Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NAD 3020 -javítás
 
Témaindító: frenki, idő: Ápr 7, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) GARFIELD13 válasza janika002 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /
 
HiFi Magazin 10. 1982/3. Javaslom vegyél egy HFM CD-t, szerintem bőven megéri az árát. Addig is...

Ha a HFM I-et akarod építeni, akkor abban később volt egy MOD, mert valami nem OK így benne, de azt most nem szerkeszteném be, ha érdekel, akkor keress CD-t.

Új fono.doc
    
(#) sixtek válasza janika002 hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /
 
(#) janika002 hozzászólása Ápr 25, 2008 /
 
Köszönöm szépen mindkettötöknek!Örök hála!
(#) (Felhasználó 17788) hozzászólása Ápr 26, 2008 /
 
Annak idején sok HFM-1 készült minden féle garázsban azt, meg a Qvad-405-t barkácsolták mert a piacon nem volt zaj mentes erősítő, a HI-FI normák teljesítéséről,a gyári adat szerinti is 10%-s torzításokról ne is beszéljönk. Egy jó példa a rosszra az ORION "ORISTER" fantázia nevű förmedvénye. Annyi legyen elég, hogy 2x6W kimenő AD-161-162-ből.
Nem tudom, hogy ma amikor nagyon jó zajú,torzítású műveleti erősítők vannak.(Nem uA709,741)Érdemes -e egy 26 éves konstrukciót replikálni. Akkor azok nagy szám voltak de ma már ezred nagyságrendű az elvárás a torzítással szemben.A zajról ne is beszéljünk.
Ha valaki úgy gondolja akkor írjon és adok meg típusokat. Most csak azért nem mert pontosan utána nézek, nem akarok esetleg rossz típus megnevezést adni.
Ha valaki mégis a HFM-1-t választja akkor induláskor tranyó foglalatot alkalmazzon amit majd kicserél,és válogasson a tranyók közül.Meg fog lepődni az eredményen.(Ja ne fülre, hanem műszerrel mérje a zajszintet) Üdv:Linda
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /
 
Szia!
Az idő általában megszépíti az emlékeket. Ez esetben ez Nálad nem így történt. Inkább a "rosszra" emlékezel. Az Orister nem volt annyira katasztrofális, még most is hallgatnak jó páran ilyet. Nyilván, az átlag is jóval ez fölött áll manapság, de nem AD pár volt benne, hanem BD 245-ösök, és 2x15W-os volt. Megjelenése a '70-es évek közepére tehető, míg a Quad-láz a '80-as évek elején tört ki. Nem titkolt célja volt az Orion kollektívájának , hogy "néperősítő" legyen. Ebből kifolyólag arra törekedtek, hogy a lehető legkisebb költségből kihozzák. Ennek ellenére is drága lett, a kor sajátos gazdasági helyzete okán. A Beagnak viszont tényleg volt gyalázatos hangú - és kivitelű - erősítője, nem is egy.
A további hozzászólásoddal egyetértek.
(#) (Felhasználó 17788) válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /
 
Szia! Imi!
Akkor valószínűleg összetévesztem a típust és nem jut az eszembe melyik volt az a kétségbeejtő szerkezet. Emlékszem a VT sztereó rádióira azt hiszem a 758-s dekóderre és a TBA-810-s végfokokra amik egy hordozható "horgász TV"követelményeit elégítették ki. Üdv:Linda
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /
 
A VT-nek is voltak valóban gyalázatos készülékei. Az Apolló névre hallgató sztereó rádiójuk a - jól bevált - Sírius táskarádió elektronikáját tartalmazta, "megfejelve" egy 758-assal, és 2 TBA-val. Az eredmény az általad leírtak szerint alakult. A kor divatjaként leutánzott tolópotméterek is elég sokat rontottak a használati értéken (egyébként az Oristernek is ez lett a veszte) Gyakorlatilag az Aida-Kleopátra előtti technikák már akkor is eladhatatlanok lettek volna, ha lehetett volna válogatni. Hasonlóan magas műszaki színvonalú a fakávába épített autórádió. De beszélhetnénk az 1 tranzisztort, és 3! ellenállást tartalmazó IC alkalmazásáról is. ( A panel úgy volt tervezve, hogy az IC helyén fel lehetett építeni az áramkört) Szót érdemelne még a Szovjet elektronikát, BRG mechanikát tartalmazó Vega nevű készülék, demonstrálva, hogy mit nem szabad csinálni. De, ennek már vége. Most jönnek a kínai sz@r termékek az országba.
(#) (Felhasználó 17788) válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /
 
És azt hiszem APOLLÓ szenzációs KF megoldása a TBA-120 s TV intercarier KF ic-vel amit felhúztak a 10,7 megára.Szóval a tapasztalataink megegyeznek. Nem akarom a múlt szidásával tölteni az időt de még egy párat és a nyugatot is szidva:UNIVERSUM videómagnók HI-FI-k csak úgy részletek nélkül. Az AKAI GX-4000 nyávogása, a freki átvitele szo-szo (ha a példány függő 6-dB hullámosságot elfogadjuk) megfelelő, de a komoly zene rögzítésére teljesen alkalmatlan volt. Persze Korda Gyurira jó mert nem tudtad Ő nyávog vagy a magnó.
Még egy utolsó, az általunk csak tarka TV-nek nevezett COLOR STÁR mindenesetre szép pénzt hozott, hogy egy hálóábra generátorral a félévenként amortizálódott statikus és dinamikus konvergenciát állítgattuk több kevesebb sikerrel.
A távolkeleti sz@rokról is megegyezik a véleményünk. Találkoztam olyan "beszabályzással",hogy az álló ellenállást úgy iktatták ki hogy, összetekerték a lábát.
Üdv:Linda
(#) janika002 válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /
 
Szia!Érdekelne a dolog én nem ragaszkodok a HFM1 hez csak tudom hogy az jó, és érdemes belekreálni az előerősítömbe de ha te tudsz egy jobb ic-set aminek jó a hangja ám legyen !várom a válaszod!
(#) jandark hozzászólása Júl 25, 2008 /
 
sziasztok nekem egy 3020i tipus van van valakinek kapcsija hozzá?kihalt pár ellenálat belőle igy vettem,köszike
(#) Mocskos hozzászólása Dec 18, 2014 /
 
Sziasztok,
Most jutottam hozzá egy ilyen készülékhez. Bekapcsolás után fél perccel (alacsony hangerőn) elkezdi ontani magából a készülék a hőt. A hűtőborda felforrósodik úgy, hogy kézzel már nem lehet megfogni. Első bekapcsolásnál fél perc után elkezdett sisteregni az egyik csatornán a hang, akkor gyorsan kikapcsoltam. Megvártam míg visszahül, visszakapcsoltam, aztán megszünt a sistergés, de továbbra is forrósodott úgyhogy ismét kikapcsoltam. Szerintetek mi lehet a baj? Ez a fajta gyors melegedés normális ?
Üdv,Csaba
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem