Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   15 / 79
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Dec 21, 2011
Sajnállak ha nem hallod mert lemaradsz egy csomó jó dologról
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Dec 21, 2011
Igen a hangváltóban lévő kondik meg egyenesen hallhatóak ott akkor hogy van ez ? Nem konkrétan tőled kérdem csak úgy általánosan hogy ezt a képet betetted ! Ezzel én is befejezem ezt a kábeli zürzavart nekem úgy is tök mindegy mert a 100 éves Orion HS280 -on nem hallok semmit sem ezekből a dolgokból.
(#) szamóca válasza rolitechno hozzászólására (») Dec 21, 2011
Már nem maradok le. Hidd el eleget hallottam már ezidáig.
Ha te is annyi cuccot meghallgatsz mint én, az elmúlt évek folyamán, akkor majd rájössz az igazságra.
Addig meg béke veled.

Ezt még beírom mert friss az élmény.
Vasárnap a főnökömmel elmenetük vásárolni egy ilyen hányendeshez, mert eladta a Dali-jait, és vett egy CAV A12-es hibridet, amit szeretett volna már hallgatni valamin. Ki volt rakva jó pár hangsugárzó amik igen szépek (némelyik asszonycsábító zongoralakkos gyönyörű kidolgozással) voltak. Beültünk hallgatózni, és kiderült hogy a legszebb, legnagyobb, és ribbon magas hangszóróval szerelt szól a legrosszabbul. Innen azonban teljesen más volt a véleményünk a fennmaradókról. Mindegy Ő megvette azt amelyik neki tetszett. És a lényeg, hogy vett hozzá egy csodakábelt, pedig nem hisz benne, és ő sem hallja a különbséget meg én sem, de olyan szép, meg vastag, meg profin néz ki, hogy ez a két, két és fél méteres darab megért neki 32ezret. No így működik ez az iparág.
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Dec 21, 2011
Amiket itthon kiszedek a tv-kből vagy veszek újat teljesen mindegy mert nem kell éveknek eltelnie ahhoz hogy belássam semmi különbség. Ha most van különbség mivel hallom nem vagyok hülye meg süket sem szerencsére, akkor 70 év múlva már lehet nem hallok majd meg egy petárdát se!
Na jóéjt
(#) Norberto válasza rolitechno hozzászólására (») Dec 21, 2011
Szerintem örülj annak, ha hallasz különbséget. Az azt jelenti, hogy van füled és működik is. Ahhoz kívánok sok kitartást a jövőben, hogy találhasd meg a pontos okát, miért is szól másképp az egyik, mint a másik!
(#) rolitechno válasza Norberto hozzászólására (») Dec 21, 2011
OK
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 22, 2011
Sziasztok!
Írtam pár napja ezzel a kondi cserével kapcsolatban én is, arra a HSZ-re válaszoltam most. Sokat gondolkoztam, hogy hogy a frászkarikába találtam ki egész pontosan 12 alkalommal, hogy a 3db raklapnyi alkatrészből értékre kiválogatott (5%on belül volt) 22nF-es csatolóból (remix c242, mallory, olajpapír) épp melyik van benn egy pozícióban. Csak egyetlen egy helyen néztük csak poénból. Próba, stdby le, átforraszt, penget, megmond ez volt a sorrend.Gondolkoztam, lehet a körülményekkel van itt a baj. Ugye mi gitárerősítőket építünk, a hangszerből jövő hang nem konzerv ráadásul a gitár olyan tartományban szól ahol a fülünk érzékeny (pláne a torzított, márpedig mi úgy próbáltuk) és a hangláda össz érzékenysége is jócskán 100dbWm felett volt, plussz a zenészeknek jobb az "audionális memóriája" és itt nem hallásról mint olyanról van szó... Nem tudom..csak próbálok rájönni, mert 12 alkalommal nem lehetett szerencsém, olyat is csináltak, hogy nem is cseréltek, próbáltak "átverni" :integet2:
(#) Ge Lee válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 22, 2011
Idézet:
„Gondolkoztam, lehet a körülményekkel van itt a baj.”

Pontosan. Apró különbségeket felfedezni csak úgy lehet ha van mihez viszonyítani! Ha nekem valaki azt mondja hogy a hallgatott végfokban kicserél egy kondit, majd újra bekapcsolja és óriási különbséget hall, az hazudik. - Ha kimegyek délelőtt és fúj a szél, majd délután ismét kimegyek és még mindig fúj vajon meg tudom mondani hogy ugyanúgy, vagy egy picit jobban vagy kevésbé? Szinte biztos hogy nem. Ha viszont menet közben nő vagy csökken az erőssége azt azonnal észreveszem.

Tehát ha egy két áramkörös relén keresztül kötöm a hangszóróra a két végfok kimenetét, szkóppal beállítom mind a 4 csatorna jelét teljesen egyformára és ugyanazt a forrást kötöm mindkét végfokra (vagyis azonos feltételeket biztosítok), máris hallom az átkapcsolás pillanatában a különbséget, ha van. Ami nem eget verő, de szinte mindig van.
(#) rolitechno válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 22, 2011
Sajnos vannak sokan olyanok is mint én, hogy a legminimálisabb változás is bosszant. Hát ha még drasztikus a különbség

Természetesen nem kell mindenkinek ilyen mániásnak lenni...
(#) ata843 hozzászólása Jan 27, 2012
Sziasztok!

Már írtam az egyik topikba ezt a kérdést, de döglöttnek látszik, ezért teszem fel itt is...

Egy olyan megoldást keresek, hogy lehetőleg egy kábelen juttassak el analóg 5.1-es jelet kb. 5 méter távolságra egy aktív hangszóró erősítőjéhez. Eddig ilyenek merültek fel bennem, hogy UTP, SCART, HDMI kábelek jack dugókkal szerelve (a számítógép is és az aktív hangfal erősítője is jack dugóval csatlakozik). Sajnos nem tudom, hogy ezek a kábelek átviszik-e a számítógép által közölt jeleket rendesen, viszonylag kevés veszteséggel. Ezek közül melyik jó? Esetleg mit javasolnátok helyette?

Előre is köszönöm!
Attila
(#) Rober_4 válasza ata843 hozzászólására (») Jan 31, 2012
Szerintem, ha kellő érszám megvan, illetve megfelelően megtervezed az árnyékolást akkor bármelyik megfelel. Az UTP-nél úgy tudom csavart érpárra kell átgondolni, a többi viszonylag egyszerűbb lehet.
Egy problémát látok: A jack dugókhoz ügyesen ki kell hozni a jelet, és ott is elvileg szükséges az árnyékolás.
Szerintem a scart kábel pont erre való, sőt ehhez rengeteg fajta átalakítót tudsz venni. Viszont minden toldás jelveszteség, amit elsősorban akkor veszel majd észre ha valami miatt földhurok kerül a rendszerbe. stb
(#) Action2K válasza ata843 hozzászólására (») Feb 5, 2012
Szia! UTP (FTP), HDMI kilőve. Scart-ot csak akkor, ha van 5m-es elpazarolnivalód. Erre legideálisabb: Bővebben: Link Igaz, nem csoportkábel, de 20cm-enként fekete szigszalaggal összefogható.
(#) forma3 hozzászólása Feb 5, 2012
Sziasztok!

Stereo mikrofonkábel megfelel vonalszintű line jelek továbbítására jó minőségben? Vagy 2 mono mikrofonkábel RCA-RCA dugónak?
Képen a stereo mikikábel:

Kép0398.jpg
    
(#) reloop válasza forma3 hozzászólására (») Feb 5, 2012
Szia! Az nem sztereó mikrofonkábel, hanem a szimmetrikus jeltovábbítás miatt rendelkezik két érrel. Természetesen jó vonali szintű jelekhez is.
(#) satlokk válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2012
Szia!
Ez pontosan így igaz.
(#) Action2K válasza forma3 hozzászólására (») Feb 6, 2012
Szia! Sztereó jelhez, hosszú kábelnél nagy lesz az áthallás. Oda erenként árnyékolt kell. Nagy távolságra a legjobb, ez a kábel szimmetrikusan hajtva, de akkor csatornánként kell egy ilyen.
(#) ata843 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 6, 2012
Köszi az ötletet. Közben találtam egy ilyet: 6 eres erenként árnyékolt kábel. Erről mi a véleményetek? Ha jól néztem, a klasszikus sztereo átjátszó kábeleknél 10×0,1 kábel van erenként, ebben meg 7×0,12
(#) Action2K válasza ata843 hozzászólására (») Feb 6, 2012
Ezt Neked találták ki! Bár a végek esztétikus kialakítása Rajtad múlik.
(#) frici90 hozzászólása Márc 30, 2012
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Van egy Sony STR-LV500 erősítőm, és gyárilag adtak hozzá egy aktív mély ládát (Sony sa-wms335) és olyan gondom lenne hogy ha be van dugva az rca kábel mindkettőbe akkor búg (gerjed). De azt tudni kell hogy kb 10m hosszú kábellal van összekötve. Azt mondták az a baj hogy max 5méterig ajánlatos összekötni mert utána már nem ér semmit az árnyékolás. tudna valaki erre a hibára valamit javasolni? Nehezen hiszem el hogy 10m-es kábelt nem tudnak leárnyékolni rendesen. Igazából nekem egy mono RCA kábel kellene hozzá. Valaki tudna olyan kábelt mondani pontos típussal ami megoldhatná a gondomat. Előre is köszi a választ. szép napot.
(#) szamóca hozzászólása Ápr 4, 2012
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 4, 2012
Az egyik véglet, amikor valaki azt állítja hogy nincs hallható különbség két kondi között. Ez pedig már a másik véglet. A valóság meg (ahogy az lenni szokott) félúton van. Egyik tábort sem ítélem el, csak sajnálom.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2012
Jujjj! És ezt a szuper hangú konnektort bekötik a lakótelepi 40 éves falra ragasztott kéteres alumínium kábelbe. Már csak az következik, hogy cseréljük le a paksi erőművet, mert az behozza a sugárzást a HIFI -be.
(#) dB_Thunder válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 4, 2012
És hallani fogja a különbséget, miközben a szomszédja klopfolja a rántotthúsnak valót
(#) szamóca válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 4, 2012
Nekem azt mondta az egyik szuperfül gyártó, hogy ezt nem így kell felfogni. Sőt mosolyogva, ironikusan megjegyezte, nincs is értelme ezeknek. Aztán bemutatta a brummos rendszerét, és értetlenkedésemre az volt a válasz " nem a brummot kell hallgatni!"
Lehet veszel egy belevaló dugót, másik véget, csodakanócokkal összekötöd a ketyeréket, és kiszűri a klopfolás hangját.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 4, 2012
Ezért vagyok mérges én is.
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 4, 2012
Ha nagyon akarod, kinyittatom egy kis időre
(#) ngyzoli válasza szamóca hozzászólására (») Máj 18, 2012
Na neee... Audiofil konnektor,potom 38ezerért?? Még jó,hogy lehet kapni!!! távolról sem vagyok szkeptikus,és a környékben nem ismerek élő"embert,aki megszállottabb hifi-s lenne tőlem,de ez már nekem is To much. És mi lesz a következő lépés?? Mondjuk,ki kell cserélni a villanykarókat az utcában,mert bizonyítást nyert,ha borovifenyő,vagy netán rózsafából faragott oszlop tartja a vezetéket,akkor szebben fog szólni a szobában a zene?? Ugyan...
Heves hitvitává fajult a topic,pedig csak annyi kellene,h mindenki megtalálja a saját "hallásküszöbét",s az afeletti változtatásokat nem kell alkalmazni.Ilyen egyszerű.Nem tartom kizártnak,h meg lehet hallani akár egyetlen alkatrész cseréjét is,de itt az én hallásküszöböm is rég véget ért.
(#) Norberto válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 18, 2012
Idézet:
„Heves hitvitává fajult a topic”


Ááá, azért azt nem mondanám. Én inkább erőteljes iróniát érzek itt jópár ember irományában. Hozzáteszem, joggal, hiszen a szóban forgó abszurdumok már a dolgok netovábbjai, egy épeszű ember szemében.

Magyarul és röviden = ilyeneket csak a nemnormális elvakultak vesznek / hisznek el
(#) szamóca válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 18, 2012
MUNDORF M Cap Supreme Ezüst/Arany/Olaj High-End kondenzátorból egy 1µF os pl. 18ezer forint. És ne hidd hogy ez a véglet.
Ha ugyanezt Jensen ezüstfóliába kéred, 336000Ft kérnek érte! És van piaca ezeknek a termékeknek.
(#) ngyzoli válasza Norberto hozzászólására (») Máj 23, 2012
Egy időben én is kísérleteztem különböző kábelekkel,de mivel a hatás épp-hogy-csak észlelhető mértékű volt,ezért felhagytam a további próbálkozásokkal.A legtöbb (átlagos) berendezésben nem jön ki,ill alig észrevehető a változás.Ezzel nem azt állítom,hogy nem létezik.De az erre szánt pénzt már inkább a komponensek cseréjére fordítanám.
Következő: »»   15 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem