Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   690 / 1121
(#) bbb válasza Dani21 hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Az IKEA online tervezője nem jó? Ha nem, akkor ott a sketchup, freecad, ...
(#) Kismazsika hozzászólása Jan 24, 2017 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, van egy asztali pc-m rég volt használva, a gond az lenne hogy ha bekapcsolom akkor a monitor sötét a gépházon a kék led az világít, a processzor és a videókártya hűtőventilátorja megy.
(#) Udvari Zsombor válasza Kismazsika hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Mi volt az előzmény? RAM nem szállt el? Monitor kap áramot/jelet? (Nézd át a csatlakozókat, esetleg pucold meg a videokártyát...)
(#) Kismazsika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Tápegység baja volt de az cserélve lett.
(#) Udvari Zsombor válasza Kismazsika hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Legalább azonos teljesítményű tápra? Videokártya kap tápot? Ilyenkor először minden csatlakozót érdemes ellenőrizni. A tápcsere óta ez az első bekapcs?
(#) Kismazsika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
A teljesítmény az ugyan az csak a márka nem de nem hiszem hogy az befolyásolná, ha haza értem megnézem a csatlakozókat de ránézésre nem láttam semmiféle furcsaságot.
(#) newDesigner válasza Kismazsika hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Azt is nézd meg, hogy a processzor táp 4 v. 8 pines csatlakozója a helyén van-e. Illetve, ha +4-es az alaplapi tápcsatlakozó, hogy a plusz 4 pin is a helyén van, ha 16-os az alaplap csatlakozója.
Ha minden hálózati és videó kábel rendben van (és másikkal is próbáltad), akkor jön az, hogy egy ram (különböző helyeken is próbálva) és más semmi (minden más lekötve az alaplapról) módban megpróbálod indítani a gépet. Ha a monitor be van kapcsolva, egy kb " Operating system missing" üzenetnek kell megjelenni. Ha nincs, akkor a hibás tápod elvitte az alaplapot magával. És szerencsés vagy, ha csak az. Esetleg a proci is bemondhatta a szolgálatot az alaplaptól függetlenül.
Viszont, ha nagyteljesítményű a videókártyád és a tápot nem, vagy rosszul kötötted be, nem lesz képed, meg esetleg videó kártyád sem utánna.

Ha a Bios/alaplap rendben van és memória nélkül indítod, akkor gyártóspecifikus sipolással jelez az alaplap. Ugyan ezt teszi, ha nincs bent a videókártya. Ezt proci nélkül is kipróbálhatod utánna, ha ez működik. Azt is ki kell elméletben sipolnia. Ha ez így működött, akkor ez a hármas (alaplap, proci, memória) rendben van. Pasztázás, összeszerelés. Utánna egyenként és mindig újraindítva leteszteled melyik periféria hibálya akadályozza az indítást. Legtöbbször az optikai meghajtó szokott lenni, de lehet más is. Pl. p&p hálókártya. Ha nem, akkor 99,9%, hogy az alaplap is szemét.

Néha (főleg a 12/5V-os) a 4 pines tápcsatlakozók krimpjei (saruk) kitágulnak és nincs kontakt. Ha a videókártyád ilyenröl kap áramot, akkor körömvágó ollóval, oldalról feszegetve "összéb nyomhatod" őket.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
(#) newDesigner válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Nem az én világom, de csak egy munkaállomással sem tudsz vele internetre csatlakozni?

A magyar utak csodákra képesek
(#) kowi hozzászólása Jan 26, 2017 /
 
Sziasztok! Amióta újra lett rakva a gépemen a win néha olyat csinál hogy bekapcsolom tölt... aztán kikapcsol visszakapcsolom és onnan folytatja. Meg néha azt is hogy kikapcsolom másnap pedig úgy indul hogy helytelenül lett leállítva pedig nem. (Laptop-ról van szó)
(#) newDesigner válasza kowi hozzászólására (») Jan 26, 2017 /
 
Mármint amikor boot közben megáll és te újraindítod, a post helyett a töltőképernyő jelenik meg félidőben?

Mert akkor Bill Gates üzeni, hogy szivat.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
(#) kowi válasza newDesigner hozzászólására (») Jan 26, 2017 /
 
Olyasmi, ezt kifejtenéd hogy szivat? Mert nem én raktam fel a win-t.
(#) newDesigner válasza kowi hozzászólására (») Jan 26, 2017 /
 
Ezt azért írtam, mert a megfogalmazásod szerinti "lelet", nem történhet meg. Vagyis, ha leáll boot közben, akkor teljesen az elejéről kezdődik a folyamat, ami már lehetséges.
Viszont gyanús, hogy ez egy driver, vagy kernel hiba. Egy korrekt újratelepítés megoldhatja a problémát. Ha nem, akkor hardware hiba, ami a telepítéssel egyidőben jelentkezett.

Esetleg máshoz viszed, vagy te rakod fel az eredeti lemezről, vagy az átvizsgált (chkdsk) meghajtóra letöltőtt MSDN kiadást.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
(#) erbe válasza kowi hozzászólására (») Jan 26, 2017 /
 
Ha éppen elindul, át kell nézni az eszközöket és ha van internet, új drivereket telepíteni. Régebbi notebookoknál elég nehézkes néha.
Nem írtad, melyik Win. XP előszeretettel művel ilyeneket.
(#) kowi válasza erbe hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
Win7 kb 2 éves gép.
(#) Skori válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
Nem mondom, hogy full profi vagyok benne, de foglalkozom egy ideje mikrotikkel. Sima dinamikus IP-s internetre úgy tudsz felcsatlakozni, (ha winbox-al éred el) hogy az IP/DHCP client menüben megadod azt az interfészt amire a net csatlakozik. Ezután az alhálózatokra kell egy-egy DHCP szerver (IP/DHCP server), és lehet NAT olni (IP/Firewall/NAT). Majd a jogosultságokat az IP/Firewall menüben megfelelő tűzfalszabályokkal beállíthatod.
Hol akadtál el?
(#) _ampervadasz_ válasza newDesigner hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
A régi SOHO routerral simán. Goldolom azt sejted, hogy a kiszolgáló oldalán szereplő ARP listában fel van véve a MAC azonosító, így ameddig tart a címbérlet az aktuális MAC -hoz, adsig nem fog új címet kapni a MikroTik.
Erre odafigyeltem mindenképp, így a portkiképzésnél kézzel regisztráltam a SOHO router WAN oldali MAC azonosítóját.

Már a hiba is megvan, vannak olyan szolgáltatások amiket nem tudtam, hogy milyen Layer -hez használatosak így totálisan rosszul építettem fel a hálózati szabályt. Előfizettem a MikorTikk magyarszági képviseleténél, így onnan tanultam meg egy csomómindent, így már CPE eazközök kezelése sem gond már. Külön világ és nagyon teszik, óriási lehetőségek vannak benne.
(#) _ampervadasz_ válasza Skori hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
Szia Skori. Eddig el sem jutottam. Rögtön az internetre kapcsolással gondjaim voltak.
Most egy képzési anyagra előfizettem így tanulom a MikroTik világát A -tól Z -ig. Szükségem is lesz rá.
(#) Skori válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
Nekem autodidakta módon kellett beletanulnom pár éve, mivel ez is a feladatom lett, miután az a kolléga aki ezzel foglakozott kilépett. Van amúgy mikrotikes fórum is: ITT Ma már elég jól elboldogulok vele, de szinte mindíg jelennek meg uj funkciók benne, amikor uj RouterOS verzió jön ki rá. Tényleg meg lehet csinálni vele szinte mindent. Pl. egy sima AP max. 128db SSID-t tud szórni egyszerre, de a gyártó ajánlása szerint, mivel 30db fölött már lassul, ezért nem célszerű egyszerre ennél több hálózatot szórni vele.

Tehát az első lépés: töltsd le a mikrotik weboldaláról a winbox-ot. A sokféle lehetőség közül ez a legkényelmesebb a mikrotik routerek konfigurálásához, mert nem csak IP alapon, hanem MAC address alapon is eléri a routert. Az alapértelmezett felhasználó: admin jelszó nincs. Ezt persze írt át a system/password menüben.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
(#) Skori válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
A mikrotik interfész MAC addressét írd át a soho router szerintire, így nem lesz gond az eltérő MAC addressből sem. Vagy már működik a dolog?
(#) _ampervadasz_ válasza Skori hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
Úgy tettem, máshol volt a gond. (Hiányos tudás...) Éppen ezt pótolom.
(#) _ampervadasz_ válasza Skori hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
....Ui.: nekem kicsit szerencsésebb a helyzet, mert gondoltam egyet és megvettem egy ilyen eszközt, a SOHO képességekből elegem lett, továbbá, szervert szeretnék üzemeltetni, egyúttal egy korrekt több subnetes hálózatot, egyéni szabályokkal, amihez meg csak a Mikrotik a jó megoldás, máskülönben több jobb képességű SOHO -t vehettem volna és kanyarban sem értem volna el ilyen képességeket, ha szerencsém van, akkor be is döccent volna a hálózat. Az aggregát képességeivel meg abszolút nincs panasz, nincsen döccenés, másodperc törtrészének a törtrésze alatt szolgálja ki a hálózatot. A SOHO 2 másodpercig meg sem nyikkant, mire elkezdődött az oldal töltés a streaming nem mindig volt a helyzet magslatán, pedig QoS képességek is jól vannak konfigurálva, ráaádsul 100megás netről beszélünk amit 65Mbit -re korlátoz (QoS: HTTP, streaming 0-ás prioritás (elsődleges), hogy ne szóljon bele a szolgáltatás, különben 45Mbit -re csökkenne.)
Egyszerűen ennyit bírnak a routerek.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
(#) newDesigner válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
Sok sikert!
(#) _ampervadasz_ válasza Skori hozzászólására (») Jan 29, 2017 /
 
Szia Skori. Most vagyok meglőve. Elakadtam egy folyamatban, ami, ha megvan akkor tudok tovább lépni. Éppen a tűzfal szabályok kiképzésénél, azok jelentőségeinél tartok, tartok.
Ott akadtam el, hogy most natívan szükségem lenne kábelmodemes kapcsolatra, mondjuk az Ether1 porton. Ether1 portjára DHCP Client aktív, running állapotba kerül, de semmilyen címet nem kap az eszköz, SOHO router egyik portjára csatlakoztatva, csatlakoztatás közben azonnal kapok IP címet stb. Esélyes, hogy a MAC alapján dob el a kapcsolat. A Quick Set menüben, megtudom adni a MAC addrest, de csak ott, erre külön lehetőség nincsen. Ismersz olyan konzolos parancsot, ahol megadhatom, hogy az Ether1 -re módosíthassam a MAC címet?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
(#) _ampervadasz_ válasza Skori hozzászólására (») Jan 29, 2017 /
 
...a fenébe, ezt nem ment végbe.

MAC cím módosításán túl vagyok, Ether1 MAC címe a SOHO router WAN oldali MAC címe lett, viszont IP címet így sem kapok. DHCP kliens opcióknál nem kell plusz értéket megadni?
Thomson tcm471 -es DOCSYS kábelmodemmel kapcsolódok az internetre.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
(#) FAZ1 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Vettem a számítógépembe egy videokártyát (ATI Radeon HT7350 DVI 1 MB), ám az lenne véle a bajom, hogy alkalmazott operációs rendszerem már nem kapja meg /sajnos/ a kártya gyártójától a hozzá való (Windows XP) drivert. Ilyenkor mit lehetne csinálni?
A gépemen még XP van, míg a kártya már csakis a Windows 7-től felfelé rendelkezik mindenféle internetről leszedhető driverekkel?
Mit lehet még ilyenkor tenni?
(azt a jótanácsot nem igazán kérem, hogy XP helyett W7-et kéne feltenni)
Mivel én a Windows 7-et (és a többit) inkább elkerülném ...

Az egyik működő gépemen például az van (Apple) - de én valahogy nagyon útálom!

Ráadásul első próbálkozásomkor még az egérdriverrel (DeathAdder) is összeakadt egy kissé, de nem is igazán működik ....
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
(#) RoliNyh válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Ott van a HD7000 -es szériához Xp driver, az nem jó neked?

Radeon HD7000 VGA driver...
(#) kadarist válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
A típus helyesen: AMD Radeon HD 7350 1 GB
(#) _ampervadasz_ válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 30, 2017 / 1
 
Kadarist gyorsabb volt. Eszem ágában sem áll, hogy lebeszéljelek az XP -ről. 10 éves gépem nem régiben újítottam fel teljesen, és kapott ráncfelvarrást is. XP -vel született, azzal is fog meghalni. (komolyabb) 2004 óta gyűjtött szoftvercsomagom, reklámmentesen és stabilan futnak, rengeteg adatot mentettek meg és nagyon sok munkát köszönhetek ennek platformnak. 2009 -től kicsontozva, és módosítva abszolút nem hagyott sosem cserben.
Legutolsó kihívás 3850GiB Backup állomány átnyálazása szükségtelenektől megválás (nem kötelez már backup tárolási "kötelezettség" sem) így eladtam az összes merevlemezt, amikből megtartottam egy 750GiB -osat, és a rendszer alá bepakoltam egy 120GiB -os TLC SSD -t is.
Egyedül annyi korlátom van vele, hogy a blueray -t abszolút használhatatlanul viszi, de hát nem is videovágásra vettem anno, viszont semmilyen korlátba nem ütköztem azóta sem!

Ennyit a w7 tömjénezésről, viszont a W520 -as Lenovo Thinkpadon rá vagyok kényszerülve, hogy azt használjam. XP -hez már túl modern a hardver.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
(#) FAZ1 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Ezen a hivatkozott weboldalon én aztán persze mindent látok -
valami közvélemény-kutatást, avagy panaszkodási lehetőséget,
a mindenféle úri felhajtásokat W7-hez, W8-hoz, W10-hez, ámde az AMD ATI Radeon7000-es szériához tartozó és említetten 7350-es videókártyához -
még csak a sima alap XP-s drivert - se igazán.
A többit, amit megtaláltam, már mind mind letöltöttem, installáltam, simán és tiltakozó vagy reklamáció-mentesen egyből fel is mentek - aztán -
a nagy SEMMI!
(#) RoliNyh válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Én nem tudom nálad mi van, nálam ez van...

Itt van direktben is akkor:
Radeon HD7000 sorozat (32bit)...
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017

Radeon.png
    
Következő: »»   690 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem