Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   112 / 292
(#) Soma057 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Szia
Jött időközben szerelő, megnézte Ő is, nincs szikra, más minden megy, panelhiba lesz minden bizonnyal. Találtam egy "műszerészt", most próbálkozik még holnapig a panellel, de nem túl sok az esély.
(#) Kovabe válasza Soma057 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Már irtam de most akkor mégegyszer, nézd meg a trafotol a gyujtotrafot hogy nincs e megszakadva akár egy multiméterrel is elég illetve nézd meg hogy men ér hozzá más vezetékhez mert találkoztam már olyannal is hogy áthuzott és azért nem akart indulni. Ne keseredj el mert ha nem vezetékhiba akkor nagyvaloszinüséggel gyujtotrafo hiba ami relativ néhány ezer forint de mégse egy uj kazán.
(#) W.A.Lacky válasza VIM hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Szia, köszi, hogy válaszoltál.
Sajnos most nem tudom megmondani a típusát, mert nem tartózkodom a tetthelyen. Egy kis fehér doboz, egy hőfokszabályozó forgatógombbal és egy glimmlámpával, meg egy éjjel/nappal kapcsolóval. Az a gond, hogy amikor a szoba hőmérséklete eléri a beállított értéket és a termosztátnak le kéne kapcsolnia a cirkót, akkor nem állítja le, hanem elkezd ki/be kapcsolgatni, mintha másodpercenként vmilyen impulzust kapna, a glimmlámpa is villog egészen addig, amíg kézzel alacsonyabb értékre nem állítom a szabályzógombot. Automata bekapcsolásnál ugyanez a helyzet. Ha azonban kézzel magasabb hőfokra állítom, akkor rendesen bekapcsol.
(#) Kovabe válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Szia
Probáld meg az éjjel-nappali gombot átváltani, valoszinüleg a hiszterézis kicsi és azért kapcsolgat.
(#) W.A.Lacky válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Igen. Köszönöm a tippet.
(#) Kovabe válasza Soma057 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Csak még egy észrevétel, ha jól olvasom akkor a te készüléked kondenzációs, namármost az amica az hagyományos gázkészülék. Ezekszerint neked van benne egy gyertya mint az autoban ami a szikrát biztositja. Ezek alapján több lehetöség van, 1 gyertya hiba, 2 vezeték hiba, 3 gyujtotrafo hiba és végül 4 a kapcsolórelé hiba. Ezeket érdemes ilyen sorrenben végégnézni.
(#) kicsihaver hozzászólása Okt 30, 2013 /
 
Sziasztok! EUROTHERM 18 KTE típusu kazán van felszerelve nálunk és most ,vízhiány hibát jelez ,de közben a nyomásmérő is jó értéket mutat ,kikapcsoltam ,és kis idő múlva helyre jött a dolog ,de 2 nap után ismételten vízhiányt jelez ,szeretném ha segítene valaki .Milyen értéket kell mérni a vízhiányt érzékelőn
(#) Soma057 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Köszi szépen a tanácsokat, most járunk a 3. pontnál
(#) 14atis hozzászólása Nov 2, 2013 /
 
Sziasztok mi lehet a baj???
Van egy c24 fali kazanom ami nem indul el kapcsolaskor csak joval kesobb abbig csak morog.(15-20perc)
Nem indul be a keringeto.
Inditopanel vagy keringeto hiba lehet
Ha kioltom a keszulekt bentrol kapcsolgatom akkor is a keringeto hol elindul hol nem.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013
(#) Kovabe válasza Soma057 hozzászólására (») Nov 2, 2013 / 1
 
Szia
Eredmény?
(#) Soma057 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Szia, tyrystor és egyéb alkatrészek cseréje a panelen hétfőre lesz meg, ha van eredmény mindenképp jelentkezem.
(#) Kovabe válasza Soma057 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Szia de akkor legalább kiderült hogy mi a hibája és mégse kerül 50000Ft-ban, legalábbis reménykedjünk.
(#) Tojan61 válasza 14atis hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Szia!
Nekem olyan volt C24-es fali kazánnal, hogy beindult ugyan, de kapcsolgatott be-ki, be-ki és ez ment egy ideig, aztán működött rendesen.
A vezérlő dobozban a trafó melletti 470 mikrós kondi volt rossz, ez a tápegység puffer kondija..
Üdv
(#) atideath hozzászólása Nov 3, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Van egy Biasi gázkazánom ami folyamatosan az elmúlt 1 hétben ki-be kapcsolgat folyamatosan. Begyújtja az égőt és utána fogja magát piros lámba kikapcs, útána kezdi egyből újból. Valamikor megy 15p-ig és ugyanezt csinálja. A szerelő elektronika cserét ajánlott. Valakinek valami ötlete? Nem tudom ezen a panelon melyik kondit kellene cserélni. Olyan mintha nem érzékelné hogy begyulladt a gázégő.
(#) Kovabe válasza atideath hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Nem feltétlen kondi hiba, inkább valami érzékelő lesz illetve a szivattyud is lehet a ludas. A füstgázszenzor nem lehet mert az egyböl le kell hogy tiltson, a felsö hömérséklet lehet esetleg de azt meg kell nézni hogy jol müködik-e.
(#) atideath válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Az érzékelőkön már végigmentem én is és a szerelő is megnézte őket. Máshol lesz a gond.
(#) atideath válasza atideath hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
A megatherm fórumán olvastam hogy ezekkel a kazánokkal kondenzátor hiba szokott lenni a vezérlőelektronikán. Az összes "kerek" kondenzátort kicseréltem a többihez nem nyúltam. Ahol esetleg még forrasztási hibát találtam azt átforrasztottam. Melyik kondenzátor lehet még esetleg ludas?? Speckó kondikat nem cseréltem. A képen esetleg be tudja valaki karikázni melyik részt érdemes még átnézni?
(#) atideath válasza atideath hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Idézet:
„Annyit azért sikerült kiszednem belőle, hogy elektronikai baja volt kondenzátorokat cserélt valami behúzó relénél, ezek voltak tönkre menve, és hogy azért vot rossz főleg este, mert sok fogyasztó van bekapcsólva, és ezért valamennyit esik a hálozati feszültség amit már nem tudott tolerálni. Ráadásul ez tipus-hiba, hogy ennyire ki van hegyezve, a kondenzátorokat, amiket kicserélt naggyobb értékűeket rakott be, tehát nálunk is hiába cseréltek volna alaplapot, lett volna két évünk, és újra elkezdi.”


Csak nem tudom melyik kondenzátor lehet a ludas a panelon. Én a négyszögletes kondikra gondolok amik kék színűek. Ennyi van ráírva hogy: B32922 x2 . Ha valaki megmondaná megköszönném!
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) Kiss Erzsebet hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Tud valaki Demrad Solaris-hoz akár javított vezérlő panelt vagy Honeywell panel ? Tud valaki segíteni Köszi a segítséget
(#) sza2 hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Sziasztok!

Termomax Inka (24k-rk) vezerlopanelhez keresek kapcsolasi rajzot.

Tudna valaki segiteni? Koszi,
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) sk95 hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Sziasztok!

TERMOMAX TERMO ÖV COLOR 25/E fázishelyes bekötésű gázkazán villásdugója fordítva lett bedugva, emiatt a kazán nem működött. A dugó megfordítása után 2 napig jó volt. Most azt csinálja, hogy a gyújtóégőt begyújtja és utána rögtön lekapcsolja, majd ismétli ugyanezt. Honeywell S4565BF 1062 elektronika van benne. Ha az ionizációs elektródát lecsatlakoztatom az elektronikáról, akkor a gyújtóláng begyújtása után nem kapcsol ki, (csak kb. fél perc múlva, és ekkor kigyullad a piros lámpa is) de a főégőt így se gyújtja be. Mi lehet a gond? Attól tönkre mehetett, hogy fordítva lett bedugva a konnektorba?
(#) VIM válasza atideath hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia! Ha már ennyire benne vagy akkor nézd meg ezt a hsz.-t hátha segít az eligazodásban és akkor a gyújtó körben cseréld majd ki a kondenzátort strapabíróbbra, mert a többit nem éri olyan szintű igénybevétel.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) VIM válasza sk95 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia! Fontos a fázishelyes bekötés de nem eredményez tönkremenetelt csak hibás, bizonytalan működést! A kazán sok tűzősarus csatlakozást tartalmaz és elképzelhető, hogy kontakthiba van valahol az átmeneteknél és ezért csinálja most ezt. A gázszelephez és a panelba csatlakozó kapcsolatokat kell tüzetesen átnézni és a panelen forrasztási hibát keresni (nagyítóval!), főleg ahol már a panel is el van színeződve.
(#) Soma057 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia! Megjött a panel, működik, mindössze 7e-t fizettem. Ügyes ez a srác, bárkinek szívesen ajánlom Veresegyház közelében.
Üdv,
(#) konop válasza atideath hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia,

Én próbáltam már több ilyet javítani, a kis kék kondikat kicseréltem a gyújtótrafó mellett, de nem javultak meg. Megmértem az ellenállásokat és a diódákat is és mind jók voltak. Én a PIC mikrokontrollerre (a B400-al kezdődő) gyanakodtam.

Panelt kellett cserélni. Kb 2-3 éves kazánoknál jellemző hiba
(#) konop válasza konop hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
A nagyméretű kék kondikat (~305V) próbáld meg esetleg még kicserélni, azokat én nem próbáltam
(#) Kovabe válasza Soma057 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia
Akkor mégis gondolkozni kell mielött bevásárolsz egy lutrit (használt panel).
Örülök hogy sikerült.
(#) szerviz válasza sk95 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Gázszelep tekercseire rámértetek?

Tapasztalat, hozzáértés hiányában miért szeditek szét az elektronikát?
(#) sk95 válasza VIM hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
A csatlakozók jónak tűnnek, de a panelen néhol olyan mintha rozsdás lenne a forrasztás.

Kép 033.jpg
    
(#) sk95 válasza szerviz hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
Rámértem a tekercsekre, de csak 3 érintkezőnél reagál valamit a műszer, másik 2-nél szakadást jelez. Az elektronikáról 4 vezeték megy rá.
Következő: »»   112 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem