Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   257 / 570
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Nem akarták még lezárni? Ugyanis folyamatos üzemű gázkészüléket nem lehet belekötni csak vízmelegítőt. Kivéve ha van a kémény tetején elszívó ventilátor reteszelve a készülékeket, ha leállna...
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) atideath hozzászólása Nov 4, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Biasi M90B 24A kombicirkóm. 3-4 napja csinálja a következő hibát. Begyújt a kazán megy 2-3 percig majd kialszik a láng és elkezd rajta villogni a piros lámpa a zöld-el együtt. Időről időre újra és újra bekapcsol pár percig és utána megint ugyanez. A lakást most kb 20 fokon bírja tartani de a melegvizet is ez szolgáltatja és elég nehézkes az utánpótlás nélküle. Valakinek valami tipp? A vezérlőpanelon tavaly már cseréltem egy magas feszültségű kondenzátort ami megoldotta a problémát, most újra kicseréltem, az összes kondit átnéztem nincs egyiknek se baja a probléma nem oldódott meg. Gondoltam kicserélem a reléket is mert még arra gyanakodtam, de ez se oldotta meg a gondot. Valakinek valami tippje? Sürgős lenne a megoldás! Előre is köszönöm ha valaki érdemben tud segíteni!

Ha megnyitom a csapot akkor utána a hibakód szerint: "Vízhiány a fűtőkörben"
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Mindenképp keringési hiba van, nem kapnak elég vizet a radiátorok, lassú a keringés. Lehet rendszer beszabályzás (esetleg soros), lehet szivattyú, vagy dugulás..
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) banditosz001 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Erről nem tudok, 1 éve lakom itt és nem az enyém a lakás de volt kéményseprő is aki szerint tökéletes a kémény huzata és az ablakok sincsenek cserélve(igen jó kis huzata van télen) meg van szén-monoxid érzékelő is
Értem én hogy nem ok de lehetőleg ne ijessz már halálra ha lehet
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
A kéményes tudja vajon, hogy gyűjtő? Nem áll szándékomban megijeszteni, csak dobtam egy hátast, amikor elolvastam....
(#) banditosz001 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Én se hittem el, meg senki se még eddig de ezt a társasházat a legolcsóbban építették anno, pl mindegyik házba más kazán került pedig elvileg új egyforma kellett volna legyen mind..én már ezzel nem foglalkozom de szerencsére nem ez az enyém viszont most itt kell laknom szóval inkább a fűtési problémát lenne jó valahogy megoldani valahogy
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Ahhoz otthon kéne lenned és infókat szolgáltatni, mert így kb annyi, mint ha azt mondanád az autószerelőnek, hogy megált a kocsi és ott hagytad a rakparton, de mondja már meg mi a baja, hogy holnap elhozhasd.
(#) banditosz001 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
ok. akkor majd akkor. de ha eszedbe jut vmi közben akkor kérdezz és válaszolok csak képet nem tudok most küldeni.
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Leírtam, mik lehetnek, de ezeket le kéne szűkíteni, az meg látatlanban csak úgy lehet, ha ott vagy, csinálod amit írok(írunk) és utána Te írod, hogy mit tapasztalsz...
(#) HZsolesz hozzászólása Nov 4, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítsetek légyszi, ha tudtok. Egy Immergas Eolostar kombim van. Időnként elmegy belőle a nyomás. Ilyenkor ha rátöltök, előfordul, hogy hiába zárom el a csapot, folyamatosan tölt rá, amíg a szelep el nem kezd csepegni. Hívtam hozzá szerelőt aki kicserélte a tömítést, de azóta is ez a szitu. Szétszedtem és kiderült, hogy egy jóval kisebb tömítést tett bele, ezért a tömítés lazításkor keresztbefordult, ezért nem zárt rendesen. Ha sokat szórakozok vele (bemenő ágat elzárom, feltöltőt teljesen kitekerem majd vissza) akkor tízből hétszer elzár rendesen, de pár hét-hónap múlva leesik a nyomás ês kezdődik minden elölről. Ez azért mégsem normális, mert nem merem nyitvahagyni a bemenő ágat ha eljövök otthonról.
Hol tudnék olyan méretü tömítést venni' ami tuti oda való? Mert üzletben én is csak olyat találtam amit a szerelő is beletett(mellesleg ő 10000 ért)...
Rátettem ugyan kettőt egyszerre, de így sem az igazi.

Előre is köszönök minden támogató bejegyzést!

Zsolt
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) JZoli válasza HZsolesz hozzászólására (») Nov 5, 2014 / 1
 
Tömítés ehhez nem nagyon lesz, mert az egy speciális ebbe a csapba gyártott műanyag tömítő. Viszont pár ezerért be lehet szerezni a komplett töltőcsap "felső" tekerőrészét. Az Immergasnál ezt akár Te is be tudod szerezni. Általában ezt szokás, így kompletten cserélni. Nem tudom, hogy az a szerelő miért nem ezt cserélte.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) ludus hozzászólása Nov 5, 2014 /
 
Chaffoteaux Nectra kazához értőtől kérdezném: a vezérlésen van két kapcsoló, mindkettő a keringetést kapcsolja magas vagy alacsony fordulatra, a másik pedig a keringetést kapcsolja. Melyik a normál beállítás?
(#) frázis válasza zoszka hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Igen, köszönöm, mind kettőt meg ismertem. Kimértem, szinte ugyan az volt, így linkre fizettem 12 rugót, ráadásul a régit a csávó, (hisz megmondtam, hogy jó), "véletlenül el is vitte. Spongyát rá, csak kicsit rosszul esett. Nagy pénzért semmiért, nem semmi, pláne, ha ismerős! Tanultam.
(#) Reginas hozzászólása Nov 5, 2014 /
 
Kedves Fórumozók, hozzáértők!

Remélem tudtok nekem (egy teljesen laikusnak) segíteni egy kombicirkó problémával kapcsolatban.
A gépre Thema Classic f 24 e2 van írva mint típus, a következő linken található leírásban ismertem rá:http://www.saunierduval.hu/stepone/data/downloads_sd/86/00/00/themaclassic24kezhu2005.pdf

Eddig gond nélkül üzemelt, majd ma reggel tusolás után elkezdett folyni belőle a víz, de nem azon a műanyag borítású csövön ahol le lehet ereszteni a vizet, hanem egy "szabad" befedetlen csőből, a kazán alján. Akkor villogott a nyomásjelző is a készüléken, már 1-2 napja 0,8-on volt a nyomás, így a leeresztővel engedtünk le kb fél-1 l vizet, és a nyomáskiegyenlítővel beállítottuk a nyomást 1,1-re. A folyás abbamaradt, a készüléket magára hagytuk. Most este 1-en van a nyomás, nem változik, csak ha hozzányúlunk a szelephez, viszont abból a "szabadon álló" csőből csöpög a víz azóta is. Egyenletesen, és folyamatosan, mindegy hogy a fűtést ki vagy bekapcsolom.

Kérdésem, hogy miért csöpög a víz, mi itthon el tudjuk ezt zárni, vagy szerelőt kell hívnunk?
Hozzá tartozik, hogy 2 alkalommal az elmúlt egy hétben "dübörögtek a csövek", amiből azt gondoltuk levegő van a rendszerben, de a radiátorokat légtelenítettük ahol tudtuk és nem volt bennük levegő. A háztól nem messze pedig vízszerelési munkák folynak SOS így késő este is, és ez okozhatta a "dübörgést", tehát nem biztos hogy összefügg a csöpögéssel.

Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv!

Regina
(#) HZsolesz válasza JZoli hozzászólására (») Nov 5, 2014 / 1
 
Köszönöm a tanácsot! Éjjel egy 5mm-es szilikonlapból egy rotring ceruza kupakjával kiütöttem egykarikát, majd ezt egy 2mm -es fúróval átfúrtam, és be Mc Giver -kedtem a helyére és láss csodát, tökéletesen elzárt a szelep.
Azért mindenképen rendelek egy komplettet, ahogy javasoltad.
A szerelőre visszatérve, azért is hívtam ki, mert olykor a használati víz nem kapcsolt be, annyira el volt vízkövesedve és szerintem ő erre a problémára készült. Aztán mikor ezt is megnézte kieshetett belőle a szétszakadt tömítés, úgyhogy muszáj volt gyorsan megoldani.
A használati melegvízre azt mondta, hogy a teljes fűtő egységet cserélni kell ami minimum 80 000,- úgyhogy ezen a ponton elköszöntünk egymástól. Elmentem a Tescoba, vettem egy flakon kávéfőzőhöz és vízforralóhoz való vízkőoldót, az orrszívó porszívó szilikoncsövéből csináltam egy betöltőt, egy colás palackból pedig egy gyűjtő tartályt és átpasszíroztam a rendszeren.
Azóta úgy jön a melegvíz, mint új korában. 735,- Ft -ért...
Pedig szívesebben fizettem volna Neki, ha értelmes összeget mond.

Mégegyszer köszi a segítséget.
(#) Epic hozzászólása Nov 6, 2014 /
 
Kedves Szakertok! Laikuskent kerdesem lenne: Junkers Eurostar kemenyes kombi kazanunk remekul fut de a melegviz (a futestol fuggetlenul, nyaron is) nem egyenletes homersekletu. Bekapcsol, felmelegszik de aztan tul forro lesz es kikapcsol. Majd kis szunet utan, mikor a viz mar hideg, kezdi elolrol. Mindezt ugy, hogy csapot nem tekergetjuk kozben. A nyomas ertek nomalis tartomanyban van. Szerelot is hivtunk, hibat nem talalt, kipucolta de sok minden nem valtozott. Tanacstalanok vagyunk, segitseguket elore is koszonom!
(#) bbalazs_ válasza Epic hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Szerintem rossz a termikus kontaktus a hoerzekelo es a meleg cso kozott.
(#) VIM válasza Epic hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Szia! Az ITT található leírásban is turbinakerekes a "vízáram kapcsolója". A lapátkerekek lehetnek vízkövesek és lelassul az áramlás közben, téves értékeket továbbítva a kazánvezérlőnek. Így nincs összhangban az áramlás a modulációval és a hőfokkal.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Az Eurostar 4 nem veszi figyelembe az átáramló víz mennyiségét, mivel a heatronic 2-es vezérlése még nem tudja. Csak jelet kap ha vízelvét van. Kizárólag vízhőfokra modulál....
(#) zoszka válasza Epic hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Az égő alatt bal középtájt van egy ferde 20 cm-es csőszakasz és azon egy érzékelő NTC. Ott szokott gond lenni a hőátvezetéssel.
Vagy dugult, koszos a kazánhőcserélő és ezért a kazánérzékelő NTC állitja le a kazánt, jobb oldalt fent a hőcserélőbe.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
(#) frázis válasza HZsolesz hozzászólására (») Nov 8, 2014 /
 
Hát igen. Sajnos ma már ritka a szakember. Pár éve egy olasz kombi kazánom rakoncátlankodott, nem nagyon adta a meleg vizet. Kihívtam a "mestert" és megállapította, javíthatatlan, ajánlott egy tuti használt Junkers kombit, megvettem. A másikat félre tettem, majd pár éve kezdtem elbontani, kíváncsi voltam működésére. Meglepődtem. A meleg vizet szállító cső tökéletesen le volt dugulva a vízkőtől. Kitakarítottam, egy épen rászorulónak oda adtam, egy tényleg szakember átnézte, felszerelte, ma is működik. Erről A nevezetes Junkersről más írtam, itt is volt egy koca és egy tisztességes szaki. Nem értem, miért nem lehet kiszűrni a sarlatánokat. Nagyokat szakítanak, eredményes munka nélkül. Örülök, hogy meg tudtad oldani problémát, gratulálok.
(#) lumpika hozzászólása Nov 10, 2014 /
 
Sziasztok.
Van egy Termo Amica Pab 4v ECO indirekt tartályos kombi kazánom.

A következő a problémám:
hmv ciklus közben nem indul el a hmv szivattyú, a kazán fűti a hőcserélőt és felmelegszik ott a víz, később a "hőmérséklet korlátozó kikapcsolt" hibával leáll.
A szivattyú jó ellenőrizve lett.
Mi lehet a hiba?
Várom válaszaitokat
Üdv
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
(#) lumpika válasza lumpika hozzászólására (») Nov 11, 2014 /
 
Az előzőhöz még annyit szeretnék hozzátenni hogy olyan mintha a hmv szivattyú
fordítva működne: még a kazán kikapcsolt állapotában is megy-
amint viszont felveszem a hmv hőfokot és elindul a hmv ciklus- a szivattyú leáll.

Találkozott már valaki hasonlóval?
Üdv
(#) drazin hozzászólása Nov 12, 2014 /
 
Szevasztok, kérdésem volna, laikus vagyok a cirkókhoz! Az lenne a kérdésem, a cirkókban levő vezérlő panel belső vízfolyástól, ami tömítetlenségből adódik, belefolyhat a körbe burkolt vezérlő panelhoz és ezáltal működésképtelenné teheti a cirkót?
(#) drazin hozzászólása Nov 12, 2014 /
 
Ha valaki bármit is mondana, ha már tud ilyesmiről, kérem közölje, köszönettel veszem a felvilágosítását !...
(#) DoDo69 válasza drazin hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Üdv!
A panelok borítása, sajna nem víz álló. Ha pár cseppnyi víz folyna oda, attól megvédi az elektronikát. A víz simán belefolyhat, és bele is szokott.Sajna.
(#) jano48 hozzászólása Nov 13, 2014 /
 
T.Kollégák!
Van egy 7.5évesImmergas Zeus Maior21 kazánom, ami pár hete ismét rosszul működik. A HMV jól megy, csak a fűtési meleg vizet fűti fel nagyon keservesen. Órák alatt éri el a fűtővíz a beállított hőmérsékletet. A fűtés bekapcsolása után a vízhőmérséklet felmegy 45-50 fokra. Ekkor az elektronikában elkezd vibrálni a relé, kialszik a fűtőláng. Ezzel egyidejűleg egy olyan erősödő hang hallatszik a kazánból, mintha félfordulatonként akadozna valami. Nem tud felpörögni a turbóventilátor a szükséges fordulatra, s emiatt nem gyullad be újból a fűtőláng. Ha sokszori próbálkozás után mégis begyullad, akkor is kialszik 2-10 sec. után. Ilyenkor csak a keringetőszivattyú megy és jön az előbbi erősödő hang. kb. 2 óra alatt éri el a fűtővíz a kívánt hőmérsékletet. Múlt év decemberében is ugyanez a hiba volt. Akkor kicseréltettem Wurm kolléga javaslatára a gyújtópanelben egy 50V 10uf elkot. Utána jól működött a kazán. Megnéztem ezt a kondit, de most nem tűnik hibásnak. Januárban szemmel láthatóan hibás volt, mert kipúposodott a feneke. Kérem a segítségeteket, ha valakinek volt hasonló hibája.
(#) gaborn hozzászólása Nov 13, 2014 /
 
Kedves szakértők,
Van-e tapasztalata közületek a következőben: Beretta smart 24 CSI jelenleg hibátlan, karbantartott 5 éves.
Ha a kazán fűt és a ciklus befejezésével KIKAPCSOL, vagy csak meleg vizet termel és KIKAPCSOL (kattan a relé) erre felkapcsol a házon kívüli mozgásérzékelős lámpa. Más problémám egyelőre nincs. Egy fázis van a házban. A falon lévő ikerkonnektor más-más kismegszakítón van, de bármelyikbe csatlakoztatom a fűtőkészüléket megjelenik a hiba. Csak kikapcsoláskor.
A kérdést nem viccnek szántam, tényleg ez a helyzet és nem értek hozzá. Kérdeztem két szerelőt is, az egyik szerint ne törődjek vele, valami visszagerjedés, a másik szerint ki kell vizsgálni, de fizetni akkor is kell, ha nem talál semmit (kb:17000 Ft)
Kösz
(#) Gombszem válasza gaborn hozzászólására (») Nov 13, 2014 /
 
Valószínűleg a cirkó kikapcsolásakor, a szivattyú motor által keltett induktív áram/feszültséglökés okozza. A mozgásérzékelős lámpa zavarszűrése gyenge (elfáradt benne a tápegység).
Ha egy zsebrádiót (középhullámra állítva) a vezeték közelébe teszel, egy reccsenést kell hallani. Akkor biztos, hogy ez a gond.
Mellesleg illik a cirkóba is zavarszűrést tenni (gyárilag). De mivel költséget növel, ezt lazán elhagyják.
Ha van egy másik mozgásérzékelős lámpád, tegyél egy csere próbát. Ha nincs, marad úgy ahogy van, csak az áram fog fogyni a felesleges világítástól. Ezt javasolta az első szerelő is.
(#) mathiace válasza gaborn hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
Ez kb olyasmi, mint mikor árnyékolatlan hanxóró vezetéken előre hallod, h meg fog szólalni a mobilod.
Következő: »»   257 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem