Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   991 / 1672
(#) DJanosi válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Nos, 1) A tápom 12V os 5 V ra való csökkentés igen csak terheli a kis stabilizátort ráadásul az a sok led kéri az áramot is
2) Valójában felül szerettem volna az IC t helyezni csak akkor ha jobban megfigyeled tükörkép lesz vagyis a vezetékek keresztben kell haladjanak nagyobb a valószínűsége annak hogy kell alkalmazzak átkötéseket már pedig azt nagyon rühellem, irtózok tőle így is sajnos 2 pici t kellett alkalmazzak. Ezért úgy döntöttem hogy nem fog ott az zavarni senkit ha az aljára helyezem az ICL-t.
Üdvözlettel:J.Levente
(#) DJanosi válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Ahogy mondod ezzel magam is tisztában vagyok Nekem itt a fordulattal lesz a gondom
Üdv:Levente
(#) DJanosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Jól biztatsz és köszönöm,remélem úgy lesz ahogy azt mondod
Üdv:Levente
(#) Szammer válasza DJanosi hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Szia!
Gratula.
Az egész jó lett, a NYÁK meg különösen.
Azt, hogy te hová (melyik oldalra) tervezel IC-t a te dolgod, max. nehezebb jól forrasztani.
A hűtésről,meg annyit, hogy gondolom nem tipp alapján raktad rá a bordát
Mégegyszer gratula:
Zsolt
(#) qtrica hozzászólása Jan 24, 2013 /
 
Sziasztok,
Nem szoktam mutogatni azokat az eszközöket amikkel foglalkozom. Most mégis úgy éreztem megosztom veletek amit építettem. Tudni kell a történethez, hogy régen volt mikor áramkörök építésével, illetve mérésével foglalkoztam. A történet úgy indult, hogy megláttam egy műszerdobozt, amit MEG KELLETT venni, bár szükségem nem volt rá. Szerintem csodaszép.
Érdekes módon egy-két napon belül felmerült egy labortáp építési igény is. Némi keresgélés után Pioneer, proli007 és Alkotó által kidolgozott "Labortápegység 0-30V/0-3A (2.7.4 verzió)"-ra esett a választásom. Ezúton szeretném Nekik megköszönni a belefektetett munkát. Külön megköszönném Alkotó egyéb irányú segítségét is.
(#) qtrica hozzászólása Jan 24, 2013 /
 
Sajnos nem gondoltam volna, hogy apró dolgok miatt nagyon elhúzódhat a project (szinte lehetetlennek tűnt 40x40-es aluidomot beszerezni). Végül sikerült a sokadik szeméttelepen...
Sok munka árán lett belőle elfogadható alkatrész.
A hűtőborda egy régről ismert típus.
A hely szűke miatt ventillátoros kényszerhűtés szükséges a termelt hő mennyisége miatt. Adta magát hogyan kellene kialakítani a célnak megfelelőre.
(#) qtrica hozzászólása Jan 24, 2013 /
 
A belső tartóelemeket acéllemezből készítettem, felületkezelésnek a passzivált horganyt választottam, hogy stílusában passzoljon hozzá. Mivel a tetőlemez perforált illetve betolható, szükséges volt egy polikarbonát szigetelőre, az elektronika védelmére. A hűtőborda nem lett eloxálva, mert az a továbbiakban csak több munkát és költséget okozott volna, miközben jelentősen nem javítana a hőelvezetésben. Maradt natúr.
Meglévő toroid transzformátor célnak megfelelő átalakítás után, a segéd tápegység ideális hordozójának bizonyult.
(#) CIROKL válasza qtrica hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Idézet:
„(szinte lehetetlennek tűnt 40x40-es aluidomot beszerezni).”

Nem jo helyen kerested!
(#) qtrica hozzászólása Jan 24, 2013 /
 
A hátfalat kicsit kellett átalakítani, hogy megfeleljen a célnak. Az eloxálást nem szerettem volna megsérteni, ezért látszik halványan a régi szitázott felirat, pedig rengeteg energiát fektettem az oldószeres lemosásba. Egyszer majd kap szép címkéket, azok eltakarják.
Nem ültettem a PCB-re az eredeti puffer kondit. Volt itthon másmilyen, inkább azt szereltem be. Valahol a kép közepén látszik a ventilátor elektronikája, amit, KIT- ként vásároltam a HE-STORE-ban. 45 °C-nál aktiválja a ventillátorokat.
A dobozhoz kaptam egy vérvörös plexit. Ez adta az ötletet, hogy minden legyen mögötte, és a kijelzések csak aktív állapotban jelenjenek meg. Ezért lényeges az előlap fekete színe.
(#) qtrica hozzászólása Jan 24, 2013 /
 
Az előlap feliratozás módját úgy választottam meg, hogy ne legyen hivalkodó, de funkcionálisan tájékoztasson. Talán túl szolidra sikeredett, de nekem nagyon tetszik. A négy csavarra nincs szükség, de mint amatőr építésű műszer kell, hogy látszódjon.
Elektronika indítása a szokásos lépéseken keresztül történt. Semmi probléma nem merült fel, köszönhetően a gondos tervezésnek. U-Max. és I-Max. beállítása után feszültségmérőt kalibráltam. Nekem ez tetszett jobban. Átkapcsolva árammérésre jelentéktelen volt az eltérés az ellenőrző műszerhez képest. Sajnos a két csatorna között eltérés mutatkozott a LED visszajelzésben, ha minimumra tekertem az áram limitet. IC csere után mindkét csatorna egyforma lett, terhelés nélkül leszabályozott áramnál visszajelző LED világit. Megkapta a műterhelést mind a két oldalon (8 Ω), no meg egy hőmérőt és elmentem aludni. Egész éjszakás járatás után 50 °C volt az állandósult hőmérséklet a hűtőbordán. Ez megfelelő.
Most már használatra kész, mindenkinek ajánlom megépítésre.
Ha kicsit hosszó lett, elnézést.
(#) pleso válasza qtrica hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Gratulálok hozzá, nagyon jól néz ki!
Egy kérdés a feliratot hogyan/mivel készítetted?
(#) qtrica válasza pleso hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Lézerrel, mert viszonlag kis energiánál, mélységnél kifehéredik először az anyag. Terv szerint gravir+festék, vagy szita lett volna.
(#) dudassandor1 válasza qtrica hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Minden elismerésem, látszik a befektetett energia/pénz, gyönyörű lett! Jó munkát kívánok hozzá!
(#) qtrica válasza dudassandor1 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Sajnos ezek nélkül nem megy.
(#) Müszi hozzászólása Jan 24, 2013 / 1
 
Végre elkészültem az erősítőmmel. 2db ST151 dolgozik benne, +-30V tápfeszről. Teljesen infrás vezérlésű, a Vicsys féle bemenetválasztó, és hangerőszabályzó modul van benne. Egy videó dobozába építettem bele. A kivezérlésjelző szintén PIC-es, 2x16LED-es (Peak-hold is van benne).
Sok hónap munka van benne, a trafót is én tekercseltem hozzá.

üdv: Müszi
(#) Alkotó válasza qtrica hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Gratulálok! Mintaszerűen megcsináltad.
(#) morgo válasza DJanosi hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Szia!
A fúrási sorja nem okz semmi gondot, nagyobb a tapadási felület, forrasztás után meg úgysem látszik.
A stab IC sokal kevésbé fog fűteni, ha a kijelzők közös tápjával sorba kötsz 3 diódát a képen látható módon. (tapasztalat)

4148.gif
    
(#) Ictboy hozzászólása Jan 25, 2013 /
 
Full Speed USB port isolator max. 5V-2A áram terhelhetőséggel.

usb_iso.jpg
    
(#) zsoltee0001 válasza Müszi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Sok munka volt vele, ezért gratula.
Bocs, hogy belekötök a vhs magnós dobozba, de ha már ekkora melót invesztáltál bele az elejét lecserélhetted volna pl. egy vastag alu lemezre, abból kifúrogatni a ledek helyét még profibb lett volna
(#) Schnitt válasza Ictboy hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Szia!
A full speed melyik szabványra értendő? usb1,2,3?
A kapcsolási rajz publikus?
(#) _vl_ válasza Schnitt hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
low speed = 1.5Mbps
full speed = 12Mbps
high speed = 480Mbps (usb 2.0-tól)
super speed = 5Gbps (usb 3.0-tól)

Ahogy elnézem, egy Analog Devices ADuM4160 van rajta, meg valami DC-DC konverter, nyilván az csinálja az 5V/2A-t az USB eszköznek. Ez az AD IC nem túl bonyolult, az adatlapban meg lehet nézni az alapkapcsolását... Csinált hozzá az AD eval boardot is, annak is van kapcsolása meg leírása.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
(#) Vales válasza Müszi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Jó Munka, Gratulálok!
Egy VHS képmagnó erősítő-ként reinkarnálódott!
(#) Schnitt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Az előlapcsere nem minden készüléknél egyszerű.Én régebben akartam egy kis műholdvevő beltéri dobozába építeni valamit, de az előlap mögött olyan amorf formájú volt a lemez, hogy csak sok darabolással lehetett volna síkba hozni. Le is mondtam a dologról.
(#) mykymokus hozzászólása Jan 25, 2013 /
 
Sziasztok Gondoltam én is közzéteszem ma befejezett fényújságomat.
Azért is nagy szám nekem mert 2 hónapja kezdtem el vele foglalkozni.
Első lépésként egy programozóval bajlódtam 1-2 nap alatt sikerült. Jöhettek az első led villogtató programok.Később elkészítettem 5X7 mátrixot amit kicsinek találtam.sok kutakodás után ráleltem 4017-es kibővített verziójára.Kibővítettem 20 ledesre, ami persze nem működött elsőnek, mivel nem csak összekötök két lábat aztán már számol is tovább rendesen.Ez is megoldódott.Következő lépés az lenne RS-232 tudnám feltölteni a kiírandó szöveget,amihez persze még gőzöm sincs.
Sok dolgot szedtem a Hobbi Elektronika oldalról amit köszönök.
Akkor jöjjenek a képek.
(#) Melphi válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Szia ezek vannak ott: http://www.hestore.hu/prod_10031296.html
Köszi
(#) mrobi válasza mykymokus hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Szép lett. Az kis 'i' betű vagy kiégett egy led?
(#) vicsys válasza mrobi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Vagy így írta: "PiC"
(#) mykymokus válasza mrobi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Direkt
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 25, 2013 / 1
 
Néha a nagy dolgok egészen kicsik . Egy ideje halogattam, mert kicsi és cnc-vel akartam megoldani a nyákot, ne nekem kelljen körbereszelgetni, ezért várt eddig. Na de most! Elkészült egy relé méretű, szabvány reléfoglalatba dugható PT1000 - 0-10V-os konverter. Ez próbapanelen fityegett egy darabig, kb egy éve működik. Nincs benne túl sok és nehezen beszerezhető alkatrész, csak az első kalibrálással kellett kicsit megkínlódni, de ez már jócskán a múlté. Ez tehát a második prototípus, a harmadikat még pontosabbra készítem, hogy az eredeti relékupak rácuppanjon. De beszéljenek a képek:
(#) tomat5 válasza mykymokus hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Szia
Régebben én is foglalkoztam led mátrix-al. PC-ről lehetett programozni, de befulladt a projekt.Eddig jutottam. Ha elakadsz és tudok segíteni akkor keress bátran.
Üdv.
Következő: »»   991 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem