Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   542 / 1121
(#) _ampervadasz_ válasza enree hozzászólására (») Júl 14, 2015 /
 
Az ilyet az LVDS kábel tud okozni, vagy az LCD panel vezérlője és a sormeghajtók között van érintkezési probléma, nem lesz könnyű feladat, de megoldható, viszont a VRAM - IGP közötti adathiba sem zárható ki, melyet az IGP felválása okoz. Reflow -al lehet ezen segíteni, de ez kockázatos, először az LVDS kábelt ellenőrizd, majd a LCD panel vezérlését "tapigasd" végig ügyelve az ESD védelemre, ha itt sem történik csoda akkor marad a reflow, és a folyasztószer kombója. Ha nem vagy biztoskezű neki se állj, inkább gyakoelottab kezébe add.
(#) Alkotó hozzászólása Júl 15, 2015 /
 
Jobb témát nem találtam, ezért itt próbálkozom.
Gépvásárlásban töröm a fejem, aminek érdekében kértem néhány ajánlatot. Több bizonytalan részlet is van, de leginkább a processzor zavaros.
Szeretnék laikusnak szóló útmutatást kapni, Core i3 kontra i5 témában. Az áreltérés jelentős, de nem tudom milyen valós műszaki "jobbság" húzódik meg a háttérben.
Másik dilemmám a tápegység, amiből már pár ezerért is van választék, de 20-30 ezerért is van, ráadásul pl. teljesítményre közel azonosak. Ebben is kérnék útmutatást, mire célszerű figyelni.
(#) BEMcorp válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Ilyenkor azért tudni kellene, hogy mire akarod használni majd a gépet.
Tápegységnél sokat számít, hogy milyen lesz a gép hardvere (cpu, vga, merevlemezek), illetve, hogy akarsz-e elé szünetmentes tápegységet.
(#) Alkotó válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Arra a tudásra vágynék, mit tud az I3, és miben több az i5.
Ez alapján lenne esélyem dönteni.
A gépet "mindenre" használni akarom, és örvendetes lenne, ha nem kellene 2 év múlva megint cserélni. Sok grafikai alkalmazás, kis játék, és a normál napi ügyek. Szünetmentes táp nem kell, és elvileg külön grafikai kártyát sem tervezek, de itt már besúrolunk az i5+spec. alaplap okosságaiba. Kértem bele egy 120G-as HSSG-t, és 8G RAM-ot, illetve 600W-os tápról beszélünk első körben, és szinte semmi mást..
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
(#) BEMcorp válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Legfőbb különbség az i3 és i5 között, hogy az i5 valódi 4magos, míg az i3 fizikailag csak 2magos, +2-őt csak virtuálisan hoz létre. (Hyper-thread).
Tehát, ha sokat fogod a cpu-t használni (konvertálás, renderelés, stb) akkor érdemesebb az i5 felé kacsintani.
A HSSG az SSD -t jelent? (Ha igen, akkor az én tudatlanságom, mert így még nem láttam írva)
(#) BEMcorp válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
De ha nem ilyen leírásra gondoltál, akkor konkrét cpu típus ismeretében, ezen az oldalon -kiválasztva a neked érdekes proci típusokat- számadatos összehasonlítást találhatsz.
(#) Alkotó válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
"HSSD - 2,5" 120GB Kingston HyperX 3K" Ez a konkrét leírás, és valóban eltévesztettem az utolsó betűt (nálam ez nem ritka). Állítólag ez már alapfelszereltség egy mai gépben. Megjegyzem, 1,5-szeresébe kerül mint egy 1 Terás merevlemez.
(#) BEMcorp válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Igen, akkor SSD, . És igen, szerintem is, egy újonnan összeállított/vásárolt gépbe alap.
Mellesleg, csak ebben a hónapban már 2 kolléga gépét 'ráncfelvarrtuk' 120GB-os ssdvel.
Nem bánták meg azt a ~20e Ft-os kiadást.
(#) KTobi válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Aszali gépnél, i3 Hyper thread de fix frekvencia és csak 2 mag, i5 4 mag, de nincs kétszálas futtatás, van viszont dinamikusan változó frekvencia, valamint nagyobb cache.
Kivétel létezik, a laptoppok megint más eset.
SSD mellé okvetlen számolj HDDvel is. 120GB ok, de csak a win+programok+cache-re elég.
A tápok árkülönbsége marketing és minőségtől függ. Régi mondás, hogy súlyra kell venni. Ma már nem teljesen igaz, mert egy pasziv PFC tekercse (folytója) nehezebb mint egy aktívé.
(#) Kismazsika hozzászólása Júl 15, 2015 /
 
Sziasztok! Laptop újra telepítést akarok csinálni, rufus nevű programmal írtam usb-re win8 telepítőt, a kérdés az hogy hogyan tovább ? Biost betudtam hozni, de ott nem tudom hogy mit kell átállítani. A laptop típusa Dell.
(#) SzervízMacska válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Szia! Ilyen, időtálló konfighoz mindenképpen az i5-öt javaslom. Valóban négy mag és gyorsabb. A másik, ha nem akarsz grafik kártyát, akkor a processzorban lévőre leszel utalva, ami az i5-ben szintén erősebb. Az ssd mellé valóban szükség lesz merevlemezre is, mert a 120 giga semmire sem elég. Tápból viszont egy ilyen alap konfighoz nem kell 600-as, inkább egy minőségibb 400-asba ruházz be! Mondom pont én, aki két éve egy hasonló konfigba 760-as tápot pakolt... Hidd el, semmi értelme. A komplett géped jó, ha 100 W-ot fel fog venni.
(#) Gabó válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Ajánlatos, az i5, de ha kevesebb a keret, egyenlőre veszel egy i3at, amit majd később, ha lesz több keret, cserélhetsz egy i5re, vagy esetleg egy i7re. Meg fogod látni, hogy mennyire elég az i3. Memóriából, alapból 8 giga, abból is a nevesebb márka, pl kingston dual chanel felépítéssel.
SSD op rendszernek, meg egyéb programoknak amik igénylik, a sebességet. Alapjáraton 128gigásat, de ha jó árba találsz, lehet 256gigás is.
HDDből valami 1terrás nem árt.
Vga terén valami R9 270 és társai, már jó árba vannak, és elég jól bírja.
ODD és egyéb olvasók igény szerint.
Tápból elég valami 400-500W körüli minőségi táp. Pl NE legyen: npower, codegen, lc-power stb olcsó táp. Ajánlom a Chieftec, FSP, nevesebb márkák. Amit sokan nem vesznek figyelembe, hogy a tápegység a gép szíve. Ha egy gyenge minőségűt vesz az ember, és beadja az unalmast, vehetsz új gépet. Mert visz magával mindent!
Alaplapból is valami kúltúrált márka, pl ASUS középkategóriás szériái. Én személy szerint a gigabyte cuccokat kerülöm, saját, és ismerőseim körébe összeszedett rossz tapasztalatok alapján.
Ház, ami tetszik, de azért jó szellőzőt nézz.
Kb mindenre kitértem.
Ja, annyi még, hogy érdemes pl hardveraprót bújni, mert ki lehet fogni jó árba, rendes bolti garanciás alkatrészeket, amire nem csak 1-2 hónap van már hátra. És nem utolsó sorba, olcsóbb mint a bolti árfekvés.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
(#) Alkotó hozzászólása Júl 16, 2015 /
 
Köszönöm a tanácsokat, sokat segítenek, és igyekszem megfogadni őket.
(#) Alkotó válasza Gabó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Az alaplap témában elbizonytalanítottál. Nekem kimondottan ajánlották a Gigabyte-t, és több érvet is soroltak mellé. Pl. nagy szériában gyártott, ezért nagyon kiforrott technológia, széles körben tesztelt, kimondottan megbízható. Konkrétan erről szól az ajánlat: Gigabyte GA-B85M-D2V.
Valamit félre értettem?
(#) kokozo válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Szia!
Gigabyte-ból csak a ver 1 felettiek a jobbak, az 1-eseket kerülni kell sok bennük a hiba, én is inkább asus-t ajánlanék nem sokkal drágábbak.
(#) kala1982a válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Gigabyte-tal kapcsolatban nekem csak pozitívak a tapasztalataim. Két alaplapot is használok a gyártótól + egy videókártyát, Nem tudom hány éve egyetlen egy fagyás, újraindulás nem volt, pedig napi 5-6 órát megy a gép. Kondenzátorok japán gyártású tartós fajták. Asrock-tól sokkal jobb, sőt nekem az alsó kategóriás ASUS-tól is jobb teljesítményben. Amivel kb egy árban volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) KTobi válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Két gigabyte alaplap teszi a dolgát megbízhatóan már ~8(4)éve. Ilyet keresek a következő gépbe is. Volt egy grafikus használtan (AGP, kellett egy erősebb, de olcsó régi gépbe), ismeretlen előélettel, no az meghibásodott. De grafikusnak is azt nézek, ha van konkrét ellenvetés, szívesen meghallgatom.
Ismert, régi, nagy márka, van rá esély, hogy 5 év múlva is meglesz. Megjártam már, hogy ismert de nem nagy márka grafikusát vettem, olcsóbb volt, jó, de időközben fel lett vásárolva a cég, a neve még megvan de az előző termékek támogatása 0, letörölték komplett. Nincs hozzá driver, az általános driver pedig nem ideális hozzá, a korongon meg még nincs Vistára sem, nem 7esre.
(#) Gabó válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Ezek közül válogatnék. Bővebben: Link Személy szerint az Asrock felsőbb kategóriája se ócska termékcsalád, ismerősék azt használják évek óta, gond nélkül.
A gigás dologról nálam annyit, hogy valami utó módon mind "megsült" magától, alapon hajtva, rendes hűtés mellett is. Persze garancia után pár hónappal, mert miért is ne... VGAnál előszerettel a gpu us VRM, alaplapnál a chipset, táp meg konkrétan feszeket hullámoztatta. Nálam alaplapból az asus közép-felsőbb kategória megy évek óta gond nélkül, vgaból sapphire. Vinyó terén meg wd. Ramból kingston, meg kingmax volt, azok közül egy se halt el.
Hardveraprón nézelődtél? Én pl tavaly ott vettem a gépembe az alaplapot-ramot-procit-ssd-t, VGA-t, mind 1-3 év közötti bolti garanciával, kb 30-40%-ot nyertem a bolti árhoz képest. Persze figyelni kell az eladó értékeléseit is, meg ha megoldható helyszíni teszt akkor élni kell vele.
(#) steelbird válasza Gabó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Nekem van több számtek boltos, szervizes ismerősöm, mind ráncolta a szemöldökét, mikor márka után érdeklődtem és megemlítettem a Giga alaplapokat. Hasonlóan véleményezték az Asu...t is.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) Gombszem válasza Gabó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Idézet:
„Személy szerint az Asrock felsőbb kategóriája se ócska termékcsalád, ismerősék azt használják évek óta, gond nélkül.”

Mint pl. én is. 10 év alatt a harmadikat használom.
A volt cégemnél legalább 100 Asrock alaplapot használtunk el, azokkal sem volt probléma.
A merevlemezekkel annál inkább (annakidején). Ma már más a helyzet.
(#) Gabó válasza steelbird hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Nem azt mondtam, hogy az asus a kiraly, mert annak is vannak pocsek lapjai. Direkt irtam, hogy a felsobb kategoriasat celszeru megcelozni. De akkor kb ennyi erovel semelyik se jo, mert mindbe van hibas szeria. Csak nem mindegy mennyinel van a hatar. Na meg mennyi fogy pl asusbol vagy mas kissebb markanol. Persze, hogy pl 10x tobb asus megy vissza hibasan, mint a nevesincs kategorianak, ha 100x tobbet adnak el asusbol, mint a nonamebol. Csak ez a masodik resz, sosincs feltuntetve.
Ja meg szo se esik a user error kategoriarol. Pl telenyomja a cpu foglalatot is pasztaval, mert azt hallotta hogy...
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) enree válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Nagyon köszönöm a kimerítő válszt, ebben a történetben nincs ennyi, pláne, hogy nehezen tesztelehtő a dolog. Összerakok egy ugyanilyen tudású asztali gépet a cimborámnak, az megvan egy délelőt alatt és nem idegesítem magam
(#) Placi84 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Hát nem tudom... 10 év alatt 3 szerintem eléggé rossz "arány"...
Személy szerint rühellem az ASRock lapokat, kettő is volt egymás után, mindkettő megfőzte magát (chipset), aztán jöttek az USB-s hibaüzenet a winfostól.
Bár ez a kérdés is szubjektív...
(#) Gombszem válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Idézet:
„Hát nem tudom... 10 év alatt 3 szerintem eléggé rossz "arány"...”

Attól tartok, félreértetted, amit írtam.
Három új gépem volt, korszerűbb eszközökkel, és Op rendszerrel. Nem hiba miatt cseréltem. Az öregeket továbbadtam, és azok a mai napig mennek másnál.

Nyilván mindenki tud csalódni valamiben (és nem csak alaplapban). Onnantól az unszimpatikus neki. De hát, ilyen az élet.
(#) Alkotó hozzászólása Júl 16, 2015 /
 
De ha még szakértői szinten is ennyire ellentmondásos a vélemény, akkor én, mint laikus hogyan tudjak jól dönteni?
(#) adapter válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Az a baj, hogy egy szinten minden gyártónak volt/van/lesz rossz lapja.
Amit írtál nem ismerős sorozat, lehet, hogy jó, lehet hogy nem. (Éppen ezért nem szoktam mindig a legújabb = legjobb elvet követni, hisz nem tudható, hogy az a széria hogyan sikerült.
Itt jön be amit Zoli írt, aki eladja annak kell tudni, hogy éppen az a sorozat jó vagy nem, mennyit hoznak vissza belőle, mennyi a meghibásodás, típus/tipikus hiba.....
Én mostanában ritkán rakok össze gépet (régen gyakran előfordult) de számomra az igaznak tűnik, hogy a jobb alaplapokkal kevesebb gond szokott lenni.
Összegezve, ha van megbízható forrásod ahonnan vásárolsz, ismered az eladót, talán nem vág át, és hihetsz neki.
Szerencsére, én tizenéve ugyanott vásárolok, ismerem az eladót jól, még nem csalódtam, még akkor sem ha pár százalékkal drágábbak mint a többiek, megérte...
Mondjuk ezzel nem sokat segítettem, csak bezavartalak....
(#) Gabó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Sajnos ez mar nem mukodik, mert a legtobb elado, azt fogja neked ajanlani, ami neki megeri. Sajnos tapasztalt pelda. Az egesz ismeros gepevel tortent, hogy rasoztak egy olcso gagyi tapegyseget, ami megadta magat. Persze ezekre nem adnak, max 1 ev gart. Venni kellett uj tapot, korbe is jartuk s kornyek pc boltjait, es mindenhol az 5e forintos hasznalhatatlan tapot ajanlottak, hogy az milyen szuper. Amikor kerdeztem, hogy valami normalis tap nincs e, meg en voltam a hulye, hogy milyet kerek. Persze mondtam a markakat is, de azok megkaptak a pocsek penzkidobas szlogent. Meg nem tartabak, mert draga...
Szoval igy vasaroljon olyan boltba, aki nincs tisztaba a folgokkal, mert ha nem ismeros, csak egy atlag ember, 80% hogy " atverik"
Egyet kell ertenem adapter hszrvel, hogy csak ismeros helyen nem fogsz rafazni
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) Placi84 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Ahh, így már értem
(#) Placi84 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Így van, egy hozzáértő boltost kell megkeresni (találni).
(#) steelbird válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Én inkább egy szervizest kérdezek meg. Ő nap, mint nap javítja a gépeket, van rálátása, hogy mi az, ami hulladék és mi az, amit bátran mer ő is ajánlani. A kereskedő inkább az olcsóbb termékekkel találkozik rendszeresen, mert azokat keresik a vásárlók, a másik pedig az, hogy sok termék nem is jut vissza hozzájuk, mert már a garancia lejárta után romlanak el. Itt jön a képbe a szervizes, ahol az ilyen garancián túli készülékek kikötnek végül.
A legjobb pedig a kettő az egyben. Bolt is, meg szervíz is. A legjobb infóval az ilyen helyen dolgozó szakik szolgálhatnak. Szerencsére, nekem van ilyen ismerősöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
Következő: »»   542 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem