Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kiégett izzó visszajelzése
 
Témaindító: nzperx, idő: Máj 19, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) proli007 válasza Sztanki hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Azt javaslom, rajzold le magadnak az elképzelést. Mert az az irány amerre tartasz, nem munka és költséghatékony.
- Az alternatív kapcsolót kiegészíteni nem túl ésszerű.
- Alternatív kapcsolónál a kapcsolók között drótokat kel kicibálni, főleg ha nem kettő, hanem több helyről is szeretnéd működtetni.
- A mikroprocihoz nem alternatív kapcsoló, vagy egyáltalán a kapcsoló a jó választás, hanem a nyomógomb.

Én kb. 30 évvel ezelőtt készítettem a barátomnak egy ilyen kis házi akármit. Semmi proci, pár IC és relék. Ma is azt használja. A két szint lépcsőházi világítását számtalan helyről lehet ki-be kapcsolni, és ha világos lesz, magától lekapcsolja. A bejárati lámpát kívül-belül lehet ki-be kapcsolni és időzítve lekapcsol, ha elmegy vagy úgy marad. Plusz a csengőt is ez működteti. (A hangot is ez generálja, olyan mint a "tehénbőgés". De manapság ez előny, mert minden TV-Rádió-Telefon tilinkol. Így lehet is tudni mikor csengetnek.)
A hálózati vezetékek a "központba futnak be". A nyomógombok pedig telefon vezetékkel (régi háromeres szürke) vannak bekötve, felfűzve.
De ha belegondolsz, mennyi köze van ennek a hagyományos villany szereléshez? Szinte semmi. Így elsőként azt kialakítani azt nem ésszerű. Vagy soha nem lesz belőle semmi, mert átalakítani már nem fogod..
De ez már itt az OFF kategória. Viszont van hozzá külön topik. Ott kellene szétnézni és tapasztalatot gyűjteni, mii a célszerű és mi nem.
(#) Sztanki válasza proli007 hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Hát mondjuk tényleg nem túl költséghatékony.
Átnézem a többi topicot is, hátha tanulok valami hasznosat.
Köszönöm a segítségedet!
(#) proba válasza Sztanki hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Ami problémába még belefuthatsz, némely ledes csodák olyan kis áramról működnek, hogy a falban párhuzamosan futó vezetékekben is keletkezik annyi áthallás ami a mérőeszközödet megzavarhatja.( lásd ledes fázisceruzák) a glimmes kapcsolók is mellőzendők, valamint a mozgásérzékelők, fényerő szabályzós kapcsolók is anomáliákat okozhatnak.
(#) Sztanki válasza proba hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Remélem sikerül egy jó kis rendszert összehozni!
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem