Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   246 / 570
(#) kisbuga válasza VIM hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
A probléma csak meleg víz készítésnél jön elő, akkor ezt, hogy kell kitisztítani? Amúgy köszönöm a kimerítő választ, ezeket a tanácsokat mind mondani fogom a szerelőmnek.
(#) VIM válasza kisbuga hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Ezen a képen jól látszik színesben az elrendezés és a háttérben amiről szó van de valójában így néz ki. Egy jó képességű vízkőoldóval (nagyobb százalékban tartalmaz foszforsavat) ki lehet oldani belőle a lerakódást, mert itt nem éri a láng ezt a részt és nem olyan intenzitású a lerakódás mint egy bitermikus hőcserélőnél. A szerelők nem szeretik ha kioktatják őket de ha szépen megkéred, hogy ha megpróbálná kitisztítani valami vegyszeres megoldással a javulás reményében ..... talán megcsinálja. a képek itt találhatók erről a típusról
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
(#) jani0062 válasza Qrdi bt hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Jelenleg a saját problémámat szeretném megoldani. Annak örülők, hogy te mint 10 éves kazánszerelői gyakorlattal rendelkező > jó ötletnek tartod.
Fürdéshez szeretném kihasználni ezt a kis gondolatot - (a bejövő igen hideg víz felmelegítésére).
A kazán és a fürdőszoba közti csőtávolság kb.: 22 méter. (Kazán elhelyezésére így kaptam engedélyt.)
Én úgy gondoltam, hogy a fürdőszoba helységbe raknám be az elektromos átfolyós vízmelegítőt,
- a csőszakasz szobai hőmérséklete, és mennyiségű vize miatt - bejövő víz ágat kiegészíteném egy kétutas váltószeleppel amit vezérelnék egy bejövő víz hőmérséklet szabályzóval. Így megkerülhető lenne a vízmelegítő -(gázkazántól jövő meleg-víz hatására).

Liter/perc átfolyási sebességet még nem néztem, eddig csak elméletben gondolkodtam.
(#) zoszka válasza jani0062 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Ezt a termosztatikus megoldást szoktuk alkalmazni solar-tartályok esetében, csak épp hűtésre. Fordítottan is működik, csak másképp kell bekötni. Egyrészt fordítva, másrészt tároló kizárásos elv szerint.
(#) jalitta hozzászólása Szept 23, 2014 /
 
Sziasztok, már 2012-ben sikeresen a segítségetekkel megoldottam a kazán panel random leállási hibáját. Sajnos most más probléma van: Ferroli c24e, Pmf02 panel - melegvíznél vagy fűtésnél kigyullad a zöld led mintha elindulna a fűtés, a szivattyú el is indul de semmi más nem történik be sem gyújt. A rendszerben 1,5bar van.

DSC_6727.jpg
    
(#) szendru hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Szevasztok!
Örököltem egy Beretta Smart kombi kazánt, de gépkönyv nincs hozzá. Tudna-e valaki segíteni, hogy hozzájussak? Előre is köszönöm! Szendru
(#) MMelinda hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van egy ARISTON TX 23 MFFI típusú 7 éve gázkazánom. Sajnos már elég régen elromlott, de már muszáj megjavítanom, két kisgyerekem van. Szóval a hiba: fűtésnél és melegvíz engedésénél belobban a láng, de pár másodperc múlva egyszerűen leáll és a piros lámpa égni kezd. Majd ezt követően a reset gomb megnyomása után minden kezdődik elölről. Ha ezt sokáig csinálom, akkor már a sárga lámpa is jelezni kezd. Sajnos jelenleg a fürdést ezzel a művelettel tudom kivitelezni... Már három szerelőt elfogyasztottam (nem mondom meg mennyit fizettem...:I), akik mind rendre kitisztították 5 perc és 30 perc közötti időtartamon belül... Mindegyik csak panelcserét emlegetett, melynek ára 51 ezer Ft, plusz kiszállási díj, plusz javítási költség. Ja, és lehetséges, hogy ezek után nem biztos, hogy megjavul a gép. Szóval mit csináljak?
(#) kisbuga válasza VIM hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Köszönöm! Egy jó szerelőt nem tudsz véletlenül Tokaj közelében?
(#) Zadam009 hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Vaillant Turbo MAG 14-2/0 típusú vízmelegítőnk. Először egy-két éve jelent meg az a probléma hogy elment a kijelző és leállt a kazán mintha nem kapna áramot, majd néha felvillant a kijelző valami hibaszámot kiírva de aztán megint elment és így tovább, majd megjavult. És pár hónap múlva ismét jött a hiba ráadásul volt hogy használat közben de volt hogy simán stand by állapotban. Ekkor kicseréltem a félvezetőket és megint megjavult pár hónapra, majd újra meghülyült, ekkor már csak a táp lelkét egy TOP243YN ic-t cseréltem és minden kapott komoly hűtőbordákat, így megint működött pár hétig és ismét jött a hiba, ekkor újra félvezetők és kondik cseréje de azóta be sem kapcsol. Illetve ha bekapcsolod nincs kijelző se semmi csak ez az ic fűt mint az állat.

Szeretném a segítségeteket kérni hátha van valakinek tapasztalata ezzel az ic-vel. Esetleg előfordulhat hogy a sokadik forrasztásnál összeér valami vagy az ic körüli smd ellenállásokkal lehet baj?

Előre is köszi a segítséget!
(#) Qrdi bt válasza jani0062 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Remélem 20 év gyakorlat után sem fogok jó ötletet elutasítani csak azért mert még nem találkoztam vele.
Szerintem ne bonyolítsd túl. Ha a kazán már elég meleg vizet csinál,az elektromos melegítőn csak átfolyik majd,nem fog bekapcsolni. Ha keverőszelepet raksz bele,lehet majd számítani enyhe hőfok ingadozásra is ami hajmosásnál kellemetlen lehet. Szerintem kösd sorba és kész. Max kerülőág amivel megkerülhető ha nem működik,csapokkal kizárható stb.
Kíváncsi vagyok,működik e rendesen,mennyibe fog fájni a pénztárcának.
(#) Qrdi bt válasza MMelinda hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Szerintem ha több szerelő is panelcserét állapított meg,cseréltesd ki. Akkor fizess,ha jó. Ha nem jó,rakja vissza a régit és keresse a hibát máshol. Annak fizess,aki megoldja a problémát. Ha már fizettél karbantartást és hibamegállapítást,hívd vissza,csinálja meg,ha nem panelcserés,Ő tévedett előzőleg,az neked nem kerülhet semmibe.
Ismerek jó Ariston szerelőt ha pest közeli vagy és nem bízol az eddigiekben. Én nem foglalkozok ezzel a márkával,csak a sajátomat pucolom ki évente
(az is ariston)
(#) Tiger Woods hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
Szép jó napot kívánok mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem! A meglévő gáz központi fűtésre köttettem rá egy vegyes tüzelésű kazánt, (a gázkazán zárt rendszerű /Beretta smart 24/, a vegyes kazán viszont nyílt) van esetleg mód arra, hogy a két kazán egymást segítve tudjak fűteni? Az elképzelésem az, hogy napközben a gázkazán tartja a megadott hőfokot a házban, munkából hazaérve viszont a vegyes tüzelésű kazánnal fűtenék.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel Bárkányi Győző
(#) robika22 válasza robika22 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Sziasztok! Odáig jutottam hogy leengedtem a nyomást a kazánban, kivettem az ntc-t ! Visszaraktam! . Kevés vizet,nyomást engedtem a fűtés körbe így nincs meg a nyomás. És azóta nem kapcsolgat a kazán??!! Szerintetek akkor mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
(#) VIM válasza jalitta hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Szia! Bal oldalt kék színű "gomba" a víznyomás kapcsoló. A nyomásmérőn leolvasott érték NE tévesszen meg, mert az lehet, hogy nem jó érték. Beszéltünk már előzőleg a kiegyenlítő tartály nyomásának a beállításáról, ne kelljen most megismételni (házi feladat, megkeresni a képek között az erről szóló leírást). A főégő feltehetően azért nem gyújt be, mert a vezérlő nem érzékeli a víznyomást. Ez lehet a "gomba" hibája vagy a rendszer nyomás nem megfelelő értéke. Olyat nem írok, hogy a gombán lévő két sarut kapcsold össze és próbáld meg úgy kizárni ezt a hibát, mert még a végén így fogod üzemeltetni. Tehát így TILOS! A kiegyenlítő tartály nyomást leellenőrizni és feltölteni a megadott értékre és ez alkalommal a "gomba" is leellenőrizhető nem ment-e bele szennyeződés. A "gombáról" ha lehúzod a sarukat és szakadás vizsgálóval rámérsz, akkor vezetnie kell ha a rendszerben megfelelő a nyomás. Ha csak nagyobb értéken hajlandó zárni akkor nem jó (0.5bártól zárnia kellene).
(#) VIM válasza robika22 hozzászólására (») Szept 25, 2014 / 1
 
Szia! Akkor eddig sem volt megfelelő a rendszernyomás és most megadtad neki a kegyelemdöfést! Először normalizálni kellene a tágulási tartály nyomást, majd a rendszerét és majd azután lepróbálni a működést. Az az érzékelő amit kiszereltél 20fokon 10kohmnak kellene lennie az értékének és emelkedő hőmérsékletre csökkennie kell az ellenállásának. Visszatérve a nyomáskapcsolóra az kissé balra lent egy tányérszerű bronz alkatrészen egy mikrókapcsoló. Azt kellene megvizsgálni, hogy kapcsol-e megfelelően. Ha a benne lévő membrán lyukas vagy repedt, akkor is lehetnek ilyen kapcsolgatási problémák, mert a tolórúdja mozgatni fogja a kapcsolót akkor is amikor nem kellene.
(#) Qrdi bt válasza Tiger Woods hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Ezt a kérdést egyszerűen tetted fel de ennek a rendszernek a biztonságos üzemeltetése,kiépétése nem mindíg egyszerű. Vegyes tüzelésű kazánt csak nyitott tágtartályos rendszerre lehet kötni (van kivétel,ne menjünk bele ) úgyhogy ez helyes. A zárt rendszerbe egy hőcserélő beépítésével tudod kötni szivattyúval.
Ez így viszonylag egyszerű.
A vegyestüzelés szivattyú egy kapillárcsöves termosztát indítására 60 fok felett keringtessen és ne az előremenőre rakj egy csőtermosztátot,hanem a kazán merülőhüvelyébe kapillárcsövet. Visszatérőbe 60fokos esbe szelep. A hőcserélő teljesítménye a kazán teljesítményéhez legyen méretezve. Ellenáramba kötünk. Ha a vegyes kazán megy,meleg,a fűtőköri szivattyú működjön akkor is,ha a szobatermosztát elérte a beállított értéket. A legjobb ezy 1000l es puffer lenne ha elfér.

Szerintem hívj olyan szakembert aki ezt jól megcsinálja mert nem egyszerű feladat.
(#) jalitta válasza VIM hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Szia, köszönöm a hozzászólásodat, megpróbálom az általad leírtakat megvizsgálni. Igen a nyomás mutatója kb 1,5 bárt mutat alapesetben. Persze lehet, hogy ahogy írtad ez csalóka lehet.
(#) Gombszem hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
Lenne egy kérdésem, bár nem egészen ehhez a topikhoz tartozik.

Ismertek olyan vízszint kapcsolót, ami 5-7 cm hiszterézissel tud üzembiztosan kapcsolni (nem otthoni fusira gondolok). A búvárszivattyúk lengő kapcsolóját nem lehet ilyen kis határra beállítani, mást meg nem ismerek.
(#) mathiace hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
Sziasztok!
Saunier Duval Kombitek hibajele: F07. Azaz gázarmatúra vezérlőjel hiba. Az mit jelent és hogy lehet kiküszöbölni?
Előre is köszi, üdv: m
(#) jalitta válasza VIM hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Szia, odáig eljutottam, hogy a nyomás megfelelő, a gombát leteszteltem. Olyan dolgokat produkál még, hogyha bekapcsol a fűtés elkezd fűteni majd 3-5 másodperc múlva homok óra. Van amikor a termosztat nem is kapcsolbe mégis kigyullad a fűtés zöld LED. Viszont melegvíznél végig fűt amig el nem éri a beállított hőfokot.
(#) JZoli válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Itt van egy példa, bár a tényleges alkalmazás ismerete nélkül lehet, hogy valami más hasonló megoldás kell! Bővebben: Link
(#) Gombszem válasza JZoli hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Köszi a gyors választ.
(#) Libus válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Nem adtál meg egyéb kitételt (hőfok, nyomás, stb) de esetleg egy automata mosógép vizszintkapcsolója tudja ezt vagy wc tartályok megoldása mikrokapcsolósra átalakítva ?
(#) JZoli válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Nálunk a munkahelyemen egy elektronikus panel volt a szinttartó vezérlője, ehhez csatlakozott két elektróda, az egyik hosszabb- a másik rövidebb volt. Ha a hosszú alá ment a vízszint akkor bekapcsolta a szivattyút, ha elérte a rövidet akkor meg leállta motor. A két elektróda csavarral rögzíthető volt, így könnyen be is lehetett állítani a víz szintje.
(#) JZoli válasza JZoli hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Hát megpróbáltam kiegészíteni még a hozzászólásomat, de úgy látom nem sikerült. Van egy vízszint szabályzással foglalkozó fórum is itt a HE oldalon, itt találsz egy jó megoldást.Bővebben: Link
Ezen az oldalon van "moltam" hozzászólása, itt van linkelve egy pdf. Ennek a 22.oldalán le van írva egy HRH-2 szinttartó relé bekötése. Szerintem ez egy professzionális megoldás a problémára amit leírtál. Érdemes ennek is utána nézni!
(#) Gombszem válasza JZoli hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Még egyszer köszi mindenkinek. Egy barátomnak akarok segíteni. Ha sikerült neki, visszajelzek.
(#) robika22 válasza robika22 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Sziasztok! Ma leengedtem a nyomást teljesen, fölfújtattam a tartályt, 0,8 bar-ra , majd föltöltöttem vízzel a fűtő-kört 1,5 bár-ig., és a kazán ismét kapcsolgat! ??? Mit nem csinálok jól?
(#) tibibalogh520 válasza robika22 hozzászólására (») Szept 29, 2014 / 1
 
Idézet:
„Mit nem csinálok jól?”

A nyomás beállítást.
(#) robika22 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Segítenél ,hol találom a helyes nyomásbeállítást! valami leírás ?
(#) user1914 válasza robika22 hozzászólására (») Szept 29, 2014 / 1
 
Hi!
Én fordítva csináltam volna. Leengedett nyomással a tartály 1.5 At-ra, majd a rendszer 1 At-ra visszatölt. A rendszer így tud tágulni a tágulásiba.
Üdv.
Következő: »»   246 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem