Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   165 / 292
(#) Takyapu hozzászólása Jan 12, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A Baxi prime ht 24 kazánom a hmv oldalon a max 60¢ fok beállítás ellenére csak cirka 30
Fokos vizet tud produkálni. Kitakarítottam a hőcserélőt, és a 3 utú szelep belsejét is kicseréltem, de sajna semmi. Van ? !
(#) sebokr válasza Takyapu hozzászólására (») Jan 12, 2016 /
 
Szia

Mint márkaszervizes ismerem a hibát.
Lehetséges hibák.
1. a bejövő víz túl hideg és túl sok folyik át a lemezes hőcserélőn.
Engedj kevesebb vizet, hogy melegebb lessz-e.
2. Koszos a lemezes hőcserélő fűtési oldala.
Ezesetben a kazánköri visszatérő és előre menő víz hőfoka túl meleg. Síma sóssavval ki lehet savazni leszerelés után.
3. Nem volt megfelelően karbantartva a spirál (tűztéri) hőcserélő felülete koszos égéstermék elvezető rések eltömődöttek, kémény felé távozó füstgáz hőmérséklet emiatt túl magas érzékeli a szonda és visszaveszi a teljesítményt.
4. Rossz a kazán fűtési hőmérséklet érzékelő. Ezesetben a fűtés közben kijelzett vízhőfok valótlan. Nagyon eltér.
5. A váltó szelep kiszedése után szakszerűtlenül lett visszahelyezve és megsérült.
Ellenőrizhető lehűlt fűtési rendszer esetén mikor a kazán körül is elhűltek a ki és belépő csövek. Ki kell nyitni a meleg vizet és ha elkezd melegedni a fűtés előre menő csöve egy darabon vagy akár az első radiátorig rövid időn belül akkor nem melegvíz felé engedi a meleget hanem a fűtésbe.

Roland
(#) martin66789 hozzászólása Jan 15, 2016 /
 
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni az Immergas Eolo Mini 24 kombikazán működésével gond van, nem lehet a hőfokszabályozó termosztáttal kapcsolni, mindig be van kapcsolva és a háromutas szelep nem kapcsol mi lehet a baja ? Talán a vezérlés lenne rossz ?
(#) hayabusageri hozzászólása Jan 21, 2016 /
 
Üdv. Tisztelt Fórumozók!
Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Junkers ZW18-1KE típusú kazánunk, ami fűtésre és HMV-re is leáll hibakód nélkül egy idő után. Kis pihi és újra megy normálisan, aztán megint leáll és így tovább. Két kazános is megnézte, majd egy kis masszírozás után rávágták hogy panel CS egymástól függetlenül. Kiszereltem a panelt, bevizsgáltattam, ott azt mondták hogy semmi baja. OK. Visszaszerel> 3. kazános kihív> összes szenzort ellenőriz (jók)> kazán nem jó.
Fura hogy lekapcsolás és pihentetés után működik, majd kis idő múlva leáll. Kiváncsiságból megnéztem hogy melegedik-e valahol burkolat nélkül (persze óvatosan). A panelen található egy kék doboz, ami a trafó. Na ez fűt nagyon. Elmelegedés gyanús. A kérdésem felétek hogy, okozhatja-e ennek a trafónak a hibás működése azt hogy hibakód nélkül, a feljebb leírtak szerint, bizonytalanul működjön, ill. ne működjön a kazán?
Válaszaitokat, segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Mmoni hozzászólása Jan 22, 2016 /
 
Segitsėget szeretnėk kėrni. Beretta tip. Kombi cirko gåzkazånom van. Eddig mår cserėltek rajta valamilyen kisebb panelt mert ållandoan a 01 hibakôdot irta ki és a vėgėn mår a reset gombbal sem tudta a szerelő (szakszervizes) bekapcsolni
Kb 2 ėvest működött is de most megint kezdi. Mi lehet a baja? Mėg be tudom indìtani de félek nem sokåig. Vårom mielöbbi tanåcsåt. Köszönöm.
[off][/off]
(#) zoszka válasza hayabusageri hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
A kék trafós panel széria hibás. Mármint maga a vezérlőpanel.
(#) hayabusageri válasza zoszka hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Köszi a választ! Akkor idáig szerencsénk volt, mert 7 éves a kazán, és az évenkénti tisztításon kívül nem igényelt egyéb szervizelést. Annyi fejlemény, hogy most lenyitott kezelőfelülettel, nyitott panelburkolattal, működik szépen. Így kap annyi hűtést a trafó hogy ne rakoncátlankodjon.
(#) sebokr válasza hayabusageri hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Attól függ melyik tip. beretta kazánod van. Az új kispanelok mostanában 2-3 évet bírnak. Elektróda tisztítással közelebb állítással pár hónap nyerhető, de nem mindig.
Rengeteg beretta kazán van tudni kellene a gyártón kívül a típusát is.
(#) Fery40 hozzászólása Jan 23, 2016 /
 
Sziasztok! Fery vagyok és én is teljesen új a Fórumban. Segítséget szeretnék, tippeket kérni.
Van egy Renova C 24 fali kazánom... olyat művel, hogy pl. 24 fokra van állítva a digit termosztát. a Kazán sűrűn bekapcsol, pár percet megy , aztán leáll.... majd pár perc múlva újra bekapcsol... Szóval, sűrűn kapcsolgat, fűteni fűt..., csak sűrűn kapcsolgat és csak nem megy fel 24 fokra.....
Egy szerelő nézte múltkor, kitakarította, meg valami szigetelő anyag összetöredezett ott az égés térnél, aztán ment, igaz nem volt -10 fok... szerinte, lehet, hogy a keringtető szivattyú..... nem bírja nyomni, annyira a vízet.... lehet ez a baj. ( a kazán része és egyéb már volt cserélve benne) Vennék egy újat akár, de elvileg már csak azokat az újabb turbósokat lehet, meg le kell fűzni a kéményt... az meg elég horror árban... Mi lehet a baj vajon?. Cseréltessek szivattyút???:
(#) zoszka válasza Fery40 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /
 
Hány fokra fűti a vizet?
(#) apeape válasza Fery40 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /
 
Nekem is ilyen kazánom van és én is a " zoszka " hozzászóló nyomán indulnék el. Alapállásban mindig a kazánból kilépő víz hőmérsékletét mutatja a kijelző . Ha egy órája nem fűtött, akkor jó közelítéssel a helyiség hőmérsékletét fogja mutatni. A szobatermosztátod 24 fokra van állítva és van a kazántermosztátod, ami a cirkón belül van ezt kell ellenőrizned .
3 led kijelző van, balról jobbra :
bar a nyomás
radiátorjel a fűtővíz hőfoka " ezt mutatja ha nem nyúlsz semmihez "
vízcsapjel használati víz hőfoka " ezt mutatja amíg zuhanyozól "
Ezt csináld :
- nyomd meg a bar gombot - mutatja a fűtőköri víznyomást kb 1 - 2 bar
- újra a bar gombot - mutatja a megengedett kazánvíz hőmérsékletet
" -- , 40 , 45 ,50 ,55 , 60 ,65 ,70 " a lehetséges értékek . -- nincs fűtés "
le és fel , radiátor és vízcsap jelekkel állíthatod a kívánt vízhőfokot
- a bar gombot nyomogatva megy körbe a menü program , de ha elengeded , akkor kb 1 perc múlva visszaáll alapállásba .Normális esetben ha elérte a beállított vízhőfokot akkor csökkenti a láng nagyságát, ha még tovább emelkedne a víz hőmérséklete kb 5 fokkal akkor lekapcsolja a lángot, a szivattyú megy tovább és ha lehűlt a víz újra gyújtja a lángot .
Ezek nem bonyolult dolgok , állíthatod nyugodtan .
(#) Wenturis hozzászólása Jan 23, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Bosch Wr 11-2B elemes gyújtású átfolyós vízmelegítőm, aminek a következő hibája van: ha kb. 10-15 percnél hosszabb folyatom a meleg vizet, akkor a csap elzárása után rendben leáll, de még néhány percig pár másodpercenként szikrázik egyet, mint amikor megnyitom a meleg vizet próbálja begyújtani a kazánt, de nem gyullad be, csak a szikráztató működik. 1-2 perc után megszűnik a szikráztatás is. MI lehet a hiba, kérem segítségeteket.
(#) Fery40 válasza apeape hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Szia, ezt értem, rendben is van, bőven tudom kezelni, de a gond szerintem az, hogy valamiért időnek előtte lekapcsol a kazán. Magyarul, hiába állítom a termosztátot pl. 24 fokra, hogy annyira fútsön fel, - és a kazán vizét pl... akár 70 fokra - a termosztát szerint 22, 2 -nél magasabbra nem megy a lakás hő, mert a kazán ahogy bekapcsol, fűt, 1 percen belül le is kapcsol. Én a szivattyúra gyanakszom, nem tudja talán rendesen cirkulálni a vizet. Szerintetek?.....
(#) kokot74 hozzászólása Jan 24, 2016 /
 
Sziasztok! Vettem egy Quadriga/Ariston B60 28bffi kombi kazánt és az első időszakban nem is volt vele semmi különös...,de egyszer csak elkezdett vacakolni...megállapitottam ,hogy nincs szikra,amit egy jó ismerősöm is megerősitett aki kazán szerelő,de sajnos nem ez a tipus a specialitása.Szóval most ott tarok,hogy minden egyes kapcsolásnál megyek és resetelek,pár koppintás a panelre és indul. Valahol kontakt hiba van a gyujtás részén a panelon? (Az első gyanum).Vagy esetleg a relé ment tönkre?Vagy kábel csati hiba?Ha tudna valaki okosságot mondani nagyon megköszönném!!A panel csere csak a végső megoldás lehet mivel elég borsos ára van!Egyébként minden szépen működik a kazánban ezen kivül.
(#) Kovidivi válasza kokot74 hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Azt írod, hogy vetted. Nincs rá garancia? 2-5-10év?
(#) apeape válasza Fery40 hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Fery ! Az rendben ,hogy egy perc után lekapcsol, de pontosan , hogy történik a lekapcsolás.
Nekem a múltkor panelhiba miatt , nem indult el a szivattyú egyáltalán . Akkor történt kb. 30 másodpercig égett a láng , majd F? szivattyúhibával lekapcsolt. Jogosan ,mert annyira túlmelegedett a kazán , hogy védelmi leállás történt , ezt pedig csak RESET gombbal lehet törölni. Ez is amiatt történt , hogy a láng már lekapcsolt , de a kazán már annyira felmelegedett ,hogy a benne lévő hőmennyiség tovább melegítette a vizet .
Ha a szivattyúd keveset szállítana azt onnan vennéd észre, hogy rohamosan növekedik a vízhőfokod, amit nem képes elszállítani . Nekem 6 kisebb radiátorom van , de kb.15 perc amíg a víz 20.-ról 60 fokig növekszik. Ha nem védelmi leállással áll le, akkor amint visszahűl a víz , plusz még kb. 40-60 másodpercen belül visszakapcsol.
Nálam ez sem fordul elő, mert előbb visszaszabályozza a teljesítményt és ha még ez is kevés akkor veszi el teljesen a lángot . Ezután következne , hogy beállított kazánvízhőfok + 5 Celsius fok és elveszi a lángot és a szivattyú még megy tovább mivel a szobathermosztát még igényli a fűtést .
Én még megméregetném a hőérzékelőket is, azt hiszem egyforma típusú a fűtés és meleg vízé. Ki sem szerelném őket mert azonos hőfokon kb.azonos ellenállást kell mutatniuk, de a hőfokkijelző is jó támpont.
A kazánja bitermikus , vékonyak a csövek és az is elrakódhat , azt feltételezem , nem zártál el minden radiátort . Én nem zárom ki a szivattyú hibáját sem, de az vagy forog vagy nem . Ha csak nincs mechanikus szorulása, akkor nem sokat változhat a fordulatszáma.
Ha kézzel megfogod a csövet érezned kell , hogy áramlik e a meleg víz .
(#) bsd_szerviz válasza apeape hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Ez simán lehet ntc hiba, de a leírtak alapján én a honeywell tüz aut-ra gyanakodnék!
Szép estét!
(#) Tothjozef válasza hayabusageri hozzászólására (») Jan 26, 2016 /
 
A Kék trafó 110V -os mert a Vaillantba is az van? A begyújtásnál amikor már meleg a kazán most már ritkán szokott hibát jelezni 1-2min lekapcs utána megy szépen szerintem külön csak trafót is lehet bele forrasztani de már most mérd ki a ki és be menetet mert később már ha elromlik nem lesz lehetőség,én már megjelöltem.
(#) kokot74 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 26, 2016 /
 
Nem újonan vettem ,ezért a garancia már régen nincs rá sajna!
(#) Madarba hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy hozzá értő szakitól.Van egy Chaffoteaux Nectra 1.23 zárt égésterű ventilátoros kazánom. Ventilátor csapágyazás után próba minden rendben működött. Működés közben enyhe gázszagot éreztem hiba felderítés,elhárítás után indítani akartam. A gázcsap zárva maradt indult volna adta is a gyújtást de nem kapott gázt ekkor lekapcsoltam kinyitottam a gázcsapot újra bekapcsoltam de rögtön világítani kezdett egy piros lámpa . Pár másodperccel később a szivattyú elindult a ventilátor nem indult és nem csinál semmi mást, a rest gomb megnyomásakor a piros lámpa nem alszik ki.
(#) fenergie84 hozzászólása Jan 27, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy Immergas Avio Maior kombi kazánunk van. A múlt héten elkezdett rosszalkodni, többször resetelni kellett, mert nem indult be a termosztát jelére. A visszajelző lámpáin a felső égett pirosan (vagy a túlhevülést jelzi ki, vagy a füstgáz visszaáramlást), illetve a középső zölden. A szerelő pénteken megnézte, szétszedte, próbálgatta, de azzal ment el, hogy ő a vezérlőpanel meghibásodására tippel, és h hívjam ki a területileg illetékes szakszervizt. Mivel ez kapásból kb. 60e lenne (+40e a panel, kiszállás, átnézés stb.), így úgy gondoltam futok egy pár kört. Itt visszaolvasva láttam, hogy más típusoknál is akad hasonló probléma és azokat kondi cserével lehetett orvosolni. Azt hozzá kell tennem, hogy a szerelő távozása után már teljesen elromlott a kazán. Bekapcsolást követően próbálna gyújtani, de már gázt nem ad, és így leáll a fent leírt piros lámpával.
Brahma 37100213 CM11F vezérlő van benne.
Véleményetek?
Tipp, tanács? Bármit szívesen fogadok, h ha azzal előrébb juthatok.
Találtam ilyen vezérlőt újonnan olaszban ebay-en, de a drágalátos eladó nem reagál az üzenetemre, sem a bolt kapcsolattartója...
(#) JZoli válasza fenergie84 hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
A Brahma elektronikának a jellemző hibája, hogy az egyik relé lába kiforrasztja magát! ha időben van még a dolog meg kell forrasztani és megoldódik a dolog, de előfordul vele is a "kondis" dolog, viszont ebben egy elkó szokott tönkremenni. A relé mellett áll, ha jól emlékszem akkor 10uF, de lehet, hogy 2,2µF ezek egymás mellett állnak az előbb említett relé fölött. H nagyon kell ebéd után ránézek egy panelre és megírom a poziciószámát is! A doboz alja simán lehúzható, az elektronika csak kicsit szorul a dobozban simán kijön, csak a biztit vedd ki előtte, mert a tartókar nem engedi kivenni a panelt!
(#) fenergie84 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
Köszönöm a segítséged!
Tegnap este kiszedtem a panelt, lefotóztam. Ha időd engedi, akkor kélek azonosítsd már be, hogy melyik alkatrészekről lenne szó, mert elég laikus vagyok (középiskolában tanultam elektrotechnikát, stb...de az már rég volt).
(#) JZoli válasza fenergie84 hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
A bekeretezett csatlakozó és a kondi szokott ennél a tipusnál gondot okozni! De jó lenne ha a levett kazánburkolatnál megnéznéd, hogy meddig jut el a gyújtási folyamatban a kazán. (Pl ventilátor elindul keringető elindul de már gyújtószikra nincs, stb) E sokat segítene a hiba beazonosításában!
(#) fenergie84 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
Köszönöm az infót!
Este ha haza értem, akkor ezeket megnézem. Ha jól emlékszem, akkor minden meg volt, csak mikor gyújtott nem adagolta a gázt (remélem jól fogalmazok). Nem tudom, hogy ez kellő információ-e, vagy sem. Ma mire hazaérek már késő lesz ahhoz, h visszarakjam és próbálgassam.
Írtad a csatlakozót, annak forrasztási gondja lehet?
Azért kérdem, mert amíg a szerelő ki nem szedte a panelt, addig be-be kapcsolt reset után a kazán, de miután visszatette és rádugdosta a kábeleket azután már a reset sem segített. Lehet a csatlakozó lesz az.
(#) fenergie84 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 28, 2016 /
 
Csak nem hagyott nyugodni a dolog. Hazaérve az összes csatlakozót befújtuk kontakt spary-el, és elkezdtük próbálgatni. Bekapcsoltuk a kazánt és a szivattyú, venti elindult, próbált gyújtani, de gázt nem adott. A gáz "adagoló" mágnesszelepje nem reagált, így hibával leállt (felső led pirosan ég folyamatosan). A mágnesszelep jó, mert az egyik csatlakozóját lehúzva, és visszadugva hallatszik, h kattog. Olyan mint, ha nem kapná meg a jelet a vezérlőtől, hogy "engedd el".
Nem tudom, h ez elég-e neked, vagy még valamit meg kellett volna néznünk...
(#) nagylaszlo55 hozzászólása Jan 29, 2016 1 /
 
Sziasztok! Adott egy Sanier Duval isotwin f25 h-mod hőtárolós kazán. A hibajelenség, hogy begyújt, a láng intenzitás váltakozó majd elalszik és az egész folyamat kezdődik előről. A szerelő először gázszelep hibára tippelt ami a mai napon bebizonyosodott hogy nem áll, mert az új gázszeleppel is ugyan az a hiba. Erre vezérlőpanel cserét javasolt ami jópár tízezer. Van vmi ötletetek mit nézzek meg akár a kazánon vagy a panelon átforrasztani kell -e vmit mert igaz most baráti az idő de lesz még hideg úgyhiszem. Egyébként ezzel a hibával is hosszadalmasan ugyan de a melegvizet felfűti ami egy ember zuhanyozásához elegendő. Meg volt olyan is hogy elindult a fűtés is egészen addig amig vízelvétel meg nem zavarta a folyamatot ugye akkor az élvez előny viszont utána már nem tudta tartós lánggal újraindítani a fűtést. Köszi az ötleteket előre is!
(#) pumathor hozzászólása Jan 31, 2016 /
 
Sziasztok.
Van egy Ariston Clas Premium 24 kondenzációs fali-kazánom ami 4 évig problémamentes volt. Kb. egy hete elkezdett vacakolni, amikor a termosztát kapcsolt beindult a gyújtási folyamat, de 4-5 mp után leállt 5P1 hibakóddal majd újraindulás után működött. Később már többszöri újraindítást csinált, 5P1, 5P2, 5P3 hibakódokkal, de még így is indult. Mostanra viszont már 501 hibakóddal leáll és már ott tartok hogy a reset gombbal is csak többszörire tudom elindítani. Attól tartok hogy teljesen elszáll persze a tél közepén, a szerelő szerint telefonon keresztül kapásból a vezérlőpanel lesz ami kb. 70 ezer, ez egy kicsit húzós. Ha lenne v.kinek tapasztalata vagy ötlete szívesen fogadnám.
(#) asusf3tc hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Ariston Genus Premium System 24-es gázkazánom 501-es hiba kóddal. Kiszerelve tökéletesen működik a gyújtógyertya de ahogy vissza szereltük csak néha ad le szikrát. Szerintetek mi lehet az oka? Illetve hol tudok alkatrészt vásárolni a készülékhez? Előre is köszönöm a segítségeteket. Attila
(#) 77blsoft hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Panelt kell valószínű cserélni vagy javítani. Egy kondenzátort kell kicserélni. 1µF 250 vagy 400V-os kondi szokott lenni. Ha kiveszed a kondit, akkor kapacitás mérésre jó szokott lenni. Az ESR ellenállása növekszik meg, ezért nem tud megfelelő áramot a gyujtótrafón létrehozni a nagyfeszültséghez. Ilyenkor gyenge a nagyfesz és csak néha van szikra. Csak akkor nyúlj a panelhoz, ha értesz is hozzá!!!
Következő: »»   165 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem