Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   258 / 570
(#) Ddavid hozzászólása Nov 14, 2014 /
 
Sziasztok,

Van egy 11 éves Wolf CG-2Ek-18-S (elektronika Honeywell Mat. Nr. 8601674)kombi cirkóm és az alábbi problémákat produkálja.
Vagy 3 hónapja kezdte és fűtésnél van, hogy előfűt rendesen és felkapcsol nagy lángra a víz hőfok eléri a 65 fokot keringtet és kiakad 5-ös hibakóddal (Lángstabilizálás közbeni kialvás. (a gyújtás után 15 másodpercen belül nincs láng).
Másik fajta probléma, hogy elindul fűt nagy lángon (30 sec kb.) kattan egyet és a lángot elveszti majd megint fűt, majd megint kattanás és fűtés a 3. kattanásnál pedig 5-ös hibakód).
Kihívtam a szerelőt BP Nagy Árpádot aki megtisztította a gázégőt és meg sem várta a problémát lelépett(13 "munkadíjjal") mondván ha probléma lesz akkor vezérlőpanel csere 70 ezer.
Egy másik szerelőt is kihívtam és ők megtakarították az elektródát, de a probléma még mindig létezik, de ritkábban. Azt mondták cserélni kell az elektródát, mert emiatt van lángtévesztés.
Tegnap viszont történt, hogy beindult a kazán és fűtött, de majdnem főzte a vizet úgy állítottam le a termosztátot, de utána fürdési meleg víz engedésnél a 17-es hiba kódot(A moduláló áram legalább 10 másodpercig cca. 15mA-rel eltér az előírttól) dobott.
Azóta sem láttam ezt, de szerintetek mi okozhatja problémát láthatatlanba?

Még nem cserélték ki az elektródát, de már költöttem a kazánra és kezd aggasztani a dolog.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
(#) gaborn válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
Gombszem, köszönöm a válaszod. A lámpa teljesen új, de megnyugodtam, békén hagyom. Ez egy halogén, de egy másik kismegszakítón levő LED reflektor meg sem nyekken.
Köszönöm:
G
(#) gaborn válasza mathiace hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
mathiace, köszönöm Neked is a választ.
jó hétvégét:
G
(#) Gombszem válasza gaborn hozzászólására (») Nov 15, 2014 /
 
Ha van barkács kedved, és némileg értesz hozzá, lehet javítani a lámpa gyenge tápján. Pl egy hibás számítógép táp hálózati ferrit szűrőjét berakva.
Talán megoldás lehet az is, hogy a cirkó 230V-os bemenetére rakod (ott jobban elfér). Akkor mást sem fog zavarni.
Azért nem nagyon rakják, mert drága, és helyet foglal.

De nagyon vigyázz a szereléssel, mert a hálózati feszültség nem tréfa. Be kell tartani a szerelési és szigetelési előírásokat.
(#) gaborn válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 17, 2014 /
 
Gombszem, köszönöm a választ, de inkább békén hagyom. 120W-os a lámpa és kb.:1 percig világít, ha naponta 20 x felkapcsol 1 percre éjszaka, az nem nagy gond. Örülök, ha nincs komolyabb baj.
Tavaly és tavalyelőtt télen sajnos éjszakánként többször leoldott a FI relém ami a fűtést is táplálja azóta sem tudom miért. Nem tudtam beazonosítani az áramkört sem és a készüléket sem. Akkor még nem volt mozgásérzékelős lámpám. Valami összefüggést véltem, ezért aggódtam.
Még egyszer köszönöm:
G
(#) pözsó hozzászólása Nov 19, 2014 /
 
Sziasztok!

Tegnap sikeresen megjavítottam a Junkers, kombi kazánomat.
A hibajelenség: - a 45°C és a 90°C ledek villognak, nem csinál semmilyen meleg-vizet.

Nagy "Álmoskönyv" elővesz, hibakód kiolvas, fej vakargat. http://www.junkers.hu/files/201106091616150.Szerelesi%20utmutato_OS...AE.pdf Lekapcsolt a nyomásdoboz. Ellenőrizni .... mindent .

Itt, a Neten találtam hasonló hozzászólásokat, és ebből kiindulva a vizes részen keresgéltem a hibát. Rövid nézegetés után a keringető mellett, a kazán alján találtam egy lezáró dugót, amit 22-es kulccsal tudtam kitekerni. Természetesen gáz, víz, villany mentesítettem a készüléket.

A lezáró mögött egy szűrő volt, amiben az utóbbi 6 év kosza gyűlt össze. A szűrő belsejében van egy műanyag tengely, amit lehet mozgatni. Ennek a külsején található egy érzékelő, aminek a vezetékei a vezérlő panelbe mennek.

Akkor ez lehet a nyomásdoboz!
Kitakarítás, feltöltés után tökéletesen működik a kazán.
*
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) JP hozzászólása Nov 19, 2014 /
 
Sziasztok!

Egy Saunier Duval Renova C24 E kazannal van problemam. Melegviz/futes inditasakor nem gyujtja be a langot csak egy kattanas hallatszik.Ha kikapcsolom (aramtalanitom) a kazant 5-10 percre, azutan megint mukodik normalisan egy ideig.
Valakinek van valami otlete?
(#) Gombszem válasza gaborn hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Idézet:
„Tavaly és tavalyelőtt télen sajnos éjszakánként többször leoldott a FI relém ami a fűtést is táplálja azóta sem tudom miért.”

Valahol a házban a vezetékrendszerben, vagy valamelyik fogyasztónál átvezetés van a fázis, és a védőföld között. Ha ez meghalad egy bizonyos értéket (kb. 10 mA), akkor leold a Fi relé.

Ha megszűnt, most nem tudod javítani.
Ha megint előjön, meg lehet keresni: a kis automatákkal kiszakaszolod a területet, majd további darabonkénti szakaszolással (pl. dugó kihúzás) meg lehet találni a bűnöst. Ha minden ki van húzva, és mégis leold, akkor a falban (vezeték, konnektor, kapcsoló) van a gond.

Sokszor fordul elő, hogy beázik, nedves lesz belül valamelyik fogyasztó, és ettől leold a relé. Idővel az átfolyó áramtól, meg önmagától megszárad, és így megszűnik a hiba. Akkor kell keresni, amikor fennáll. Az ilyen beázott cuccok a nedvesség miatti korróziótól előbb utóbb végleg tönkremennek. Ha megszáradtak, akkor is.
Sokkal jobb azonnal megkeresni, és tisztítani, szárítani, a beázási okot megszüntetni. Sok pénzt lehet megtakarítani.
(#) zoszka válasza pözsó hozzászólására (») Nov 19, 2014 / 1
 
Szia!

Egyszerűen csak malacod van, hogy elindult, de semmiképp sem te javítottad meg. Amit te babráltál, az az áramláskapcsoló. Ami pedig a hiba az a pressostátnál keresendő. A vízszűrő tisztítás is és a többi hiba javítása is pénzbe kerül. Nem mindenki olyan bátor mint te. Vannak nagyon bátor emberek is, javítanám, voltak, mert úgy megjavították, hogy azóta 1m föld van felettük jó esetben, rosszabb esetben ott a család is. De csak hajrá javítgasd és szidd a szerelőket.
Konzekvencia: ügyesen kitisztítottad a vízszűrőt, aminek semmi köze a hibához. Majd visszatér a hiba csak idő kérdése.

Hiba elhárításának lehetőségei

Idézet:
„ellenőrizze a kéményt, a
frisslevegő ellátást és a füstgáz
elvezetést
• ellenőrizze a ventillátort és a
venturi csöveket
• ellenőrizze a nyomásdobozt
(rövidzárlat, kábelszakadás) és
a kábelezést
• ellenőrizze az elektronikát.”
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) DoDo69 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Üdv!
Csak csatlakozni tudok a kommenthez. Ez a hiba 45/90 még nagyon sokba is kerülhet.
(#) DoDo69 válasza JP hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Szia!
Ez a hiba a gázszelepen található vezérlő hibája is lehet, sajna jó drága. De itt szerintem van esélyed.
(#) JP válasza DoDo69 hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Koszi a valaszt....
A szervizes is ezt mondta meg a nyaron, amikor szetszedte es kitisztitotta a kazant, hogy ha tovabbra is elojon a problema akkor vezerlo panel csere. Sajnos 40-50 ezer forint korul mondta a koltseget. Ujonnan 28000Ft-ert talaltam a neten, gondolom a tobbi a kiszallasi+szerelesi koltseg.
Meg megkerdezem a netes boltot, ami egyben saunier duval szerviz is. Ha ok is azt mondjak, hogy ez lesz a baj akkor rendelek toluk egy ujat.
(#) KmKm hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Kedves Forumozók, hozzáértők!

Régebbi westen20p kazánom ha a főkapcsoló bekapcsolt bekapcsol és a termosztátjeltől függetlenül teljes gőzzel fűt a főkapcsoló leállításáig. Volt hasonló tapasztalatotok, ötletetek?
(#) Suzelle hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Sziasztok, szakértő segítségeteket szeretném kérni egy Renova F/C 24 E kombi gázkazánnal kapcsolatban. Jelenleg se fűtés se meleg víz nincs, bekapcsol, majd kikapcsol a cirkó.
Hibakód F3 kezelési útmutató szerint : a fűtővíz hőmérséklet 90 c fok felett van. Hiba javítása: ellenőrizzük a hőcserélőt, vagy ellenőrizzük a szivattyú sebességét, működését, na ja ...laikusként -halmozott hátrányként nőként-, elég nagy bajban vagyok, hogy mit is kellene tennem, ha egyáltalán tudok tenni valamit
(#) zoszka válasza Suzelle hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Szia!
Ha a rendszerben ténylegesen meg van a nyomás és nem csak mutatja, akkor laikusként nem sokat tehetsz, főleg, ha egyik pillanatról a másikra lett rossz.
(#) Suzelle válasza zoszka hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Köszönöm, a rendszerben meg van az adott nyomás, tehát az nem lehet a baj, és valóban nem volt előzménye, hanem egyik pillanatról a másikra produkálta a hibát.
Akkor ma még fázunk, holnap meg majd keresek egy szerelőt
(#) meszibalazs hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Sziasztok!Baxi ECO3 turbós kombikazánom nem csinál melegvizet.Hibaüzenetem nincs,a víznyomás rendben,a kazán újra lett indítva."Fülre" a működés rendben van,a kijelző is azt mutatja , mintha csinált volna melegvizet.A fűtés is működik, úgy tűnik, bár mivel most vegyeskazánnal fűtök, ezt nem tudom biztosra leellenőrizni.Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm!
(#) pözsó válasza meszibalazs hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
Párhuzamosan van a vegyes és a kombi? Nem az a gond, hogy a vegyes által szolgáltatott meleg, fűtés vízre nem tud elindulni meleg víz? Túlságosan meleg lehet? Próbáld meg akkor, amikor teljesen kihűlt a fűtésed. Kicsit fázni fogtok . Ennyi belefér a próbába.
(#) meszibalazs válasza pözsó hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
A vegyes állásakor sincs melegvíz(csak du. szoktunk befűteni).Azt figyeltem meg ,hogy a viz indulásakor a kijelzőn a vízhőfok egyből 50 fokról indul.60-ig felfűt (persze a vizet épp csak meglangyítja) aztán láll a további fűtéssel.Olyan mintha valami fals hőfokot mérne.
(#) vegzetur hozzászólása Nov 22, 2014 /
 
Üdv,

Beretta Ciao kombi kazán, ha fűtésen van, csak a keringtető szivattyút hajtja, fűtés nincs. Ha meleg vizet akarok, relé kattan és semmi nem történik. Másik panelt raktunk bele próbából, azzal megy, viszont nem tudták itt hagyni, hogy összehasonlíthassam mi a probléma így kicsit tanácstalan vagyok. Külső látható nyom nincs rajta sajnos

Péter
(#) karcsi hozzászólása Nov 24, 2014 /
 
Üdvözlöm a fórumozókat, és a szervizes szakemberek segítségét kérem.
Ferroli Domina C 24-es kazánomnál nem indul be a főláng, sem fűtés, sem HMV esetén.
A gázszelepet kapcsoló relé / a vázlaton X3-as jelölésű / nem húz be. Lehetséges , hogy termosztát
hiba nem engedélyezi a működését? Érdemes esetleg a relé rövid ideig tartó, kézzel történő át- váltásával próbálkozni? Megjegyzem, hogy fűtés indítás esetén a szivattyú kifogástalanul működik.
Előre is köszönöm segítségeteket a hiba behatárolásához.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
(#) gorogbalti hozzászólása Nov 24, 2014 /
 
Kedves fórum társak,vasároltam sd combitek f24 kombikazánt.A problémám az ,hogy naponta 2-3 szor f04 hiba kóddal leáll,teljesen véletlen szerűen éjszaka is nappal is.A szerelő 1/2 órás viszgálata alatt nem jelentkezett a hiba. Köszönöm .
(#) vegzetur válasza vegzetur hozzászólására (») Nov 24, 2014 /
 
Nálam érdekes a helyzet, ma elindult kb 1 órácskát, aztán megállt. Megkopogtattam a reléket, aztán elindult egy picit, majd olyan érdekes sercegő hangon megállt. Épp lehet hogy kondi, de a gázszelep reléjére tippelnék, holnap kiforrasztom, hátha tényleg csak annyi volt a baj...
(#) jano48 hozzászólása Nov 25, 2014 /
 
Ma végre sikerült megjavíttatnom az Immergas Zeus Maior 21 tip. kazánomat. Nagy nehezen találtam egy szerelőt, aki értett is a kazánhoz. A gyújtópanelon volt több kilazult forrasztás, amiket megigazított. Ezen kívül kicserélte a fűtőköri NTC-t. Nagy kő esett le a szívünkről. Remélem, hogy pár évig nem lesz kazángondunk.
(#) aranyi59 hozzászólása Nov 26, 2014 /
 
Kedves Hozzáértők!
Nekem egy Junkers Euroline ZW 23 AE-23 típusú kombi kazánom van. A hiba az, hogy a fűtésnél bekapcsol és kb. 5 mp múlva automatikusan kikapcsol és nem is indul újra. Az 5 lámpából 4 ég, balról az első nem. Ez csak akkor villan fel, mikor kikapcsol. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) zoszka válasza aranyi59 hozzászólására (») Nov 26, 2014 /
 
Az első 5mp-ig világít amíg megy a kazán. Az jelzi, hogy van ionáram, azaz ég a láng.
A hibák lehetnek: vízhiány, szivattyú nem indul, dugulás, NTC.
(#) karcsi hozzászólása Nov 27, 2014 /
 
Üdvözlöm a tisztelt fórumozókat!
Ferroli kazánom fentebb említett hibáját a kihívott szerelő a szakadt modulátortekercs cseréjével elhárította, egyúttal - kérésem nélkül - a hőcserélőt kitisztította. Azóta több helyen is csöpög a víz, naponta mintegy másfél decilitert.
Kérdéseim a következők: Hibáztatható-e a szerelő, hogy tisztítás közben megsértette a csövet ?
Megszüntethető-e a hiba szivárgástömítő / pl Fernox Leak Sealer F4 / használatával, vagy egyéb
módszerrel? Tud-e valaki felvilágosítást adni, hogy hol lehetne beszerezni 16 éves Ferroli Domina
C24-es kazánomhoz használt, de még megfelelő állapotú hőcserélőt?
Előre is megköszönve várom válaszotokat.
(#) kadarist válasza karcsi hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Szia!
Igen, hibáztatható. Vissza kell hívni, hogy nézze meg, hogy mit csinált. Ha nem jön ki, akkor az adott számla birtokában a kamarához vagy a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez lehet fordulni.
(#) zoszka válasza aranyi59 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Javítom, mert javítottak
Éghet a láng annak ellenére, hogy nem jelzi a biztonsági ideig, ami kb 5 mp. Így rögtön két különboző hiba is van egyszerre. Ionérzékelés és túlfűtés (vagy annak érzékelése).
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
(#) ptesza hozzászólása Nov 29, 2014 /
 
Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Renova mini 24kW kombikazánom. A hibajelenség az ,hogy szakaszosan üzemel. Ki-be kapcsolgatja a gázlángot, kb 5 mp-es üzem után 10 mp szünet következik.
A rendszer tiszta, nem túlmelegedés okozza.

Mi lehet ami ilyen hibát okoz?
Következő: »»   258 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem