Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 22
(#) malak válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 30, 2023 / 1
 
Szia!
Köszönöm a linket,az ajtókapcsolo müködik ami tulajdonkèpp egy mikrokapcsolo amit egy rugolap tart zárva ha nyitva az ajtó.A videót vègignèztem sajna nálam pont a fotozás maradt le
(#) mlaci989 hozzászólása Jan 2, 2024 /
 
Sziasztok.
Most fedeztem föl a száritogépes topikot.
Kérdésem lenne hibakod beazonositással- feltárással kapcsolatban. Siemens IQ390 (WT46E185) száritogép inditásnál hibát jelez. Nem mindég, van mikor elibul és szárit. Nem kijelzös, elcsipogja bánatát. 4et csippant szaporán, ezt 3x egymás után majd kis szünet és ismételi. Közben állandoan villog 3 led (elsö, harmadik és a negyedik föntröl lefele). Keresgélve Német forumon ilyen hibára vezérlö vagy tápegység hibát irnak.
Milyen hibakod ez vagy egyáltalán hogyan kell értelmezni.?
Elöre is köszönöm.
(#) Kicsibandita hozzászólása Jan 3, 2024 /
 
Sziasztok!
Azzal a problémával küszködök, hogy van egy Whirlpool AZA 999 típusú szárítógépem és az utóbbi időben indításán után miután "kimatekolta" a szárítási időt, kigyullad a víztartály tele piroslámpa ill a zöld vasaló szimbólum és ki id kapcsol "end" - re.
A tartály természetesen üres, hol lehet a hiba?
(#) maszatomyhu hozzászólása Jan 5, 2024 /
 
Van egy javított Samsung WD80M4A43JW mosó szárítóm. Hibásan vettem, nem tudom milyen volt előtte.
Nos, a hibáját sikerült megjavítani. Átnéztem minden alkatrészét, csöveket, lyukakat, dobot, amit lehetett kipucoltam, volt benne lerakódott szösz bőven. De, nem szárítja meg a ruhát. Fűtés, venti megy. Egy óra után a ruhák vizesebbek mint amikor elkezdte a programot. Belső kondenzációs szárító, egy fűtőszállal (fűt is), ventivel, hidegvizes kondenzálással. Miért nem szárít?
(#) Dino71 válasza maszatomyhu hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Szia! Hát ha fűt és nincs dugulás a légcsatornában és megy bele a hideg víz is szárításnál akkor szárítania kell. Nyom elég levegőt a ventilátor? Nincsenek eltömődve a lamellák a ventiben ? nem szorul?
(#) maszatomyhu válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Totál szétszedtem, még a venti részt is. Mondjuk a venti megy, de hogy full sebességgel-e azt nem néztem. Csak összerakva próbáltam még. Nem értem mi lehet a gond.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2024
(#) Dino71 válasza maszatomyhu hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
A hátsó légcsatornát is szétkaptad ami az üstházba megy? És a víz beömlőt is ellenőrizzed mágnesszelepig hogy megy e bele víz.
(#) maszatomyhu válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Persze, hátul is szétszedtem. Sőt, mindenhol. Minden lyukat és csövet átnéztem, kimostam. A Mágnesszelepet nem teszteltem, de feltételeztem, hogy jó, mivel több víz van benne 1 óra után.

és honnan van a pdf?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2024
(#) mlaci989 válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Semmi ötlet Valakinek.?
(#) Dino71 válasza maszatomyhu hozzászólására (») Jan 6, 2024 /
 
Akkor Tedd egy vödörbe a lefolyó végét És nézd meg mennyi vizet enged. Csak szárításnál 35-40liter vizet kell engednie.Ha a venti motorját is szétszedted akkor ellenőrizzed nem e forog fordítva a venti. Lehet fordítva raktad össze, az állórészt 180 fokkal.( ja mondjuk ebben lehet BL moci van azt nehéz fordítva összerakni)
PDF a sini től van.s
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2024
(#) Dino71 válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 6, 2024 /
 
Szia! Ellenőrizd a fűtést NTC t. Ajtókapcsolót, csatlakozók érintkezését. És legfőképpen a forgató moci 9mikrós kondenzátorát. Ha ezek ok, akkor az elektronika nyomógombok és a táprészét.
(#) Near hozzászólása Jan 10, 2024 /
 
Sziasztok!
Beko mosó szárító gépem egyik pillanatról a másikra érdekes jelenséget kezdett produkálni.
Van benne egy vissza kapcsolható és mellette egy nem vissza kapcsolható hő biztosíték. (Lehet az egyik NTC)
A gép teszi a dolgát majd gondol egyet és lekapcsol a vissza kapcsolható hőbizti. A dobnál semmi koszolódás nincs, a légáram szabadon ki tud jönni és szárít is rendesen ha nincs épp kikapcsolódva.
Persze a garancia nem rég járt le, csak hogy meg nyugodjak.
Mi okozhatja ezt? Létezik, hogy maga a hő biztosíték fáradt el?
Netán érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e közvetlen a ventillátornál valami kosz? (ennek még nem mertem neki állni.
Addig nem rendelnék újat amíg nem muszály. Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat.
(#) Dino71 válasza Near hozzászólására (») Jan 10, 2024 / 1
 
Szia!
El lesz az dugulva valahol a szösztől. Át kell nézni a dobtól az üstálygumi beömlőig az egész légcsatornát. Igen a ventilátort is nem e szorul. És a hideg vizet is ami a kondenzációt csinálja,hogy átfolyik.
(#) mlaci989 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 11, 2024 / 1
 
Szia.
Köszönöm a hasznos tanácsot.
Nem akarom elkiabálni de megy a gép. Beragados fütésrelé okozta a hibát. Nem mindég ragadt be, ezért nem jöttem rá. Habár ott volt a szemem elött...
(#) sby hozzászólása Jan 22, 2024 /
 
Sziasztok!
Gorenje DE82/G típusú géppel akadt gondom. Szétszedtem, kipucoltam mert alig akart elindulni. Irtózat mennyiségű szöszt szedtem ki, ezt el sem tudtam képzelni. Jelenleg sokat javult a helyzet de még mindig "erőtlennek" érzem. Néha előfordul hogy ha forgásirányt vált és úgy vannak benne a ruhák ismét nem indul el. Ha forgásirányban pakolom akkor kis lendület és megy is, ha szembe rakom be és gátolom csak búg. Ezért szíjra nem gondolnék, szerintem a motorban nincs "erő". Mik okozhatják ezt? Köszönöm előre is az ötleteket.
(#) mlaci989 válasza sby hozzászólására (») Jan 22, 2024 /
 
Motor kondenzátor csere megoldja a gondot.
(#) sby válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 22, 2024 /
 
Melyiket kell cserélnem? Esetleg kicsivel nagyobb kapacitásút tehetek bele?
(#) Dino71 válasza sby hozzászólására (») Jan 23, 2024 /
 
Szia! 2db kondenzátor van benne . Egy 8 mikrofarádos 425V os. ez van a forgató motoron, ez lesz a rossz. És van egy 25 mikrofarádos 475V os a kompresszornak. Ezeket mérjed ki. A 8mikros tuti rossz lesz. Ne tegyél bele más értékűt! És ha lehet ugyan olyan alumínium házast rakjál bele a balesetek elkerülése végett! Láttam már kigyulladt szárítógépet műanyagházas kondenzátor miatt
(#) babszemj hozzászólása Jan 23, 2024 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! AEG T8 DBC 49S szárítógép inverter motor megszorult. Szétszedtem gondolván csapágy a hiba oka. Hát nem a forgórészről 3 mágnes is leesett és ez fogta meg.
Sebaj kétkomponensű ragasztóval visszaragasztottam őket,
(é-d) re figyelve. De figyelmetlenségből az erős mágnes amivel ellenőriztem odarántotta az egyiket még ragasztás előtt és kettétört. Nem volt mit tenni felragasztottam így törötten bár tudom ez már így két mágnes! Összerakva elindítva minden menüben azt produkálja 6 alkalommal fordít egy negyed dobnyit majd leáll a program. Hibaüzenet nincs.
A kérdésem az lenne az inverter tilt és új motor segít a problémán? Vagy mi a meglátásotok? Csak forgórész kapható e vlhol? Üdv.
(#) babszemj hozzászólása Jan 25, 2024 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! AEG T8 DBC 49S szárítógép inverter motor megszorult. Szétszedtem gondolván csapágy a hiba oka. Hát nem a forgórészről 3 mágnes is leesett és ez fogta meg.
Sebaj kétkomponensű ragasztóval visszaragasztottam őket,
(é-d) re figyelve. De figyelmetlenségből az erős mágnes amivel ellenőriztem odarántotta az egyiket még ragasztás előtt és kettétört. Nem volt mit tenni felragasztottam így törötten bár tudom ez már így két mágnes! Összerakva elindítva minden menüben azt produkálja 6 alkalommal fordít egy negyed dobnyit majd leáll a program. Hibaüzenet nincs.
A kérdésem az lenne az inverter tilt és új motor segít a problémán? Vagy mi a meglátásotok? Csak forgórész kapható e vlhol? Üdv.

20240119_152...jpg
(#) Dino71 válasza babszemj hozzászólására (») Jan 25, 2024 /
 
Szia! Az inverterrel nem igen szokott gond lenni. Külön forgórész nem kapható. Merre vagy? Tudok adni ép mágnest.
(#) Kriszx hozzászólása Jan 25, 2024 /
 
Sziasztok!
Candy CSO C10DG-S kondenzációs szárítógép fűtőelem tetején 2db alkatrészt (nem tudom hogyan keressem,kereséseim nem hoztak egyértelmű eredményt) hol tudnék venni/rendelni?
Szakadás ellenőrzéskor nem jelez szakadást (tehát átvezet szobahőmérsékleten),de ellenállás mérésre szinte mérhetettlen értéket adnak.
A fűtőszálra hálózatot kötve melegít,ezeken a kapcsolókon (külön-külön keresztül kötve nem kapcsolnak (oldanak) szét,pedig gondolom valamilyen hővédelem vagy hőszabályzó feladatot látnának el (hogy melyik micsoda pont azt nemtudom ezért kérném a segítségeteket).
Keresnék hozzá Service Manuált és a nedvesség érzékelő helyét.
E15-ös hibakóddal küzdök.Idáig itt tartok:
a többi NTC-k mind szakadás mérésnél nem szakadtak és ellenállás méréseknél melegítésre csökkennek az értékeik.Ajtó kapcsoló jól működik,a vízszint uszó kapcsoló szintúgy jól szuperál,nem tudom hogy a kis szivattyút ellenőrzi-e bekapcsoláskor mert azt sem próbáltam le.Még a motor indítókondit (ehhez szeretnék egy kis leírást) és esetleg a szénkeféket kellene ellenőrizni (idő hiányába ezek elmaradtak mikor szét volt borítva a gép).
Természetesen minden teljesen kitakarítva.
Igazából jó lenne tudni mit ellenőriz (ha van ilyen indítás előtt egyáltalán) a gép.
Az a két érzékelő/kapcsoló/hővédő vagy hogy is hívják ami a fűtőelem tetején van szerintem akkor szállt el mikor nem odafigyelve direkt hálózatra kötve a fűtőszálat lepróbálva megsültek-a próba előtt mind a kettőn lehetett mérni ellenállás értéket és hőemelésre csökkent az értéke- (persze a fűtőelem csatija le volt húzva a gépről,de azokat benne hagytam gondolván úgy is lekapcsol/nak) csak éppen túl sok ideig hagytam rajta.
Hát ez jó hosszúra sikeredett,köszönöm ha valaki végig bírta olvasni és tud segíteni a kérdéseimben.
(#) babszemj válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 26, 2024 /
 
Szia!
Köszönöm a választ!
Helyileg Mezőkovácsházán lakom.
(#) sby válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 28, 2024 /
 
Köszönöm a segítséget, kondicsere megvolt. Tökéletesen üzemel
(#) csurma hozzászólása Feb 8, 2024 /
 
Sziasztok
Van egy EDP 2074GW3 szárító gépem
10 éves elég sokat használjuk E60-as hibával küszködök. Legutóbb kivittem az udvarra kifujattam belőle az összes koszt mindenhonnan. És kicseréltem a fűtőbetéten levő Klixont automata visszaállításúra, Hogy ne kelljen állandóan leszedni a hátulját. De így se lett jó olyan mintha nem szabályozna, Mindig a klixon kapcsol ki hiába törlöm ki a hibakódot. Ha kikapcsolom és egyből visszakapcsolom akkor működik rendesen fél óra múlva kiírja hibakódot és pár percig még megy és megáll.
Két hőérzékelőt találtam benne az egyik a fűtőbetéten a másik az alsó víztartály mellett az egyiknek az ellenállása 4,6Kohm a másik kép pedig 5,6 20 C°-os környezetben. de minden kettőnek csökken az ellenállása ha melegítem ,úgyhogy jónak tűnik. Előre is köszönöm a segítséget
(#) szarkazsolt hozzászólása Feb 9, 2024 /
 
Sziasztok!
Kérlek szépen próbáljatok meg segiteni mielőtt kidobom a száritógépem.
Electrolux perfectcare800 kb 3,5 éves
Pár hónapja elromlott. A tünet az volt, hogy nem száritott, sőt viz került a dobba. A szerelő szétszedte teljesen, kitakaritotta a teljesen eliszaposodott vizgyűjtőt.
Azóta egyre lassabban szárit. Ha kiteszek egy inget ugyanannyi idő alatt szárad mint a száritóban.
Tegnap a törülközöket 5 óra alatt sem tudta teljesen megszáritani.
A fenti vizgyűjtőjében van viz, tehát valami működik.
Ma elkezdtem vizsgálni: a kopresszor csak ritkán kapcsol be max 1 percre.
Ha konkrét időre kapcsolom pl 20 perc akkor is csak ritkán rövid időre kapcsol be.
A hőcserélő hideg ha bekapcsol, de ha nem akkor langyos.
Van esetleg tippetek ?
(#) Dino71 válasza szarkazsolt hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Szia! Két dolog lehet. Vagy nincs már benne elég gáz. Vagy ahogy többször is jártam más szerelő után javítva, egyszerűen a szélkereket 180 fokkal fordítva tette fel az előttem lévő szerelő. Ezt megfordítva tökéletes lett a gép. A tulaj boldog volt és én is mert kaszáltam és nem nekem kellett kitakarítani. ( Azóta is én járok hozzájuk javítani) De ha nem inverteres a kompresszor akkor lehet a kompi kondenzátor is elfáradva..... Persze pontos tipus megjelöléssel könnyebb lenne a dolgunk.
(#) zsolt160 hozzászólása Feb 25, 2024 /
 
Sziasztok. Van egy öt éves Whirlpool HSCX 80420 típusú szárítógépem. Néha hallotam, hogy csipog mint amikor megéríntem a gombot, de mire oda értem semmit nem jelzet, a program ment tovább. Ez megszűnt egy kb. fél évre, de ma többször egymás után elő jött, és most azt csinálja, hogy megjelenik a res felirat és vissza számol, majd le is kapcsol. Harmadik indításra kikapcsolt, és nem reagált az érinő kapcsolóra. Kihúztam a fali csatlakozót, majd vissza, most kopp-kopp működik.
Ez a jelenség mire utalhat, mi a gond?
Válaszokat, tippeket előre is köszönöm.
(#) kosaro hozzászólása Feb 28, 2024 /
 
Sziasztok!
Van egy Gorenje D7564 SP10/320 szárítógepem. Használtan hibásan vettem.

Az a baja, hogy működés közben nagyon hangos. Cseréltem dobtámasztógörgőket (fogok még hátsó ventillátorlapátot mert el van törve) de nem sokat segített! Ha valakinek lenne még ötlete azt szívesen fogadom!

Továbbá kellene hozzá robbantott ábra, de hiába kerestem nem találtam!
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
Vagy ha annyi információval el tudnátok látni, hogy az ajtóban van-e az alsó részen is szűrő vagy csak a műanyag ajtó alatt a van egy szűrő?

Előre is köszi!
(#) Dino71 válasza kosaro hozzászólására (») Feb 29, 2024 /
 
Szia! Hogy mi a hangos azt hallani kellene. A rajz itt van

445495-02.pdf
    
Következő: »»   21 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem