Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   166 / 292
(#) szerviz válasza pumathor hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Keress olyan szerelőt, aki nem telefonon keresztül javít! Nézd meg az Ariston szervizlistáját, és ne csőszerelőből lett szervizessel próbálkozzál.
Ennél a hibánál végig kell vinni a gyújtáshibára vonatkozó etikettet, tehát elektródák tisztítása, beállítása, kazántest, füstelvezetés ellenőrzése, elektródák, kábelek cseréje, majd következhet az elektronika, a gyújtó és ionizációs áramkörrel. Itt egy felkészült elektrotechnikus jó eséllyel megtalálja a hibát. Persze ehhez jó szervizes kell, aki megmodja, mit is keressen.
És a végén marad a panelcsere, aminek eredménye természetesen a tökéletes működés és a garanciavállalás.
A panelcsere persze nem olyan egyszerű, mert a panelt az adott készülékre kell konfigurálni.
(#) Tothjozef válasza pumathor hozzászólására (») Feb 3, 2016 /
 
Vezérlőpanel nem lehet rossz mert akkor nem müködne.Tisztisd meg az elektrodákat drotkefe és finom csiszolópapír segítségével és ellenőrízd a kábeleit nincs e kivül belül elégve a sarujai érintkeznek e rendesen.A hőérzékelő kábelje nem ér e neki vaslemeznek.Mert vezérlő érzékeli szikra nagyságát és idejét is.
(#) Lucifer hozzászólása Feb 4, 2016 /
 
Sziasztok,

Egy Millenium Sant Andrea kazán vezérlőjén elpukkant egy triak/tirisztor/valami ami a szivattyút kapcsolja. A panelen a refdese CR1. Panel azonosítója Brahma 350 R.00. Ha valaki meg tudná mondani az alkatrész típusát az nagy segítség lenne.

Köszönöm előre is!
(#) bsd_szerviz válasza nagylaszlo55 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
Ha kiveszed a melegvíz készítést akkor is ez van vagy akkor megy rendesen kis lángon?
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
A triakot pótoltam egy izomosabbal, a MOC-ot kicseréltem. Érdekes, hogy a MOC után sem Gate lehúzó ellenállás, sem MOC áramkorlátozó nem került beépítésre....

A művelet elvégzése után a panelon lévő PIC16C72A úgy döntött, hogy mostantól fél ampert vesz fel és nem működik abszolút. \o/ Biztos sikerült valami ESD kisüléssel megölnöm. Ha valakinek lenne ilyen panelje akár döglötten is (működő PIC-el) kérem jelezze. Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016
(#) sebu hozzászólása Feb 6, 2016 /
 
Jó napot kívánok mindenkinek!
Segítséget kérek Westen Pulsar D 24F kombi cirkóhoz. Berettám volt korábban, de 18 év kiváló működés után cserélnem kellett. Most persze az újat a régihez hasonlítom és nagyon nem tetszik. A szerelő állítja, hogy rendben van. A bajom főként a meleg víz szolgáltatással van. Hiába állítom a vízhőfokot mondjuk 42 fokra a vízhőfok az átfolyott víz mennyiségétől függ. Cseréltek benne kimeneti termosztátot, de nem lett jobb. Mint ha nem lenne elég a láng moduláció, de a szerelő szerint rendben van. Tudna segíteni valaki?
(#) Dudus válasza sebu hozzászólására (») Feb 7, 2016 /
 
A kazán lead valamekkora teljesítményt, a befolyó víz hőmérséklete és az átfolyás mértékében lesz egy tartomány amiben kb. állandó lesz a vízhőmérséklet de ezen kívül ingadozni fog, de a beállított fölé sosem fog menni. Átfolyós rendszerben vagy nagyon nagy teljesítményű és bonyolult vezérlésű kazán kell vagy rossz lesz a komfort. Én soha többé nem akarok átfolyósat csakis tárolós.

A leírásban kell lennie egy görbének ami megmutatja, hogy milyen hőmérsékletű HMV-t tud csinálni az átfolyás függvényében.
(#) gocsikarl hozzászólása Feb 7, 2016 /
 
Tisztelt Fórumozók.
Segítséget kérnék.
Egy BAXI Slim Spa 1.230 Fi zárt égésterű (turbós) álló öntvény kazán meg hibásodása ügyében kérek segítséget.
A hiba a következő: nincs szikra.
Ha van valakinek a panelról elektromos rajza legyen szíves eljuttatni számomra. Vagy legyen szíves
meg írni hogy a neten hol található.Valamint a kazán tökéletes működésének további elektromos vezérlő egységeinek hogyan lehet ki mérni hogy hibás-e,ha a panel hibátlan
(#) adam1888 hozzászólása Feb 7, 2016 /
 
Jó napot kívánok mindenkinek!
Ma reggel egyik pillanatról a másikra a gázkazánunkban kialudt a láng és egy bizonyos "hibakód" szerű dolgot jelez(Két led villog egyfolytában ez gondolom vmi hiba kód lehet).
A gázkazán típúsa: Chaffoteaux & Maury Elexia. A két led ami villog a hőmérsékletnél a 70-es és a 80-as hőfoknál lévőek. Hívtam szervizest azt mondta ez az esetek 95%-ban panel hiba. Azért is kérdezek itt rá, mert eléggé borsos árat mondott így hát próba szerencse hátha van valakinek valami tippje, hogy mi lehet a probléma és olcsóbban megtudnám oldani. Mellékletben csatolok egy képet a kazánról, hogy milyen ledek villognak és milyen led ég. A vezérlőt még nem szedem ki addig amíg nincs valami tipp.
Válaszukat előre is köszönöm. Üdv.: Ádám

kazán.jpg
    
(#) sebu válasza sebu hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Először is sokára lesz meleg a víz (a régi Berettához képest) és bizony kicsit megnyitott csap mellett 50 fok fölé melegít. Az természetes, hogy 13 liter/perc-ig tud melegíteni, de a minimum és a maximum között kéne tudnia stabilan a beállítottat?!
(#) sakrafi válasza sebu hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Ezekben a kazánok van egy átfolyás mérő ami az adott vízmennyiséghez állítja a teljesítményt.Azt azonban tudni kell, hogy a gyártó által írt 13.7l/perc meleg vizet csak úgy tudja,hogy 25 fokkal emeli a bejövő víz hőmérsékletét.Amennyiben ez kevés a kazánba bejövő hideg vizet kell fojtani.A kazán gázszelepén pedig be kell állítani a minimum égőnyomást,hogy letudjon normálisan modulálni.(3mbar) és ha kell akkor szerviz menüben is lehet korrigálni a max meleg víz teljesítményt.Ha ezek rendesen be vannak állítva 1-2 fok pontossággal tartja a hőfokot.
(#) sebu válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Köszönöm a választ. Erre gondoltam. Most már csak kéne egy szerelő aki ezt a beállítást megteszi.
(#) mitibi hozzászólása Feb 10, 2016 /
 
Sziasztok!
Demrad Kalisto kombi kazán F6(külső érzékelő, OTC) hibát, hogyan lehet törölni?

Üdv:
mitibi
(#) sebu válasza sebu hozzászólására (») Feb 11, 2016 /
 
Tudna valaki egy - a Westen Pulsar lelkét jól ismerő - szerelőt ajánlani Monor vonzáskörzetében, aki nem csak megdumál hanem megjavít?! Vagy ilyet nem szabad kérni a Fórumon?
(#) totyaapu49 hozzászólása Feb 11, 2016 /
 
Sziasztok! Imergas DIMS 09-IM01 vezérlő elektronikáról hol találnék kapcsolási rajzot? Talán elég lenne csak a termosztát bemenet környékéről is. Sajnálatos hiba : a vez. panel termosztát bemenetére hálózati feszültség került! Ha lenne rajz esetleg kideríthető lenne mely alkatrészeket kellene cserélni.
(#) sakrafi válasza sebu hozzászólására (») Feb 14, 2016 /
 
HA esetleg vállalkozol rá leírom mit kell tenned a beállításhoz.
(#) sebu válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 15, 2016 /
 
Nagyon köszönöm a kedvességed, de sajnos én kuka vagyok a gázhoz ezért aztán messziről"tisztelem".
(#) sebu hozzászólása Feb 15, 2016 /
 
Nem, mégis arra kérlek, hogy írd meg a teendőket és én majd keresek magam mellé valakit. Köszönöm előre is.
(#) Lucifer válasza totyaapu49 hozzászólására (») Feb 15, 2016 /
 
Rajz ritka az ilyenekhez, (ha van akkor revengelt). Tegyél fel képet a panelről aztán majd ötletel(het)ünk.
(#) JZoli válasza totyaapu49 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Nem akarlak elkeseríteni, de már három ugyanilyen balesetes panel is volt nálam, de egyiket sem sikerült feléleszteni, mert mindegyikben a proci is elhalálozott! De természetesen reménykedni mindig érdemes!
(#) sakrafi válasza sebu hozzászólására (») Feb 18, 2016 / 2
 
A kazán gázszelepén középen van egy átlátszó műanyag sapka azt el kell távolítani, így fogsz hozzáférni a nyomásszabályzóhoz.Ezután feszültség mentes állapotban a modulátor tekercsről vedd le a vezetéket.Egyiket elég lehúzni, csúszó sarus vékony vezeték.Ezután újra feszültség aláhelyezheted a kazánt és nyíss ki egy meleg vízcsapot, hogy kapcsoljon be.ha begyuladt az égő akkor egy 10 villáskulccsal fogj rá nyomásszabályzó nagyobbik csavarjára, hogy el ne mozduljon.A belsejében levő kereszthornyú csavart pedig finoman hajtsd kifelé, fogod látni, hogy csökken a láng nagysága. Így lehet beállítani a minimunm gázégő nyomást.
Vigyázz ne állítsd túl kicsire mert akkor E01 hibára fut.Ha van digis nyomásmérőd vagy vízoszlopod akkor a gázszelep levő felső nyomásmérőcsonkra téve 3 mbar-t kell állítani.Ha ez meg van kazánt leállítani, vezetéket visszadugni és a műanyagsapkát is tedd vissza.Újraindítás.A szerviz menübe pedig úgy lépsz be, hogy egyszerre megnyomod a Meleg víz és Fűtés"-" gombot és 6 másodpercig nyomva tartod, ezután megjelenik a kijelző az F1 felírat felváltva a 10 vagy 20 számmal.ezután a meleg víz + gombbal addig léptetsz amíg el nem éred az F7 paramétert és itt százalékosan be lehet állítani a fűtés + vagy - gombbal a max meleg víz teljesítményt.Majd az érték elmentéséhez nyomd meg az üzemmód választókapcsolót,megjelenik a MEM felírat és készen is vagy.Sok sikert.
(#) sebu hozzászólása Feb 19, 2016 /
 
Sakrafi! Nagyon köszönöm a leírást . Igyekszem ügyes lenni.
(#) raistván hozzászólása Feb 19, 2016 /
 
Jó napot mindenkinek!Westen Energy Fi240-es kazánom van.Mostanában figyeltem meg,hogy a fűtés bekapcsolása után többször ki-be kapcsol a kazán még mielőtt még elérné a megfelelő hőfokot/2-szer-3-szor/,utána már rendesen működik.Szerintem még ezt nemcsinálta sosem.Nemvolt még semmi baja csak egy mikrokapcsolót cseréltem benne pár éve.Hőcserélőt minden évben mosom.Köszönöm!
(#) Kovidivi válasza raistván hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Nem akkor kapcsol ki a kazán, amikor már minden radiátor forró, a visszatérő víz még elég meleg, viszont a termosztát még nem kapcsolt ki?
(#) raistván válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Rögtön utána kikapcsol miután elindul a fűtés, pár mp.után elindul,megint megáll,megint elindul és megy míg kéri a rendszer a fűtést.Állítólag melegvíznél is csinálja ,de ezt csak a család mondta.
(#) sakrafi válasza raistván hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Vedd ki a gázégőt alaposan mosd ki és szárítsd meg aztán szereld vissza.Csiszold fel az ionizációs elektródát mert lehet,hogy kokszos.Általában ezek szoktak ilyen jellegű hibát okozni.Ha ez nem segít akkor esélyes lehet egy vezérlőpanel csere.
(#) raistván válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Nem tudom ennyire bele merjek-e bújni,nem vagyok gázos de sok mindent megcsinálok.Köszi!
(#) montie hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
Üdv!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.Bár ez biztos nagyon alap dolog, de azért inkább megkérdezném a hozzáértőket mielőtt nekivágnék.
Itt az ideje átmosni a rendszerünket, legalább 5 vagy inkább 10 éve nem lett kipucolva.
Vettem egy fernox f3-mat(ezt javasolta a kazánszerelő) és ott vagyok hogy beleönteném a rendszerbe de lenne pár dolog amin megakadtam.Tegyük fel, az egyik radiátornál kinyitom a felső "légtelenítőt", majd alul kitekerem a szelepet és kiengedem a vizet.Ekkor a kazánt ki kell kapcsolnom, vagy bekapcsolt állapotban kell megcsinálnom?VAlamint, ha már beöntöttem a fernoxot, után mit csináljak?Tekerjem fel a fűtést vagy folyassam a forró vizet inkább?Meddig?És utána?Ismét engedjem ki a radiátornál a vizet?A kazán automatikusan feltölti a rendszert vízzel vagy azt is nekem kell?
NAgyon megköszönném ha valaki leírná nekem lépésről lépésre a folyamatot...

Chaffoteaux nectra kazánunk van, kis lakásban, 2 közepes illetve egy kisebb radiátorral.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
(#) adapter hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Hello VIM,
Legyen itt akkor inkább...
Azért kellett, mert a láng állítása megtörtént, szemmel látható volt a láng magasság változás, de a víz hőfok nem sokat változott. (A házat így vettük az előző tulaj mondta hogy volt pár éve tisztítva a hőcserélő..) A szerelő szerint tele volt trutyival.. (Hihető volt amit mondott, mert utána működött rendesen..)
Egyébként nem olyan a lágy nálunk a víz, minden mindig csupa vízkő...
(#) VIM válasza adapter hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Helló! Azt nem gondoltam, hogy a vízmelegítőnek előző élete is lehetett ..... A megfelelő keresztmetszetű flexibilis csatlakozó bekötéssel az átfolyási vízhozam az optimális szintre áll és más vízvételezési helyen sem lesz probléma a vízhőmérséklettel. A lerakódás ezek szerint mégis volt. A víz keménységét tekintve ez a térség nem tartozik a kemény kategóriába. A ház vízcső hálózata milyen állapotban van?
Következő: »»   166 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem