Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő
 
Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   81 / 163
(#) c27 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Igazából nekem 2x24V ac-m van jelenleg elég ennyi is.
Viszont van benne egy 680nF kondi legalább is valami hasonló amely elég drága 300Ft, majdnem annyi mint a drágább fet, oda jó egy olcsóbb is?
Esetleg van valami más előnye is ennek a kapcsolásnak? Egy egyszerű rövidzár védelem nem ártana rá nem? Vagy elég 1-1 biztosíték?
(#) c27 válasza c27 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Még egy kérdés mit kell módosítani ha +-30-32V-ról akarom használni?
(#) Alkotó válasza c27 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Ezen semmit, ha jól emlékszem pl. a Conduktor változat éppen +-30V-ról megy.
(#) c27 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
De ha nem változtatok semmin akkor nem lesz kevésbé érzékenyebb? Az a kondi a 680nF jó helyette másfajta is mint az ami a képen van (300ft/db)?
(#) c27 hozzászólása Szept 16, 2011 /
 
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megépítettem a +-30V-os conductort. A kérdésem az hogy mekkora feszültséget lehet rákötni maximálisan? Kibír +-38V-ot? IRF540 és 9540 van benne 2 csatornás. Mekkora maximális teljesítményt lehet kinyerni belőle ahol még tartósan biztonságosan üzemel és mekkora tápfesznél?
Milyen és mekkora teljesítményű hangfal kellene hozzá?
(#) boliver hozzászólása Okt 15, 2011 /
 
Üdv! Már végső stádiumban van a VF2-m építése. Olyan kérdésem lenne, hogy a FET-eket hogy kell bekötni? Ha szembe van velem a bal oldalinak kell lenni-e az IRFP240-nek vagy fordítva?
(#) Geri86 hozzászólása Okt 15, 2011 /
 
A következő linkelt kapcsoláshoz van valakinek nyákterve? Szeretném megépíteni és 40voltról hajtani 4 vagy 8 ohmon. Előre is köszi. Kapcsi
(#) saraha válasza Geri86 hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Üdv,van kereső is.
Alkotós verzió.
(#) Geri86 válasza saraha hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Köszi szépen.
(#) Geri86 hozzászólása Okt 16, 2011 /
 
Az Alkotós verziónál kell alkatrészeket cserélni, ha 40-41voltról akarom hajtani?
(#) ABU válasza mrex hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Ez a védelem pontosan melyik hónapban jelent meg? Átnéztem a 97-es évfolyamot, de nem találtam. Elolvasnám az egész cikket mindenestől. Van még egy nagyon jó védelem az RT92/12-ben Záborszky László-tól, ebből kettőt építettem, egy a VF2-höz van.
(#) mrex válasza ABU hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Szia!
A 97-es Évkönyvben. Én is úgy kaptam már pdf-ben.
Igazából próbálkoztam más konstrukcióval, de ez az amelyik a legjobban bevált. Tökéletesen "sorozható".
Aktív hangváltós rendszernél a több végfok felügyeletét ellátja nálam 8 végfokot 2 db 4 áramkörös relével. Mindent tud amit elvárunk tőle. Bekapcsolási késleltetést.
Hálózati váltó megszűnésekor azonnali bontást.
Egyenfeszültségre azonnali bontást , az egyenfeszültség megszűnése után újra bekapcsolást. Elmésnek találtam, hogy a bekapcsolási késleltetés vezérlésére a szekunder feszültségét használja.Ami véleményem szerint logikus.
Az ablakkomparátor pedig ügyesen és megbízhatóan működik. Széles feszültségtartományra átméretezhető.
Teljesen kompakt szerintem.
(#) ABU válasza mrex hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Üdv!
A 92-es védelem is hasonló jókkal bír, mint amiket itt leírtál. Talán még extrának annyit, hogy meghúzás után a relé áramát annyira veszi vissza, hogy az még biztosan tudjon tartani. Hiba esetén pedig ms-okkal hamarabb enged el így. A következő erősítőmhöz megépítem ezt az Urbános védelmet. A másik egy kicsit tranzisztor temető.
(#) mrex válasza ABU hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Sok sikert hozzá.
Itt meg diódatemető van. Hm elgondolkodtam arról amit írtál!
Egy korábbi hsz-ben említettem hogy kissé paranoiás a nagy amplitúdójú igen mély hangoknál. Talán a relé áramát kéne magasabbra engednem. Az éppen tartás-fölé.
Udv
(#) ABU válasza mrex hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Lehet elég lenne az R3-C1-el játszadozni.
(#) mhatalyak hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Üdv minden kedves fórumozónak!

Kukáztam egy ILYEN erősítőnek a tápegységét, fele alkatrész hiányzott/leégett, amiket pótoltam és tökéletesen működik +/- 40V. Szeretnék hozzá 2db 400W-os VF2-t építeni 4Ohm ra. Szerintetek bírni fogja 240/9240 FET-ekkel 2*40V-on?

A válaszokat előre is köszönöm!!!
(#) Bassmester válasza mhatalyak hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
+/-40V DC-ből nem lesz 400W-ot 4 Ohm-ra, csak ha esetleg hidalsz két csatornát.
(#) mhatalyak válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
nem is akarok annyit, csak azért tenném bele a 8 FET et, hogy bírja a 4ohm ot biztosan
(#) reloop válasza mhatalyak hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
A csúcsáramod kevesebb mint 10A lesz, arra 2 fet is kellő biztonságot nyújt.
(#) mhatalyak válasza reloop hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Értem, köszönöm!
(#) RobyBoy hozzászólása Okt 25, 2011 /
 
Sziasztok!
Hozzá jutottam a napokban egy 2X30V/300W-os trafóval felszerelt háziépítésü erősítőhöz,melynek sajnos elég költséges lenne a javítása(legalábbis nekem).Szeretném kicsrélni a végfokot erre a sokatok által jónak mondott/javasolt VF2-re.Kérdésem a következő:
Ez a táp kb 42 v-ra képes egyenirányítás után,megfelel e hozzá?A trafót meg lehet találni az urban elektronika oldalán(300w/2x30v a quad 405 erősítőhöz ajánlott cumó),és ha jó akkor milyen tápkapcsot javasoltok hozzá....
Illeteve valaki tesztelte e már hosszú távon nagy hangerőn,mennyire megbízható a kütyü,mert házibuli célokra tervezem használni ha elkészül.
(#) Ge Lee válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 25, 2011 /
 
A trafód megfelel hozzá. Hogy mennyire megbízható az az adott kapcsolástól / méretezéstől is függ (elég sok verziója létezik már). Fetektől függően a tápfeszültsége kb. +/-18V és +/- 95V között bármekkora lehet (az enyémnek +/-91V terheletlenül), és ha van benne egy megfelelő áramkorlát akkor csak a nem megfelelő hűtéssel lehet tönkretenni (megsütöd).
(#) RobyBoy válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 25, 2011 /
 
Én még sajnos elég hadilábon állok az ilyen tervezgetéssel kapcsolatban. A végeket megépítem,bemérem,de a táphoz jó lenne egy kis segítség.A fenti trafóhoz milyen rajzot ajánlanátok(stereo végfokhoz),illetve jó lenne még valami koopanásgátló,és rövidzárvédelem is..
(#) Ge Lee válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 25, 2011 /
 
A trafóhoz nem kell rajz, teszel egy graetz-et meg 4 kondit a szekunderre (mondjuk 2db 4700 vagy 10000µF/50V és 2db 100nF). Nézd meg az én modom rajzát, abban van egy jó áramkorlát (rövidzár védelem). Koppanásgátlóról meg találsz többszáz rajzot a topikjában, bár amennyire emlékszem ez bekapcsoláskor egyáltalán nem koppan.
(#) RobyBoy válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Szia!
Sajnos nem találtam a rajzodat,be tudnád linkelni???
Haa z alkotós féle verziónál maradok,40-42(DC)V feszkóhoz kell vmi módosítást csinálni??
(#) Alkotó válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Semmit, menni fog +-42V-ról.
1. Azt írod, ezt a trafót a QUAD-hoz ajánlja Urbán, ami azért érdekes, mert akkor inkább 36-38V körül kéne lennie az AC fezsültéségének, hiszen oda +-50V az előírás.
2. Azt is írod, inkább építesz mint javítasz, mert az olcsóbb. Ez így önmagában, a részeltek ismerete nélkül, elég valószínűtlen.
3. Ehhez a feszültséghez, szinte ideális lehet a TDA7294-es végfokozat is, amit valóban egészen egyszerűen és olcsón össze lehet hozni, és várakozáson felül jó hangja van. Ez is fontold meg.
(#) Ge Lee válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Kilistázod a téma képeit és megkeresed a GF400 fantázianevűt. Jó pár buliban bizonyított már. A védelme is rendben van, többször rövidre lett zárva közel teljes kivezérlésnél.
(#) RobyBoy válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Köszi,megtaláltam.
(#) RobyBoy válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
A felújítást arra értem hogy a kapott végfok paneleken a félvezetők(végfokok,meghajtók,stb) több mint fele ki van nyiffanva.Kiszámoltam,és ezzel a VF2-es masinával gazdaságosabban megúsznám.Meg ami van nekem azt valamelyik topicban igencsak szidta KD mester,mert nincs jól megtervezve.Ezért is cserélem szívesen.
Hogy őszinte legyek TDA-val nem nagyon akarok foglalkozni,mert lehet hogy "szinte tönkretehetetlen" a védelmei miatt,a hangzásvilága nekem nem jön be.Matt,olyan semmilyen.Azért egy tranyós verzió sokkal szebben muzsikál,Fetest még nem próbáltam csak az autómban.
Már kb 5 éve készen van egy 2X50 w-os TDA-s végfok panel,csak táp kellene hozzá,de valahogy nem vesz rá a gusztus h befejezzem.Talán egyszer vmikor,műhelybe. Nálam hangzásra így jönnek az erősítők: Csöves-Tranzisztoros-STK-TDA.Nem vagyok vájt fülü,de szeretem ha szépen szól valami.
(#) Alkotó válasza RobyBoy hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Mielőtt belerúgsz a TDA7294-be, javaslom hallgasd meg. Én egy évig hezitáltam azon, egyáltalán csináljak-e Alkotó-s paneltervet hozzá, de végül olyan nagy volt a nyomás, hogy belefogtam. Majd építettem is egyet (majd aztán még párat), mert mindenféle elképzelésemet messze-messze túlszárnyalta. Jó táppal, nehéz benne csalódni. Ár/érték arányban biztos bajnok!
A minőség biztosan nem azon múlik csöves vagy félvezetős a kapcsolás. Én már egy rakás moslék csövest hallottam. Azt is nagyon jól kell megtervezni és megépíteni a jósághoz. De persze a VF2-is egy nagyon jó erősítő, csak drágább és könnyen tönkretehető.
Következő: »»   81 / 163
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem