Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   339 / 580
(#) kasznai hozzászólása Feb 10, 2015 /
 
Sziasztok Valószínű fűtőszálat kellene cserélnem egy Zanussi WDS 832c szárítós mosógépben, nem fűti fel a vizet. Szeretném kérdezni , honnan férek hozzá, ha valaki csinált már ilyet?
Másik kérdés, ha tudná valaki a szárítás fűtését is ugyanaz a fűtőszál adja?
Köszönöm a segítséget
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia!Ebben a fűtőbetét a gép hátuljánál van amit a gép hátsó felének leszedésével érsz el.Természetesen a mosásra és a szárításra is van külön külön fűtőbetét.
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia! Köszönöm szépen!
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Kedves Szakik!
Köszönöm szépen mindenki segítségét!Úgy néz ki,hogy a hiba oka kiderült!Alapvető probléma a főáramkör reléje volt,aminek szétégett az egyik érintkezője a fóliával együtt.A másik hiba már az én bénaságom,mert mivel szét kellett feszegetnem a panelt ebből a szilikonos vacakból,emiatt két helyen elszakadt a fólia...Ezt csak ma vettem észre.Összeforrasztottam a két hibás részt és így egyből kapcsol az ajtózár és indul a gép!Jobban jártam volna,ha ablakot vágok a panel tokjába,így elkerülhettem volna ezt a hibát!
Kérdésem még annyi,hogy a kifejtegetett szilikont kiönthetem-e sima szaniteres szilikonnal?Ha igen,akkor mennyit kell várnom,hogy ne húzzon át?
Üdv:Tivi
(#) botesz válasza Tityi hozzászólására (») Feb 10, 2015 / 1
 
Ha nem akarod megszivatni magad akkor nem csinálsz azzal a kiöntött panellal semmit.Egyszóval ne kend be szilóval.
(#) brauns hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Van egy whirpool AWE 7516/1 tipusú mosógépem és leszeretném futattni a tesztprogramot rajta de nem tudom a gombok kombinációját. Valaki, ha esetleg tudja irja meg!
Köszönöm előre is!
(#) gombasz hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
üdv mindenkinek!
Van egy Whirlpool awe 6316 mosógép amelyik bekapcsolás után elindul, motor, dob forog, elér a harmadik ledd-ig mikor a vizet kellene megnyitni a mágnesszelepnek és ekkor kigyullad a szerviz lámpa, és utána semmi, a mágnes szelep jónak tűnt, kivettem a panelt, és egy A/470k1000 feliratú dióda látszólag megvan égve. Segítséget kérnék, hogy a megégett dióda kicserélése megoldja a problémát, vagy még más okozhatta a nem mosást!
(#) maszek0005 válasza gombasz hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Szia! Ha műszerrel rámérsz a mágnesszelep tekercsére, az hány ohmot mutat? A vélhetően megégett dióda lehet zárlatos, vagy szakadt. A két eset közül melyik áll fenn? Dióda zárlat esetén lehet, hogy a szelepet kapcsoló triak, vagy relé is tönkremehetett. Ha a kapcsolóelem félvezető, dióda szakadás esetén is tönkremehetett egy pillanatnyi kikapcsolási tranziens tüskétől. Üdv: Jani.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Feb 13, 2015 /
 
Sziasztok! Adott egy Tricky Bendix 850 fordulatos mosógép. Mindent megcsinál, a végső szivattyúzás után elkezdi a centrit felpörgetni, s mikor a speed signal eléri a 10V ~ t akkor leáll, mintha véget érne a program. Mosás közben 5V~t mutat a műszer. A gép szinte alig ment, de azért kitisztítottam mindent, rámértem a vízszint-jeladóra, látszólag minden rendben. A fényképről hátha ismerős lesz valakinek, honnan koppinthatták. Valami ötlet esetleg, merre tovább? Köszi: Mike

IMG_4864.JPG
    
(#) botesz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Nagy valószínűséggel Zanussi/Electrolux koppintás.kifejtenéd mi az a speed signal?és írj egy pontosabb típust is.
(#) frank tibor válasza gombasz hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Szia.
A szerviz kulccsal együtt világító zöld ledek hibakódot adnak, ami segít a javításban.
(#) palko0125 válasza brauns hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Szia!
A programválasztó gombot fordítsd szivattyúzásra ( balra egyet) és a "skip/reset" gombot (ami a képen szerepel) nyomd meg egymás után négyszer.
Üdv, Palkó.

image.jpg
    
(#) palko0125 válasza gombasz hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
A szervízlámpával együtt zöld ledek is világítanak. Ezek adják a hibakódot. Ezt fényképezd le, vagy írd meg, hogy mely ledek világítanak. Egyébként tapasztalatból fűtőbetét testzárlat hibára gondolok.
Üdv, Palkó.
(#) brauns válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Sikerült! Köszönöm szépen!
(#) Chipmunk1960 válasza botesz hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Szia, Aw 851 a típusa, a forgórész végén lévő jeladóból jövő vezetéken mértem. A motor teljesen tiszta, még por sincsen rajta. Mikor indul a centri a fordulatot egyből felkapja, s leáll minden.
(#) fekeszab hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy AEG Lavamat 74800 típusú mosógépem. Az a gondom vele, hogy mosás közben ( nem minden mosásnál) elkezd gondolkozni, majd egy kis idő után sípol és E50 hibaüzenetet kapok. Egyesek szerint motorhibára utal, de a motor nem melegszik, szénkefék jók, csatlakozások rendben. Ha esetleg tudna nekem valami használható infóval szolgálni, azt megköszönném.
(#) Tityi hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Kedves Szakik!
Van egy Indesit WIXE167 mosógépem,ami elmondás szerint hideg garázsból meleg helyre lett beszállítva és azonnal bekapcsolva.Ebből kifolyólag feltehetőleg a páralecsapódás miatt zárlat keletkezett és beazonosíthatatlanul "elszállt" egy alkatrész a zöld színű varisztor mellett(talán triak?).Ebben a beazonosításban kérem a segítségeteket!
Előre is köszönöm!
Üdv: Tityi
(#) zoz11 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Üdv
Elvileg triak szerűség, olyan mind ami a címke fölött van. Amúgy kb 1% esély van arra hogy ez még működni is fog.
(#) zoz11 válasza fekeszab hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
HAli
Az E50 motorköri hiba. Akár lehet tacho, akár relé, vagy a relé lábánál forrasztás hiba, vagy éppen a triak kínlódik.
(#) Tityi hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Szia!
Ez ahogy el tudom olvasni ZO607 MA . Akkor ezek szerint mást is vitt magával a zárlat?
(#) zoz11 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
NAgy valószínűséggel sok minden mást is elvitt a procival együtt.
(#) palko0125 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Szia!
Z0607 típusú triak. A MAC97 is jó helyette. Ez az ajtózár triakja. Cseréld ki és szerintem működni fog. Több ilyet is javítottam már és triak csere után minden ok.
Üdv, Palkó.
(#) Tityi válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Ha kicserélem ezt a triakot,akkor kipróbálhatom,vagy előtte próbáljak méregetni? A proci melyik benne?A kis trafó alatti IC ?
(#) zoz11 válasza Tityi hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Ki kell cserélni, kicsi esélyed van rá hogy menni fog rendesen. Az a táp IC.... a proci az amelyiknek a legtöbb lába van.
(#) Tityi válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Hát ez nem valami biztató...Reménykedtem,hogy csak a nagyfesz része ment tönkre.Ezt még ki tudom cserélgetni.Akkor holnap kicserélem a triakot,megtisztítom a panelt,aztán majd elválik...Köszönöm szépen a segítségedet!
(#) fekeszab válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Azt nem értem, hogy van amikor tökéletesen végigviszi a programot, van amikor a mosáskor csinálja, van mikor az öblítésnél és tapasztaltam olyat, hogy centrifugálásnál egy kis gondolkozás után ránt egyet és utána E50. Valahogy ki lehet deríteni esetleg, hogy mi hibádzik?
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Köszönöm szépen a segítségedet Palkó!Holnap kicserélem!
Üdv: Tityi
(#) zoz11 válasza fekeszab hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
előszőr is a motort kellene átnézni alaposan, ha az meg volt akkor pedig a panelt kellene meg lesni. Valószínűleg lesz szemmel látható hibája.
(#) Imi69 hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Jó estét mindenkinek!

Szükségem lenne némi információra egy SIWAMAT XL 1643 típusú mosógép EPW59171_04 jelzésű paneljén található alkatrészekkel kapcsolatban. Valószínűleg smd ellenállások voltak, de szétégtek, nem azonosíthatóak. A SOT223 tokozású alkatrész valószínűleg ugyanaz, mint a többi, FT01 09MN424. Ha valakinek van ilyen panel, kérem nézze meg az ellenállások értékét és írja meg!
Ha esetleg kapcsolási rajz is van hozzá, azt is szívesen veszem!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv, Imi
(#) P1251500 hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Szép estét Mindenkinek!
FAGOR 2FS 3611 mosógéppel van valakinek valamilyen tapasztalata?
Olyat csinál,hogy mos,aztán mikor szivattyúzni-cenrizni kellene,megáll...
nem megy tovább a program,kiír valami kódot,de most nem tudom megmondani,hogy mit,mert nincs nálam a gép.Különben nem lett hangosabb,vagy"ugrálósabb"mint eddig volt.A víz benne marad,és az ajtót is csak akkor lehet kinyitni,ha kikapcsolom,és letelik az időzár.
Ha tud valaki segíteni,hogy mi lehet a hiba,illetve érdemes-e egyáltalán javítani,megköszönném.A szivattyú valószínűleg jó,mert két három éve lett cserélve gyárira.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Következő: »»   339 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem