Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Akkor neked valószínű ez a kapcsolásod van.
De egyébként én betenném az 1K ellenállást. Sok esetben nem bonyolítják a kapcsolást a 3-as és a 4 pin közé kötött ellenállásokkal, kondival. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2026
Szia !
Ne aggódj, egy bojler ritkán ürül ki magától (csak ha lyukas, vagy rossz a visszacsapó szelep)! Ha vízszünet van a visszacsapó szelep a bojlerben tartja vizet. A melegvíz csapon sem tudod leereszteni mivel a kifolyócső vége a bojler felső részén van. Tehát vízszünet esetén is tele van a bojler. ErősitőSziasztok!Keresem Jedia JPA 240DP service manualt. Nekem nem talál. VentilátorSziasztok!Szeretnék csinálni egy ventilátor fordulat szabályzót ami a hőmérséklet emelkedésével egyre gyorsaban forog. Ezek az alkatrészek adotak. SL431 D2092 495 ohm os termisztor amit ha melegitek csökken az ellenálása. köszönöm
Hello!
Kicsit kevés az adat.. Milyen a ventilátor (feszültség, áram és áram nem). Hőfoktartomány? Termisztor típusa, vagy ellenállás értéke, a min és max fokozaton.
24V pc tipusu 8080 venti 0,15A
20-50 Cfok termisztor tipusát nem tudom 495 ohm et mértem rajta most
Edig tudtam megrajzolni mert sajnos nincs tovább
Megpróbáltam a kiválasztott alkatrészekkel leszimulálni. Valami ilyesmit kell/lehet összehozni.
De 500 Ohm-os NTC-t nem találtam, egy 470 Ohm-os+R2-vel próbáltam helyettesíteni. Elvileg az R1 határozza meg az alsó hőfok küszöböt, a P2 a meredekséget. A ventit, egy 160 Ohm-al és egy Voltmérővel helyettesítettem. A TL431 2,5V-os referenciája miatt, az NTC-n fog áram folyni, ami melegíteni fogja (túl alacsony ellenállású a feszültséghez képest). Azt nem tudom megmondani, hogy mennyire fogja módosítani a karakterisztikát. Meg az sem mindegy milyen hőleadó felületre, vagy a levegőbe lesz-e szerelve. Meg hát az ellenállását sem 25 fokon mérted, amire értékét megadják, mert melegebb van. A ventilátor is vagy 8V-nál fog megindulni. Tehát elég sok a bizonytalanság. Néhány alkatrésszel, nem lehet korrekt és nagy tartományban állítható áramkört készíteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |