Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag
 
Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 31
(#) voodoo válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Idézet:
„Valahogyan meg kellene oldani az előtömörítést is.”


Pár hsz-el előrébb ábrázoltam egy megfelelő, igen gyors és hatékony megoldást arra, miként lehet elkészíteni a legnagyobb anyagsűrűséget előállító hidraulikus-brikettálógépet.
(#) voodoo válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Idézet:
„...ha szinte ingyen hozzájutsz a fűrészporhoz”

Ahol ingyen elvihető a fűrészpor, ott nagyon kevés van, nem éri meg eltolni érte a taligát. Viszont vannak kifejezetten olyan cégek ahol avart, gallyakat, bokrokat egyszerűen bedarálják aprítógéppel... és irány a bútorlapgyártás, OSB lap stb. Na velük érdemes üzletelni, olcsón akár 1000Huf/q áron is adják, rengeteg van nekik hegyekbe áll.
(#) sanykaraj válasza voodoo hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Nagyon jó ötlet de azok az értékek amik rá vannak írva azok megfelelnek a valóságnak vagy csak ugy? (fűrészpor brikett gyártásához?
(#) voodoo válasza sanykaraj hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Hát ez ahhoz az értékekhez van optimalizálva amilyen nagyságú és tömegű brikettet szeretnél gyártani, természetesen végig fűrészporhoz valóból beszélek. Tehát, ha te egyszerre 8 pl tégla alakút szeretnél gyártani és 20kg nyers fűrészport ejtesz be a az előprésbe akkor ahhoz ezek az értékek nagyon kevesek lesznek.
(#) voodoo válasza sanykaraj hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Azt elfelejtettem oda írni, hogy én a pogácsa, henger és a lekerekített tégla formájú brikettekkel kísérletezem, ezeknek az alakok geometriailag stabilakká válnak ráadásul pakolgatni is egyszerűbb, nem morzsolódik-töredezik. Tömegét meg te választod meg persze a gép ereje és felépítése határozza meg azután kb színültig töltöd az előpréskamrát akkor 0,5-1kg férjen be abból nyílvánvalóan ha szárazról beszélünk akkor préselés után is a kész terméked kb 99% ugyan annyi tömegű lesz. Ahhoz az én általam leírt hidraulika erővariációi bőven elegendőek. De ezt majd úgy is aki utánépít mindenki szépen kisilabizálja saját szájízlése alapján mekkora tömegű brikettet tud egyszerre egy "impulzus" alatt előállítani. Például kétirányú munkahengerrel ha ügyesek vagyunk előállíthatjuk az időveszteség mentes munkafolyamatot mivel a hidraulika visszafele húzódásakor erőt fejtene kis és ugyan ez az eljárás lépne érvénybe. Ekkor már azonos időperiódus alatt ( nevezzük 2 impulzusos vagy két ütemű brikettálógépnek) állítana elő 2 x 1 kg tömegű brikettet. Persze ez már nagyon hatékony gép lenne. Arra még ki szeretnék térni, hogy ha valaki az előpréskamrába például beszervál egy nagyobb akár 15-vagy 20 Tonnás munkahengert akkor én javaslom, hogy ugyan ilyen erős munkahenger bőven megfelelő lesz az előállításhoz. Tehát elő és fő munkahenger szorzata kb 200Tonna fölött legyen kilógrammonként.
(#) fano hozzászólása Jan 21, 2013 /
 
Sziasztok! Ennél egyszerübb, gyorsabb és olcsóbb módját papírbrikett készítésének még nem láttam!
katyusa brikettáló
(#) fano válasza fano hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Mondjuk ez sem rossz és magyar!
4-es tégla
(#) zolika60 válasza fano hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
ez is fejen áll a jó irányhoz képest. Így görnyedve kell pumpálni és a hidraulikára folyik a víz. Egyébként a brikett szép, jó lenne látni száradás után mennyire marad egyben. Én csak hármat számoltam.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) fano válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Bizton állíthatom, egyben marad, amit "csak úgy" kézzel összenyomtam egy sablonba, az is egyben maradt
Sosem voltam jó matekból Nekem a 3 is páros,előzőleg egy 4est néztem, azért maradt bennem
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Emberek! Merjünk tovább lépni! Oké? Én elhiszem, hogy szép meg "jó" de már annyi ilyen videót láttunk és mindegyikbe csak ez a baj meg az a baj. Három száraz, fényes nap alatt 1 sor brikettet tudsz kirakni mert még egy sor már nem fog rámenni mert össze rogy, kivéve ha nem tepsis megoldással ki-be pakolod mint a pékségben a rolikocsi. NEM kifizetődő. Nem lehet még egy sor téglát rádócólni és akkor még nagyon óvatosan vigyázni is kell vele ráadásul bazi nehéz 30 db vizes blokk!!! Rápakolsz még 3 sor kuglit azt már nem tudod hova pakolni a többit. Azt csak ha raklapra pakolgatják békával teszed arrébb. Ha meg elázik jön az eső, elfolyik mint a tojástartó. Brikettáló gép... gépről van szó nem egy módosított krumplinyomóról. Ez a videó és a hasonlók csak szemléltetik, hogy VÍZZEL és egyéb nem tudom talán tapétaragasztókkal kell kínlódni és össze áll stb. De simán meg tudom cáfolni, hogy ha valaki gépet szeretne építeni ne tegye a vizezést meg a külső ragasztó anyag hozzá tételét. Ezeket én nem nevezem gépnek ne haragudjatok, meg lehet dobálni paradicsommal meg tojással, de a krumplinyomót meg a fokhagymanyomót rég feltalálták. Jó aláírom 1-2 zsák fűrészporhoz vagy mit tudom én papírhoz tök jó ez is megteszi. De akkor valóban vizezni kell. 3-4 perc az előkészület + áztatás legalább félóra + azt kevergesd-kavaragasd 100-150 liter vizet magába szív a maszlag akkor hozz egy fúrógépet meg keverőszárat és annyi időt el vesz hogy csak na! Sose fog megfeleően kiszárani. Inkább hagyd por formájába a fűrészport, a papírt meg kötegelve.... Semmivel se leszel előrébb.
Bocsánat akinek ilyenje van és ilyet szeretne mindenképp építeni, csak leírtam a valóságokat. Kb ezzekkel kell szembe néznie.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) fano válasza voodoo hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Persze, tovább kell lépni, de nekem is szó szerint hegyekben áll lent a pincében évek óta a kötegelt újságpapír, úgy 3-4 T régebben osztrákoknál szórólapoztam, visszavinni nem kellett a pluszt és bármikor INGYEN hozzájutok , csak kerülgetem, mert kötegelve a kazánban nem ég el, begyújtósnak cirka 30 évig kitart, ezért keresem a megoldást a MÉH telepen kívül .
Szerintem az emelő is gép és az űrhajó is gép , most láttam PLC vezérlésű vizes házi papírbrikettáló GÉP Ha az "etetése" is megoldható lenne, márpedig biztos megoldható, akkor azért ezzel már lehet termelni! Én a pépesítést egy 200l-es hordó + 2 órás áztatás + 230 V-os betonkeverő 10 perces keverésével oldottam meg.
Nem kell sem tapétaragasztó, sem enyv, a cellulóz szálak "összefonódása" tapasztja össze a brikettet
Arról nem beszélve, hogy mennyivel kisebb energiával lehet előállítani, viszont igazad van, a szárítás időigényes (3 naptól 2 hétig!), van tömeg rendesen (nedvesen), de ezt sem nagyobb feladat megoldani, mint igazi brikettálót építeni. A fűrészport be kell szerezni, száraz (nem kis) helyen tárolni, jóval energia igényesebb az előállítása a brikettnek.
Van aki fűrészporhoz jut olcsón vagy ingyen, van aki papírhoz . Amiket írtam, azok saját tapasztalatok.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) brikettalo válasza voodoo hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
A munkahenger atmeroje kb 13-15 cm, a kinyomoszar az 47 mm, uresben a munkahenger kb 45-50 cm tudna menni, de a 2 iranyvaltoval tudom alitani a jaratat, (kb 15 cm-re van alitva)
(#) voodoo válasza fano hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Idézet:
„A fűrészport be kell szerezni, száraz (nem kis) helyen tárolni, jóval energia igényesebb az előállítása a brikettnek.”

De miért mondod ezt? Amúgy a papírra ugyan ez nem érvényes? Azt se lehet tonna számra csak úgy ingyen beszerezni, (old meg az elhozatalt stb) tonna számra előre felstócolni, azt is tárolni kell különben berohad, bepenészedik, ha csak nedves helyen hagyod minden egyéb nem kívánatos állatnak a fészke lesz! Márpedig akkor már a papír tárolása is ugyan úgy gondot okoz.
Én úgy képzelem el, hogy az anyag jön folyamatosan és a feldolgozatlan anyagot nem kéne tárolgatni közvetlen hagy menyjen a gépbe. Jó, persze legyen egy minimális tárolási mennyiség. De akkor meg a keverőgép, vizeshordó, szárító helység és egyebek még plussz feladat! Ezeket mind figyelembe véve akkor is szerintem jobb megoldás szárazon préselgetni, fűrészport. Ha meg sok papír van ingyen? Bedarálnám inkább sem minthogy vizezném. Pl pénzbrikett, rongybrikett ésatöbbi... 1kg pl karton papír vagy 1 kg vizet tuti magába szív ha kifacsarod még mindig benne marad vagy 2-3 deci. Az mire kiszárad. Ááá...

A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) petrovicskrisztian hozzászólása Jan 25, 2013 /
 
Üdv mesterek!

* Törölve! Ez itt a fórum felülete nem az apróhirdetés, ahol ezt megteheted!
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
(#) punto3 hozzászólása Feb 13, 2013 /
 
Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni. Egy ehhez hasonló pelletprést akarok összehozni( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A2VDHDGSFQc)csak sokkal hatékonyabb daráló résszel. A darálóhoz keresek már elég régóta olyan keményfém lapkákat amilyenek a cirkula lapokon vannak,de sehol sem találok.
Talán közületek tud valaki segíteni. Előre is megköszönöm.
(#) Gafly válasza punto3 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Mivel rözíted őket, ha sikerül szerezni?
(#) Gafly válasza punto3 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Gondolom ezzel nem vagy kiségítve: Bővebben: Link
(#) punto3 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Forrasztással gondoltam,ahogy a cirkula lapokon vannak.
(#) punto3 válasza guppipetike hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Nekem úgy néz ki,hogy az egész szezonra elég lesz 42q agri pellet(kukoricaszár+repceszalma) ezzel 120m2-t fűtök.
A család szereti a meleget úgyhogy 24-25°C van a lakásban.
(#) punto3 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Jobb volna belföldről beszerezni.
(#) strobi hozzászólása Feb 26, 2013 /
 
Sziasztok !
Papír és/vagy fűrészpor közel ingyenes beszerezhetőségével kapcsolatban, van-e valakinek valami tippje? Itt arra gondolok ,mégis milyen cégeknél érdemes érdeklődni ,akiknek annyi nincs ,hogy rendszeresen értékesítsék, de magánszemély számára mégis sok hulladék keletkezik. Érd környékén valakinek konkrét ismerete?
(#) JZoli válasza strobi hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Fatelepeken, nagyobb asztalos műhelyekben szokott sok fűrészpor keletkezni, ha nem hasznosítják helyben akkor biztosan adnak.Itt helyben a tűzifa telepen mindig sok fűrészport látni.
(#) voodoo válasza strobi hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Ingyen sajnos nagyon kevés áll rendelkezésre.
(#) strobi válasza voodoo hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
köszönöm a válaszokat, Akkor egyenlőre marad az ismerősök által felhalmozott papír, illetve egy ismerős asztalosban bízom.
(#) Murphy hozzászólása Ápr 8, 2013 /
 
Brikett gyártás leg-egyszerűbb és legolcsóbb megoldása. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) Murphy válasza fano hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Idézet:
„Sziasztok! Ennél egyszerübb, gyorsabb és olcsóbb módját papírbrikett készítésének még nem láttam!”
az oké de nagyon idő igényes szerintem.mert mire megtöloti és kiszedi eltellik jó pár perc.igaz mindenkinek van rá ideje hogy gyártson de hamár gyártunk akkor miért ne haladjunk is vele.én készitettem egy prést amivel 3-at préselek egy sima erőkarral.nem kell agyonnyomni a celuloz dolga a többi.már most legyártottam még a rossz idő ellenére a következő évi tüzelömet,anyoséknak is és apáméknak is 2 hónap alatt....
(#) zolika60 válasza Murphy hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Idézet:
„mire megtöloti és kiszedi eltellik jó pár perc.”
Az egész videó nincs két perc. Csak a tárgyilagosság kedvéért.
(#) Murphy válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
nem a sajátomról beszéltem nekem 1 perc alatt kész 6 db Hanem fano által linkelt videó videó
(#) zolika60 válasza Murphy hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Bocsánat én a tiédet néztem meg.
(#) Murphy hozzászólása Ápr 8, 2013 /
 
de remélem azért tetszik
Következő: »»   28 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem