Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1010 / 1384
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Én speciel a sok tisztogatás után , amit a többiek is leírtak , mert ugye jó a denszesz is de még sem annyira stb stb stb .Na szóval én körömlakk lemosóval szoktam a legvégén az utolsó fázisban megtisztítani .A fog kefe tökéletes hozzá.
Nálam ez a dolog úgy jött elő , hogy smd alkatrészek forrasztása után , és nagyon sűrű vonalaknál a gyantás lakk tól keletkeztek olyan átmeneti ellenállások , hogy az adott áramkör tévesen működött /érzékelők, nagyfrekvenciás dolgok stb/. Ahol mega ohm nagyságrendű ellenállás érték keletkezett két sima vezetősáv között ami független volt egymástól.Sajnos a denszesz sem volt , és az alkohol sem volt kielégítő.
Igy jött előtérbe a körömlakk lemosó ami sikeresen letisztította ezeket a szennyeződéseket azóta a végső művelet mindig ez.És biztosra vehető a hatás. Ja a körömlakk típusa LAKK-LE , amit fodrászkellékesnél lehet kapni .Igaz én literesben szoktam venni , de legalább sokáiig el tart. Asima bolti körömlak lemosó nem jó az nem olyan intenzív , illetve nincs olyan hatása.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Azzal csak az a gond, hogy a túloldali műanyag alkatrészeket csúnyán megmarja, a led tokja bemattul.
(#) papus51 hozzászólása Márc 29, 2014 /
 
Tisztelt Urak!

Legjobb tudásom szerint a denszesz is alkohol, csak megbüdösítik, hogy ne jusson eszünkbe meginni.
A gyantát kiválóan oldja.
Én úgy szoktam lemosni vele a gyantát, hogy 10mm-es távtartókra csavarozva a panelt, beleállítom egy műanyag tálkába, amibe öntök egy kevéske denszeszt, és egy festő ecsettel mosogatom a panelt.
Amikor már úgy látom, hogy kellően feloldotta a denszesz a gyantát akkor nyakon öntöm a panelt tiszta, gyanta mentes denszesszel, esetleg még egyszer. Így nem maradnak gyanta foltok a panelen és a lötstop réteg csillogóan tiszta lesz.
Vicsysnek igaza van: a körömlakk lemosó (aceton) egyrészt elég durva oldószer, a legtöbb műanyagot megtámadja, másrészt általában tartalmaz adalék anyagokat a köröm kiszáradása ellen.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Akkor esetleg még tudom javasolni neked a hígítók családját valamelyik csak be jön.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Kipróbáltam egy kis területen, hogy hogyan viselkedik a Zippo benzin. Nagyon gyorsan szárad és nem szokott nyomott hagyni. Csatolom, hogy mi a gond...
(#) slogan válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 / 1
 
Nem kellett volna begyújtani
(#) Szpisti válasza slogan hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
(#) kirally válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Én a denszeszt, amikor már feloldotta a gyantát kompresszorral szárazra fújatom!
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Nos ha az alkatrészek alatti szennyeződésre gondolsz , akkor ugyan , így jártam én is .Amikor leírtam korábban , hogy miért is csináltam körömlakk lemosóval a végén.
Annyit tennék még hozzá , hogy én mondjuk egy ic lábai közti területet csak is úgy tisztitok meg , hogy a tokjától az ic lábai felé , tehát mindig kifelé végzem a tisztítást.Mert ha össze vissza , akkor alá megy az ic tokja alá , és onnan már elég nehéz kivarázsolni a szennyeződést , és ha még vonalvezetés is van alatta , hát akkor meg aztán bármi lehet működés közben.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
(#) vicsys válasza kirally hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Ezt is próbáltam és akkor kezdődött a foltosodás.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Csak úgy hozzávetőlegesen én , így szoktam tisztítani mondjuk egy ic cserekor , vagy egy kész áramkör tisztításakor , annyi különbséggel , hogy ott alkatrészek is vannak.De ha a nyákot nézed nincs folt, maszat , és a padek közt is tiszta a nyák , és nem maszatos , nem gyantás stb.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
És mi a helyzet a home made változatokkal? Mindig a gyárival jössz, de nekem olyan nincs.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Arra is van példa itt a fórumban valamennyivel visszább.
Egy hasonló tokozással rendelkező nyák ami home made lettek a padek befuttatva , és tisztítva a futtatás után.És nincs lötstop meg hasonló segítségek.Egyébként a gyárinál sincs a padek közt lötstop. Pillanat megkeresem az említett képet.

kép.jpg
    
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
És itt lesz befuttatva , csak az előbb már nem fért az időbe bele .

Bővebben: Link

Ez semmi segéd anyag nélkül , és mint látszik nincs lötstop sem.
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Okés. És akkor most mi van az eredeti kérdésemmel, amikor rajta vannak az alkatrészek a gyantás forrasztás UTÁN.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Nekem annál is ilyen tiszta lesz .De valahogy kreálok neked olyat is.Talán találok valamit , amit először begyantázok aztán majd szőrtelenítem , és lesznek rajta alkatrészek is . Keresnem kell nehéz lesz , mert neked home made kell .Mostanában nem gyártottam semmit a műszeren kívül , de az már be van építve.
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Talán ezt tudtam neked most rögtönözni .Ezen van minden gyanta , oxid stb.
A tantál kondenzátor környéke a lényeges pont nem akartam most egy egész nyákot lesikálni.
A hátulról világított képnél látszik , hogy fent a ledek lábainál milyen koszos volt a nyák a tantál kondenzátor környékén ilyen nincs.Bocs a webkamerás képért , de remélem látszik a lényeg
(#) laszlokunstar válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
A denaturált szesznél legfőbb erényed a türelem. Viszonylag lassan oldja a gyantát.
(#) exit41 hozzászólása Márc 30, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Érdeklődnék tudja -e valaki, hogy a már klasszikusnak mondható "chartpak" - a ragasztható csíkok és forrszemek - kapható -e még valahol.
(#) elektros90 hozzászólása Márc 30, 2014 /
 
Sziasztok!
Gondoltam bemártom a kész nyákokat kémiai ónozóba. A jobb oldalsó még csak-csak kinéz valahogy, de a bal... Az rozsdás vagy milyen? Először az is szürke volt, vagyis foltokban. Most már a szürke is pirosas.
(#) sastas01 válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Zsíros, oxidos(vagy valamilyenes) volt a nyákod. A jobb oldali meg azért mattult meg mert sokáig volt az ónozóban(szerintem).
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Hát ezt , hogy hoztad össze ?
Mert még ha a szürke árnyalatai lennének az ok , de hogy rozsdás színű , vagy pirosas lett ez jó kérdés , hogy mitől.Valami ilyesminek kellett volna lennie.
(#) vicsys válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Nagyon egyszerű. Nem volt teljesen tiszta a nyák amikor beraktad. Ha egy kicsit is áll a levegőn a réz azonnal oxidálódni kezd és foltos lesz. Ha maradt rajta marató anyag, az reakcióba léphet az ónozóval. Le kell mosni a panel, ónozás előtt!
(#) kaqkk válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Szerintem túl sokáig hagytad a lötyiben, én jártam úgy hogy beletettem, és amikor eszembe jutott hogy kivegyem már a réz fele is lemaródott.......
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Én nemtudom, hogy jártam így, de végül is csak kiakartam próbálni. Már pár éves a cucc, alapból kicsit sárgás volt a lötyi, de mondom hátha. Először csak szürke foltos volt, aztán gondoltam, hagy álljón még kicsit. Ez lett belőle. Amikor először használtam még anno, abszolut nemtudtam rá forrasztani. Fényes meg nem is volt sohasem, csak matt.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
(#) mmajka hozzászólása Márc 30, 2014 /
 
Kedves Kollégák!

Valaki próbálkozott e már hasonló UV fénycsövekkel Positive 20 ast levilágítani. Nos ezek a fényforrások körömlakkok megszilárdításához használatosak, gondoltam egy próbát megér. De sajnos nincs hozzá elektronikám és foglalatom. Mielőtt még ráköltenék érdeklődöm vajon megérné e levilágítót készíteni belőlük, vagy alsó fiók ami nálam kukát jelent.
(#) kaqkk válasza mmajka hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Ha műkörmös fénycsövek akkor tökéletesek a P20 hoz is . Elektronika nem kell hozzá csak folytótekercs mert a gyújó benne van a foglalatban (azért olyan ormótlan a műanyag ház )
(#) kaqkk válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Én éppen ezek miatt nem használom , ez viszont nagyon jó a forrasztáshoz és az átmeneti felületvédelemre
(#) mmajka válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Köszönöm a választ!

Igen műkörmös fénycsövek. Nahát akkor indulhat a levilágító projekt is. Tehát egyszerű neon fénycső fojtó kell neki, ami jó lenne 9W os de jó a nagyobb is ha a sima fénycsövek logikáját követjük.
(#) kaqkk válasza mmajka hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Ha már veszel 9W ost próbálj venni ezek a vékony hajlított csövek nem szeretik a nagyobb fojtót .
Következő: »»   1010 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem