Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   161 / 259
(#) brigi hozzászólása Okt 30, 2016 /
 
Segítséget szeretnék kérni! Indesit idl 55-ös mosogatógép problémában. Tegnap beindítottam és reggel még mindig szivattyúzott, az első led villogott. Szétszereltem, nyomáskapcs ellenőrzés (rendben kattan villamosan átad illetve megszakít). Tisztítás üresen csak a gép, alóla folyik a víz, majd a hab. Nem áll le, a végén rövid sípoló hang és első led villog. Újra indításkor hosszú sípoló hang majd szivattyúzás és első led villog. A kérdésem egyenlőre: van ebben a típusban elárasztás védelem? Ha van hol keressem, esetleg tipp a hiba okára, hibajelzés jelentése?
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
(#) Dino71 válasza gytelek hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Igen azt kellett volna pucolni. Ott érintkezik a koszos vízzel ami tud dugulást okozni. Szerintem nem figyel eltérő szint jelzést mind a kettőnek más a dolga, egymáshoz nem sok.
(#) Dino71 válasza brigi hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Hát ha folyik a gép alól a víz és megy az ürítő szivattyú akkor tuti van benne védelem.
-vagy túltölt mert nem kapcsol a szint érzékelő. Lehet dugulás is.
-vagy folyik a keringető szivattyú. a tengelynél.
- vagy valahol luk van és ott folyik a tálcába a víz.
legvalószínűbb a ker szivattyú.
(#) brigi válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Köszönöm szépen, sajnos már csak holnap lesz rá módom újra szét szedni. Kiszerelem a pultból és a fiammal kiviszem, megtáplálom vízzel-villannyal és kiderülhet hol folyik. Még annyit kérdeznék mit keressek árasztás védelem gyanánt?
(#) Dino71 válasza brigi hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
A gép aljában legalul a tálca aljában egy úszót keress ami egy mikrokapcsolót emelget, de ne azt keresgéld hanem a hiba okát a folyást.
(#) brigi válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Rendben, de ellenőrizném hogy az is hibátlan legyen. Jó éjszakát, holnap referálok ha találok valamit. Tamás
(#) gytelek válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Na kiderült a 30-as hibakód oka, állt a gép aljában a víz. Ha már szét volt szedve a gép kitisztítottam a bal oldali nagy műanyag cuccot is (ami a sótartályhoz csatlakozik és felmegy a gép tetejéig ha jól gondolom a felső forgóhoz), mert mocskos volt belül. Valószínűleg rosszul tettem vissza valahol a szigetelést és az eresztett. Most már rendben van, nem szivárog a víz a gép aljába, viszont az eredeti probléma továbbra is fennáll, azaz mosás közben továbbra is kicsap elöl a víz.

A légsűrítőre visszatérve: elég nagy cucc sok csatlakozóval. Ki kellene szereljen az egészet vagy elég annyi tisztítás, amit a mosótér felől meg tudok csinálni?
(#) botesz válasza gytelek hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Szia!nincs kettérepedve az alsó mosogatókar?akkor is ilyet csinál.
(#) gytelek válasza botesz hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Éppen az egyik élén mintha kettévált/szétnyílt volna a kar alsó és felső része. Pont ma vettem észre. Nem nagy a nyílás, de van rajta plusz rés. Most éppen megy de ha befejezte csinálok majd róla egy képet.
(#) Dino71 válasza gytelek hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Na botesz már meg is válaszolta. Ez sajna hirtelen eszembe se jutott. Addig ne szedd szana-szét míg meg nem nézted a szórókart.
(#) brigi válasza brigi hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Jó estét! Na megtörtént az ideiglenes megtáplálás, a bejövő víz mágnesszelepe és a "labirintus" között lévő cső volt a hibás. A "labirintus" nyakánál csepegett, egyébként kb másfél éve cseréltem. Köszönöm szépen a segítséget!
(#) Tomo attila hozzászólása Nov 1, 2016 /
 
Tisztelt Fórumozók
Siemens 55560/11 Mosogatógépem problémájához kérnék segítséget

A mosogatási program felénél öblíteni kellett volna ,,,e helyett meg állt és beadott egy
nagy F betüt,,a vizet nem szivatta le. Újra indítható de nem szívja le a vizet..Kikötöttem
lebontottam az oldalait ,és azon gondolkodom merre tovább,Dugulás ? Szivattyú?
Kérem aki tud segítsen az elindulásban,,,,,,,,,,,
(#) botesz válasza Tomo attila hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Nullázd a programot.Új program választásnál először ürítenie kell.Ha nem akkor lehet hogy van valami a szivattyúban vagy le vannak dugulva a csövek esetleg a lefolyó.
(#) Tomo attila válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Nos új programmal próbáltam indítani nem ürít viszont elindul a program kiírja a várható
időt amire végez ,fél időnél megáll gondolkodik és ismét beadja az F betüt,,,,benne maradt a lugos víz ismét és nem indul,,Kedves botesz kezdjem a szivattyúval? Typ SE 55560/11
(#) botesz válasza Tomo attila hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Igen.Merd ki a vizet és a szűrő alatt van egy fedél.Azt levéve hozzáférsz a szivattyú lapátjához.
(#) Tomo attila válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Nos levettem nehezen de átfordítottam a lapátot,de nem ürit ,,,vár egy kicsit és indítja a mosást fúvókákbol folyik a víz hallom a motort de nem ürít,,,,,,Szét kell szedjem ahhoz hogy a szivattyút kimérjem hogy dolgozik-e
(#) botesz válasza Tomo attila hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Nem megforgatni kell hanem megnézni hogy nincsen e alatta egy üvegdarab vagy hasonló.Hogyha a szivattyú megy azt hallod.Ha nullázod akkor csak zúg vagy megy is?
(#) Tomo attila válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
az a baj hogy nullázni nem tudom csak a programokat tudom váltogatni,ugy tünik csak bug
(#) botesz válasza Tomo attila hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Már miért is nem?a 70 fokos és az55 fokos(középső) gombot kell egyszerre lenyomni.
(#) Tomo attila válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Meg próbáltam semmi,kihúzom leállítom és onnan megy tovább ahol abba hagyta,,lenyomtam a két gombot semmi
(#) botesz válasza Tomo attila hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Pedig ha nem tudod nullázni akkor veled van a probléma.Hogyha eggyel arébb próbálod meg? 65+másik55? Ez a variáció jöhet szóba.
(#) zzub hozzászólása Nov 1, 2016 /
 
Sziasztok,
Van egy Candy CDF 625 A mosogatogepunk. 2007 ota van meg es sajnos mar 2 eve hibasan mukodik. Amikor szervizeltetni akartam, nem talaltam embert aki foglalkozott volna vele.
Mindegyik program megszakad, mielott a vegere er. Ilyenkor a gepben benne marad a viz es egy oblito programot kell inditani, hogy kiuritse. Egyszer megmertem, hogy ha egy 45 fokos programot inditottam el akkor nagyjabol 2 ora 50 perc utan szakadt felbe. Sokaig igy hasznaltuk, vegul most vettunk helyette egy Whirlpoolt. A Candyre nincs mar szuksegunk, ha valakinek kell, ingyen elviheti. Szerintem hetvegi hazba meg jo, de nekunk nincs olyanunk Az is lehet, hogy javithato vagy alkatresznek felhasznalhato. A 14. keruletben lakunk.
(#) botesz válasza zzub hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Szerintem meg ha a panelon a táp kondit kicseréled működni fog.Sajnos túl messze vagy különben érdekelne.
(#) Tomo attila válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Kedves Ifjú barátom,,Nullázás sikerült de sajnos nem tolja le a vizet ,kezdődik a bontás ,,feltoltam a kis piros műanyag pálcát direktbe de úgysem ,,,félek a szivattyú megadta magát,,nullázás után csak búg mikor indítok,aztán minden kezdődik elöről,körbe és körbe forgatja a vizet,,,,,,
(#) botesz válasza Tomo attila hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Akkor a csöveket nézd át illetve hogy nincsen e valami a szivattyúházban.Ha nincs és úgyse jó akkor a szivattyút szedd ki és adj neki direktbe 230 at. lehet hogy akkor éppen el fog indulni de én már jártam úgy 3 indításból 2x csak zúgott.Valószínűleg ki van kopva/El van zsírosodva.Csere.
kb 7-8 ezer az új.
(#) gytelek válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
Próbáltam szilikonnal megragasztani a szórófejet, de az nem tartott, úgyhogy nem tudtam ellenőrizni hogy jobb lett-e a helyzet. Most olyan műanyag szorító pántot tettem rá - persze fogok új kart rendelni, de addig is. Viszont megint leállt 30-as hibakóddal és megint állt az aljában a víz. Úgy látszik nem az volt az oka, amit gondoltam. Kimertem és újraindítottam és sajna kiderült, hogy a leersztő csövet a sok ki/be huzigálással sikerült kilyukasztani. Úgyhogy azt is kell rendeljek. Csak hogy csőstől jöjjön a baj amikor a végére ért a félbeszakított program a szárítási idő alatt iszonyatos kattogás hallatszott a gép tetején levő műanyagba zárt fém dobozkából és mikor a végére és kinyitottam a gépet sajnos minden hideg és vizes volt. Nem tudom mi az oka, eddig ilyesmi nem volt, de már kezd a hócipőm tele lenni. Teszek még egy próbát, hátha nem szakad félbe a program akkor szárít rendesen.
(#) Dino71 válasza gytelek hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
Amíg nem jó ne vegyél új szórókart. Szilikon FBS el próbáld ragasztani, és azzal a műanyag gyorskötőzővel erősítsed össze. (Bár én elvinném egy műanyag hegesztőhöz) Várd meg a teljes száradást! Igen a kifolyó csőre vigyázni kell. Velem is előszokott fordulni,hogy eltöröm
"gép tetején levő műanyagba zárt fém dobozkából " na ezt nem tudom mi lehet.
Gyanítom elfojt a víz és azért kapcsolt le a fűtés a szárításnál.
(#) botesz válasza gytelek hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
Ez összetett hiba lesz.A tetején a fekete valami az a szárító ventillátor.Szedd szét lehet hogy szétugrottak benne a fogaskerekek vagy letörtek.Hogy a program végén hideg ez általában attól van hogy ennél kimelegszik a fűtésrelé lába és nincs kontakt. Valamint ami még gyakori hogy a főmotoron lévő tachó melegen megszakad ami szintén hideg mosogatóvizet eredményez.Az i30 belső folyást jelent ez többnyire a labirintus oldalon egy dugulás okozza.
(#) stevepapa válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
Csak hegeszteni lehet. Az összes általam ismert ragasztó csődöt mondott, két perc után szétnyílott. Mivel hegesztő nem volt a környéken rézdróttal összevarrtam
(#) Dino71 válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
Igen ezért írtam a hegesztést
Következő: »»   161 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem