Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1199 / 1673
(#) solti_imre válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
(#) havranarpi válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
pontosan
(#) Kary31 hozzászólása Júl 6, 2014 / 2
 
Helló mindenkinek!Ilyen lett a Quad-405.ötösöm
(#) BEMcorp hozzászólása Júl 6, 2014 /
 
Egy szám-tech. boltos barátom számára készültek 'digitális' árcédulák. Hétszegmenses LED-kijelzőkkel, teljesen 'manuális programozással'.
Igazából nekem az első smd-s projektem. A végére már egész belejöttem (30db-os széria, 1100+db smd).
(#) Vales válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Zsír!
Anno 1990 tavaszán volt a szakmunkásképzőben (elektroműszerész tanuló voltam), az osztályunkban egy "QUAD-405 verseny", ki építette meg jobban és szebben. A tanárunk mérés órán értékelte a "pályaműveket."
Sajnos én annyira csóró voltam akkor, hogy nem tudtam nevezni, de az osztálytársaim azért szép munkákat mutattak fel.
(#) Agépész hozzászólása Júl 6, 2014 / 2
 
Sziasztok!

Ez az első munkám, amit megosztok Veletek. Készítettem egy torzítópedált gitárhoz, méghozzá a Boss SD-1 overdrive pedálja alapján. Minden az én munkám, a nyákot én terveztem és készítettem, a beültetést is én csináltam, és a dobozolást is. A dobozolásnál a kicsit lepattant kinézett volt a cél, mert a gitárom is kicsit ütött-kopott, és így összeillenek. Ezért van a pedál bal oldalán kicsit elkenve a lakkozás. A feliratozást Autocad-ben terveztem, és a nyák készítéshez hasonlóan műnyomó papírral és vasalóval vittem fel az alu dobozra, majd lakkoztam az egészet. Nem lett a legtökéletesebb a felirat, lehetne kicsit sötétebb, de első próbálkozásra elégedett vagyok vele.
És akkor a hangjáról: Nekem nagyon tetszik, a félvezetős erősítőm beépített torzítójánál sokkal jobb, melegebb, teltebb hangja van. A beépítetten ráadásul nem lehetett a torzítást állítani, csak a bemenő jel erősségével (gitár hangerőpotijával) lehetett rá hatni, ezért is kezdtem el az építést. Ha teljesen letekerem a torzítást, akkor gyakorlatilag boosterként viselkedik, nem torzít semmit a jelen (hangkártyával is megmértem). Teljesen feltekert torzítással már elég kemény hangja van, szóval a lágy, enyhe torzítástól kb az AC/DC-ig lefedi a palettát, metálhoz már kevés, de ahhoz majd épül másik
A képek között látható hangkártyás mérés teljesen feltekert torzításnál készült. (Nagyon szép Batman-t csinál a jelből )
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
(#) cupika97 válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Énmég megturbóztam volna egy Eu-s digitális átalakítóval Tudom folosleges lenne.
(#) kameleon2 válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Majdnem olyan mint az első kínai telefonom Tiszta karácsonyfa!
(#) TAKLACO válasza Agépész hozzászólására (») Júl 6, 2014 / 1
 
HELLO !
Azert nemartana atlosan pl . az IC egyes es nyolcas labat beleforrasztani foglalatba nehogy valaki kipedalozza veletlenul.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
(#) Agépész válasza TAKLACO hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Szia! Ez egy jó ötlet, meg fogom csinálni, köszönöm az ötletet. Előtte még ki fogom próbálni más műveleti erősítőkkel is, kíváncsi vagyok, hogy hallok-e különbséget.
(#) Ricsi89 válasza Agépész hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
A lecsiszolt tetejű led a dobozon belül a gyári rajz része, vagy az miért oda került és nem például az előlapra?
(#) Agépész válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Az a led gyárilag lapos homlokú, nem én csiszoltam, és azért van ott, mert plexi alsó lapot fog kapni a pedál, így lesz némi fehér alávilágítás. Gyárilag ez nem volt a kapcsolásban. Az előlapon van egy narancssárga led, az az jelzi a bekapcsolt állapotot.
(#) Ricsi89 válasza Agépész hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Így már értem. Érdekesnek találtam volna, ha a zárt dobozban lett volna.
(#) Johnny0004 válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Szia! Nem túl szokványos, hogy elől vannak a bemenet csatlakozók és a ventilátor. Furcsa a ledes és műszeres kijelző egyszerre.
(#) Buvarruha válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 6, 2014 / 1
 
Tipikus túlcsicsázott karácsonyfa amit hamar meg lehet unni.
(#) zenetom válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 6, 2014 1 /
 
Szia!
Belsejéről is láthatunk képet?
Buvarruha-ra ne hallgass, biztos csak irígy.
(#) Kary31 hozzászólása Júl 6, 2014 /
 
üzenem a fikázóknak hogy tranzisztorhibásan vettem december elején kapott új tranyókat relés hangszóróvédő áramkört led-es fényorgonát mutatós kivezérlésjelzőt hangszínszabályzót.Házibulikat tartok vele és brutális!A ventilátor az elején volt mikor hozzám került.Belseje profin van építve
(#) Johnny0004 válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 6, 2014 / 1
 
Ez nem fikázás volt, hanem csak vélemények, azt nem írtad eddig, hogy ez csak felújítás és nem is Te építetted. Nagyon sok helyesírási hibád van.
(#) zsoltee0001 válasza Kary31 hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Szerintem nem a munka minőségével van gondjuk.
Ha egyenként megvizsgáljuk az előlapon az alkatrészeket, kapcsoló, potméter, kijelző, minden esztétikusan, szakszerűen meg van csinálva, a gond az összhatással van.
A letisztultság az ami hiányzik, ha megnézel egy autó hátsó lámpáját az index nem üt el a többitől úgy mint régen, inkább sárga izzót tesznek bele, így optikailag jobban néz ki.
Remélem ezzel nem fikáztam le a munkádat, csak a véleményemet írtam le.
Üdv
(#) kocsgab002 hozzászólása Júl 8, 2014 / 2
 
Sziasztok.

Készült egy kivezérlésjelző IN-13 Bargraph Nixie csővel, Vicsys cikke alapján, amit ezúton is köszönök neki. Sajnos egyenlőre csak egy darab ilyen csövem van. Elsőre, hiba nélkül indult. Következhet a dobozolása.
(#) Csupasz válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Szép, gratula!
(#) elektroncso hozzászólása Júl 8, 2014 / 1
 
Sziasztok, építettem egy PIC égetőt soros portra. Már egy ideje tervezem hogy elkészítem. Az alkatrész felhozatal a tőlem megszokott vegyes. Ami akad a dobozban. Csak egy-két dolgot kellett venni. Sokat gondolkodtam, végül erre esett a választásom. Még nem tudom működik-e, az majd valamikor a héten kiderül.
Jó ez az oldal, előbb összeomlott a windows, mondom újra kell írnom a hozzászólásomat, most hogy észheztért a rendszer, jövök írnám a hozzászólást, és itt van a hozzászólásom, eddig nem értettem mi az az automatikusan mentve felirat. Köszönöm Topi.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014

P7080003.JPG
    
(#) elektroncso válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Jól néz ki, jól mutat rajta a pozíciójelzés. Viszont egy kérdés, a középső trimert hogy fogod állítani.
(#) llaczo válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Szép munka.
Várjuk a fojtatást.
(#) llaczo válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Szia.
Ha jól látom JDM égető. Én is ezzel kezdtem azzal hogy én rögtön ráraktam egy 19 pin-es foglalatot. Szép munka. Kezdetnek tökéletes mert egyszerű és nagyobb a siker esély.
Azért a haveromnak javasoltam hogy rögtön szerezzen be egy Pic kit égetőt, mert előb utóbb kelleni fog. Az RS232-vel az a gond hogy csak régi számítógépeken megy igazából.
Sok sikert.
(#) vicsys hozzászólása Júl 8, 2014 / 2
 
Én sem tétlenkedtem. Elkészült a DCF-es VFD órám IV-11 -es csövekkel. (Sajnos ilyen fényviszonyok mellett, nehéz gusztusos képeket lőni)
(#) Csupasz válasza vicsys hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
(#) elektroncso válasza llaczo hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Igen ha jól tudom az. Ismerem a PIC kit égetőt, de azt ágyúval verébre kategóriának tartom, valójában csak arra kellett hogy meg tudjam építeni a Vicsys féle frekvenciamérőt. Köszönöm Vicsysnek hogy megosztotta velünk a kapcsolási rajzot. Holnap ha minden jól sikerül annak a nyákját fogom rajzolni, elkészíteni.

Vicsys: Jó lett az óra, én ilyen szépet egy hamar nem csinálok az biztos. Nekem nagyon tetszik a VFD kijelző színe, lehet én is majd összerakok valamit ezekkel a kijelzőkkel.
(#) Izeg. válasza vicsys hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Király! Ez nagyon tetszik, a tetején a fekete micsoda? Festék aztán lakk? Csak engem zavar, hogy a vfd-k nincsenek egy síkba forgatva? Persze tudom, ez nem építési hiba, de én lehet megpróbálnám kiküszöbölni.
(#) q765 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Biztosan figyeltél rá, hogy az egyik BC182 tranyó emitterére hogyan megy áram.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Következő: »»   1199 / 1673
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem