Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TFDS4500 Kommunikáció
 
Témaindító: szgabor, idő: Szept 7, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szgabor hozzászólása Szept 7, 2006 /
 
Sziasztok!

Egy elég kezdő kérdésem lenne. Nevezetesen építettem egy TFDS4500 alapú IrDA adóvevőt, már csak be kell dobozolni. Van is egy dobozom, ami pont jó neki, csak már bele van építve 2db kapcsoló, ezek helyét pedig nem igazán lehetne esztétikusan letakarni.
Namost az egyiket be lehet kötni az érzékenységet állító bemenetre, ezzel nincs baj. A másiknak viszont nem találok jobb funkciót, mint a kommunikáció letiltása. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e utóbbira valami "egészséges" megoldás, ami bekapcsolt gép mellett is biztonságosan használható?

Az áramkör kapcs.rajza:
http://www.infrarotport.de/alles_plan.GIF
(#) dpeti válasza szgabor hozzászólására (») Szept 7, 2006 / 4
 
Semmi baja nem lesz ha Tx vagy Táp vezetéket megszakítod. Akár menet közben is leválaszthatod az alaplapról, csak arra vigyázz nehogy vmi összeérjen és zárlat legyen.
(#) szgabor válasza dpeti hozzászólására (») Szept 9, 2006 /
 
Köszi a választ!
(#) Sly hozzászólása Nov 13, 2007 /
 
Sziasztok!Érdekelne engem egy TFDS4500-assal kapcsolatos kérdés és nemakartam uj topicot nyitni ezmiatt,gondoltam irok ide...A kérdésem a következö: a TFDS4500-as infra ic-t meglehet e épiteni házilag pl egy infra ado diodábol és egy infra vevö diodábol és pár alkatrészbol?Esetleg egy kapcsolás ami ennek az ic-nek a belso felépitését mutatja?Ha van otletetek irjatok köszi!
(#) _JANI_ válasza Sly hozzászólására (») Feb 2, 2008 /
 
Egyenlőre csak a TFDS450 adatlapját tudod tanulmányorni.
S egy kis hardver... [off] Nemtom miétr kellene kiváltani a TFDx4x00-át, amikor már emberi áron beszerezhető, s néhány foritos alkatrészekkel kiegészitve könyen megépíthető!?
(#) _JANI_ válasza Sly hozzászólására (») Feb 2, 2008 /
 
(#) gabi20 hozzászólása Dec 21, 2010 /
 
Sziasztok!
Vettem egy ilyen TFDS4500 infra adóvevőt. Bekötöttem az adatlap szerint, de amikor egy infratávirányítóval megvilágítom, az RxD lábon a feszültség 5V - ról csak 4,9V - ra csökken le. Próbáltam az SC lábat is kapcsolgatni de nem segített. Valaki tud segíteni?
(#) _JANI_ válasza gabi20 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Próbáld ki más IR kommunikációt használó eszközzel is. Ha nem követtél el hibát és az alaplapon ( BIOS - Windows ) is beállítottad amit kell, akkor a másik IR eszközt fel kell ismernie és telepíteni kell a megfelelő szoftvereket, és vagy mindjárt használatba lehet venni.
Az élesztést és mérést a PC-re csatlakozva végezted el?
(#) gabi20 válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Hello
555 időzítővel készítettem egy 30kHz oszcillátort ami egy infraledet villogtat. A TFDS4500 RxD kimenetére egy felhúzóellenállást és egy voltmétert kötöttem. Így próbáltam ki de nagyon kicsi a feszültségváltozás.
(#) _JANI_ válasza gabi20 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Talán nem megfelelő a jel amit az 555-ös előállít.
Szerintem te is építs egy visszajelző kiegészítést az adó-vevőhöz. Az építési tapasztalataimat és a kapcsolásokat _LED_vezérlése_TTL_kimenetről_ témában elolvashatod.
(#) Norberto válasza gabi20 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Egyszerű feszültségmérővel nem fogsz tudni mérni folyamatosan változó jeleket (pl. négyszögjel). Ezek vizsgálatához oszcilloszkóp javasolt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem