Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1127 / 1672
(#) Bakman válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Jó nagy lett. A Nixi csöves kijelző kimondottan tetszik. Feltétlen kell majdnem minden IC-re hűtőborda? Nem mintha látszana, csak kérdezem. Az előlapok pedig külön pontot érdemelnek, szép munka!
(#) Moszkvai válasza Bakman hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Köszi! Az NE5534-re nem kellett borda, az LT1028-ak viszont jobban melegszenek.
(#) Csupasz válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Gyönyörű munka.
(#) eyess válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Néha felmerül bennem egy ilyen munka , vagy munkák után , hogy vajon aki megcsinálta az asztalos , vagy műszerész , vagy talán dizájner , és a végén amikor a csodálkozástól egy idő után kiábrándulok , akkor kicsit keserű szájízzel veszem tudomásul , hogy nem az enyém , de ezzel biztos vannak , így mások is rajtam kívül .Gratulálok az ízléses kidolgozáshoz , és a belefektetett energia , és idő látszik rajta.
(#) vicsys válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Tyűha! Hááát, le a kalappal! Nem semmi munka lehetett!
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Igazából amennyi készülék annyi elismerésem , mind remekmű és csodálatos meló csak gratulálni tudok !/ A025 -ós képen látható cucc nagyon hajaz valahová .
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Köszönöm mindenkinek! Azok a Nixie-k, nálad tettszettek meg. A fém előlappal jól néztek ki. Kipróbáltam, hogy néz ki fa környezetében. Szerintem fával is mutatós.
(#) Istvanpisti válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Gratulálok!
Nagyon komoly, szép rendszert építettél. Megnéztem az összes képet és az a kérdés merült fel bennem, honnan ez az óriási eltökéltség, illetve a rengeteg idő amit beleöltél (neked 30 órás napjaid vannak?), nem beszélve a műszaki megoldások igényességéről. Nagyon tetszik, kívánom, hogy sok örömöd legyen benne !
(#) Kovabe válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Gratula, gyönyörü lett. Gondolom nem a diun-disun zenét fogod halgatni rajta.
(#) kameleon2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Minden tiszteletem a tiéd. Én is gondolkodtam sokszor, sokféle megoldáson. Van CNC-m is - de az anyag és a maró kemény pénz. Az egyes technikai megoldások, mechanika, pöckök és prückök sok fejtörést okoznak az embernek és hálás, amikor az ember végigsimít egy-egy kész darabon. Engem már bedarált a fogyasztói társadalom és alighanem veszek egy Panasimusic , Shanling, vagy Mingda erősítőt, mert kevesebbe kerül mint a nyersanyag.
(#) mp3maker válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Szép munka! Gratulálok!
(#) zolika60 válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Nagyon szép gratulálok. Belső képeket is teszel fel?
(#) zenetom válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 10, 2014 1 / 1
 
Pedig az ám az ütős!
Tessék egy kis igazi diundisu: Markus Greg & Jason Mill - Cocaine , ilyet is lehet vele pedig hallgatni. Vagy ez se rossz: Dennis Sheperd & Cold Blue feat. Ana Criado - Fallen Angel (Den...b Mix)
.
(#) Moszkvai válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2014 / 1
 
Köszi szépen! A szöveg utáni nevekre kattintva remélhetőleg megnyílnak az albumban lévő belső képek. De itt is megtalálod: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) llaczo válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Gratula. Nagyon ütős. Régen csináltam erősítőket. Tudom mennyi munka van benne. Mindég fejtörést okozott a kinézet. Nappaliban jól nézzen ki. Jó és frappáns ötlet.
(#) lobbooo válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Szép nagy renszer! Szép kidolgozás! Gratula hozzá!
(#) Frankye válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Ez igen! Nagyon profi munka. Öröm ilyen szépen kidolgozott dolgokat látni; az összeeszkábált szörnyűségek után kifejezetten üdítően hatnak.
(#) dk1 válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1
 
Barátom - ha nem haragszol meg a megszólításért -, én eddig még igen-igen ritkán szóltam hozzá az ebben a topikban felsorakoztatott készülékekhez, de a Tiéd mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Egyszerűen le vagyok nyűgözve. Minden apró részletéből sugárzik az igényesség, a hang iránti tisztelet és a határtalan precizitás. Tudom, mennyi munka van a képeid mögött, éppen ezért gratulálok a munkádhoz. Kívánom, hogy sok örömöd leld a hallgatásában. Milyen hangsugárzókat hajtasz vele?

Ha már így beleszóltam az itteni folyamba, én is megosztanám, amin dolgozom, én is már jó régóta és még el is fog tartani egy darabig.
Ez szintén egy bemenet választó, hangerőszabályzó, DAC (DIR9001-TDA1543, szintén NOS , bluetooth audio gateway és az egész egy 6N3-as előerősítővel megtoldva. 16F877 a lelke, a grafikákkal, karakterekkel és képekkel csurig raktam a pic-et, nincs már 10 bájt szabad hely sem benne. Van benne természetesen RTC, infra távirányító (RC5) és Oled 128x64 grafikus mono kijelző. 5db épül, egy magamnak, a többi pedig nagyon kedves - és általam nagyra becsült - audiofil barátaimnak ajándékba. Ha érdekel esetleg valakit, videot tehetek majd fel.
Köszönöm.
d
(#) violin válasza dk1 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Hűűűűűű! Ez azért elég betyár cucc! Gratula mind az elképzelésnek,mind pedig a megvalósításnak.
(#) papus51 válasza dk1 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Hát basszus!
Moszkvai és dk1 után azon kezdek tanakodni, hogy mit is keresek itt.
Őszinte elismerésem mindkettőtöknek.
(#) zenetom válasza dk1 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Szia!
Ez atoműber, hatalmas elismerésem!
A videót szívesen megnézném.
(#) Csupasz válasza dk1 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Azt hiszem, hogy ritkán látni ilyen gyönyörűen megtervezett, és kivitelezett készüléket, bár most a Moszkvai kollága által bemutatottal egyidőben láthatóak.
Ezek után én is elgondolkodtam papus51 kérdésén.
(#) Moszkvai válasza dk1 hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1
 
Köszönöm szépen, barátom! A hangdoboz is saját kreálmány, MONACOR, AKAI, és PIONEER sugárzókból.
Amit Te készítesz az pedig egy igazi kis ékszer lesz! Ilyen ötletes megoldást, még nemigen láttam! Látszik, hogy nagyon át van gondolva a panelterv is!
Videóra mindenképpen kíváncsi vagyok!
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014

Kép 037.jpg
    
(#) Davidd hozzászólása Jan 11, 2014 /
 
Sziasztok! Igaz nem nagy valami remekmű amit összehoztam, de gondoltam megosztom ezt a keveset is. Az st151-eknek lesz a táppanelje. Igaz még hiányzik róla 2x1000uf/100V. Mivel a panel eleg vékonyka, saját súlya alatt kicsit meghajlott(így is mikor meg 2 kondi hiányzik róla) Emiatt végigcíneztem a vezetősávokat, így merevebb. Igaz másik irányban meghuzta egy kicsit. 35A-1000V a diódahíd. Azt ajánlották hogy 50A tegyek, ez van inkább tettem rá jobb hűtést. Beszéljenek a képek.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
(#) varttina válasza dk1 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Minden elismerésem a Tiéd!
Már jó pár házilag épített audiofil készüléket láttam, viszont ilyen egyedi formatervezéssel még nem találkoztam.
(#) dk1 válasza varttina hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
Köszönöm mindenkinek a szép szavakat
Moszkvai kolléga hangsugárzója pedig méltó "vége" a parádés rendszerének. Amúgy ez a Monacor, Akai, Pioneer hármas engem is kísért: az én hangfalaimban is Monacor közepek és magasak, valamint a régi Akai hangfalam mély sugárzói (amik mellesleg Videoton gyártmányok és némi finomhangoláson estek át Fehérváron a H2000-nél). A jelenlegi erősítőm pedig egy Pioneer, de már készül az új. Az szerintem ütősebb lesz ennél az előfoknál, de a dizájn (azaz a gömb) ugyanaz marad.

Készítettem egy videót a működésről, elöljáróban pár gondolatot szeretnék hozzáfűzni:
- A videón látható darab a "nulladik" széria. Ez volt az első - egészében - elkészült készülék, ennek megfelelően sok rajta a módosítás, belejavítgatás.
- A program is folyamatosan csiszolódik, próbálok helyet csinálni a PIC-ben, hogy a távirányító kódokat is be lehessen állítani (azaz Te magad programozhasd fel bármilyen RC5 távra a kütyüt)
- Nem látszik a videón, de természetesen a cucc jelzi a BT kapcsolatot mini ikonnal a kijelző felső sarkán (jelenleg kikapcsoltam a programban), valamint az optikai interfészen a hibát (ez látszik bevillani egyszer a videón)
- Miért vannak ledek a panel szélén? Mert a képeken látható félgömbök összeillesztésénél 5mm-es plexi gyűrű lesz a két fél között, ennek a megvilágításai.
- 8 külön tápegység (cső 160V, cső fűtés 6.3V, BT 5V, Digitális 5V, DA 5V, Optikai IF 5V, DIR9001 3.3V, kijelző és RTC 3.3V)
- DALE alacsony zajú, audiofil ellenállások az analóg jel útjában
- Teljesen különálló analóg és digitális GND, ezért minden, a PIC-től és felé menő jelzés optocsatolóval van leválasztva

Köszönöm még egyszer és a videó LINKJE.
(#) Buvarruha válasza dk1 hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
Ez a gyönyörűen hangzik szép igényes kialakításnak, de a TDA DAC-ot és a csöves előerősítőt nem értem...
(#) dk1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
Köszönöm
TDA-ból 4db van párhuzamosan bekötve, nekem nagyon tetszik a hangja. Ezzel nyugodtan lehet vitatkozni, sőt kell is, ez eléggé szubjektív.
A csöves rész pedig gyakorlatilag a DAC kimenő fokozata, egy buffer.
(#) Buvarruha válasza dk1 hozzászólására (») Jan 12, 2014 / 1
 
Nyílván más vonalon gondolkodunk, én személy szerint szeretem pontosan visszakapni a felvett anyagot és cső ugyan kellemesre színezi a hangot, viszont az nem az eredeti felvételt adja vissza, ezért nem kerül szóba nálam például. A DAC párhuzamosítás viszont érdekes, mérni nem szoktad, hogy mégis milyen hatással van ez a jelre? Csak mert elég nehéz elképzelni, hogy mind a négy pontosan ugyanúgy dolgozna és igy elég érdekesen színezheti a hangképet.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) dk1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
Kétségtelenül visz többletet a hangképbe a cső, viszont a másik oldalon a végfokozat (félvezetős) bemenő impedanciájának nem-linearitásából fakadó torzításokat jobban tolerálja ez a kimenő, mint egy opamp.
A párhuzamos DAC-okat még nem mértem egyben, de a háttérben a hibák minimalizálása és a megnövekedett kimenő áram áll (ami az IV-n nagyobb feszültséget eredményez).
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Következő: »»   1127 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem