Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztóállomás hiba
 
Témaindító: Sly, idő: Márc 17, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 7
(#) Balaa16 válasza Laciveszp hozzászólására (») Jan 29, 2010 /
 
Köszi a választ! :worship:
(#) Laciveszp válasza Balaa16 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /
 
Kíváncsi vagyok én is rá. Majd írd meg, hogy jó-e az optotriac? Én azért örülök, mert nekem jó volt elsőre minden.
(#) Balaa16 válasza Laciveszp hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Sziasztok! Működik a forrasztó.Nem tudom, hogy mi volt a hiba. Most véletlenül sikerült lelöknöm az asztalról. Bekapcsoltam, hogy lett-e nagyobb baja, és működik. Meg is sütöttem az ujjamat .
Szerintem valami érintkezési hiba lehetett. Köszönöm mindenkinek a választ, bár nem volt nagy hiba.
(#) szbalint25 hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Sziasztok!!!

Azt szeretném megkérdezni, hogy aki megépítette már a Forrasztóállomás 1-et (Attila86) annak is úgy működik a fűtés, hogy amikor felfűtötte az elektronika a pákát elalszik a LED, és amikor újból fűti a pákát akkor villog a LED???

A válaszokat előre is köszönöm!!!
(#) stelok hozzászólása Feb 28, 2010 /
 
Sziasztok!

Megépítettem az Attila féle Forrasztóállomás 2-t, és olyan problémám van hogy a poti állítása után nem áll vissza a kijelző a mérendő hőfokra. A beállított értéken marad, de csak a középső értékben. Kb. 250-400 fok között csinálja ezt.
Az alsó és a felső tartományba úgy működik ahogy kell.
Mi lehet a baja.

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Riccsusz hozzászólása Feb 28, 2010 /
 
Hello!

Mivel valami nem működik úgy az Attila féle forrasztó állomás 2-mőn. Valahogy rá kellene jönni mi lehet a probléma. Tulajdonképpen úgy szeretném, hogy szépen lassan szét szedegetem, ha leforrasztam az egész kijelző egységet tehát a kisebbik panelt. Akkor azt, hogy tudnám le ellenőrizni, hogy ott minden úgy működik ahogy annak kellene ?

Előre is köszönöm.
(#) pleso hozzászólása Márc 11, 2010 /
 
Szasztok! Én is megépítettem Attila forrasztóállomásII-jét. Nekem az a probléma vele hogy a nem méri a hőmérsékletet egyszerűen nem foglalkozik a páka hőelemével (az lehet-e baj, hogy somogyis pákát használok) meg ha rövidre zárom a hőelem rész a panelon nekem nem '000'-át mutat hanem '116'-ot lehet-e az is baj, de attól fűti a pákát csak nem '000'-át mutat. A többit amúgy hibátlanul be tudtam állítani.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) csapoka hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Sziasztok segítséget kérek
Meg készítettem a vzoole forrasztóállomást de
Nem működik be, kapcsolom és folyamatosa fűt, és nem kapcsol le, hiába alítom a trimereket és a tengelyes pótmétert, nem kapcsol ki
Szerintetek hol keresem a hibát?

Bővebben: Link
(#) vzoole válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szia!

IC 9-es és 10-es lábán mérj feszültséget.

10-es lábon mérj a főfok potméter minimum és maximum állásába is.
(#) csapoka válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szia
A 9 és 10 lábak között 3,13V

A 10 lábat honnan mérjem
10 láb egyik mérőcsúcs és a másik?
(#) vzoole válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
test és a lábak között mérj
(#) csapoka válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
A hőfok poti 0% –on áll 10 lábon 1,28V
hőfok poti 100%-on áll 2,97V
(#) Nagy istván zsolt válasza csapoka hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /
 
a páka hőmérséklet érzékelő,vezetékeit cseréld meg!!
(#) Laciveszp hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
Helló mindenkinek.
Az osztályunknak már majdnem a fele megépítette Attila86 forrasztóállomás II-jét. Az egyikőjüknek (nincs regisztrálva, ezért én írok helyette) olyan problémája lenne, hogy a nyomógombra nem reagál, tehát nem írja ki a beállított hőmérsékletet. A potira reagál. Maga a nyomógomb jó, mert másik állomásban működik. Valakinek nincs valami tippje, hogy ezt a kis hibát hogyan lehetne kijavítani? Az IC-k is voltak már cserélgetve az állomások között, ugyanúgy semmi .
Előre is köszi a srác nevében.
További szép napot.
(#) Danaman hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Üdv! Én is megépítettem a Forrasztó állomás II-t, ha rövidre zárom a hőelem vezetékét akkor nem 000-át hanem 015-öt mutat, és ha rákötöm a pákát akkor folyamatosan fűt, és 000-át ír ki, mivel lehet a gond? lehetséges hogy a páka lenne rossz?
(#) Danaman válasza Danaman hozzászólására (») Máj 5, 2010 / 1
 
Ebben a pillanatban meg is oldódott a probléma, csak fordítva kötöttem be a hőelemet, nem tudtam hogy van neki polaritása.
(#) vagnerjazon hozzászólása Dec 13, 2010 /
 
Az Attila86 féle forrasztóállomásII-t használom már több mint egy éve, eddig tökéletes volt, most valamiért azt csinálja, hogy néha egyszerűen ugrál össze-vissza a kijelzett hőmérséklet. Pl.: be van állítva 325-re, és ott is tartja egy darabig, aztán egyszer csak 475 lesz(amire fel se tudná fűteni, mert nem lehet addig tekerni a potit), és csökken lassan egy kicsit, majd hirtelen 2xx valamennyi, és fűt rendesen, és vagy visszaáll normálisan, vagy nem, ez változó.
Csak néha csinálja, de elég idegesítő, mert ilyenkor lehűl annyira a páka hogy nem olvad az ón(mert közben azt hiszi, hogy 4xx °C-os, és nem fűti), és várhatok, hogy mikor lesz már jó. Eddig nem csinált semmi hasonlót.
A páka hőeleme romlott volna el?
(#) mate_x válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Szia!

A pákán lévő pákahegyrögzítő anyát húzd meg jól, akár fogóval, akkor jó lesz.

Üdv.: mate_x
(#) vagnerjazon válasza mate_x hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Meghúztam, továbbra sem jó(bár nem értem, hogy mi köze lehetne hozzá).
(#) vagnerjazon válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Közben próbálgattam, és azt vetem észre, hogy ha a csatlakozót(a páka csatlakozója az állomásba(tuchel)) mozgatom, akkor jön elő a hiba. Már csak azt lenne jó tudni, hogy az állomás csatlakozójában van a hiba, vagy a pákáéban. Ja és nem koszolódott a csatlakozó, tehát nem lehet az a baj.
(#) Balaa16 hozzászólása Dec 30, 2010 /
 
Sziasztok!
Ismét problémám van ezzel. Új forrasztópákát tettem bele, kicseréltem az optotriakot, de még mindig nem jó. A vezérlő IC-re gyanakszok. Bekapcsolás után egy rövid ideig felvillan a LED (ilyenkor ad áramot is), aztán semmi. Ha kiveszem az IC-t akkor melegít, csak nem kapcsol le.
Üdv!
(#) Georgee hozzászólása Jan 5, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek!

Nekikezdtem én is a forrasztó állomásnak, de a HESTORE-ban nincs 3.3k-os trimmer potméter, ha 5k-sat teszek bele, attól még működhet a dolog, vagy mást is kell módosítani? A válaszokat köszönöm!
(#) mírmur hozzászólása Jan 5, 2011 /
 
Szia !
Én kettő forrasztóállomást építettem, az egyiket 2,2k ill.
a másikat 4.7k -sal építettem meg .Mindkettő működik
a mai napig.

üdv:mirmur
(#) caboca hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Sziasztok.
Megépítettem a forrasztóállomásII-t. A problémám az, hogy a BT137 nem kapcsol. A triacot kiforrasztottam, leellenőriztem, tökéletesen műkodik. A rajzon szereplő TLP3062 helyett csak a MOC3062-őt tudtam beszerezni. Állítólag helyettesíthető vele. Amikor az optocsatoló megkapja a feszültséget, akkor a visszajelző LED is kivilágít, de a triac-ot nem tudja kapcsolni. Többször átnéztem, minden a rajznak megfelelő. Vettem még egy új optocsatolót MOC3062-t, és azzal sem kapcsol. Van valakinek ötlete, hogy miért nem kapcsol a triac.

Üdv: caboca
(#) fredikke hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
Sziasztok. Én is megépitettem az atilla féle foraszto állomás 2t. És egy olyen problémám lenne a kijelzo részével amit nem tudok meg oldani és ebben remélek toletek segitséget. A problémám az hogy a kijelo rész nem mukodik ugy ahogy kellene; hef4066 os ic van benne, ezzel az icvel sehogy sem akkarja a homérsékletet mérni: a kijlzo kirja hogy 875 és ott ingadozik +/- 5el, de akkor sem változik az érték ha tekerem a potit, ha eltekerem akkor csak a pont gyul ki, ha megnyomom a nyomogobot akkor 900 valamenyyit ir ki a kijelzo. Gondoltam hogy ezzel az ic vel lehet valami ugy hogy ma elmentem és vettem egy másikat amin hcf4066 tipus jelzés van, ezzel sikerult elérnem hogy mért ho mérsékletet ki irja, de a beálitottotat sehogy nem akkarja ki irni, de ezzel az ic vel még egy olyan tapasztalatom van hogy ha teljesen bele nyomom a tokba akkor azt irja ki hogy 001 és világit a pont is. De ha kicsit ferdén rakom a tokba ugy hogy az ic 8 lába ne érintkezen akkor ez a 001. megszunik és rendesen mutatja a mért homéréskletett. Remélem sikerult kelloen érthetoen leirni és remélem tudtok segiteni nekem a porblémám megoldásában. A hcf4066 sal megy a mért homérsékelt kiirása de a beálitottat nem mutatja, a pont akkor sem gyul ki ha eltekerem a potit.koszonom
(#) Csupasz hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
Sziasztok
Szintén Attila forr. állomás II. kérdésem lenne.
Amikor rövidre zárom a hőelemet, a kijelző "000" helyett "026"-ot mutat.Megcsinálom a további beállításokat, és a beállított hőmérséklet 150 fok, a mért 176 fok, de valójában/külső hőmérővel/ 150 fok. Hol keressem a hibát?
Üdv:
Csupasz
(#) NyariG hozzászólása Máj 15, 2011 /
 
Sziasztok,
nekem is a forrasztóállomás II vel van bajom.

A jelenség:
Bekapcsolom felvillan a kis pont és a kijelzőn 666 jelenik meg egy pillanatra. Majd elsötétülnek a fények. Ha rajta hagyom a feszültséget akkor kb percenként egy tetszőleges szám villan fel.

Amit megnéztem:
Kondik at ellenöriztem és mindenhol az van ami itt szerepel: kapcsrajz
panel1
panel2
A kijelző ic icl7107cplz megkapja az 5 voltot és a 30-31 es lábán jól merhető a bemenő jel ami változik a p1 csavargatásával.
Ötlet kellene hogy merre induljak tovább a hiba keresésben ill mi lehet a baj, mért csak pillanatokra villannak fel randomba számok úgy hogy hozzá sem nyulunk a kütyühöz tehát az érintkezési zavart kizárnám...
(#) Georgee válasza NyariG hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
A CPLZ-nek véletlenül nem fordítva van a lábkiosztása?
(#) NyariG válasza Georgee hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
nem hiszem mert akkor semmit nem irna ki nem 666 ot.
(#) Georgee válasza NyariG hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
Esetleg nincs megszakadva valahol a vezetősáv, vagy nem ér össze? Vagy flux maradt a forszemnél, nekem akkor mondjuk ugrált az érték.
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem