Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Szia!
Köszönöm, meg próbálom 1KΩ-al először, meg lássuk hogy viselkedik ezzel az értékkel a kapcsolás.
Köszönöm Gafly! fontolóra veszem az ötleted!
Szia!
Ez is egy nagyon jó megoldás lenne hogy bimetállal oldjam meg a ventillátor vezérlést. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2025
Jogos az észrevétel, nem vagyok nyelvész
![]() A fórumot viszont elektroikai tapasztalatmegosztásra használom. Ha abban tudsz segiteni, örülök neki.
Amiben tudok, segítek. Mint a küldött linkkel. Szakmai szövegben akár egyetlen betű eltérés is gondot okozhat.
Széles sztereoSziasztok!Gyermekkoromban építettem egy áramkört aminek a ha jól emlékszem az volt a neve hogy Széles sztereo, müveleti erösitö volt benne és nagyon jól müködött, tetszett a hangja, , probáltam itt megtalálni de nem akadtam rá, tudtok esetleg segíteni? A jobb csatornábol kivonta a bal csatorna hangjait és forditva, egy pot méterrel lehetett szabályozni. Köszönöm a segítségeteket és a türelmeteket!
Szia!
Enyi nyomógomboz már minek az elektronikai bonyolítás? Hamár lemondtál az up/down funkcióról akkor sima kapcsolókkal megoldhatod...
Akár egy forgó vagy toló kapcsoló is elég lenne de így sokkal elegánsabb
![]() Nem mondott le az up-down funkciókról csak mellérendelt még egy reset gombot is . A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2026
Szia! A Fészbukk-on van HTSz csoport. Hasonló ügyben én is kaptam ott segítséget. Nem kapkodják el, de előbb-utóbb lesz válasz.
![]() ui.: a tördelés külön sorba írta az "utóbb"-ot. Úgy néz ki, mintha egybe lenne írva az "előbb"-el. A helyes írásmód: előbb kötőjel utóbb. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2026
Beíráskor és megjelenés után nem feltétlenül látszik egyformán a szöveg... Nálam pl. már a "de" is a következő sorban van.
Mindenkinél másképpen jelenik meg....
Szia! Volt már itt minden féle megoldás, itt egy full relés 2 nyomógombbal
Már készen van a pices verzió , a kimitépítettben kép is van róla
Hát igen .... Valamikor láttam futófényt csak relékkel na azon elgondolkoztam egy kicsit ...
Megnéztem a "kész" verziót, és nem értem minek bele még egy ventilátor vezérlő áramkör is, ha van benne pic. Azzal akár pwm-el lehetett volna vezérelni fokozatmentesen.. De lehet hogy benéztem valamit
8 lábú pic van benne , az a pár pin éppen elég a gombkezelésre és a relék kapcsolására .
Már javasoltam a nagyobb pic + lcd kijelző használatát de ez volt kéznél evvel készült .. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2026
2 táp, 1 az összes gomb adc-n, 3 relé, 1 szenzor 1, 1 pwm
Igen úgy is lehetett volna de a ventillátor utólag került a képbe ....
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2026
Villanybojler KI/BE kapcsolása PIC-elSziasztok!Szükségem lenne egy kapcsolásra ami egy villanybojlert kapcsol KI, és BE egy relével. A kapcsolást lehetőleg egy PIC mikrokontrollerrel szeretném meg oldani, az időt egy 2X16 karakteres LCD kijelzőn (HD44780 kompatibilis) szeretném meg jeleniteni (ilyenem van raktáron). Az időt ugy szeretném be álittani hogy 16:00-kor kapcsoljon be a villanybojler, és 21:00 kapcsoljon ki, és ezt a ciklust ismételje meg minden nap, de ha ugy van akkor ezt az időt tudjam át állitani más időpontokra is. A neten leltem egy kapcsolást ITT ami lehet meg is felelne nekem..., csak ki szeretném kérni a véleményeteket hogy ez be állitható e úgy ahogy én akarom?. Ami még meg fordult a fejemben az az hogy nincs szüksége ennek a kapcsolásnak egy RTC (DS3231) valósidejű órára, ha el vennék az áramot akkor ne felejtse el az időt?.
Minden áron épiteni szeretnél , ha csak a kihivás vezérel akkor megértem !
Viszont a funkció ellátását egy heti időkapcsoló tökéletesen kiszolgálja , az alig kerül egy pár ezresbe .
Kb 10éve bővitettem a lakás vezetékhálózatát akkor lett egy bojler vezérlés beépitve a képen ott látható heti időkapcsoló plusz egy sima időkapcsoló amivel azonnal lehet "időt kérni"
Ez megy nálam igaz már két éve direktben megy napelemről , hálózatról télen ha szügség van rá!
Segítek , építhetsz egy heti időkapcsolót , pic16f628 -kijelző-relé és 3 gomb az anyagszükséglet (ja és vagy 3231 es rtc vagy egy memória akku .) Viszont van két cikk is itt azokat is átolvashatod
A hozzászólás módosítva: 8:47
Szia kaqkk
Közben át gondoltam a dolgot amit beszéltünk privátban, és vásároltam egy ILYET ezt szépen bele lehet szerelni egy kapcsoló szekrénybe, mellé meg kap egy áram védő kapcsolót.
Nagyon szépen meg vannak nállad csinálva a kapcsoló szekrények, tetszik!
Amit be karikáztam a képen az lenne az idő kapcsoló?
Igen ez már cserélve lett eredetileg nem ez volt ezt már úgy kellett befaragni, / ilyen volt ez lett /
Ezt lehet egy myomógombbal inditani . Jobb oldalon lévő digitális termosztátnál van az a pici gomb. A hozzászólás módosítva: 9:10
|
Bejelentkezés
Hirdetés |