Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   653 / 1121
(#) xitibi válasza urh hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Szia. Nem teljesen értekegyet az elöttem szólókal. Szerintem Túl azon amit már említettek ( nem egy élet biztosítás földeletlen készüléket fogdozni) okozhatja a problémád. Nem gondolom hogy annyira nagy dolog le ellenőrizni a foldelést es annak folytonosságát a gépig, és veszteni nem vesztesz vele semmit.
(#) vargaf válasza urh hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Szia!
Itt egy hasonló előzmény, más témában:
Védőföldelés
A rokon villanyszerelő 30 éve a szakmában dolgozik! Érdemes egy kicsit visszaolvasni a hozzászólásokban.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 15, 2016 /
 
Tudja valaki, hogy ez mi??? Ugyanis újabban egy ideje rendszerindítás után ez kér tőlem engedélyt!

IMG_0648.JPG
    
(#) Buvarruha válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Írd már be a gugliba.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) Udvari Zsombor válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
What is mrt.exe?
Idézet:
„The genuine mrt.exe file is a software component of Windows by Microsoft.
The Microsoft Removal Tool scans your computer for some of the most common infections. If you turn on Automatic Updates in Windows, this tool will be downloaded and run on the second Tuesday of each month. It runs silently in the background unless it finds an infection. This is an effective tool, but it cannot be considered a replacement for a real anti-virus program.”
Idézet:
„The process known as Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool belongs to software Microsoft or Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool by Microsoft (www.microsoft.com).

Description: Mrt.exe is not essential for Windows and will often cause problems. Mrt.exe is located in the C:\Windows\System32 folder. The file size on Windows 10/8/7/XP is 13,179,660 bytes. http://www.file.net/process/mrt.exe.html
The mrt.exe file is certified by a trustworthy company. Mrt.exe is not a Windows system file. The program has no visible window. Mrt.exe is able to monitor applications and manipulate other programs. Therefore the technical security rating is 29% dangerous, however you should also read the user reviews.”
Idézet:
„Important: Some malware disguises itself as mrt.exe, particularly when not located in the C:\Windows\System32 folder. Therefore, you should check the mrt.exe process on your PC to see if it is a threat. We recommend Security Task Manager for verifying your computer's security. This was one of the Top Download Picks of The Washington Post and PC World.”
Ti mit gondoltok? Eltávolítsam?
(#) szilva válasza vargaf hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Abban teljesen igazad van, hogy a védőföldelés nem játék, és a bizsergés forrását meg kellene találni. Viszont az eredetileg leírt zajnak ehhez az én véleményem szerint semmi köze sincs, az a gép működéséből ered.
(#) vargaf válasza szilva hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Egy szóval nem mondtam, hogy a "bizsergés" és a zaj között összefüggés van!
(#) szilva válasza vargaf hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Bocsánat, igaz, eggyel előtted említette a kollega, hogy okozhatja a zajt is ez.
(#) steelbird válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Miért akarod eltávolítani? Az egy rendszer komponens (kivéve, ha nem álcázott vírus).
Ha Windows frissítéssel letöltötted már a Rosszindulatú szoftver eltávolító eszközt, akkor az az MS által kiadott mrt.exe.
Ellenőrizted víruskeresővel?
Nézd meg a fájl tulajdonságainál, hogy digitálisan aláírta-e a MS.
Nekem is van olyan a gépen, most néztem meg.
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Neked nem kér engedélyt a futáshoz? Mert egy ideje nálam igen, amit jó lenne megszüntetni, hogy magától fusson a háttérben (ha annyira akar). Amúgy az jelent-e valamit, hogy nálam a digitális aláírásoknál ezek vannak?
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) Buvarruha válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Nincs max szintre álítva az UAC?
(#) Udvari Zsombor válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
UAC????
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
UAC
UAC kikapcsolása
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
És aztat én hol vehetem annyira lejjebb, hogy az MRT.exe ne akadjon fent rajta?
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Olvassál már néha, ne csak kérdezz! Ott van a második linkben leírva!
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Bocs, csak akkor frissíti a hozzászólásod, mikor újratöltöm az oldalt...
Amúgy köszi, majd holnap meglássuk, hogy újra kérdez-e...
(#) xitibi válasza szilva hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Szia.
Személyes tapasztalás, illetve ha "irodalmat" keresel akkor skori oldalán az x y kondenzátor cikknél keresd.
De nem kizárt hogy más a hiba forrás ... bár az hogy csak hálózat alatt teszi mindezt számomra egyértelműnek tűnik.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) szilva válasza xitibi hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Egy asztali gépről és USB-s hangeszközről volt szó. Én nem látom, hogy az USB-s hangeszközben megjelenő "gépzaj" (a digitális áramkörökben az átkapcsolások során keletkező áramtüskékből a tápfeszültségen kialakuló zaj) hallhatóságának mi köze lenne a védőföldhöz.
(#) xitibi válasza szilva hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Bár nincsen megfelelő tudásom hogy helyesen kifejtsem de, a gyakorlatban ez is lehet a hiba forrása. Ezt vagy cáfolni vagy alátámasztani esetünkben csak a kérdező tudná.
(#) Gombszem válasza steelbird hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Ez az MS eltávolító izé gyakorlatilag semmire sem jó. Azon kívül, hogy helyet foglal, és fogja a gépet. Nem kell engedni letölteni sem a frissítésnél. Akkor nem is okoz gondot.

Mindezt azért írom, mert feltételezem, hogy mindenkinek van korrekt víruskeresője, ami nem MS. Akkor meg ez az MRT nem kell, már csak azért sem, mert a hiányzó víruskeresőt úgysem helyettesíti. Az MS vírusvédelme a teszteken a legalsó szintet sem éri, gyakorlatilag nem is értékelik.
(#) Ge Lee válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Nem tudom hogy mi az mert én sosem találkoztam vele, de amit mondasz az igaz az oprendszer tűzfalára is, tökmindegy hogy xp, 7, vagy 10. Az ember úgyis használ valami értelmes víruskeresőt mert muszáj, annak meg van saját normális tűzfala, böngészővédelme stb.
A vacakabbik hardveremen a mai napig xp van, az égvilágon mindent csinálok vele, netbankolok stb., de sosem volt gondom mert van ami megvédje. Ha jön is valami kártevő az szinte mindig egy letöltött, ismeretlen szoftver telepítésével, amit ugye szintén megold. Nyilván nem egy avg free, mert abban tűzfal sincs...
(#) steelbird válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Idézet:
„Ez az MS eltávolító izé gyakorlatilag semmire sem jó”
Nem is állítottam az ellenkezőjét. Az pedig, hogy fogja a gépet.... nem is tudom... nálam pl. be sincs töltődve, nem is fut. Még törölni is simán engedte magát (áthelyeztem a D -re, majd vissza).
(#) ujfalusi hozzászólása Szept 18, 2016 /
 
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a gépem át állt WIN 7-ről WIN-10-re. (csak úgy magától) Egy ideig semmi gond nem volt, de most elég gyakran menet közben azt írja ki hogy össze gyűjt néhány hibainformációt, és újra indul. És azt is teszi. Leáll és újra indul, akarom nem akarom. Mi lehet a gond?
(#) didyman válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
Bocs,d e ez nem igaz. A Win XP tűzfala ugyan féltökű volt még, de a dolgát hibátlanul ellátta befelé irányban, a W7 óta meg tök rendben van a rendszer saját tűzfala, egyszeri felhasználónak felesleges másikat telepítenie.
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
A helyfoglalása komolyan probléma? A gépet egy alkalommal fogja, amikor frissítés településekor a saját definíció-frissítését megkapva, egy alkalommal lefut. Utána nem fut. Hogy nem jó semmire abban majdnem egyetértünk, néha megfog egy-két apró vacakot, pont erre való. De az MRT nem vírusvédelem, sőt, nem is vírus-eltávolító-csak egy kiegészítő program, ami potenciálisan kéretlen alkalmazásokat keres időszakosan. A Defenderrel kevered, ami túl azon, hogy valóban nem egy gerinces alkotás, alap védelemnek, a semminél jobb, pont annyi a funkciója, hogy az egyszeri felhasználó, aki nem akar, vagy nem képes egy víruskeresőt letölteni, legyen mégis valami a gépén, ami rezidensen védi. De kicsivel hozáértőbb géphasználó persze rögtön lecseréli valami rendesre.
(#) steelbird válasza ujfalusi hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
Szia.
A legutóbbi frissítéskor nekem is lejött egy új 10 -es (eddig is az volt rajta, de most egy újabb jött ki, "Anniversary update" néven) és az előző 10-est áttette egy Windows.old mappába. Nekem már frissítés közben is többször meghalt a Windows, meg utána is. Frissítés után volt úgy, hogy csak a Chrome volt megnyitva, meg a Hobbielektronika oldala és látszólag ok nélkül elhalálozott.
Az alaplapi driverek frissítése után úgy nézett ki, hogy jó lesz, de aztán váratlanul megint meghalt.
Lehetőségek:
Visszaállítod a frissítés előtti állapotra a gépet, vagy csinálsz egy teljesen tiszta Win 10 telepítést (ha Win 10-re szeretnél váltani), vagy megnézed, mit ír ki hibának a gép, mikor leáll hibával a Windows és megkeresed a hiba okát a hibaüzenet alapján. Én az utóbbinál maradtam.
Ha megáll a Windows, alul általában kiírja, hogy melyik fájl okozott problémát ("Hibajelenség"), felette pedig azt, hogy mi a hiba ("Leállási kód").
Csinálj róla fotót, vagy írd le, mit ír ki olyankor a gép.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016

BSOD.jpg
    
(#) steelbird válasza ujfalusi hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
Elkerülte a figyelmem, hogy Win 7-ről állt át. Akkor az nem most volt, pár napja, mert már nem lehet ingyenesen átállni a 10 -esre.
Ebben az esetben lehet, hogy harver probléma van. Mindenképpen jó lenne a hibaüzenet, amit kékhalál esetén kiír.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
(#) mark.budai hozzászólása Szept 20, 2016 /
 
Sziasztok!
Előszedtem a régi számítógépem, a műhelybe szeretném összerakni zenét hallgatni, semmi másra nem is való már, az 1 magos Intel Celeron D, 2.8GHz-es processzorral, az 512MB rammal, és a 256MB-os AGP videokártyával.
Kb két éve nem használtam, akkor még tökéletesen működött, most pedig a képeken látható a hibajelenség. Kontakthibát, port kizárnám, száraz levegővel kifújattam az egész gépet, a videokártyát kivettem, külön lepucoltam, még egyedül a processzort nem mozgattam.
Monitor hiba szintén kizárva, rákötöttem a mostani nagy monitoromra is, a saját vezetékével, és ezzel is ilyen a kép.
Kondenzátor okozhat ilyen problémát? A működése egyébként stabil, lassabb sem lett.
(#) Andr3wJ válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Elsőre videó memória hibára tippelnék.
(#) mark.budai válasza Andr3wJ hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Ez annyira nem jó hír. Majd kipróbálom egy másik videokártyával.
Következő: »»   653 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem