik, így veszteséget okoz.
Az aktív PFCnél egy elektronika vezérli azt a tekercset, így minden terhelésre közel ideális szinuszos áramfelvételt tud eredményezni.
Ez azért jó, mert a táp teljesítménye adott (400W), de nem mindegy hogy ezt hogy veszi fel, a hálózati 50Hz egy periódusára nézve, két csúcsértéken óriási áram, vagy a teljes szakaszon egy szinusz formában. Mikor teljes szakaszon veszi fel az energiát, sokkal kisebb az áram csúcsértéke.
Ez akkor mutatkozik meg mikor sok (10÷1000) gép van egy fázisra kötve. Hiába bírná el teljesítmény számolása alapján az adott biztosító a terhelést, mikor az rövid impulzusokban jelentkezik, így kiég a biztosító. Erősebb betáp kell, az drágább, többet kér érte a szolgáltató, stb.
Neked mint otthoni felhasználónak ez csak akkor lényeges, hogy ne csak rontsa a hatásfokát (több energiát fűt el feleslegesen) ha UPSről használod a gépedet. Mert az megvan, hogy mekkora áramot bír el. Főleg ha szinuszos a kimenete, akkor a sima táp nagyon terhelheti. Ha négyszög a kimenete akkor már kevésbé, de akkor is.
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Feb 6, 2011 / 1
 
Sziasztok. A PFC az egy nagyon ügyes dolog de már megelőztek a válaszadás területén.

Viszont itt van egy oldal ahol nagyon jól, nagyon részletesen leírja a PFC miben voltát és szerepét.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Az jó ha jó hűtésed van a de a villanyszámla nem számít amit azután kidobsz az ablakodon?

Mindenképp egy alacsonyabb disszipációjú CPU -t válassz, mert az kisebb teljesítményt diszipál el, másrészt nem terheli meg annyira az alaplap VRM körét sem, arról nem beszélve hogy a forró levegő szétfűti az alaplapi kondenzátorokat.
A hűtés egyébként akkor jó, ha a borda meleg járó ventilátor mellett, mert akkor az azt jelenti, hogy jó a fajlagos hővezetése a tömbnek.

A fentebb írt gépnél Prescott -os hűtő van a Northwood -os CPU -n a jobb hűtési teljesítmény végett.

Amúgy milyen memóriákat használsz hozzá és milyen órajelen járatod majd őket?
Csak azért kérdezem, mert ha PC200 -ast használsz akkor maximum 400Mhz lesz a rendszerbuszod és hiába a nagy órajel ha a memóriákat csak 400Mhz -en tudod elérni.
(#) ptesza hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Köszi mindenkinek! Jó kis olvasmány.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
2db Kingmax 1Gb DDR400 memóriát használok dual-channelben. Everest tesztjei szerint a gép memória olvasása és írása DDR2-k szintjén van. A processzor eddig maximum 53 fokos volt.
(#) abcdabcd válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Akkor valószínű nincs más hátra mint előre egy jó tápért

De azért az S&M-mel tényleg vigyázni kell és speedfannal együtt használni, meg gyenge táppal nem nagyon próbálni mert valahol írták a neten hogy égett már le táp az s&m futása közben...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Idézet:
„-ha esetleg nem azén leírásomból ismered az s&m-et amit itt korábban valakinek csináltam akkor keress vissza és ott leírom hogy a speedfan ajánlott hozzá..”


Adnál egy linket? Kíváncsivá tettél.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Nem egy komplett cikk, vagy teljeskörű leírás, de tessék itt a link: Bővebben: Link valakit érdekelt, hogy mennyi a processzorának a max hőmérséklete az adott hűtéssel vagy hasonló, ott elolvashatod, itt ebben a témában egy korábbi hozzászólásom ez,de ha érdekel a program próbáld ki, elég jól beállítható ha több mag van azokat különböző mértékben is lehet terhelni különböző tipusú utasításokkal is akár, menet közben minden változtatható, nézd meg, szerintem jó kis program főleg a hűtést meg a tápot lehet vele ellenőrizni, a tápon mérve a feszt, hogy milyen lesz ha teljes terhelésen megy, meg elvileg processzortesztnek is jó különböző utasításkészleteket (MMX, SSE) külön lehet választani hogy mivel teszteljen... bár a processzorok nem arról híresek hogy hibásak lennének
(#) sardi_hunor hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kerdesem h milyen virusirtot ajanlanatok a nod 32-on kivul, aminek persze kicsi az eroforras igenye ?

Koszi elore is!
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Ha a NOD mellé akarnád felrakni akkor semmilyet, egyszerre egy olyan legyen a gépen ami állandóan aktív is! Akár az Avast jó lehet, bár a korábbi kezelőfelülete jobb volt de talán ez se lassú különösebben és ingyenes...
(#) zoli2134 válasza Placi84 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Üdv

ellenőrzid vinyót HDD SENTINEL nevű progival. Aztán futtasd HDD REGENERATORT hátha kijavítja a szektorhibákat, ha az a baja
(#) ptesza válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Egy szavazat az AVIRA -ra. Mostanában mindenkinek ezt telepítem , nagyon szeressük.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Hali!
Avast!
(#) coyote55 hozzászólása Feb 8, 2011 /
 
Én pillanatnyilag az AVG-t használom, de hagyom magam meggyőzni, ha valaki jobbat tud
(#) belfi2 válasza coyote55 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Bár a 3 AAA az élvonalban van (Avast, AVG, Avira) nekem mégis az Avast jött be.Egyszerű a telepítése nem kell regényeket gépelni telepítéskor.Nem faggatózik,teszi a dolgát és azt nagyon jól.Ingyenes, egy évre lehet regelni.Bár egy cseppet fog ,de amelyik nem fog az nem is dolgozik.(szerintem)Comodóval kiváló párost alkot de ahhoz már egy komolyabb gép kell mint egy P3.
Következő: »»   170 / 1123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem