Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró (üzemeltetése hálózatról)
Lapozás: OK   11 / 17
(#) Massawa válasza pika75 hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
Két banándugo elegendö ( és olcso is).
(#) pika75 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
Ok, koszi.
(#) pinnacle hozzászólása Júl 24, 2015 /
 
Helló !

MATRIX CD24-2SI akkus fúró-csavarozó. Valószínűleg a fordulatszabályzónál lévő FET, tipusa, CEP6060R szállt el( gép nem indul, csak ha direktbe van kötve) Hol lehetne beszerezni, vagy mivel lehet helyettesíteni.
Köszi aki segít !
(#) bistvan196700 hozzászólása Júl 25, 2015 /
 
Sziasztok! Én a Skori féle tápot építettem bele az akkupakk dobozba. Remekül működik.
(#) pika75 válasza bistvan196700 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /
 
Szia, belinkelned azt a tapot? Talan tobben is vagyunk, akiknek jol jonne.
(#) Joe_001 válasza pinnacle hozzászólására (») Júl 25, 2015 /
 
Ezt találtam: N fet 60V 50A Vgd 10V fet Helyettesítő? Bármi ami ezt minimum tudja.
(#) bistvan196700 válasza pika75 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /
 
(#) pinnacle válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 28, 2015 /
 
Köszi !
(#) jdani hozzászólása Aug 25, 2015 /
 
Hali. Nekem lenne egy oylan gondom hogy:
Lidlbe vettem kis akks furót, szépen teszia dolgát, csak az aksi gyenge volt már benne. Szétszedtem, hát 3 darab 18650 aksi volt benne. Gondoltam no para, veszek 3 ilyen aksit, kicseréltem és jó. Vettem 3 darab SAMSUNG aksit a TME ről, (tehát nem gagyi ebay) de mult év karácsonykor volt cserélve, de mostanra megint alig bírja, többet kell tölteni mint használni. Miért lehet ez? Ennyi lenne csak az élettartalma az aksinak?
3,6V aksi volt benne, tettem bele 3,7V
18500maH volt benne, tettem bele azthiszem 2200ast. Valami gond lenne a töltéssel, hogy nem tölti fel teljesen, vagy mi lehet a gond?
(#) weend válasza jdani hozzászólására (») Aug 25, 2015 /
 
Szia!
Hát, a 18500mAh lényegesen több mint a 2200mAh. Máskülönben az sem mindegy, hogy mekkora árammal lehet kisütni az adott akkumulátort. Valószínű, tönkretette az akkukat a nagy terhelő áram.
Ilyen célra, nagy kisütő áramra alkalmas, munka akkumulátorokat kell alkalmazni.
(#) pika75 válasza weend hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Szia. Azt hiszem jdani forumtarsunk elirt valamit. Te lattal 18Ah -s akkut? En nem. Es foleg hogy kis akkus furorol van szo. Talan az eredeti akkuk kapacitasa 1850mAh csak pluszban van egy "0".
(#) jdani válasza pika75 hozzászólására (») Aug 27, 2015 /
 
Úgy van, de még az 1850 sem reális, most nézem, 3,6V 1300 mAh. Magába az aksi házában elég komoly kis elektronika van. Nekem az is jó, ha csak simán összekötöm a 3 aksit, majd úgy tölteném, valami utánépített töltővel. Lényeg hogy az aksi tovább bírja.
Vagy mondjatok valami más megoldást.
(#) Syn7h37ic válasza jdani hozzászólására (») Aug 27, 2015 /
 
Lidl-es játékszer helyett valami komolyabb gép, pl. Makita, DeWalt?

Viccet félretéve...
A kisütő áram ezeknél a gépeknél elég nagy. Barkács gépeknél sajnos a megfelelő túlterhelés védelem hiányzik többnyire. Komolyabb gépekben eleve komoly elektronika végzi a teljesítmény szabályzást is, tehát az akkupakk védve van a túl nagy áramoktól. (letilt a gép, nem erőlködik) Továbbá a mélykisütés ellen is védve vannak, így elkerülhető az ebből adódó korai akku halál. Barkács célú gépeknél ez a legjellemzőbb, a mélyisülésből származó korai halál. Célszerű valami egyszerű elektronikával figyelni a feszültségszintet, és ha terhelés alatt eléri a kritikus értéket, akkor valami jelezzen, zümmer stb stb.. Csak ugye ennek is kellene valami helyet szorítani valahol...
Lítium akkut pedig önállóan tölteni csak cellánként lehet biztonságosan, azt is megfelelő töltővel. Ha nem így történik, ki is gyulladhat az akku, vagy megszakad, és úgy meg tönkre.
Elég, ha csak az egyik cella belső ellenállása kissé más, a többi cella máris máshogy töltődik, ez is a korai halálhoz fog vezetni.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2015
(#) fecameca válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 27, 2015 /
 
Makita se mind komoly. Amit vettünk a volt munkahelyemre, 30 ezer Ft-ba volt. Ehhez képest a töltőjében csak 1 trafó, graetz, hőkioldó, és más semmi sem volt. 3-4 havonta lehetett bele új akkut venni. Ha csak asztalnál használom, elég hozzá egy trafó, vagy labortáp, ami kevéssel 10 A felett tud, nem kell többé emelgetnem a nehéz akkupackot, amikor fúrok. Finomabb munkákhoz jobban kézre áll, mint a 230 Voltos 1000 Wattos ütvefúró. Nekem egy ilyenem van , csak töltés közben felrobbantottam az akkuját.
(#) Syn7h37ic válasza fecameca hozzászólására (») Aug 27, 2015 /
 
Akkor az valami régi NiMH-s kifutott szériás raktárkisöprő akciós gép lehetett. A lítiumos gépek mindegyikében komoly elektronika van. De az én 7 éves régi NiMH Makitám töltőjében is van egy töltőelektronika, ami jelzi a töltést, ha végzett, vagy, ha rossz az akku.
A mostani LiPo gép is megy már jó ideje, gond nélkül. Igaz, ezek a gépek 40-nél kezdődnek. Otthoni barkács célra szerintem is drágák. A DeWalt-ról pedig csak áradozni tudok. Igaz, amilyen drága, el is várom, hogy jó legyen. Az akkus fúrókalapácsuk könnyebb mint a 230-as gép, és ugyanolyan erős. De az ára.... Na az horror volt, de mivel mi elég jól kihasználjuk, megérte megvenni a cégbe.
Jó néhány évvel ezelőtt sokáig használtunk egy Black & Decker barkács akkus gépet úgy, hogy a tönkrement akkupakkot kiürítettük, a csatlakozóját kivezettük, és egy 7Ah 12V szünetmentes ólomakkuval használtuk. A jóval nagyobb akku kapacitás miatt a gép is megtáltosodott. A mai napig megvan, csak már jó régóta nincs használva, ugyanis az az akku azért elég nehéz. Meg ugye a töltési idő sem 20 perc, hanem 5-6 óra. Igaz egy komplett napot kibírt. Műhelygépnek van még félretéve, végszükség esetére
Ha szempont a hordozhatóság, és némi kompromisszum belefér, szerintem az ólomakkunál nincs költséghatékonyabb és megbízhatóbb. 3 ropi egy 7Ah akku, (a kisebbek, pl. az 1.2 Ah, vagy a 3.2Ah még olcsóbb, és akár applikálható is a géphez, csak abból kell legalább kettő) Egy csepptöltő összerakása fillérekből megvan, de egy hozzávaló töltőelektronika készen is nagyon olcsó.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2015
(#) Ge Lee válasza jdani hozzászólására (») Aug 27, 2015 /
 
Nem kell más megoldás, normális akkut kell venni, és megfelelő töltővel (állítható fesz és áram) tölteni. Nekem egy 5000Ft-os kínai (neve nem jut eszembe) akkus fúró-csavarozóm van (2 féle is). Ha láttad volna hogy azok már mit kaptak akkor nem hinnéd el hogy kb. 5 éve mennek gond nélkül. Az eredeti NiCd akkuk megfelelő lion pakkra lettek cserélve.

Gondolom a Samsung amit vettél kis áramú, ezért nem jó. Ebben az alkalmazásban a kapacitást el kell felejteni. Egyrészt nem az a lényeg hanem az áramterhelhetőség, másrészt úgysem igaz amit ráhazudnak. Samsungban pl. elég sokféle akku van, van ami csak 4A-el terhelhető tartósan, meg olyan is ami 20A-el vagy még többel. A gép ami nekem van erőltetve 26A-t is felvesz.
Mielőtt akkut veszel meg kell nézni az adatlapját, hogy mekkora üzemi áramot adnak meg rá, és az alapján kell választani (Sanyo, Panasonic előnyben, de a Sony és a Samsung se rossz). Ha pl. 10A van odaírva akkor azt nem kell megvenni. Nyilván minél combosabb, annál inkább fog ez az árán is tükröződni.
(#) jdani hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Üdv. Lenne egy akus furó, amibe tönkrement a regulátor.
Az IC kikyuladt benne, és a másik gond, hogy szétszedéskor a rosz oldalát vettem le először a dobozkának, így minden az ölembe hullott belőle, és nem tudom mi hova megy.
Mi lehet az az IC?
(#) otvenkilenc hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Én egy számítógép tápegységet használok. Kivan iktatva az áramfigyelés mert indításkor mindig leállított a tápegységet.
(#) Remci válasza otvenkilenc hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy DeWalt DC-213 tipusú akkumulátoros fúróm, aminek tönkrementek az akkujai. Gondoltam megpróbálom hálózatról üzemeltetni. Van egy UPS-ből bontott trafóm, elvileg 400VA-os volt maga a szünetmentes. A trafó 14V Ac-t ad le, ez egyenirányítva, 20000µF-al szűrve elég lehet? A gép üresjáratban ha a műszerem nem hazudott, akkor 14-15A-t vesz fel.Elég lehet a 14v Ac, vagy magasabb feszültségű trafót keressek? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Ja, az kimaradt hogy 18V/3Ah-ás akkujai voltak.
(#) erbe válasza Remci hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Elég lesz. Ügyelj a polaritásra. Véletlen cserénél "véletlenül" elpukkan a vezérlő FET.
(#) pika75 válasza Remci hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Szia.
En is a Te cipodben jarok, csak egy kissebb 18V-os noname gepet szeretnek meghajtani halozatrol. Nekem is van tobb, kulombozo teljesitmenyu UPS-bol kitermelt trafom, de ezek ha jol emlekszem 13V ac-t adnak le (a trafonak a 230V-os leagazasat bekotve). Ezt egyeniranyitva es pufferelve legjobb esetben is 18V-ot kapok, es ez uresjaratban; terheles alatt csokkenni fog, a gep ugy fog mukodni mint a felig lemerult akkuval. Viszont van egy 1200VA-es trafom, ami 24V-ot ad le, ennek kell a szekunderet letekernem, vagy inkabb megcsapolom, ha sikerul 16-17V-nal. Igy mar 21V dc lesz, mint egy teljesen feltoltott akkunal. A 20000µF kicsit sovanyka lesz a te gepednek, tegyel meg egy ekkora kondit neki. Udv.
(#) Remci válasza erbe hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Szia! Nos kipróbáltam és úgy néz ki hogy mégsem elég. Egyenirányítva, szűrve, 18v feletti feszültséget mérek, de ha elindítom a gépet, rögtön leesik 11-12v-ra. És még nem is terheltem. Úgy néz ki hogy komolyabb trafót kell kerítenem.
(#) Remci válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Szia!
Úgy történt minden, ahogy leírtad. Nagyobb trafó kell, mert ez nem bírja.
(#) erdgab válasza Remci hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Szia!
Használj két azonos trafót (ha van),primerek párhuzamosan,szekunderek fázishelyesen sorosan aztán egyenirányítva,stb. Az enyémben kondi sincs és jól használható a gép.
(#) pika75 válasza Remci hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Szia.
Amugy mit hasznalsz egyeniranyitonak? Gondolom 2 utas egyeniranyitast alkalmazol, mert az 1 utasnal kb fele a teljesitmenynek elvesz.
Udv.
(#) Remci válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia!
Sajnos csak egy trafóm van. De a szekundereket nem párhuzamosan kell kötni? Ha sorba kötöm, akkor nagyobb lesz a feszültség, nem?
(#) Remci válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia!
Volt egy 50A-es hidam, azt tettem rá. Bővebben: Link
(#) erdgab válasza Remci hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia!
Azt mondtad 18V a géped,de a használt trafó feszültsége terhelve leesik kb.12V-ra és csak pufferelve van meg a cirka 18V,akkor a szekundereket nem sorba kéne kötni,hogy nőjön a feszültség? Nem kell oda kondi,elég az az 50A gréc,csak legyen meg a feszültség.
(#) Remci válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Szia!
Igazad lehet,de sajnos csak egy ilyen trafóm van. Megpróbálok keríteni egy ugyan ilyet, vagy esetleg egy nagyobb teljesítményűt, olyan 16-17 v-os szekunderrel.
Következő: »»   11 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem