Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Lapozás: OK   33 / 59
(#) reloop válasza djloui hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Szia! Először tégy egy 10-20 ohm ellenállást a tápágba, ha nem volna más áramkorlátozód. Ettől megmaradnak a végtranzisztoraid.
Következő lépésben forrassz a T2 bázisa és kollektora közé egy kb. 100pF kondit, hogy az esetleges oszcilláció leálljon.
Ezután kényelmesen kiderítheted DC méréssel, hogy melyik alkatrész nem funkcionál.
(#) djloui válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Nem az itteni nyákot építettem, ez egy gyári obelisk3. Holnap csinálok normális képeket. Egyébként mindent jól ültettem be és mindent megmértem előtte, többször is átnéztem.
(#) djloui válasza reloop hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Most már kerestem 10 Ohm 5w ellenálatokat bedobtam a tápágba. A kondit kipróbálom holnap és megnézem mi lesz úgy. Már agybajt kapok tőle hogy egy ilyen egyszerű faék szivat és nem akar életre kelni.
(#) CIROKL válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Idézet:
„Egyébként mindent jól ültettem be és mindent megmértem előtte, többször is átnéztem.”

Ezt te sem gondolod komolyan , ha mindent rendben teszel be a panelbe és minden alkatrész a helyére kerül és totálisan helyes értékek vannak bent akkor miről beszélünk !
Ne értsd félre de te magadnak mondsz ellent azt írod minden rendben De mégsem működik akkor mi is van rendben ?
Csak ugy láthatatlanban leírnád az élesztés folyamatát hogyan indítotad és mint mondtam egy kép segitene .
(#) djloui válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Szia itt van két kép a panelról. Végtrazisztorok nélkül is 20V van a kimeneten, amíg ez meg nem szűnik bele sem rakom a végtranyókat. Kipróbálom a 100pF-et T2 bázisa kolektora közé amit reloop javasolt és jelentkezem mi a helyzet. Addig is kösz.
(#) djloui hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Végtranyók nélkül ilyen gerjedés látható a kimeneten. tettem fel képet a tápegységről is.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) Alkotó válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Én értek a legkevésbé hozzá, de többedszer említed, a kimeneten mérhető egyenfeszültséget. Ráadásul ezt hibaként. Ez a kapcsolás "egytápfeszes" tehát a kimenetén a féltápfeszültséghez közeli értéknek kell lennie. Ez a helyes állapot. Éppen ezért van a kimeneten egy soros kicsatoló kondenzátor, mert az Ő dolga ezt leválasztani. Tehát a kondi előtt féltápfesznek kell lennie, a kondi után meg értelem szerűen nem lehet egyenfeszültség (mert ott a kondi).
A képen egy csomó huzalozás látható. Csak feltételezem, hogy ez a végtranyókhoz megy. Nem javaslom így megoldani. Ott van a panel szélén a tranyók helye, oda tedd be őket. A vezeték nem fog biztosan bajt okozni, de a lehetőség benne van. A közvetlen beforrasztott félvezetők jobb eredményt ígérnek.
Kizárólag a saját véleményem szerint, az itt megtalálható tervek átgondoltabbak, és látványosabbak mint a Te panelod. És nem utolsó sorban jól is működnek, de ez vélhetően nálad sem a panel miatt nincs így.
(#) djloui válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
A huzalok csak a próba időre voltak ott hogy ne keljen a panelt nyúzni mert már a sok forrasztgatástól eléggé odavan. De a gerjedés attól még ott van végtranyók nélkül is azt kéne valahogy megszüntetni. Szerinted attól pusztultak meg a végtranzisztorok az egyik oldalon?
(#) CHZ válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Biztos, hogy gerjedés? Mekkora frekvenciájú a mért jel? Lehet, hogy csak a táp brummja amit látsz.
Végtranyók a rossz munkapont miatt mehettek tönkre. Amíg a kimeneten nincs meg az 1/2 tápfeszültség, addig veszélyben vannak a tranyók is.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) CHZ válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Ez nem gerjedés, tápfeszültség brummja, (2V 100Hz).
(#) djloui válasza CHZ hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Nézd meg az előtte lévő képet azt mérem a kimeneten ha bent vannak a végtranyók.
Elképzelhető hogy valami csip-csup hiba amit nem látok mert szem előtt van. Mit értesz 1/2 tápfeszültség alatt? Bedugom semmi, kihúzom elkezd lassan szólni még van a pufferekben szufla és ha akkor visszadugom megy. Egyik oldal végtranyóinak a kolektorára ráesett a leszorító lap és akkor elszállt, kicseréltem őket és azóta ez van.
(#) reloop válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
(#) djloui válasza reloop hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
De pontosan arról akkor félredobtam de már vissza kéne adni haveromnak és eléggé gáz hogy nem jó.... Majd valami lesz, hétvégéig meg kell csinálnom.
(#) reloop válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Végtranzisztor nélkül természetes, hogy a táp jelenik meg kicsatoló kondenzátor előtti ponton. Nélkülük nem jön létre az egyenfeszültségű visszacsatolás.
Helyes működés esetén ott a tápfeszültség felét kell mérni.
(#) reloop válasza djloui hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Nézegetem a fotóidat. A Tr26 elég égett, lehet, hogy meg van nyúlva és a védelem készteti oszcillációra a kapcsolást. Vesd össze az ellenállását a többiekével!
(#) djloui válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Rendben megmérem bár már kételkedek mindenben. Délután tudom csak mert melózok. Az a baj ha ennyin bajlódik az ember valamivel akkor már hajlamos elnézni azt is ha egy elefánt ül panelon.
(#) CHZ válasza djloui hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Láttam, az nem gerjedés. Tedd vissza a tranyókat, 1/2 táp, az a tápfeszültség felét jelenti, amit a kicsatoló elko + kivezetésén kell mérned.
(#) djloui válasza CHZ hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Még van egy garnitúra végtranyóm megpróbálom, valószínűnek tartom a jelenség így is ugyanaz lesz, bekapcsolom nem szól kihúzom, lassan elkezd szólni. Még megnézem azt az ellenállást amit reloop javasolt bár azokat mértem 0.33, 2W ezek azért egy kis hőtől nem szakadnak azonnal.
(#) mokusz hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Szia djloui!

Én nekem mikor elszállt a HTA30 - am végtranyója, magával rántotta 0.33W, 2W ellenállást is. természetesen nem működött, és hasonló problémát okozott mint nálad, és persze sehogy sem tudtam beállítani se a fél tápfeszt, se a nyugalmi áramot.
Akárhogy mértem ezeket az ellenállásokat, mindig 0,33W jónak tűntek, de csak tűntek, mert amikor megkapták a feszültséget, már megváltoztatták az értéküket.
Kicseréltem őket, és utána minden ment mint a karikacsapás. Remélem segít az infót. Ez csak az én tapasztalatom...
(#) reloop válasza mokusz hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia! Pontos a megfigyelésed. A túlhevített ellenállás hajlamos, hogy az izzólámpákhoz hasonlóan változtassa az értékét. A rátelepített spártai egyszerűségű áramkorlátozó révén szépen összejön egy öngerjesztő folyamat. Djloui hibaleírása jól illik ebbe a képbe.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) CHZ válasza djloui hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Picit nagyobb áram és megszakadnak könnyen.
Ha indítod, labortáp, vagy egyéb áramkorlátozást használj!
(#) mokusz hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Bocsika 0,33 Ohm, 2W. Túl gyorsan gépeltem
(#) djloui válasza mokusz hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia mokusz köszi a tippet megyek haza és rögtön a 0.33-ak cseréjével kezdek. Remélem jutok valamire mert hétvégére jó kell hogy legyen.
(#) mokusz hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Kitartás! Drukkolok!
(#) mokusz hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Szia!
Még egy dolog! Megnéztem a képeket amiket feltettél a panelról, és nekem nagyon úgy néz ki hogy meg vannak égve a 0,33Ohm ellenállások. Először azokat cseréld ki, mint ahogy javallottam is!
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) djloui hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Új végtranyók, Új 0,33 ellenállások, védő ellenállással indítva ez látható a kimeneten, semmi nem melegszik. A kimeneten sustorgó hang hallatszik nem süket mint eddig.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013

ki.JPG
    
(#) reloop válasza djloui hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
100pF fent van?
(#) djloui válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
150pF van szerintem az is jó.
(#) CHZ válasza djloui hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Mérted a kimeneten a + DC 1/2 tápfeszt?
Sszkópos mérésnél bemenet nyitva volt?
(#) djloui hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Nyitott bemenettel ez van a kimeneten úgy hogy 150pF fent van. Fűrészjel generátornak már jó A kimeneten nulla a fesz, viszont a kondi előtt full tápfesz van.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013

ff.JPG
    
Következő: »»   33 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem