Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító hiba
 
Témaindító: bazsoo, idő: Júl 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) bazsoo hozzászólása Júl 24, 2008 /
 
Üdv mindenkinek! Egyszer régen kaptam én egy távirányítós autót. Most hogy elővettem gondoltam teszek egy próbát hátha megy még
Nagy örömömre volt elem meg minden. Egy egyszerű távirányítós autó ez semmi extra de amikor kiakartam próbálni nem ment Szétszedtem a távirányítót de sehol semmi! Nincs szembetűnő sérülés vagy törés vagy szakadt vezeték! Mellékelek pár képet róla hátha segít valamit! Aki tud kérem segítsen fontos lenne! Az autóból rally gép készül: Motor futómű kerekek kicserélve! A távirányítón elvileg van egy led ami visszajelezne ha vmit csinálna de semmi autó bekapcsolva nyomom neki a gázt de nem megy! Előre is kössz!
(#) pako válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 24, 2008 / 4
 
Hali!
Idézet:
„távirányítón elvileg van egy led”

Ha csak 1 led van akkor az biztos hogy bekapcsolás jelző. Ha az nem világít akkor nem kap tápot. Amúgy hogy érted hogy "elvileg van"? Gyakorlatilag nincs ott?? (a képek sajna elég homyályosak)
Ha eljutsz odáig, hogy az világítson, és úgy sem megy, próbáld az antennákat egymástól kb 10 centire tartani, hátha el vannak hangolódva. Ha így sem megy, akkor lehet, hogy a motorvezérlő tranyók száltak el (ez gyakran előfordul), azokat akkor célszerű nagyobbakra cserélni. Ha ez sem használ, akkor szerintem nem jó távirányítót adtak hozzá
(#) bazsoo válasza pako hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Led az van Régebben működött ! Antenna tesztelve! Led az akkor világított amikor nyomtam vmelyik gombot! Most sosem világít
Idézet:
„motorvezérlő tranyók száltak el”
Lehet meg is nézem gyorsan! Van egy újabb elméletem! Nagyon egyszerű ez a távirányító 40 mHz-s volt! Haveromnak is van egy 40 mHz-s az jó az autómhoz? Mert ha jó akkor elboltolom vele!
(#) pako válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Próbáld ki azt a távirányítót. Abból, hogy 40 MHz-es az is, nem lehet megmondani, hogy menni fog-e vele. Csak annyi biztos, hogy a vevő érzékeli annak a jelét is Ha a gyártó ugyan az, akkor nagy a valószínűsége, hogy jó, de boltolás előtt próba! Más gyártók más-más kódolást használnak. A távirányítóról esetleg tudnál feltenni élesebb képet? Felül és alulnézetből is jó lenne.
(#) bazsoo válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Nah megoldottam Vmi kontakt hiba volt vele! Most műxik azért a pont a tiéd! Kössz a segítséget!
(#) pako hozzászólása Júl 24, 2008 /
 
nincs mit én is kösz
(#) ufi hozzászólása Aug 11, 2008 /
 
Sziasztok! Van egy dvd lejátszo távirányítom,minden gombb mükszik,csak nem reagál a kikapcsoló gombra! Szerintetek mi lehet a hiba?
(#) pako válasza ufi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Hali!
Próbáld meg szét szedni, és alkohollal, vagy inkább kontaktsprével tisztítsd meg a nyákot is és a gombokat is. Valószínűleg az idő vasfoga bepiszkolta Nem hinném, hogy komolyabb baja lenne. Ha erősen nyomod, akkor se reagál?
(#) ufi válasza pako hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Szia! Már probálkoztam kontakkal,de nem használt, erössebben is megnyomtam,de semmi! Szerintem chip problem! Az az igasság a neten nem találtam másik ilyen távirányítot! :Redstar 4500c! Lehet hogy ilyen nincs is már!
(#) kobold válasza ufi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Nem hinném, hogy a chip elfelejt egyetlen gombot értelmezni, míg a többi megy...
Inkább - ha biztos vagy benne, hogy az elem jó - megkophatott / megsérülhetett a vezetőréteg a nyákon, vagy a gomb alján. Ha szétszeded, egy másik (ritkán használt) gombot odarakva le tudod ellenőrizni az eredeti gombot, illetve azzal meg valamelyik másikat (mondjuk csatornaváltást). Csak óvatosan hajtogasd a gumilapot, és kézzel ne nagyon fogdosd össze sem a gombok alját, sem a sávokat a nyákon.
(#) ufi válasza kobold hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Megpróbálok mégegyszer mindent!
(#) Travolta válasza ufi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Próbáld meg azt, hogy a kikapcsoló gombra ráragasztassz egy lyukasztóval kivágot alufóliát.(Természetesen lehet mással is vágni,csak az olyan egyenletes karikákat tud szelni.)
(#) kobold válasza Travolta hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Ezt inkább ne, amíg nem tudja, hogy biztosan a gomb rossz. Ha nem jön be, vakargathat, és akkor biztosan rossz lesz utána...
A finoman megnyálazott ujjhegy, közepesen odanyomva a panelra, tökéletes gomb szokott lenni, és a nyomai baj nélkül eltüntethetőek
(#) Travolta válasza kobold hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
Ez így igaz.Én arra az esetre írtam, ha a gomb lenne rossz.Persze lehet hajszálrepedés is,az ellen nem orvosság.
(#) ufi válasza kobold hozzászólására (») Aug 11, 2008 /
 
No! Előrébb jutottam! már megtaláltam a neten,de a lejátszót még nem! A távirányítón működik a gomb! A dvd egy RedStar system4500c tipusú,de a távitányítoja Redstar KM-308. Ezt a cuccot kaptam,de nincs hozzá kezelési utmutató,németből származik! Mikor megnyomom csak rádiónál P00-át mutat,nem kapcsolja ki a készüléket!
(#) pedrock hozzászólása Okt 29, 2008 /
 
Érdekes jelenséget produkál a távirányítom. Nappal, vagy amikor ég a villany, simán megy a távirányító. Viszont amikor sötét van, nagyon "akadozva" működik, ami azt jelenti, hogy többször kell lenyomni, hogy reagáljon a vevő. Konkrétan egy leadtek tv tuner kártya csinálja ezt. Szerintetek mi lehet a bug? Találkozott már valaki hasonlóval?
(#) pedrock válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
A lámpás megoldás nem vált be, egyébként az egész készülék kb 3-4 hónapos.
(#) proba válasza pedrock hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Nem lehet hogy a monitor fénye zavarja? Ha csökkented a fényerejét lehet helyre áll a kapcsolat.
(#) pedrock válasza proba hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Ezt is próbáltam már régebben, de nem vált be...
(#) pedrock válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Egyszer már volt vele gond, de lehet most is vissza viszem...
(#) mustang74 hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy távirányítóm lejátszóhoz és az a gond, hogy ha az elemet berakom egy gomb megnyomásáig funkcionál aztán nem. A feszültség rendben van viszont azután hogy lenyomtam egy gombot leesik a feszültség. Távirányítóban mértem az elem feszültségét. Ha kiveszem az elemet és újra berakom megint egy gomb és így tovább... Van mikor az elemtartó két polusát rövidre kell zárni, persze elem nélkül. Valakinek van ötlete?
(#) Ronin válasza mustang74 hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Lehet hogy zárlatos a szűrőkondenzátor a távban.
Cseréld ki. Megtalálod, mert az elemek "vezetékei" hozzá futnak általában először.
(#) Kari55 hozzászólása Aug 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Nemrég jött elő a probléma a Digi tv távirányítójával, mégpedig az, hogy csak bizonyos távolságból "látja" a vevőt - kb. egy méter. Már megtisztítottam a panelját és a nyomógombokat is és az elemek is jók benne.
Ez a jelenség függhet az antenna jelerősségétől?

Mi lehet a baja?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Szia!
A készülék előlapja nem maszatos vagy belülről poros? Egy kölcsön távirányítóval is ki kellene próbálni. A térerőtől nem függ az érzékenység.
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Az előlap nem koszos, letisztítottam, sőt még a védőfóliát is leszedtem (még mindig rajta volt). Ki fogom próbálni másik távirányítóval.

De addig is: ha azzal sem jó akkor a vevőegységgel lesz a bibi? Esetleg egy nem használt - bármilyen távirányító infra ledje nem lenne jó?
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Az infra LED a távirányítóban van. Ezek vagy jók, vagy rosszak szoktak lenni. Olyan még előfordulhat, hogy a távirányítóban lévő rezonátor elhangolódik. Én mindenképpen megvárnám a távirányítós próbát. Ha egytuneres beltérid van, akkor egy másik egytuneres távirányítójával próbáld.
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Igen én is arra céloztam csak kimaradt.

Rendben, köszi megvárom a másik távirányítós próbát.
Addig is köszi, majd jelentkezem.
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Szia, azt elfelejtettem, hogy mindegy milyen beltérinek a távirányítója?
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Szia, kipróbáltam egy másik, ugyanolyan távirányítót, de azzal is ugyan az a helyzet.
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Kondizd át a tápegységet. Ennél többet nem nagyon tehetsz. Ha az új tápelkókkal sem lesz jobb, akkor az infravevő rosszalkodik. Ha a cég tulajdonában van a beltéri, akkor szólj nekik, hogy elromlott!
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem