Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   112 / 269
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Ilyen keresőket nem, de magnetométernek olvass utánna. Ott 10m sima ügy
(#) mateatek válasza Attilawap hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Ilyen keresőt lehet csinálni. Példának mondanám Gullivert. Szerinted az ő keresője is csak 15-20 centi mélyen találja meg a tárgyakat? Valószínűleg nem. Igaz, talán nagyobb méretű géppel és fejjel dolgozna, és nála a kisbronz is motorháztető méretű lenne. Persze, az akkucellák is PB gázpalack méretűek lennénk.
(#) Neuzer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Sziasztok!Nem tudom hogy tud-e segíteni nekem valaki.Én egy abszolult kezdő fémkereső építő vagyok.Szeretnék építeni egy Md-1-es fémkeresőt de nem teudom az értékét a C13 C21 C22 kondiknak tudna nekem valaki segíteni ebbe.Előre is köszi!
(#) deexteer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
A c21 és c22 18pf kerámia,a c13 nincsen megadva,azzal hangolod be a fejet.
(#) Neuzer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Köszönöm szépen.a c13 ra nincs adat hogy tól től ig mennyi kb.
(#) Neuzer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Hány ohm-os hangszóró kell hozzá?
(#) deexteer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
8ohm,a c13-nak benne kell lennie a leírásban valahol,lehet hogy az élesztésnél.
(#) Neuzer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Át olvastam a leírást de nem találtam sajnos.
(#) Pitti válasza Neuzer hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Mindenképp az MD1-et szeretnéd megépíteni? Szerintem a TGSL-el jobban járnál.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) mateatek válasza Neuzer hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Egyetértek Pitti hozzászólásával, hogy a TGSL-t építsed inkább. Az elkészítése minkét gépnek ugyanakkora erőfeszítést igényel, és itt a fórumon is nagyobb segítséget kaphatsz, mert már sokan elkészítették. Ezenfelül gyanítom, hogy a TGSL-lel jobb eredményeket érhetsz el.
(#) Pitti hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Szerintetek, az áramkör működésénél számít az hogy az ellenállások egy része 0,6W-os a másik része 0,4WM? Amúgy mindkét terhelhetőségű fémréteg ellenállás megfelelő az áramkörhöz csak azt nem tudom hogy a WM mit takar és ezek a jelzésű ellenállások jóval kisebb méretűek is ezért praktikusabbak lennének csak sajnos nincs minden értékből ilyen fajta.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) Pitti hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
A kis méretűnek más lehet a gyártástechnológiája csak hogy ebből kifolyólag lehet olyan tulajdonsága ami miatt nem ajánlott a régebbi fajta fémréteg ellenállásokkal együtt használni?
(#) Ge Lee válasza Pitti hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Ezekben a szerkezetekben gyakorlatilag sehol nincsenek az ellenállások igénybe véve, tehát csekély áram folyik rajtuk. Ennél fogva szinte mindenhova megfelel a 0,25W-os SMD ellenállás is, ahova esetleg mégsem az pedig látszik a rajzról. Fogalmam sincs mi az a WM, de nagyjából lényegtelen is. A 0,4W-oshoz érdemes a nyákot tervezni, mert az elfér 3 raszteren, de akár kettőn is. Az SMD is jó csak macerásabb beforrasztani, kifele meg pláne. A 1206-ot szoktam venni az utóbbi időben, ha sokat veszel belőle (legalább 50-60db-ot egy értékből) akkor egész baráti ára van.
(#) Ge Lee válasza Pitti hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Nyugodtan használhatsz bármilyet, teljesen mindegy. Nyilván nem 2W-osokból kell építkezni, mert akkor nem lesz éppen apró a készülék.
(#) Pitti válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Kösz az infót!

Egyik híres magyar építő szerint fémréteg ellenállást célszerű használni.

Valahol olvastam régebben hogy a szénréteg ellenállás zajosabb mint a fémréteg.
(#) nagym6 válasza Pitti hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Nem csak híres magyar építő szerint, hanem minden paraméterében jobb a fémréteg ellenállás. Elsősorban rövid, és hosszútávú stabilitásban. Ha van akkor azt jobb használni.
És 1% -ost, alig drágább. A jobb hőfokstabilitás miatt. Persze áramkörfüggő, hogy mennyit számít az ellenállás ingadozása.
(#) Neuzer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Ilyen rossz véleményetek van az md-1-esről.Azért választottam ezt mert nem nagyon kell hozzá gép hogy beállitsam és nem annyira érzékeny a tekercsre.Amugy van rajzotok kapcsolási rajzotok a TGsL-hez.Esetlek nyomtatot áramkör a panelra?
(#) yaessu válasza Neuzer hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szia itt megtalálsz mindent -és sok hozzáértő van itt fent ők tudnak segíteni . md1-nél biztos jobb TGSL-teszt---http://www.youtube.com/watch?v=jOOHKBtyjUU
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) Neuzer hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Mennyire érzékeny a tekercsre mennyire kell álligatni osszcilloszkóppal?
(#) mateatek válasza Neuzer hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szerintem az MD-1 is ugyanannyira érzékeny a fejre, mint a TGSL, vagy bármelyik másik. Műszer nélkül pedig ugyanakkora esélyed van az MD-1 elkészítésére, mint a TGSL-ére.
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Te próbáltad már az USB kábelt? Félelmetes marhaságnak tűnik, tekintve hogy alapvetően digitális jelekhez van kitalálva. Elképzelni nem tudom, hogy nincs jelentős áthallása, azonban az anyag szerint 4mV alá lehet vele vinni az offsetet, igaz, azt mondja legyen mimnél rövidebb, ami lássuk be, nem egy egzakt megfogalmazás. Gondolom, hasonlóan speciális, csavart érpár ez is, mint az UTP, azonban a digitális jelátvitelben bizonyos fokú áthallás még nem okoz gondot, azonban hangfrekvencián igen. Kíváncsi lennék, ugyan arra a tekercsre két koaxal mit mutatna a hangolás, nem lepődnék meg, ha teljesen mást.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Próbáltam USB kábelt. A vele készült fej nem váltotta be a reményeimet, de nem a kábel volt azt hiszem a hiba, hanem más. Előfordulhat, hogy USB kábellel is lehet sikert elérni, de inkább nem kockáztatok. Egy IGSL-TGSL fejnek az offszetét le lehet vinni 1 mV-ra, akár 2 méter kábellel is. Hogy USB-vel megy-e, azt nem tudom, nem akarok egy fejet eldobni az esetlegesen nem jó kábel miatt.
Másrészt meg nem tartom túl strapabírónak az USB kábeleket.
(#) Pitti hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Nekem is volt szerencsém megtapasztalni az USB kábelt (az offset ha jól emlékszem olyan 4mV környékén volt kb. 65 cm hosszú kábellel). Viszont a probléma akkor kezdődött amikor a gépet szétszedve, hátizsákban kezdtem hordani motoron. Nem telt el 4 hónap és a kábel kontakthibás lett a fejtől kb. 4-5 centire. Szerencsére meg tudtam javítani igaz elég gány módon de nem kellett kidobni a fejet. Én úgy gondolom hogy akkora igénybevételt nem kapott a kábel hogy ilyen hamar tönkremenjen tehát nem ajánlom senkinek az USB kábelt fejhez sőt a KN7-est sem bár az strapabíróbbnak tűnik de azzal meg az offset jóval 4mV fölé került nagyjából ugyanolyan hosszú kábellel.
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Meglepő tapasztalatok. Eltudom képzelni, hogy USB kábellel azért lehet ilyen kicsi offsetet előállítani, mert valamilyen módon a tekercsel a fázis viszonyok miatt kioltható a kábelben keletkező áthallás. Sajnos ilyen adatot nem találtam rá. No mindegy, csak technikailag érdekes. Remélem a tapasztalataitok alapján senki nem fogja szívatni magát vele.
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Sziasztok lassan a kábelnél tartok itt olvasom hogy az usb nem jó , nem tudom nekem van olyan kábelem ami olyan mint a régi villanydrót régi teszla szalagos magnókhoz adták szürke színe van lapos és 2 eres és mindkét ér külön harisnyával szigetelt -mert az én gondolatom abból felhasználnék 2 db egyiket az adóhoz a másikat a vevőhöz , de úgy hogy drótonként a belső 2 eret használnám a tekercshez a harisnyát meg a tekercs árnyékolásához kötném az szerintetek jó lenne így -mert fejet és sem szeretnék csinálni még egyet -----teszek ide fel a drótról fotót ha esetleg tudnátok javaslatot adni.
(#) motyo válasza yaessu hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szerintem működhet a dolog... én egyszer próbáltam ilyennel: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_614588/ET-6514-negy-eres-arnyekolt-kabel
és működött. Igaz, nem ezt használtam végül a végleges fej öntésénél mert az svhs kábel jobb keresztmetcettel bírt. Lényegében ha jól értem neked ezzel a megoldással négy kábel fog a fejhez menni akár csak ennél a szalagkábelnél.
(#) yaessu válasza motyo hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Igen elméletileg 4 de párba van öntve 2-pár mint a régi 220-as lapos drót ---nekem eböl van elég
Örülök hogy ez már meg van.....Elég vastag és erős is és vastag a meleg ér is --azt meg kint nem lesz probléma mert a detektort magamhoz mérve csinálom fixre a szár az merítőszák nyél lesz karbon 20 milliméter átmérővel elég erős és könnyű és ennek belsejébe gondoltam elvezetni hogy nem fog akadni
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) mateatek válasza yaessu hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
A kábel jó lehet, de azért gondoljad át a bekötését. 4 ér, és 4 árnyékolás. Én ezekből olyan földhurkot is tudnák csinálni, hogy öröm lenne mérni.
(#) yaessu válasza mateatek hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Na igen már ezen is agyaltam mert több bekötési formációt láttam a 101-ben az megkavart rendesen szeretnék véleményt kéri mit ajánlasz hogy próbáljam melyik az esélyesebb hogy jó lesz mert láttam olyant. hogy a fejnél már össze van kötve az árnyékolás --mert tényleg nem szeretnék még egy fejet csinálni mert most nekem drága,
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Feb 10, 2014 /
 
Sok géphez elég a 4 ér, tehát lemegy 2 szál egyeres árnyékolt kábel, arra van kötve a 2 tekercs, és az árnyékoláshoz még hozzá van kötve a tekercs árnyékolása is.
Azonban azért jobb ezt a mateatek féle megoldást használni, mert akkor ha később úgy gondolod hogy elektronikát cserélsz, akkor nem kell eldobni a fejet, mert bármilyen adó és vevő kialakításhoz használható. Tehát 6 eret vigyél le a fejhez.
Következő: »»   112 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem