Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   148 / 292
(#) sasagi hozzászólása Feb 10, 2015 /
 
Sziasztok! Beszereltettem egy használt, ámde tavaly teljesen felújított olasz Ferroli, Domina c24-s kazánt, és bár minden be van kötve, nem indul a gáz.Még vizengedésre sem lobban fel a jelzőláng.Vannak a panelen ikonok, ahol néha pirossal kigyullad a fűtésközpont stand-by ikon. Mit kellene még csinálnunk? Kösz, ha valaki válaszol.
Üdv..
(#) Sebi válasza sasagi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Aki beszerelte, az eltűnt?
Ha nem lenne meg, csatolom a leírását.
Egy piros fényből nem tudok jósolni, a leírás szerint eljárva kellene feljegyezni, hogy melyik lépésnél mt jelez...
(#) DoDo69 válasza sasagi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
A panelkáját,esetleg megtudják javítani,itt
(#) sebokr válasza sasagi hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Szia
A domina kazánod keringető szivattyúja elindul vagy az sem. Előfordul, hogy megszorult ezért nem érzékel áramlást és a gázt sem gyújtja be.
(#) sasagi válasza sebokr hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Köszi! Igen, megy a szivattyú....a leirásban azt olvastam, hogyha vagy elektróda , vagy elektrónika...
(#) rolandgw hozzászólása Feb 18, 2015 /
 
Sziasztok! Van egy Savio fali kazánom,jól működik de kb. 10perc fűtés után folyamatos, erős sípoló hangot ad.Mire számítsak,melyik alkatrész fog bedögleni ?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
(#) nandor zsigmond hozzászólása Feb 21, 2015 /
 
Starktherm gázkazán Honeywel szabályzót lehet javítani?ha meg ütögetem néha be indul de utána le áll.Köszönöm a segítséget .
(#) DoDo69 válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Feb 21, 2015 /
 
A panelkáját,esetleg megtudják javítani,itt
(#) nandor zsigmond válasza DoDo69 hozzászólására (») Feb 21, 2015 /
 
Köszönöm a fel világosítást. DoDo69
(#) iamjoe hozzászólása Feb 22, 2015 /
 
Üdv Mindekinek!

Fég Unical QONPAC CTN 24F vezérlőpanel ( honeywell cs0115c-ls ) kapcsolási rajzát,
alkatrész listáját keresem, mert a barátomnak egy rossz bekötés miatt pár alkatrész
tönkre ment...
Köszi előre is a segítséget
(#) sasagi válasza sebokr hozzászólására (») Feb 22, 2015 /
 
Sziasztok!
Megoldódott a probléma: szállitás közben egyszerűen egy saru egy elektromos elemről leesett. Kb. egy kézmozdulat volt a "helyreállitás", a szerelő 8 e Ft-t kért érte.Figyeljünk oda! Köszönöm a tippeket.
(#) Inhouse válasza javorp hozzászólására (») Feb 23, 2015 /
 
Engem is megtaláltak egy ilyen szörnyűséggel. Az egy dolog, hogy szétszedték, de közben tőben leszakították a nagyfesz trafó lábait. Ami ki van öntve műgyantával.
Ami miatt ide írok (még nem olvastam végig az egész topicot ez ügyben), hogy itt helyre legyen rakva valami. Az az alkatrész nem ellenállás, hanem tekercs. Nem elég a színkódot nézegetni, a panelon L1-ként szerepel. Látszik amúgy is rajta, bucibb egy 0.25W-os ellenállásnál... Óva intenék mindenkit az ilyen módon történő szereléstől. Én is inkább csak érdekesség szinten nézegetem, mielőtt visszaadom.
Gyönyörű kis cucc, 2db párhuzamosan kötött góliátról, azaz 1,5V-ról megy.
Ja az az "IC" is valami elfajzás lehet, minidip 8 lábbal, de csak 5 láb van bekötve, abból kettő össze van kötve. Amúgy egy tranzisztortemető. Több embertől hallottam már, hogy gondja volt ezzel a vízmelegítővel, elektronika hibás sok.
(#) szerediattis válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Ha ilyen mint ez(a képen)ilyenen cseréltem mikrokapcsolót.Azóta jó a kazán.
(#) zoszka válasza szerediattis hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Ez nem szabályzó, hanem érzékelő (pressostat)...
(#) sebokr válasza szerediattis hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Jobban jársz vele ha veszel másikat. 3 Típusa van (xxmbar) olcsó, megfizethető, drága. Spéci kapcsoló van rajta nagyon lágy a rugója, hogy be tudja kapcsolni az a pici légnyomáskülönbség is ami van a kazánban.
(#) szerediattis válasza zoszka hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
Köszönöm a felvilágosítást.
(#) szerediattis válasza sebokr hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
Valóban gyenge a rugója(pl. az M8-as anyacsavart nem tudja megemelni).Karácsony után kellett sürgősen intézkednem,egy karos mikrokapcsolóval(460 Ft) oldottam meg a problémát-ideiglenesen-azóta megbízhatóan működik.
(#) sebokr válasza szerediattis hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
Köszönöm a tanácsot megpróbálom én is. Révén gázkazán szerelő vagyok így olcsóbban tudom javítani az ügyfelek kazánját, főleg a valóban rászorulókét.
(#) szerediattis válasza sebokr hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Örülök hogy segíthettem.
Az ezzel kapcsolatos tapasztalatomat leírtam egy korábbi hozzászólásomban.(Szerintem hasznos lehet,én nagyon értékes információkhoz jutottam az esetből,mivel nem vagyok elektromosságban jártas,csak kapirgálom a multiméter dobozán a festéket.)Az olcsóbb javítás ez esetben nálam barkácsolást jelentett,amit másnak nem szívesen csinálnék meg.Amúgy a membránnak két oldala van,és a kapcsolónak három lába,és ha a két gumicső bekötését felcseréljük,és a kapcsolón a sarut átdugjuk a másik "lábra",akkor elvileg működnie kell.Az esetben "főszereplő"mikrokapcsoló használaton kívüli köre tökéletes maradt,ebből gondoltam utólag erre a megoldásra is.Egyébként a "főszereplő"kontakt sprés kezelése után kb. 2 héttel megjavult-a multiméter szerint-de természetesen továbbra is marad mutatóba a konyhaszekrényen.
(#) karbantarto51 hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Üdv. Mindenkinek!

Az alábbi problémám szeretném megosztani és segítséget kérni.
Egy Ariston Genius Premium System 24 , 5 éves kondenzációs kazánról van szó amelyet csak fűtésre használok.
Kb. 1 hónapja feltűnt hogy begyújtáskor megjelenik a kijelzőn az 5P1 hibakód majd másodszori próbálkozásra elindul rendesen.Ezután figyeltem a begyújtásokat ,pár nap múlva már az 5P2 is megjelent de még önállóan elindult.Felhívtam a szerelőt aki látatlanban panelcserét valószínűsített 80000 Ft+egyéb költségek.Mivel nem tudtam összeszedni ennyit,nem kértem a javítást.A fórum olvasgatása után kivettem az ionizációs elektródát és megtisztítottam,indítás hiba nélkül megy minden HURRÁ!Sajnos csak kb. 1 hétig tartott az öröm,kezdődött minden előröl.Megint elektróda tisztítás,de már csak 1-2 napig indult hiba nélkül azután már nem is indult jött a RESET. Ekkor gondoltam hogy mégsem az elektróda tisztítás javította meg ideiglenesen hanem valami más.Az a más csak az lehetett hogy tisztítás idején-ahogy azt illik-leválasztottam a kazánt a hálózatról.Na akkor próba:hálózatról lekapcsol,10 perc várakozás,visszakapcsol és indul hiba nélkül.Közben megmértem az ionizációs körben az áramerősséget amely normális 7-9 mikroA volthibás induláskor és üzem közben is.Tehát ez jó.Egyébként minden indul előírás szerint:szivattyú,ventilátor,gáz,szikra,láng,ionizációs elektróda árama és mégis jön az 5P1,5P2...Reset.Most már csak úgy tudom elindítani hogy hálózatról lekapcsol 15 perc várakozás visszakapcsol és így indul hiba nélkül.Elindulás után még semmilyen hiba nem jelentkezett.
A kérdésem: ez valóban panelhiba ? ha ige esetleg javítható ?
(#) degufit válasza sebokr hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Mi a hiba jelenség? Ez egy Inka kevert köri panel. Mert nem biztos,hogy ezzel van a baj.. Nem nagyon szoktak ezek tönkre menni,inkább a főpanel szokott meghibásodni. Mi a kazán pontos típusa?
(#) sebokr válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia igen javítható " olcsón" ~ 3000ft a legrosszabb esetben ha szokásos a hibája:
Szokásos hiba gyújt, be is gyullad de a kazán elektronika mégsem látja.
A./ eset az érzékelő elektróda elhajlott messzebb van az égőtől mint 1 cm és a kis lángot nem tudja érzékelni.
B./ Jó helyen az elaktróda be is gyullad de nem látja a panel. HIBA: A panelen az ionáram figyelő elhunyt 99,9% ban a panelon található X2-es kondenzátorok a hibásak. Ki kell mérni őket. Ha nincs mérőműszer akkor az érzékelő kábelét lekövetve a panelig, majd a panelon keresni kell melyik kondenzátorhoz csatlakozik és őket cserélni de csak ugyanolyanra. a legfontosabb a típus és feszültség értéke a teljesítménye kis mértékben eltérhet. És meg kell javulnia.
(#) sebokr válasza degufit hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia biztos hogy a kevert köri panel a KO. minden más megy. A kis penelt nem látja és a rajta lévő érzékelőket sem veszi észre. Ha lehúzzuk akkor sem. termomax amica condens pab 2rk
(#) tibibalogh520 válasza sebokr hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Szia!
Sajnos, ennek a kazánnak az ion áramköre nem X2-es kondenzátorral van összehozva, úgyhogy ez a tipped nem nyert.
Hihetetlenül melléfogtak ezzel a konstrukcióval.
Nagyon érzékeny, az indító gázmennyiség beállítására!
Üdv Tibi.
(#) sebokr válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Indító gázmennyiséget hogy lövöd be ha el sem indul?

Roland
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Az ionérzékelés csak begyújtás után aktív. Ha be se gyújt, akkor nem az ionérzékeléssel van baj, vagy nem csak azzal.
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Karbantartás, kondenz szifon, kazán dugulás, ionelektróda, gyújtó elektróda, ventillátor, gázszelep, vezérlés. Ebben a sorrendben érdemes a hibakeresésnek nekikezdeni.
A gyújtási és egyéb teljesítményeket csak füstgáz elemzővel lehet rendesen beállítani. Jellemzően, ha egyszer már beállították rendesen beüzemeléskor az elején, akkor az már nem mászik el.
(#) karbantarto51 válasza sebokr hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Szia! Köszönöm az ötleteket.
A. eset : a távolságot le ellenőriztem rendben és mérten az ionáramot az is megfelelő.
B. eset : valahol itt lehet a hiba , de mi ?
- normális termosztát leállás után csak úgy indul újra ha teljesen áramtalanítom min 15 percre , ekkor hiba nélkül indul , egyébként csak próbálkozik 3 szor és végül Reset. Ez lehet kondenzátor?
- és amikor elindul még sosem jelentkezett semmi hiba.Tehát olyan alkatrész szórakozik amely csak az indításhoz kell. Mi lehet ez?
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Nem feltétlen. Ha a kondenzvíz nem tud elfolyni, akkor is hasonlót produkál.
(#) karbantarto51 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Szia!Még azt is próbáltam hogy a 220 menüben feltekertem a gyújtás teljesítményét a gyári 60% ról 80 majd 100%-ra de ez nem segített halhatóan nagyobb lánggal indult , de mint írtam az ionáram mindig jónak mérhető akár hibás az indulás akár normálisan működik kb 8 mikro A.
Következő: »»   148 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem