Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   253 / 308
(#) kocsgab002 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Ha majd lesz tapasztalatod vele, oszd meg itt a fórumon, mert engem is érdekel ez a kis műszer, gondolkodom a vásárlásán. Köszi
(#) Attila86 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Rendben. Egyenlőre még nyúzom, ha majd kiismertem rajta mindent akkor mesélek. De azt már a másik topikban: Bővebben: Link
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Nekem is volt ilyen, én használtan vettem15-ért, szerettem benne, hogy nagyon sokmindent mér, frekit, DC-t, stb, olyan 50kHz-ig még a négyszög is szép volt, tehát hangfrekire nekem tökéletes volt, de igazából nem tudtam kibékülni a pixelesedett szinusszal, amit rajzolt, meg úgy általába ez a bajom a digit szkópokkal, eladtam aztán beneveztem egy tárolós philipsre, az ugyan nem ennyire multifunkcionális, de tetszik a képe. Neked viszont ez biztos jó választás, mert funkcionálisan nagyon jó és akkora mint egy telefon.
(#) nagym6 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Ha jól tudom, ez nem is 8 bites felbontású mint a többi, hanem 12 bites. Ez nagy előny ha pc.-re lehet küldeni a jelet, és 12 bitnek megfelelő felbontásban ábrázolni.
(#) Attila86 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Így van, 12 bites az A/D-je! Ha PC-re lehetne kötni és onnan egyből beolvasgatni a mintákat, akkor nagyon jó lenne loggolásra. De a PC-re kötve sajnos csak tölteni (az akksit) és szoftvert frissíteni lehet ha jól tudom.
(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Ezt a kis DSO-t a munkahelyemre vettem ahol 125Hz-es és 125kHz-es szinuszjelek vannak vannak, ezeknek a van/nincs detektálása szükséges, erre pedig tökéletes ez a kis műszer. Sőt, még túl jó is. Ráadásul kicsi, elfér zsebben, így tudom magammal vinni bárhova, akár le a pályára is magán a síneken méricskélni jelalakokat (a metrónál dolgozom).
Igen, pixelesnek pixeles. De a jövő héten veszek egy rendes asztali OWON digit szkópot is 800*600-as LCD-vel, az már jobb lesz.
(#) nagy hoho válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Mibe kerül Neked a Metró? Régen mikor még dolgoztam ha kellett egy műszer azt a cég vette meg, nem én. Ennyit változott a világ? Bocs az off-ért, ha válaszolsz azt magánban légyszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Persze, a van/nincs-re tökéletes, sőt, én amikor használtam, szerettem, erősítők építésénél, hibakeresésnél nagyon jól jött, a mérete miatt, meg úgy mindenhogyan. Praktikus, kicsi, és az akkuja is szerintem elég jól bírja. Mindössze a pixelesedett jel csúnyácska, van akit nem zavar, én valahogy ezzel nem tudtam megbarátkozni. De ettől eltekintve valóban nagyon hasznos műszer, a pontossága nekem teljesen megfelelt, nahát és ha az árát nézem, ami szerintem nevetségesen alacsony, akkor meg pláne jó kis cucc. Néha kicsit bosszankodom, hogy eladtam, a philips mellé néha azért jól jönne, azt nem igazán szeretem cigelni, a minap is TV-t javítottam benn a szobába, egy samsung projektorosom van, na hár gondolhatod....jól jött volna a kis DSO
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
(#) Imre hozzászólása Nov 24, 2013 /
 
Sziasztok! Szerintetek ez megéri az árát? Mindig is tartózkodtam az efféle csoda csomagoktól, viszont egy panelba ideális lenne a kisebb barkácsolásokhoz.
(#) Ricsi89 válasza Imre hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Arra amit leírtál szerintem tökéletesen megfelel.
(#) nagy hoho válasza Imre hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Mindig zavart ha valamit ennyire leáraznak. Barkácsolni biztos jó lesz.
(#) Imre válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Igazából az árazás csak reklám fogás. Rákeresve mindenhol 20 körül van az ára
(#) nagym6 válasza Imre hozzászólására (») Nov 24, 2013 / 1
 
Én egyenként szerzem be a szerszámokat. Így a szükséges dolgok lesznek, feleslegesek nem. A nagy készletek egy része általában soha nem kell, minden viszont nincs benne, így még külön venni kell valamiket.
(#) nagy hoho válasza Imre hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Ez a gondom, becsapva érzem magam.
(#) pucuka válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Nem kell becsapva érezd magad.
Majdhogynem csak a gurulós szerszám láda megéri.
Kiszámoltam, a szerszámok átlagára 106 Ft. A kalapács ára az Ár-gép ben 350 - 15000 Ft közé esik. Ami a dobozban van, lehet hogy egy szög beütésére alkalmas. A többi szerszám is hasonló minőségű lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) Doncso válasza Imre hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Én nem vennék ilyet. Emlékszel még amikor a románok árultak szuper krova készletet? Na ennek pont ilyen a minősége, van itt minden, a két csavartól kicsorbuló csavarhúzótól, a visszafelé megtekeredő fúrószáron át a hajlítható krova hajtószárig minden. Ez arra jó, hogy a rendszerető papi megveszi és felteszi a polcra, majd nyugtázza magában, hogy ilyen is van. De az életben nem használja. Ez is azok a tárgyak közé tartozik, amely imitálja látványra aminek látszani akar. De használati értékét tekintve nulla. Ha van felesleges 20.000Ft-od és szivesen nézegetnél otthon egy ilyet, akkor mindenképp vedd meg, másra ez nem jó.
(#) Schnitt válasza pucuka hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Van a készletben 60 db csavar/anya is. Ha azok is a 108 Ft/db árszintet képviselik, ott azért svédacél minőség lehet
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
A románok nagy biznice a kiálló kommutátorszeletes "Bosch" sarokcsiszoló volt, ami öt 40x40-es zártszelvény elvágása után szénkefecserére szorult.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Aki hozzám is hozta, milyen büszke volt rá, hogy 10-ért mit vett!
Mikor mondom nékije, hogy ez hamisítvány, simán engem nézett irigykedő f-nak.
(#) Frankye válasza Imre hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Ahogy pucuka is írta: a láda megér ennyit. A benne lévőkről pedig a többiek leírták, amit le lehetett.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Igen, ettől már csak a HILTI ütvefúró volt jobb, ami ragasztó keveréstől fogaskerekes lett 4 nap után.
(#) Attila86 hozzászólása Nov 28, 2013 / 2
 
Kb évente rám tör a felismerés hogy nekem digitális, tárolós oszcilloszkópra van szükségem. Eddig ezt mindig sikeresen elhessegettem azzal az indokkal hogy ezek nagyon drága műszerek és én ennyit nem akarok a hobbimra költeni. Egészen mostanáig!

Lorylaci beugrott hozzám két hete és hozta magával a 300MHz-es tárolós, LCD-s szkópját. És többszöri kérésem ellenére sem akarta nálam hagyni, borzasztó! Az volt az a pont ahol elszakadt a cérna és mondtam hogy nekem kell ilyen! (Legalábbis hasonló. )
Nézegettem a neten, elég gyorsan rájöttem hogy az OWON SDS-szériája lesz számomra a nyerő. Ebay-ről szerettem volna megvásárolni mert ugyebár onnan sokkal olcsóbb. Kinéztem a 60MHz-es típust, hosszas és alapos mérlegelés után úgy döntöttem hogy az elég lesz nekem. Kb 80000Ft-ért volt az Ebay-en. Aztán kíváncsiságból megnéztem hogy nálunk Magyarországon mennyiért árulják. 130-140 ezer Forint közt van sőt, egy helyen 170k. Aztán találtam egy boltot ahol 89000Ft volt! Nem hittem el! Felhívtam őket hogy ez nem-e elírás, nem. Mondom akkor biztos a típust írták el és ez egy butább típus, de nem, a típus is stimmel. Mondom akkor már rohanok is érte! Erre azt válaszolták hogy sajnos elfogyott, de a jövő héten (ezen a héten) érkezik. Oké mondom akkor megvárom, ez volt a múlt hét közepén.

Aztán gondolkodtam hogy hogy lehet hogy ilyen irreálisan olcsón adják és ráadásul nem csak más üzletek áraihoz hanem a saját áraikhoz képest is... Mondom nem kerül semmibe, nem tart semeddig, leadok hát egy megrendelést a webáruházukban. Ugyanis ha azt visszaigazolják akkor onnantól nekem annyiért kell adniuk amennyibe a megrendelés pillanatában került. Féltem kicsit ugyanis hogy esetleg rádöbbennek hogy nem kicsit alul árazták a szkópjukat. Láss csodát, másnap már 114000Ft lett hirtelen! Szóval irtó jól jártam a kis szkóppal, nem sokkal kevesebbért kaptam volna meg Ebay-ről, ráaásul ha fennakad a vámon akkor fizethetek rá 27% áfát. Tudom, mert a pár hete megjött kis ARM DSO 201-es szkópocskámra is fizetnem kellett. Plusz az ebay-en várhattam volna rá hetekig, akár hónapokig, no meg ha hibás akkor a garanciális ügyintézés a világ túloldaláról picikét necces.

60MHz, 500MS/s, két csatorna, 10MS memória(!!!), 800x600-as LCD, USB és LAN(!) csatlakozó, akkumulátoros üzemmód... nagyon jó. Egyenlőre még ismerkedünk, nagyon más ez mint egy analóg.
(#) zolika60 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 28, 2013 /
 
Szép darab és szerencsés is vagy. Használd sokat egészséggel.
(#) Schnitt válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 28, 2013 /
 
Gratulálok az új szerzeményedhez!

Nekem ettől a gyártótól a 25 MHz-es változat van, (PDS 5022S), 2 éve volt hazai webshopban 72000, szóval szerintem nagyon jól jártál a 60 MHz-essel ennyiért.
Nem is beszélve arról, hogy egy akkus szkópnál nem kell galvanikusan leválasztani a mérendő készüléket a hálózatról, mert a szkóp nincs földelve, ha akkuról megy.

A LAN csatlakozó használhatóságáról majd írj pár sort, ha kiismerted, az enyémen olyan nincs, de érdekel, mire jó.

Használd egészséggel!
(#) zoly15 hozzászólása Nov 30, 2013 /
 
Sziasztok!
Zoli_Bácsin felbuzdulva én is készítettem 2Db óntartót. 2mm-es acéllemezből van, az ón kivezető, 1mm-es Co Dűzni. Bővebben: Link
(#) vzoole válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /
 
Fém megmunkálásban otthon vagy, és a festés is tetszik

Én is szeretnék egy ilyet, csak több emeletesben, mert már unom, hogy mindenfelé csak a különböző ónok vannak.
(#) zoly15 válasza vzoole hozzászólására (») Nov 30, 2013 /
 
Köszönöm! A fémek táján otthon vagyok. A festés nem lett olyan szep de a célnak megfelel. 2 komponensű festékkel festettem, olyan mint a páncél!
(#) szili83 hozzászólása Dec 1, 2013 /
 
Sziasztok!

Ilyen csatlakozóba való tüskét milyen szerszámmal szoktatok összepréselni? Gondolom ezt sokan használják, mivel nagy számban olcsón beszerezhető. Én laposfogóval szoktam összenyomkodni. Azzal az a gond, hogy lassú, könnyű elrontani, és lehet rossz összenyomás, ami később kontakthibát okozhat. Ezt a krimpelő fogót találtam hozzá. Csak érdekelne, hogy ezzel vajon mennyire jól lehet dolgozni?
(#) Saggitarius válasza szili83 hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Az a krimpelo kellene hozza, de mivel nekem a munkam soran csak kis mennyisegben lenne ra szuksegem (prototipusok) ezert forrasztom es a kulso fuleket pedig kismeretu csoros fogoval hajtogatom a huzal szigetesese kore.
Következő: »»   253 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem