Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   256 / 570
(#) DoDo69 válasza dzsoniriko hozzászólására (») Okt 30, 2014 / 1
 
Szia!
Sajna a paneloddal vannak gondok.Privátban elküldöm a web címet.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) DoDo69 válasza frázis hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Szia!
A junkers euroline, nagy háromszög vagy kerek a hibajelzős?
(#) Gombszem válasza Imi69 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
>>
a J2 csatlakozó 6.pontjára kapcsolódó kimenet ment át ismét zárlatba.
<<

A leírt jelenség alapján (miután állítólag nem a gázarmatúra a rossz) marad a csatlakozók és/vagy a kábel zárlata. Ha közvetlenül táp jut vissza a kimenetre, az simán tönkreteheti az IC-t (ha pl nyitott kollektoros). Ezt kellene átvizsgálni. Még az is lehet, hogy egy szomszédos kábelből van zárlat, ahonnan akár még 230V is átjuthat egy szerencsétlen pillanatban.
Ja igen: van még két ötletem, valahogy nedvesség jut adott pontokra, és az okozza a zárlatot. A másik: a panel egyes részei valahogy hozzáérhetnek a fém házhoz (nem ismerem a készüléket, lehet hogy ez kizárt)

Igen alaposan kellene átvizsgálni ezeket a helyeket, Addig kár az újra javított panellel még egyszer kísérletezni.
(#) Tom52 válasza dzsoniriko hozzászólására (») Okt 30, 2014 / 1
 
Szia.Nem lehet hogy a szivattyúd sebességét vette le a legkisebbre,ha állítható fokozatú - az enyém pld 3 fokozatú,a legkisebb álláson hasonló jelenséget produkál mint amit irtál.Ugyanis ilyenkor a kisebb áramlás miatt meredekebben megy fel a kimenőoldali hőfok,amit az NTC továbbit az elektronika felé és az leszabályoz,de mivel még ehhez is sok a hőfok akkor ki is olt és csak a szivattyú megy.
(#) zoszka válasza dzsoniriko hozzászólására (») Okt 30, 2014 / 1
 
Ha a modulált minimum teljesítmény megemelték akkor törvényszerű, hogy lekapcsol, mivel nem tudja kellőképpen levenni a teljesítményt. Ha eddig jól működött akkor ez a legvalószínűbb. Esetleg, ha van benne váltószelep, az is megakadhat és nem nyit teljesen fűtési irányba, félig hmv állásba marad. Ha a △t-d nagy legalább olyan gond, mintha kicsi. 8-10KW teljesítményt biztos lead a rendszer a ház veztesége miatt. Akkor viszont modulálva is működnie kell. 30 fokos előremenőnél egyébként meg ne csodálkozz, ha kapcsolgat. Ez nem egy kondenzációs kazán, ami tud 3-4 KW-tal üzemelni. Minimum 50-60 fokon kéne, mert tönkre fog menni.
(#) frázis válasza DoDo69 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Szia!
Kerek, ha hiba van pirosan világít, úgy hiszem, reset gombnak mondták nekem. Sajnos nem ad hiba jelzést.
(#) zoszka válasza frázis hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Az mit jelent, hogy össze-vissza kapcsolgatja a fűtést?
(#) no1zsozsi hozzászólása Okt 30, 2014 /
 
Sziasztok. Az miért van,hogy a kombi kazán(Ariston tx23MI) miután megnyitottuk a meleg vizet,neki áll fűteni a radiátort ? Minden le van kapcsolva/tekerve minimumra és mégis megállás nélkül fűt A hiba miatt áramtalanítani kell mert nem tudjuk miért csinálja ezt és mi lenne a vége...
Előre is köszönöm!
(#) frázis válasza zoszka hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
A termosztát kapcsol, a gáz belobban, de pár perc után kialszik, nagy sokára ismét fűteni kezd, de ismét, teljesen rapszodikusan, változó időtartammal, ismét elalszik. A szerelő karbantartott, az égőt kiszerelte, kompresszorral kifújta, a kazántestet, -melyet öleli a víz cső-, nem tudom szakszerű nevét, kisavazta, (20 %-os ecettel). A szivattyú melletti (talán motoros váltó szelep ?) felé menő vékony csőre csatlakoztatott dűznit, dörzs árral kitakarította. Az NTC-t kicserélte. Hidegen mér ellenállás értéke kicsivel több, mint 10 k ohm, szerintem hibátlan. Ennek ellenére hálózati meleg víz nincs, sőt, amikor éppen van fűtés, de vizet szeretnénk kinyerni, a fűtés is azonnal leáll. A panelon látszik néhány alkatrésznél hőnyom, is égés, Tőlem hozzá értőbb műszerész (én nem) a bekarikázott égett ellenállást kicserélte 47k ohmosra (színkód alapján), de a hiba nem szűnt meg. E képen nem a nevezett panel, csak pont ilyen, szinte az égések is hasonlóak. Talán itt van a gyári tervezési betegség? Szóval, nagyon tanácstalanok vagyunk. A szerelő óriási összeggel rémiszt. (már az NTC-t is 12000 Ft-nak számította meg, holott az , -mondják-, nem lehet több, mint 6000 Ft. Ja, és a karbantartás pedig lett 8000,- Ft, úgy hogy levett 20000,- Ft-tal és ennek ellenére két hete se fűtés, se meleg víz! Addig viszont fűtés volt, a meleg víz leállt időnként, de azért lehetett tisztálkodni legalább. Akkor az volt a jelenség, hogy meleg víz leáll, a csapot visszatekertem, majd 1-2 percen belül ismét melegített, persze csak 1-2 percig. Ezért hívtam ki a szerelő, de nem javított, rontott. Bocsánat kérek, kicsit szétszórt vagyok, de roppant ideges is.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
(#) zlala válasza bigpapa hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Szia!
Ugyan ilyen kazánom van.
Nálam ha ilyet csinál, akkor polírpapírral megpucolom a piezo gyújtót, valamint a tűzteret is kitakarítom...de nem csak porszívóval, hanem egy kiszuperált palackmosó kefével a lamellák közét is. (ott van az igazi dzsuva)

--------

Más.
Ehhez a kazánhoz keresek motoros váltószelepet. (Vaillant vuw 240/2-3)
Aki tud ilyet emberi áron kérem ne tartsa magában!
Köszönöm.

ui: az enyémben már volt cserélve kb 5 éve ... 65 ezerért - ez nem emberi ár...
ui2.: a mostani is volt már kitisztítva letapadás miatt, de bizonytalan maradt.
(#) zoszka válasza frázis hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Meddig melegszik fel a víz, mielőtt kikapcsol? Melyik NTC-t cserélte (piros klipszes bal oldali csövön, vagy alul baloldalt a réztömbben {kék vagy fehér} )? Csak az egyik van a fűtésre és a meleg-vízre is hatással. Van még egy alkatrész, egy biztonsági termosztát a kazántest tetején, jobb ill. bal oldalon, attól függően, hogy turbós, vagy kéményes. A kép alapján turbós. Az égett ellenállások a gyújtáshoz tartozó előtétek a panelen a gyújtótrafó mellett a rövid oldalon. És szintén ehhez tartozik a másik is amit bekereteztél. Ehhez a hibához nincs köze.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
(#) zoszka válasza frázis hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Eredeti NTC: Itt
És ami még jó bele: itt

Kicsit más a béta értékük, de tökéletesen használható mindkettő.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
(#) szipur hozzászólása Okt 31, 2014 /
 
Egy Renova Mini turbós kazánom van. Már vagy 11 éve tökéletesen működik, ám ma produkál. Elkezd fűteni olyan 30-35 foknál láng kialszik, keringetés, turbó megy tovább. Kis idő múlva újra gyújt, de 1-2 fok után megink láng ki. Addig eljutottam, ha megbontom a kazánborítást (a szigeteltet), akkor szépen működik, de ha bezárom, akkor kezdődik előlről. Kéményt megbontottam, nem látszik dugulás, gondoltam, hátha nem tud elég levegőt szívni. Nem tudom mi lehet, vagy túlmelegszik, vagy valamit érzékel odabennt. Ja, az előremenő 70 fokra van állítva. Nyomás rendben. Merre keresgéljek? Előre is köszönöm.
(#) zoszka válasza szipur hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
kazán dugult? Presszosztát hibás?
(#) holusoft válasza szipur hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Üdv.
Ventilátor lapátok tisztítása csodákra képes.
(#) robika22 válasza robika22 hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Sziasztok! A probléma még mindig adott, kevés nyomásnál is kapcsolgat a kazán, de csak fütés használat után,vagy hmv használat után! A kiegyenlítő tartály elveszti a nyomást 1-2 nap alatt. Megnéztem a hibakódot, azt írja hogy vízhiány a fűtőkörben, ez a hibakód mikor bekapcsol! Hol keressem a hibát, a kiegyenlítő tartály a szivattyúba csatlakozik,ott van hiba (membrán)??? Mi érzékeli a vízhiányt? Ha feltöltöm akkor a rendszert úgy ahogy kell, akkor teljesen megbolondul, ki be kapcsolgat!szerintem nem panelgond, mert nyomás nélkül nagyon ritkán kapcsol be! Előre is köszi!
(#) dzsoniriko válasza zoszka hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Köszönöm a hozzászolásokat.

Tom52
A szivattyú sebességét véletlenül nem állíthatta el, mert egy aluminium lemez van a tetejére helyzeve, amit le kell előtte csavarozni, és a sebességet alatta lehet 3 fokozatban állítani.

zoszka
Az a helyzet, hogy nem csak 30 foknál, hanem magasabb hőfokokon is ugyan ezt produkálta.
Nem vagyok szakember, nem tudom mi az a modulált teljesítmény és hogy ezt hol kell állítani

Egy kedves topiktársunk tegnap megnézte a panelt és talált rajta egy hibás kondenzátort, amit ki is cserélt. Még nem tudom pontosan az eredményt, de hétrfőre már biztos lesz értékelhető adatom. Ha érdekli a többieket akkor majd beszámolok róla

köszönöm mégegyszer a segítséget
(#) bigpapa válasza zlala hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Szia!

Köszi. A gyújtó nagyon szép szikrát húz, persze az nem kerül semmibe, ha megcsiszolom.
(#) regesb hozzászólása Nov 1, 2014 /
 
Kedves Fórumlakók!

A paciens egy Stiebel Eltron Hydrotherm Primus HCP 23 KE SI.
A fűtési körben nullára esett a nyomás, valószínűleg a beszerelés óta nem volt pótolva benne a veszteség.
Szeretném kérdezni Tisztelt Hozzáértőket, hogyan és HOL lehet utántölteni ezt a típust?
A mellékelt képen a HMV bemenő fölött látok egy négyzet keresztmetszetű elforgató szárral rendelkező szelepet, ami talán erre szolgál... Ezt a típust a bemenő hidegvízről, és ezzel a szeleppel lehet feltölteni?

Másik gond (oka lehet az elsőnek...): A második képen a keringtető szivattyún lévő alkatrész folyik. Mi ez, és a javítása megoldható-e?

Van esetleg valakinek egy kézikönyve ehhez a típushoz?

Előre is köszönettel minden segítségért:
Regesb
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
(#) frázis válasza zoszka hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm segítő szándékot. Szerelőm ismét próbálta éleszteni a beteget, -ma-, de de úgy tűnt, csak matat, hiba húzós pénzt után sem szűnt meg. Miután itt hagyott, felhívtam egy másik kazán doktort, nem sokára megjelent, a hibát elhárította, látszott. hogy szaki, a panelt helyszínen megcsinálta és arányaiban olcsón dolgozott. A beállítások tejesen el voltak tekergetve, Ő műszerrel visszaállította gyári értékekre. (a másik, szemmel füllel tekergetett) A piros kipszest az első szerelő cserélte, megmértem, kár volt, tökéletesen működött. El is vitte, véletlenül, 12 000 Ft-ot fizettem érte. A másik valóban szerelő, a réztömbből kicserélte, az volt a rossz. Megígérte, vissza fog jönni és tisztességesen kitakarítja, savazva amit kell. A motoros szelep rakoncátlankodott, de végül is már várhatóan normálisan működik, ki fogja azt is takarítani egy elfogadható áron. Most már Ő a szerelőm, véletlen, hogy rátaláltam, ilyen szakemberek kellenének. Most sem értem, egy víz gáz szerelő, ha nem ért az elektronika javításához, ne vállalja, megmaradna a tisztessége, maradjon a hálózat építésben. Ismét igazolódott, a szaki szerszámait kell megnézni, aztán elhajtani, ha nincs megfelelő műszere. Még egyszer köszönőnet minden segítő topik lakónak.
(#) pimmi1 hozzászólása Nov 3, 2014 /
 
sziasztok, fali kombicirkó, őrlángos, az örlánghoz megy egy réz cső , ez a szonda ami lekapcsolja a gázt ha kialszik, de ezen a rézcsövön van egy műanyag téglalap olyan 1x 2 cm amiből kijön 2 kábel ami egy kis bimetálra megy ,ez a bimetál az egyik vízcsövön van a cirkóban, vagyis ha a víz tulmelegszik ez is lekapcsolja a gázt, mi ez és hogy müködik, a rézcsö az zárt nem ? köszi
(#) bigpapa hozzászólása Nov 3, 2014 /
 
Sziasztok!

A hiba még mindig adott! Időnként (sajna egyre többször) villog a kis piros jel és akkor újra kell indítani a kazánt. Vagy fűtés közben kigyullad a fentről a második kis ikon, akkor is hasonlóan újra.
Kitisztítottam a tűzteret, szép kék a láng, megcsiszoltam a szikráztatót, eddig is szép szikrát adott.
Mit szedjek szét még?
Ha szétszedem, milyen tömítést kell vennem hozzá? Ha savaznom kell, hol kapok olyan savat?

Köszi. Ezen a héten van időm, neki is esnék,talán szerelő nélkül megoldható.
Köszi előre is
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014

kazán.JPG
    
(#) banditosz001 hozzászólása Nov 4, 2014 /
 
Sziasztok!
Adott egy 52 négyzetméteres lakás egy junkers eurostar zwe 24-4 kéményes kombi kazán, a lakásban 5 radiátor van (2 nagy és 3 kis méretű) a problémám a következő:
A két nagy radiátor csak felül meleg,alul max langyos de annak se mondanám.
A kazán a következőképp működik: felfűti a vizet 65 fokra (4es fokozat) majd a láng kikapcsol és keringet addig míg le nem megy 55 fokra a víz hőfoka és akkor újragyújt.(ez kb 10percenkénti kapcsolgatást jelent) Ezt a folyamatot ismételgeti. A kicsi radiátorok egy idő után melegek ugyan de egy egész éjszaka alatt nem tudta így felfűteni a lakást amiben 16 fok volt ugyanis egy hétig nem voltunk otthon.Szerintem ez így nem normális.
egyébként van még egy jelenség ami nekem fura:
meleg víz készítésnél minden ok 55fokos a víz végig ez rendben viszont ha elzárom akkor felmegy a kijelző 75fokra majd lassan(kb 10perc) szépen ki is hűl ugyan.
Előre is köszi!
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Szia!
Ha eddig nem volt gond a fűtéssel, akkor megakadt a váltószelep, vagy nem megy el fűtési végállásig. A melegvizednél amit írtál az nem hiba, eddig is így működött, csak nem figyelted.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) banditosz001 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Na most az a helyzet hogy ez a kazán idén került ide, mivel a másik(laing vezuv) kilyukadt és semmi alkatrész nem volt hozzá viszont turbóst meg nem lehetett berakni(gyűjtőkémény miatt) ezért ez egy teljesen jól működő rendszerből idekerült mivel ott meg korszerűsítettek.
Ez volt az egyetlen járható út.
Azóta ezt produkálja amit leírtam.
A radiátorok bekötéséről fogalmam nincs de T elosztót nem láttam vékony rézcsövek mennek a padlóban ennyi biztos és a rendszer nem levegős(szerelő légtelenítette, nézte bekötésnél)
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Rossz rajzot néztem... nincs benne váltószelep
Milyen gyorsan melegszik fel a kazán fűtéskor arra a 65 fokra? Tegyél fel fotót a radiátor bekötéséről, lehetőleg közelről.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Gyűjtőbe nem is szabad cirkót kötni! Ez valakinek 10 év bastille
(#) banditosz001 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Szépen lassan, normálisan megy fel a 65fokra (nem mértem még mennyi idő) viszont elég lassan lemegy szerintem 53 fokra amikor újragyújt(az pár perc csak)
Nem tudok mert nem vagyok otthon csütörtökig. de a két réz cső kijön a padlóból és felmegy a radiátor tetejéig ott pedig egy kicsi tűszelep van amin egy kis műanyag tekerő van ez nyitva van bár inkább le is esik ez a műanyag izé ha hozzányúlok
A kazán becsatlakozásánál nincs semmi csak ugye a 2 rézcső ami közvetlenül bemegy a padlóba és onnan gondolom a radiátorokhoz. Ennyit tudok most mondani.
(#) banditosz001 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Világos, van még vagy tíz lakás a társasházba ami mind a társasház 3 gyűjtőkéményébe van bekötve. ez van. tudom hogy nem jó de így volt és változtatni se tudtunk rajta.
(#) zoszka válasza banditosz001 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Konkrétan az alsó szeleptestre lettem volna kíváncsi a radiátoron
Következő: »»   256 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem